Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

karanana

#51 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by karanana »

merkator ne placa poreze?

kako mislis?
StupskaBitanga

#52 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by StupskaBitanga »

ni Bingo ne plaća već je dogovorio da će porez reinvestirati u proizvodne i prodajne objekte
kanocale

#53 Re: Nevjerovatna neozbiljnost - Mercator

Post by kanocale »

foton wrote:
klixo wrote:Da je pameti i srece ne bi ovdje postojali mercatori ,konzumi i slicne anti-domace firme.
Ovdje vrijedi dok je ovaca bice i vune.
Još kad se doda da Mercator NE PLAĆA POREZE, skuplji je u prosjeku za oko 20% od Binga, treba ti sat da obaviš kupovinu, domaće proizvode stavlja na šklj police i kao da ima dodatna marža na njih, stvarno nema razloga da se tamo ide redovno. Ne kontam ko tamo kupuje tehniku... Ili peškire. Ili suđe. Apsolutno isti artikal od istog proizvođača u Mercatoru uvijek skuplji - jedino sa pikama dođeš na break even. Ko nije lijen, ZNAČAJNO uštedi u drugim radnjama. Konzum je možda još gori, ali je prečesto usput, a ljenost+zaboravnost...

Ja kupujem najčešće u Bingu jer mi je blizu, zato što je najpovoljniji, zadovoljan uslugom (i uvijek imaju kesa :-) ) - briga me čiji je lanac... U Mercator samo ako mi treba nešto specifično. Nikad "velika" nabavka.
svi imamo svoje navike i razloge. volim da kupujem u merkatoru jer se osjecam ugodno i ponuda je najbolja.obidjem i ostale centre u sarajeva i istocnom sarajevu.
Post Reply