luckylaka wrote:PM72 wrote:Šljam je uvijek bili i biće nego je sad isplivao na površinu pa vlada i komanduje.U onom sistemu bi ga milicija našla za 24 sata a garantujem da u čitavoj ondašnjoj državi nije šaraf falio na spomenicima palim borcima.
Tacno.U ono vrijeme sumnjam da bi nekom palo na pamet da sa partizanskih spomenika skine neki dio.Taj bi kicmukuci odnio u rukama.Sjecam se u Prijedoru vakltile jedan milicioner obezbjedjivao utakmicu i kada pogleda na tribine mi svi glavu dole da nas ne bi zapazio.Ovo danas je opsti haos i neko ce na kraju morati poceti praviti red inace odosmo u qrac.
Od te ljubavi, na moju žalost a vjerujem i vas mnogih drugih, nema ništa! Nametnuta nam demoNkratija, ljudska prava, pravna država, klinci palci.
MI smo najgori narod kojem se mogla dozvolit ovolika sloboda. Mi jednostavno nemamo dovoljan prag lične kulture da bi se znali ponašat u tako zamišljenoj državi. Đaba nama i kad nas opališ po džepu kad je nama u glavi takvo nakardno razmišljanje u kojem osjećaš lični uspjeh ako prevariš sistem ili državu pa tako i bilo koga drugog. Iskvareno, naopako pa hajd.
Ljudi kukaju na vlast. Pitam ih odakle je ova vlast došla? Nismo mi kolonija pa da nam je došo vagon stranaca da nam zasjedne za vrat. Sav ovaj šljam, ovaj neradnički i prevarantski korov na svim nivoima je nastao iz naših kuća, naših porodica, naših mahala.
Masa nas koji kukamo da ništa ne valja, bi se sa lakočom ugradila u taj sistem gdje radiš što god ti iskvarena duša poželi a ništa ne odgovaraš! Ne bojiš se ni Boga ni naroda. Ljepota.