Treba neke stvari otvoriti javnosti, ljudima, koje se nikad ne mogu mimoici.....
Rat je uzeo mnoge živote, uništio mnoge porodice. Ubijena su djeca, očevi, sinovi, kćerke, majke...
Silovane su hiljade žena i djevojčica. Kao posljedica tih dešavanja danas su mnoga djeca bez roditelja, mnogi roditelji bez djece, ali i hiljade onih koja su se i rodili nakon što su njihove majke silovane tokom rata u BiH.
Nazivaju ih "nevidljiva djeca ratova" jer su svuda oko nas ali mi to ne znamo.....
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... ica/320130
Nevidljiva djeca - nastanak filma "Grbavica"
-
numersi
#2 Re: Nevidljiva djeca - nastanak filma "Grbavica"
ono sto je vidljivo nije isto kao ono sto je ne vidljivo,
ono sto je sakriveno nije isto kao ono sto nije sakriveno,
dok se se neceg odreci ili neceg se ne odreci ne spada u to.......
isto kao tacke i zarezi kad pises nesto, znas da su tu pa ih sakrijes, napravis ih nevidlivim, ali ih se nisi odrekao, jer ih se ne mozes...... odreci
ono sto je sakriveno nije isto kao ono sto nije sakriveno,
dok se se neceg odreci ili neceg se ne odreci ne spada u to.......
isto kao tacke i zarezi kad pises nesto, znas da su tu pa ih sakrijes, napravis ih nevidlivim, ali ih se nisi odrekao, jer ih se ne mozes...... odreci
- HAVANA
#3 Re: Nevidljiva djeca - nastanak filma "Grbavica"
numersi wrote:
Nazivaju ih "nevidljiva djeca ratova" jer su svuda oko nas ali mi to ne znamo.....
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... ica/320130
- insomnia78
#4 Re: Nevidljiva djeca - nastanak filma "Grbavica"
Ode ova tema skroz u pogresnu stranu. Bilo bi lijepo da moderacija obrise ove nase postove pa da se pocne ispocetka
-
numersi
#5 Re: Nevidljiva djeca - nastanak filma "Grbavica"
idemo ponovo.....
imaju ziva i odrasla djeca od u ratu namjerno silovanih zena, tu su, medju nama su.....
imaju ziva i odrasla djeca od u ratu namjerno silovanih zena, tu su, medju nama su.....
- O'zone
- Globalni moderator
#6 Re: Nevidljiva djeca - nastanak filma "Grbavica"
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”numersi wrote:prvo je da vazda trebas procitat...... pa ako nisi od prve skonto ponovo procitaj, ali stos je u tome da nisi ni procitao, zato jebi sesmajo wrote:au sori nismo na istoj frekvenciji, ja sam kontao nešto drugo, pardoniram nisam vidio sve...ja sam pisao o poginuloj ratnoj djeci
» numersi
7 dana