Never Forget Srebrenica!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
IBM

#1 Never Forget Srebrenica!

Post by IBM »

Svaka cast onome ko je napisao onaj grafiti na nekoliko mjesta u gradu. Konacno se solidarisemo sa Srebrenicom. Takodjer drago mi je vidjeti da veliki dio kafica je postovalo Dan Zalosti te da nisu pustali muziku...ili su pustali neke lagane instrumentale.
ulpinian

#2 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by ulpinian »

Još da je bio prenos na RTRS-u, valjalo bi...
pudlica

#3 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by pudlica »

rajvosa^

#4 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by rajvosa^ »

Pudlica, pohvala na fotki. Ima nas koje ove stvari ne vidimo. Hvala. :thumbup:
pudlica

#5 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by pudlica »

rajvosa^ wrote:
Pudlica, pohvala na fotki. Ima nas koje ove stvari ne vidimo. Hvala. :thumbup:
nista,i ja sam slucajno biciklom naletio i uslikao,samo je bilo pogleda ispod oka od ljudih na stanici boze sacuvaj,kao da sam kriminalno djelo pocinio
IBM

#6 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by IBM »

Veceras sam vidio na jos nekoliko mjesta...na Titovoj, kod Doma Armije....cak i na Ferhadiji
Hz:thumbup:
amrica

#7 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by amrica »

Kao osoba koja je preživjela pakao rata u Sarajevu, jako saosjećam sa žrtvama Srebrenice, ali šaranje po fasadama nikako ne spada u SOLIDARISANJE, solidarnost se može iskazati na stotine praktičnih načina. Da je neko išarao kafić gdje su se juče vrtile cece, kuce, mace.... možda bih shvatila revolt pojedinca, ali išarati najljepšu fasadu u gradu (Pošta na Obali) i potpisati se Hz,....
pudlica

#8 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by pudlica »

amrica wrote:Kao osoba koja je preživjela pakao rata u Sarajevu, jako saosjećam sa žrtvama Srebrenice, ali šaranje po fasadama nikako ne spada u SOLIDARISANJE, solidarnost se može iskazati na stotine praktičnih načina. Da je neko išarao kafić gdje su se juče vrtile cece, kuce, mace.... možda bih shvatila revolt pojedinca, ali išarati najljepšu fasadu u gradu (Pošta na Obali) i potpisati se Hz,....
HZ pokazale da nisu zaboravili srebrenicu i normalno da ce se sarati na vidljivim mjestima,eto ne mora biti HZ moze biti neko ljevi skroz al niko ne bi otisao pa sarao neku trafiku ili neki kafic koji je zavucen jer od toga nema koristi,grafit ce biti obrisan a bio bi sigurno obrisan davno samo sto bhtelecom nece da navuce cijeli grad na sebe jer su vec usrali u svemu(kradu raju kako stignu).ti kafici gdje je svirala ceca... ne moras se brinuti jer svako ko ima mozga taj kafic vise nece ni pogledati a takvih je pun grad
amrica

#9 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by amrica »

Imas ti napismeno sa su to zvanicno uradile HZ? Ako su ok, ali cemu???? Ako ima iko u ovoj zemlji ko ne zna za 11.-7. i Srebrenicu nek se objesi.
I cemu sluze grafiti, nekome ce biti bolje od njih? Ko se zeli solidarisati, nek' uplacuje skolarine, stipendije, pomoci djeci, neka da 200-300 KM mjesecno nekoj porodici tamo, neka ode okopati njivu i zasijati nesto nekom dedi ili nani.... A najbolje bi bilo solidarisati se u trazenju biliona i triliona maraka koje su poslane Srebrenici i "misteriozno" nestale u zadnjih 13 godina, a sve u reziji ovih koji sada tamo oragniziraju komemorativne skupove.

A ovaj dio tvog posta:
ne moras se brinuti jer svako ko ima mozga taj kafic vise nece ni pogledati a takvih je pun grad
mi bas nije jasan?
Pun je grad kafica sa tim smecem od muzike i ti su kafici puni gostiju, nazalost, a to za sobom povalci konstataciju koju si ti rekla: ko ima mozga....
Ko je imao mozga do juce, nije isao na takva mjesta, a ko je isao, podrazumjeva se....
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#10 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by ladyblue18 »

Treba pokazati solidarnost, ali ne ostecivati gradsku imovinu, ili svejedno, oni ce za dan dva to ocistiti...
A 11. sam gledala na tvsa vijesti i sad ide prilog "Sarajevo danas od 13 do16 h"
Grad pun, kafici puni, a u strosi na svakoj plazmi drma mtv :x :x
Doslo mi da tv razbijem koliko sam ljuta bila
BSn

#11 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by BSn »

amrica wrote:Kao osoba koja je preživjela pakao rata u Sarajevu, jako saosjećam sa žrtvama Srebrenice, ali šaranje po fasadama nikako ne spada u SOLIDARISANJE, solidarnost se može iskazati na stotine praktičnih načina. Da je neko išarao kafić gdje su se juče vrtile cece, kuce, mace.... možda bih shvatila revolt pojedinca, ali išarati najljepšu fasadu u gradu (Pošta na Obali) i potpisati se Hz,....

Zasto pisati po privatnoj imovini?! Ljudi su iz svog dzepa (porez) platili fasade na javnim zgradama i naravno da ce pisati po drzavnoj imovini (iste one drzave koja se ove godine Srebrenice sjetila tek 10. jula, sto je, ako ne nista drugo, onda skandalozno).
Kako ne vidis protest u ovome sto su oni uradili? Drzava nista ne radi za Srebrenicu, grafiti se nalaze na drzavnoj imovini (pod drzavno smatram javno).
Sve to novo farbanje ce ici iz naseg dzepa, ali ne zalim. Oni su sebi sredili prostor za rad (iz nasih dzepova), a zabrovaili su na one koji su i najzasluzniji sto su imali dovoljno novca da ofarbaju te zgrade.
BSn

#12 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by BSn »

ladyblue18 wrote:Treba pokazati solidarnost, ali ne ostecivati gradsku imovinu, ili svejedno, oni ce za dan dva to ocistiti...
A 11. sam gledala na tvsa vijesti i sad ide prilog "Sarajevo danas od 13 do16 h"
Grad pun, kafici puni, a u strosi na svakoj plazmi drma mtv :x :x
Doslo mi da tv razbijem koliko sam ljuta bila
Ocit dokaz da su ovi koji su pisali upravu. One koji su "zaboravili", treba podsjetiti.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#13 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by since1921 »

http://www.themaniacs.org/index.php?opt ... &Itemid=25

Jedan od boljih nacina za solidarisanje sa zrtvama Srebrenice.Respect ekipi koja je ucestvovala :thumbup:
bug

#14 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by bug »

je l' se vi zajebavate il' ovo fakat smatrate solidarnoscu??? :shock:
sake mu do lakta treba izvalit'
klixober

#15 Re: Never Forget Srebrenica!

Post by klixober »

Puno bolji je bio grafit na Marin dvoru koji je nestao prije par godina.Ovo je obicni vandalizam sarati po zgradi takvog istorijskog znacaja.
Post Reply