nevidljivi svijet
- Murat Sabanovic
#1 nevidljivi svijet
da li vjerujete u nevidljivi svijet, koji zaista postoji?
dzine , i ostala nevidljiva stvorenja za nase oko.
koliko oni uticu na nase raspolozenje i kako da ih izbjegnemo..
da li je mozda i bolje da ne znamo puno o njima?
sta u opste mislite o nevidljivom svijetu,ako vjerujete u njegovo postojanje?
dzine , i ostala nevidljiva stvorenja za nase oko.
koliko oni uticu na nase raspolozenje i kako da ih izbjegnemo..
da li je mozda i bolje da ne znamo puno o njima?
sta u opste mislite o nevidljivom svijetu,ako vjerujete u njegovo postojanje?
-
ziggy
Naravno da vjerujem.Isto tako kao sto vjerujem da postoji vjetar koji puse,a ne vidim ga.
Vjerovanje u nevidljivi svijet je jako bitno.Ko ne vjeruje u nevidljivi svijet,ne moze ni vjerovati u Boga.
Znaci da ce traziti vidljive dokaze Njegovog postojanja,tj. da vide samog Boga.Ali ti su dokazi svuda oko nas.
Vjerovanje u nevidljivi svijet je jako bitno.Ko ne vjeruje u nevidljivi svijet,ne moze ni vjerovati u Boga.
Znaci da ce traziti vidljive dokaze Njegovog postojanja,tj. da vide samog Boga.Ali ti su dokazi svuda oko nas.
- Murat Sabanovic
krada, laz ,trac sve su to dzinska posla i smatram da je ogroman njihov utjecaj u nasoj svakodnevnici.Ereinion wrote:Kao musliman, vjerujem u to. Ipak ne vjerujem da oni imaju mnogo uticaja na život ljudi. Imaju nekog, koji je minoran ali preuveličan.
oni su ti ,koji stoje iza ovih prljavih stvari
-
gandhi
Slažem se.ziggy wrote:Naravno da vjerujem.Isto tako kao sto vjerujem da postoji vjetar koji puse,a ne vidim ga.
Islam propovijeda postojanje nevidljivog svijeta, to su džini i šejtani. Apsurdno je tražiti takve fizičke dokaze.
-
|||||
Svakako da vjerujem, kroz Kur'an nam i Allah dž.š. kaze da postoji nevidljivi svijet. Svijet dzina, sejtana, meleka. Imaju svoj svijet bas koa i mi.
----------------------------------------------------------------------------
šejtan (sotona, vrag, džavo), stvoren je od vatre, nema vlasti, navraća na krivi put, ubacuje ljudima zle misli i slutnje, dolaze grešnicima, protivnik je poslanika, grešnici su mu slični,
---------------------------------------------------------------------------
Meleci, donose objavu, nadahnjuju, biljeze poslove, dolaze pravovjernima, pomazu pravovjerne, izvrasavaju kazne, nose arš, zagovaraju, čuvari su dzehennema, zabrana klanjanja njima, uzimaju duše,
----------------------------------------------------------------------------
šejtan (sotona, vrag, džavo), stvoren je od vatre, nema vlasti, navraća na krivi put, ubacuje ljudima zle misli i slutnje, dolaze grešnicima, protivnik je poslanika, grešnici su mu slični,
---------------------------------------------------------------------------
Meleci, donose objavu, nadahnjuju, biljeze poslove, dolaze pravovjernima, pomazu pravovjerne, izvrasavaju kazne, nose arš, zagovaraju, čuvari su dzehennema, zabrana klanjanja njima, uzimaju duše,
-
rajvosa
gandhi wrote:Slažem se.ziggy wrote:Naravno da vjerujem.Isto tako kao sto vjerujem da postoji vjetar koji puse,a ne vidim ga.
Islam propovijeda postojanje nevidljivog svijeta, to su džini i šejtani. Apsurdno je tražiti takve fizičke dokaze.
Cekaj malo,
dokazi su na svakom cosku...Treba ih samo poredati...Ima cista ljepota prirode , ima ljudsko smece po toj prirodi...
Ima cistina poimanja Boga i prljavstina ljudske interpretacije istoga kroz institucionaliziranu ideologiju poznatu kao religija...
Dakle Bog ne imenuje religiju religija imenuje Boga i to treba da nam postane jasno...
Dobro vratimo se temi...
Nevidljivi svijet postoji
-
Ereinion
Kada neko nešto ukrade ili slaže, to uradi on. Zbog toga će mu se i suditi na Sudnjem danu. Da to radi neko drugi, npr. džin on bi odgovarao za to a ne čovjek. Nije ispravno krivicu ljudi svaljivati na nevidljivo.Murat Sabanovic wrote:krada, laz ,trac sve su to dzinska posla i smatram da je ogroman njihov utjecaj u nasoj svakodnevnici.Ereinion wrote:Kao musliman, vjerujem u to. Ipak ne vjerujem da oni imaju mnogo uticaja na život ljudi. Imaju nekog, koji je minoran ali preuveličan.
oni su ti ,koji stoje iza ovih prljavih stvari
-
ziggy
@Ereinion:Allah dz.s. je dao ljudima razum kojim treba da rasudjuje,te tako uvidi koja su losa ili dobra djela.Dzini i sejtani su bica koja nas mogu navesti da uradimo neka od tih djela.
Dakle mi sami moramo rasuditi koja su to djela.Naravno da nece dzin ili sejtan odgovarati za moje lose djelo,nego ja koja ga nisam kao takvo prepoznala,ili pak jesam ali sam ga svjesno uradila.
Nadam se da nije zapetljano.
Pozdrav!
Dakle mi sami moramo rasuditi koja su to djela.Naravno da nece dzin ili sejtan odgovarati za moje lose djelo,nego ja koja ga nisam kao takvo prepoznala,ili pak jesam ali sam ga svjesno uradila.
Pozdrav!
-
FortunaBela
Ja vjerujem u ono što je ovdje i sad, jer sutra sve to može nestati.
Vjerovati u nešto je relativno i svako tumači onako kako njemu/njoj odgovara...
Vjerovati u nešto je relativno i svako tumači onako kako njemu/njoj odgovara...
- Murat Sabanovic
tako je zigy,potpuno si u pravuziggy wrote:@Ereinion:Allah dz.s. je dao ljudima razum kojim treba da rasudjuje,te tako uvidi koja su losa ili dobra djela.Dzini i sejtani su bica koja nas mogu navesti da uradimo neka od tih djela.
Pozdrav!
- Qler
ziggy wrote:Naravno da vjerujem.Isto tako kao sto vjerujem da postoji vjetar koji puse,a ne vidim ga.
sto svi poredjuju ovaj vjetar sa svime.
prvo za jetar se zna da postoji, osjetis ga, vidis kad nesto nosi, donosi i mirise,
a taj svijet, mozda postoji, mozda ne, ali ga niko nije osjetio, cuo, vidio, namirisao, nista, 0, nothing, nada, niht,
- stella_k
Ma sto si bolan Qler, tako skeptican..?Qler wrote:ziggy wrote:Naravno da vjerujem.Isto tako kao sto vjerujem da postoji vjetar koji puse,a ne vidim ga.
sto svi poredjuju ovaj vjetar sa svime.
prvo za jetar se zna da postoji, osjetis ga, vidis kad nesto nosi, donosi i mirise,
a taj svijet, mozda postoji, mozda ne, ali ga niko nije osjetio, cuo, vidio, namirisao, nista, 0, nothing, nada, niht,
Kako zivot?
- Qler
ma nisam skeptican, samo pokusavam sto realnije sagledati stvari 
nekako mi nema smisla porediti vjetar i nevidljivi svijet, materijalno i duhovno, stvarno i imaginarno, ne ide mi nikako to poredjenje....
a zivot, ma ide
eno hoce onaj haver da proda nekih ST CD-ova, ima nekog viska 
a i prodajm mob
nekako mi nema smisla porediti vjetar i nevidljivi svijet, materijalno i duhovno, stvarno i imaginarno, ne ide mi nikako to poredjenje....
a zivot, ma ide
a i prodajm mob
- stella_k
Imash pravo...uporedjivanje materijalnog i duhovnog ne ide nikako..Qler wrote:ma nisam skeptican, samo pokusavam sto realnije sagledati stvari
a zivot, ma ideeno hoce onaj haver da proda nekih ST CD-ova, ima nekog viska
a i prodajm mob
CUJ PRODAJE!!! Super!!!
Sta prodaje i za koliko?
- stella_k
Oooo, svakako, PLEASE......Qler wrote:ma pito ga ja hoce li ti pokloniti , kaze da mu se ne isplati, nikako, ali da hoce prodat:( ali nisam ga nista u detalje propitivao,
ako hoces, kad nam prodju ovi rokovi, posto ucimo i ja i on, da ga pitam za detalje...
Iza prvog, naravno