BHF_Manijak wrote:Sto li Boze?b_hodzic wrote: Ja sam rodjeni dobrinjac, kao i vecina, ponosan i volim svoje. Igrom slucaja, poceo sam hodati vise po ilidzi zadnjih 6-7 godina, i zaljubio se u tu opstinu. Na stranu sve lose stvari koje ima svaki dio grada, Ilidza je prelijepa, mozes setati, mozes trcati (VELIKA ALEJA), mozes ujutro sjest' na kafu, uvece prosetati pored zeljeznice, otici na pice (LEVANTE).
Razmisljam da kupim (ako Bog da) dole stan. Sve na jednom mjestu, skola, dom zdravlja, prodavnice itd.itd. A ako govorite o seljakluku, pa pogledajte opstinu stari grad, 70% stanovnistva po mahalama je doseljeno.![]()
![]()
![]()
![]()
Hajd drago mi je da si bar konacno navratio i registrovo se.
Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
- MOSALJOZE
#176 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
- FOČANSKI PROPISI
#177 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
Zašto na terminalu nema voća i povrća???
-
b_hodzic
#178 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
Mali ne laprdajBHF_Manijak wrote:Sto li Boze?b_hodzic wrote: Ja sam rodjeni dobrinjac, kao i vecina, ponosan i volim svoje. Igrom slucaja, poceo sam hodati vise po ilidzi zadnjih 6-7 godina, i zaljubio se u tu opstinu. Na stranu sve lose stvari koje ima svaki dio grada, Ilidza je prelijepa, mozes setati, mozes trcati (VELIKA ALEJA), mozes ujutro sjest' na kafu, uvece prosetati pored zeljeznice, otici na pice (LEVANTE).
Razmisljam da kupim (ako Bog da) dole stan. Sve na jednom mjestu, skola, dom zdravlja, prodavnice itd.itd. A ako govorite o seljakluku, pa pogledajte opstinu stari grad, 70% stanovnistva po mahalama je doseljeno.![]()
![]()
![]()
![]()
Hajd drago mi je da si bar konacno navratio i registrovo se.
Ma znas kad ti je dosadno, pa se registrujes od online igrica do da ne pricam
- FOČANSKI PROPISI
#179 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
Preporučujem TIBRINE zgrade.Samo budi oprezan.Sve preko šestog sprata je rizično.b_hodzic wrote:
Razmisljam da kupim (ako Bog da) dole stan. Sve na jednom mjestu, skola, dom zdravlja, prodavnice itd.itd. A ako govorite o seljakluku, pa pogledajte opstinu stari grad, 70% stanovnistva po mahalama je doseljeno.
(Za dizanje ruke i preostalih sedam spratova svako je nešto hajrovao,osim Vrete.Kad i on dođe sebi ,šta će biti ko zna)
-
b_hodzic
#180 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
Nesto ne vjerujem ovim novogradnjama, 1 zgrada napravi jos 2 kuce nekome. Znaci stedi se na materijalu, mnogi dzepovi se napune itd. Mozda bi prije u zgradi mercatora na ilidzi. Jest da je 1900KM/m2 ali gori hala!!!FOČANSKI PROPISI wrote:Preporučujem TIBRINE zgrade.Samo budi oprezan.Sve preko šestog sprata je rizično.b_hodzic wrote:
Razmisljam da kupim (ako Bog da) dole stan. Sve na jednom mjestu, skola, dom zdravlja, prodavnice itd.itd. A ako govorite o seljakluku, pa pogledajte opstinu stari grad, 70% stanovnistva po mahalama je doseljeno.
(Za dizanje ruke i preostalih sedam spratova svako je nešto hajrovao,osim Vrete.Kad i on dođe sebi ,šta će biti ko zna)
- Gradski
#181 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
Mišljenja sam da ova tema i slične teme čije Opštine nisu u sklopu Grada Sarajeva nebi trebale biti na ovom podforumu, jer i ne zaslužuju da budu na ovom podforumu to su ipak ruralne opštine po svim parametrima.
-
b_hodzic
#182 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
U modernom drustvu, gdje dolazi do povecanja broja stanovnika, gdje se vise manjih mjesta spajaju u jednu cjelinu, dolazi do stvaranja velikih gradova (kao primjer pogledati pod: New York). Sarajevo je nekada bilo od Bascarsije do Marijin Dvora, a sada je i do Ilidze. Ako mislis da nisam upravu, onda onaj ko zivi na Malti, isto ne pripada Sarajevu, jer kao sto sam napisao nekad je Sarajevo bilo do M.Dvora? Ako govorimo o krkanluku, napisacu ti bar 3 mjesta na carsiji gdje je jako izrazen (govorim o naseljima). No da se vratimo na temu, koja bi trebala promijeniti naziv u ''Opstina Ilidza, krkanluk ili ne?''
Samo jos da odgovorim Gradskom, postujem te jer si Manijak
Samo jos da odgovorim Gradskom, postujem te jer si Manijak
- dzejkej
#183 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
to je obicna zafrkancija. nije valjda da nisi skontao??b_hodzic wrote:dzejkej
opet protiv fočaka.
jos cekamo da se izjasnis glede ovnova na raznju. grozis li se na tu sliku ili ti je oku draga??
Jesam li ja mozda spomenuo Focake u svom tekstu ili si se ti onako pronasao?
-
b_hodzic
#184 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
Haha mojne sad lafo zafrkancijadzejkej wrote:to je obicna zafrkancija. nije valjda da nisi skontao??b_hodzic wrote:dzejkej
opet protiv fočaka.
jos cekamo da se izjasnis glede ovnova na raznju. grozis li se na tu sliku ili ti je oku draga??
Jesam li ja mozda spomenuo Focake u svom tekstu ili si se ti onako pronasao?
- dzejkej
#185 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
cuj nije, pa je li to mislis da bih voljela da gledam ovna na raznju na autobuskom terminalu Ilidza?b_hodzic wrote: Haha mojne sad lafo zafrkancija![]()
do duse, kad bolje razmislim, ipak glasam za onu 'oku draga' opcija
necemo bas na sred terminala, malo cemo prema Sari svintati, kad se otvore vrata na Sari da kupce i prodavace zapahnu miomirisi
-
b_hodzic
#186 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
A da napravimo odmah pored i stand sa sirom i kajmakom? A suhomesnati proizvodi a?dzejkej wrote:cuj nije, pa je li to mislis da bih voljela da gledam ovna na raznju na autobuskom terminalu Ilidza?b_hodzic wrote: Haha mojne sad lafo zafrkancija![]()
do duse, kad bolje razmislim, ipak glasam za onu 'oku draga' opcija![]()
![]()
necemo bas na sred terminala, malo cemo prema Sari svintati, kad se otvore vrata na Sari da kupce i prodavace zapahnu miomirisi![]()
- dzejkej
#187 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
e to je vec krkanluk..b_hodzic wrote:A da napravimo odmah pored i stand sa sirom i kajmakom? A suhomesnati proizvodi a?dzejkej wrote:cuj nije, pa je li to mislis da bih voljela da gledam ovna na raznju na autobuskom terminalu Ilidza?b_hodzic wrote: Haha mojne sad lafo zafrkancija![]()
do duse, kad bolje razmislim, ipak glasam za onu 'oku draga' opcija![]()
![]()
necemo bas na sred terminala, malo cemo prema Sari svintati, kad se otvore vrata na Sari da kupce i prodavace zapahnu miomirisi![]()
-
b_hodzic
#188 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
Sto, bas je sminka 
- dzejkej
#189 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
nemoj zezat'. imas sir i kajmak na pijaci kupit'.. nemoj da nas prozivaju bezz.. samo janje i kapakb_hodzic wrote:Sto, bas je sminka
moramo skontati kako ga usminkamo da se ne gadi ovoj gradskoj raji..
kad prodju pored da ne bude 'fuuuj, janje na raznju
nego da bude 'joj, vidi janje na raznju
-
b_hodzic
#190 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA
Dok se janje okrece, dole pustis 2-3 ziva janjeta, znas ono, bas su slatki, a jel im ono mati gore?