Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
leriktus
#1 Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Pozdrav,
Sigurno smo svi makar jednom bili u situaciji da smo zaljubljeni u neku osobu ( kojoj to otvoreno i pokazujemo) a ona ipak ne pokazuje neko interesovanje za nas, i sada me zanima, koliko je za samopoštovanje dotične ličnosti ( te zaljubljene) zdravo ustrajavati na takvoj vrsti jednostrane ljubavi?
Da napomenem, ovdje nije riječ o onoj bezuvjetnoj ili majčinskoj ljubavi, već o erotskoj.
Sigurno smo svi makar jednom bili u situaciji da smo zaljubljeni u neku osobu ( kojoj to otvoreno i pokazujemo) a ona ipak ne pokazuje neko interesovanje za nas, i sada me zanima, koliko je za samopoštovanje dotične ličnosti ( te zaljubljene) zdravo ustrajavati na takvoj vrsti jednostrane ljubavi?
Da napomenem, ovdje nije riječ o onoj bezuvjetnoj ili majčinskoj ljubavi, već o erotskoj.
-
Strpljiva
#2 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
U startu si krenuo s pogrešnom nickom. Trebao si izabrati nešto kao moj.
-
nAN3
#3 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
nista prije zore , starosjedioci sa-xa spavaju !
-
Kristijana
#4 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Ja sam tu. Gledam reprize SP-a i saću tipkat kilometarski post.
Šalim se, neću, istrošila sam se na drugoj temi.
Reći ću samo malo: Sviđa mi se tema. I ja o ovome razmišljam ponekad, kad mislim na neke događaje iz prošlosti.
Nije nimalo zdravo. Desilo mi se to. Zaljubila se u tipa za kojeg su svi rekli: Ti si luda, bolja si od njega i fizički, i karakterom, i obrazovanjem... šta vidiš u njemu? On sam me ozbiljno pitao: Šta ti vidiš u meni?
Vidjela sam budućnost, ali nije bilo tako. Nisam ga vrednovala kao niže vrijednog, puno sam davala da ne bi bio nesiguran i desilo se da on počne mene tretirati kao manje vrijednu. To se uvijek desi kad previše daješ a rana je faza veze. Ja sam odmah uletjela u fazon: Ti si onaj pravi, ti si wow, i lik se, je li, prepao. I onda sam ja krenula analizirati, secirati sebe i njega, a samopouzdanje je išlo lagano dolje... pa svađe... on hladan kao led, ali još je tu. Ja se borim da spasim vezu, ali ne ide jer pričam sa užasno hladnim muškarcem. Na kraju, vezem monologe, bukvalno. Ja sat pričam, a on kima glavom i to je to. Ja u nadi kontam, dobro je, bar sluša. Nije neki brbljivko. Posle skontam da me ne sluša nego čeka strpljivo da se pofatamo.
Vidim, izaziva me da ga ostavim. I onda puknemo nakon glupe svađe.
Dešava se čudo: ja se osjećam sjajno nakon prekida. Jesam mislila da je on Pravi. Ali, srozavao me da bi se sam osjećao bolje. Nije govorio ništa jer zapravo nije imao šta ni reći. Ja sam se dovela u situaciju da me neće lik koji sebe smatra bezveznim i neupadljivim, i okolina ga takvim smatra. Naravno, tad se počneš gristi i misliti o sebi da kad te on neće, pa ko te hoće? Oporavio mi se ego kad sam shvatila da mi se udvaraju i ljepši, i pametniji, i pričljiviji od njega... Zaljubljiviji. A onda sam shvatila da nema veze ko mi se udvara, a ko me neće. To je sve nebitno. To je sve periodično. Kad sam jednom nabacila par kila bilo je i manje udvarača. Ali to sam isto bila ja. Shvatila sam da se mogu zaljubiti samo u osobu koja će uzvratiti, jer neko tako glup da me ne cijeni mi i ne treba.
Onaj ko ne vidi tvoju unutrašnju ljepotu, snagu, pa i tvoju fizičku posebnost, bez obzira jesi li mršav, debeo, s nosem prćavim ili kukastim itd. taj ti i nije par. Idealiziraš ga, jer si usamljen, željan ljubavi. Ti njega ne voliš, nego si zaljubljen u ideju ljubavi.
To treba ukinuti, i uvijek najviše voljeti sebe. To nije sebično, nego pravilno. Moraš voljeti sebe da bi volio druge. Ne trebaš ulaziti u tuđe glave, i misliti šta on misli, nego samo posmatrati njegovo ponašanje. Ljubav se uvijek vidi, a i ako te ne cijeni i to se vidi, ne treba zatvarati oči. Kad te neko neće jedino što trebaš je okrenuti se i otići, jer ostajanjem s osobom koja te ne voli daješ ono što pripada tvom budućem, kojeg još nisi upoznala, ali zaslužuje te lijepe riječi, osmijehe, seks, a ne taj balvan koji te ignoriše. Kad te neko neće, prvo se upitaj: šta će mi onda on/a? Da me muči svojom hladnoćom i narednih mjeseci? Godina? Svaka minuta provedena s krivim jednaka je minuti koju nisi proveo s pravom.
A ta Prava osoba si uglavnom ti sam/a. Kad sretneš nekoga od suprotnog pola pa se međusobno zavolite, super. Ali dok čekaš, nauči voljeti sebe jer pazi, niko te i ne razumije kao ti sam sebe. Izvor ljubavi je u nama, a ne u drugima. Kad si toliko duhovno narastao da ti ne treba tuđe obožavanje da bi se osjećao fino, tad si na konju.
I da, strpljenje je ključno.
Opet sam se raspisala...
Još zvučim ko Barbara de Andželis...
Vrijeme je za dremku.
Šalim se, neću, istrošila sam se na drugoj temi.
Reći ću samo malo: Sviđa mi se tema. I ja o ovome razmišljam ponekad, kad mislim na neke događaje iz prošlosti.
Nije nimalo zdravo. Desilo mi se to. Zaljubila se u tipa za kojeg su svi rekli: Ti si luda, bolja si od njega i fizički, i karakterom, i obrazovanjem... šta vidiš u njemu? On sam me ozbiljno pitao: Šta ti vidiš u meni?
Vidjela sam budućnost, ali nije bilo tako. Nisam ga vrednovala kao niže vrijednog, puno sam davala da ne bi bio nesiguran i desilo se da on počne mene tretirati kao manje vrijednu. To se uvijek desi kad previše daješ a rana je faza veze. Ja sam odmah uletjela u fazon: Ti si onaj pravi, ti si wow, i lik se, je li, prepao. I onda sam ja krenula analizirati, secirati sebe i njega, a samopouzdanje je išlo lagano dolje... pa svađe... on hladan kao led, ali još je tu. Ja se borim da spasim vezu, ali ne ide jer pričam sa užasno hladnim muškarcem. Na kraju, vezem monologe, bukvalno. Ja sat pričam, a on kima glavom i to je to. Ja u nadi kontam, dobro je, bar sluša. Nije neki brbljivko. Posle skontam da me ne sluša nego čeka strpljivo da se pofatamo.
Dešava se čudo: ja se osjećam sjajno nakon prekida. Jesam mislila da je on Pravi. Ali, srozavao me da bi se sam osjećao bolje. Nije govorio ništa jer zapravo nije imao šta ni reći. Ja sam se dovela u situaciju da me neće lik koji sebe smatra bezveznim i neupadljivim, i okolina ga takvim smatra. Naravno, tad se počneš gristi i misliti o sebi da kad te on neće, pa ko te hoće? Oporavio mi se ego kad sam shvatila da mi se udvaraju i ljepši, i pametniji, i pričljiviji od njega... Zaljubljiviji. A onda sam shvatila da nema veze ko mi se udvara, a ko me neće. To je sve nebitno. To je sve periodično. Kad sam jednom nabacila par kila bilo je i manje udvarača. Ali to sam isto bila ja. Shvatila sam da se mogu zaljubiti samo u osobu koja će uzvratiti, jer neko tako glup da me ne cijeni mi i ne treba.
To treba ukinuti, i uvijek najviše voljeti sebe. To nije sebično, nego pravilno. Moraš voljeti sebe da bi volio druge. Ne trebaš ulaziti u tuđe glave, i misliti šta on misli, nego samo posmatrati njegovo ponašanje. Ljubav se uvijek vidi, a i ako te ne cijeni i to se vidi, ne treba zatvarati oči. Kad te neko neće jedino što trebaš je okrenuti se i otići, jer ostajanjem s osobom koja te ne voli daješ ono što pripada tvom budućem, kojeg još nisi upoznala, ali zaslužuje te lijepe riječi, osmijehe, seks, a ne taj balvan koji te ignoriše. Kad te neko neće, prvo se upitaj: šta će mi onda on/a? Da me muči svojom hladnoćom i narednih mjeseci? Godina? Svaka minuta provedena s krivim jednaka je minuti koju nisi proveo s pravom.
I da, strpljenje je ključno.
Opet sam se raspisala...
Vrijeme je za dremku.
- iz dna duše
#5 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Zanimljiva tema, samo dok nam se forumaši probude, popiju kaficu...sačekat ćemo 
-
PalaSa Marsa
#6 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Fina tema i ujedno moze bit' i tuzna. Meni se desilo, al' suprotno .. momak je bio zaljubljen, ja nisam osjecala nista prema njemu nego samo neko postovanje i sl., dozivljavala sam ga k'o osobu koja je odrasilja od mene i tu njegovu ljubav nisam prihvatala, nisam obracala paznju jer mi nije bilo do toga, imala sam neki drugi svijet, svoj svijet. A jako jako je dobra osoba. Mene veze nisu interesovale, tako da je prica bas bezveze u mom' slucaju i ruzno mi pricat' o tome.leriktus wrote:Pozdrav,
Ps: Tema je
- lord-executioner
#7 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Nasao si se u poziciji u kojoj se trebas potruditi da osvojis osobu u kojoj si zaljubljen, ukoliko to zaista zelis. Tu nema nekog pitanja "zdravlja"; ponekad je ljudima potreban odredjeni vremenski period kako bi bolje upoznali osobu, i kako bi bili u boljem polozaju da razviju osjecaje i procijene da li im neko odgovara kao partner ili ne. Iako postoje slucajevi, ljubav se ne razvija preko noci, i najcesce se prvo javi kod jedne strane, a njen daljnji razvoj zavisi od eventualnog reciprociteta druge. Nije nimalo nezdravo dati vremena drugoj osobi da te upozna, nastojati da ostvaris kontakt ili interakciju u zajednickom okruzenju, i tek ako nakon svega nezainteresiranost opstane, onda mozes razmatrati lijecenje od te ljubavi. Koji je to vremenski period? Za moju djevojku i mene ( situacija vrlo slicna onoj koju si naveo ) to je bio period od par mjeseci koji je rezultirao sretnom vezom od nekoliko godina koja jos uvijek traje. Ti ces sam morati odluciti koliko ti je stalo, te da li vjerujes da ce tvoji napori uroditi plodom, odnosno da je osoba kojoj se trebas posvetiti prava osoba koja to zasluzuje.leriktus wrote:Pozdrav,
-
leriktus
#8 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Slabo spavam ovih dana,...
Kristijana
Kada je moj slučaj u pitanju, ja sa tom osobom uopće nisam u statusu veze, radimo zajedno i skoro svaki dan se viđamo ( skoro devet mjeseci). Uostalom, ta djevojka mi je u početku dosta naznaka zainteresiranosti pokazivala ( to mi se sigurno nije pričinjavalo:) ), i nakon što sam par puta izašao na piće sa njom, uvidio sam da je sve hladnija postala. Imamo veoma različit svjetonazor, nismo čak ni iste religije a uočio sam da joj to donekle i smeta, ali mi se njena priroda i dalje mnogo sviđa. Ja je stvarno volim onakva kakva je i ne bih tražio da se imalo mijenja, i onda kontam da ni njoj moj svjetonazor nebi smetao ukoliko bi i ona mene, tu moju prirodu voljela.
Sve imam osjećaj da me nije dovoljno upoznala i da smo u suštini malo različiti, ali opet, koliko god je počinjem pravdati toliko i sebe patim jer je time vjerovatno još više idealiziram a sebe možda i omalovažavam. Možda je problem i kod mene, mnogi mi govore da sam dosta obazriv pa je vjerovatno i to jedan od razloga što tu njenu hladnoću i dalje pravdam u nadi da će na kraju opet biti neki happy end, iako to mnogo snage uzima, veoma mnogo.
jasno mi je kazala da nije zainteresovana za neki bliži odnos između nas dvoje, i ja sam rekao da je uopće neću oko toga opterećivati što i ne činim, ali mi je strašno teško biti hladnokrvan kada se sa njom sretnem i porazgovaram oko nečega, a što je najgore, mislim da se to na meni tada i primjećuje,... Neznam, volio bih samo da se ubuduće mogu malo bolje skoncentrisati na svoj posao i da sve manje mislim na nju, ali j eproblem naći sredstvo za to...
Kristijana
Posebno ovo mi se svidjelo.To treba ukinuti, i uvijek najviše voljeti sebe. To nije sebično, nego pravilno. Moraš voljeti sebe da bi volio druge. Ne trebaš ulaziti u tuđe glave, i misliti šta on misli, nego samo posmatrati njegovo ponašanje.
Kada je moj slučaj u pitanju, ja sa tom osobom uopće nisam u statusu veze, radimo zajedno i skoro svaki dan se viđamo ( skoro devet mjeseci). Uostalom, ta djevojka mi je u početku dosta naznaka zainteresiranosti pokazivala ( to mi se sigurno nije pričinjavalo:) ), i nakon što sam par puta izašao na piće sa njom, uvidio sam da je sve hladnija postala. Imamo veoma različit svjetonazor, nismo čak ni iste religije a uočio sam da joj to donekle i smeta, ali mi se njena priroda i dalje mnogo sviđa. Ja je stvarno volim onakva kakva je i ne bih tražio da se imalo mijenja, i onda kontam da ni njoj moj svjetonazor nebi smetao ukoliko bi i ona mene, tu moju prirodu voljela.
Sve imam osjećaj da me nije dovoljno upoznala i da smo u suštini malo različiti, ali opet, koliko god je počinjem pravdati toliko i sebe patim jer je time vjerovatno još više idealiziram a sebe možda i omalovažavam. Možda je problem i kod mene, mnogi mi govore da sam dosta obazriv pa je vjerovatno i to jedan od razloga što tu njenu hladnoću i dalje pravdam u nadi da će na kraju opet biti neki happy end, iako to mnogo snage uzima, veoma mnogo.
jasno mi je kazala da nije zainteresovana za neki bliži odnos između nas dvoje, i ja sam rekao da je uopće neću oko toga opterećivati što i ne činim, ali mi je strašno teško biti hladnokrvan kada se sa njom sretnem i porazgovaram oko nečega, a što je najgore, mislim da se to na meni tada i primjećuje,... Neznam, volio bih samo da se ubuduće mogu malo bolje skoncentrisati na svoj posao i da sve manje mislim na nju, ali j eproblem naći sredstvo za to...
-
PalaSa Marsa
#9 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Aaa pa ovdje je znaci (da kazem tako) postavljen striktan razlog za ovu temu/ne uspjelu ljubav.

-
leriktus
#10 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Mislim da je tvoj primjer veoma sličan ovom kod mene ( samo što smo na suprotnim stranama:)), imam neki osjećaj da se i ona tako ponaša,8 god. je mlađa od mene ali mislim da me poštuje, a vjerovatno je to možda glavni razlog što je izašla samnom, nadam se samo da to poštovanje koje je imala prema meni zbog ove moje opsesije u potpunosti ne nestane.PalaSa Marsa wrote:Fina tema i ujedno moze bit' i tuzna. Meni se desilo, al' suprotno .. momak je bio zaljubljen, ja nisam osjecala nista prema njemu nego samo neko postovanje i sl., dozivljavala sam ga k'o osobu koja je odrasilja od mene i tu njegovu ljubav nisam prihvatala, nisam obracala paznju jer mi nije bilo do toga, imala sam neki drugi svijet, svoj svijet. A jako jako je dobra osoba. Mene veze nisu interesovale, tako da je prica bas bezveze u mom' slucaju i ruzno mi pricat' o tome.leriktus wrote:Pozdrav,
Da napomenem, ovdje nije riječ o onoj bezuvjetnoj ili majčinskoj ljubavi, već o erotskoj.![]()
Ps: Tema je
-
leriktus
#11 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
između ostalog, jer bih volio i iskustva drugih u vezi ove teme čuti.Aaa pa ovdje je znaci (da kazem tako) postavljen striktan razlog za ovu temu/ne uspjelu ljubav.![]()
Jebiga, već sam jednom to imao iza sebe, dvije godine sam se muvao oko nje dok me svirka njenih svatova nije probudila... teško se opet upuštati u taj rizik.... ali sigurno si u pravu.Nasao si se u poziciji u kojoj se trebas potruditi da osvojis osobu u kojoj si zaljubljen, ukoliko to zaista zelis. Tu nema nekog pitanja "zdravlja"; ponekad je ljudima potreban odredjeni vremenski period kako bi bolje upoznali osobu, i kako bi bili u boljem polozaju da razviju osjecaje i procijene da li im neko odgovara kao partner ili ne. Iako postoje slucajevi, ljubav se ne razvija preko noci, i najcesce se prvo javi kod jedne strane, a njen daljnji razvoj zavisi od eventualnog reciprociteta druge. Nije nimalo nezdravo dati vremena drugoj osobi da te upozna, nastojati da ostvaris kontakt ili interakciju u zajednickom okruzenju, i tek ako nakon svega nezainteresiranost opstane, onda mozes razmatrati lijecenje od te ljubavi. Koji je to vremenski period? Za moju djevojku i mene ( situacija vrlo slicna onoj koju si naveo ) to je bio period od par mjeseci koji je rezultirao sretnom vezom od nekoliko godina koja jos uvijek traje. Ti ces sam morati odluciti koliko ti je stalo, te da li vjerujes da ce tvoji napori uroditi plodom, odnosno da je osoba kojoj se trebas posvetiti prava osoba koja to zasluzuje.
-
djani s
#12 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Leriktus, ko ce znati zensko srce
!!! Muskarac i zena imaju razlicite poglede na svijet...tako da je ljubav jako kompleksna stvar...stvar hemije. Samouvjerenost je jako bitna...moras cijeniti sebe ( imati zdravi ego ) sto je mnogo lakse reci vec uciniti. Neuzvracena ljubav boli: cesto je cekanje i nadanje samozavaravanje. Znaj da na svijetu postoje zene koje traze bas takvog kao ti i koje ce ti uci u srce, pozz
- bijela
#13 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Kristijana wrote: Ti njega ne voliš, nego si zaljubljen u ideju ljubavi.
- Zlata M.
#14 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
auuuu... teska tema. Al' dobra !
Samo na brzaka, pa se vrnem poslije :
Samopostovanje se gradi kroz godine, godine... dok je covjek jos jako mlad, ono je itekako uslovljeno ljubavlju i postovanjem drugih prema nama... Neuzvracena ljubav ( citaj : zaljubljenost ! ) ponekad moze bukvalno unisititi !
...ali prooodje, proooodje...
poput vodenih ospica, sarlaha... 
Samo na brzaka, pa se vrnem poslije :
Samopostovanje se gradi kroz godine, godine... dok je covjek jos jako mlad, ono je itekako uslovljeno ljubavlju i postovanjem drugih prema nama... Neuzvracena ljubav ( citaj : zaljubljenost ! ) ponekad moze bukvalno unisititi !
...ali prooodje, proooodje...
- Mis mekinjas
#15 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Postavljač, ako si ispod 25, imaš vremena da voliš sebe, kad to naučiš, voljet će te i drugi. Ako si 25-30, radi malo brže na sebi, ako si 30+, već je pomalo kasno za tebe.... 
-
djani s
#16 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Nikad nije prekasno da se covjek mijenja nabolje
. Najgore je ne raditi nikako na sebi.
-
leriktus
#17 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Kako dođe sada do zaključka da ja sebe ne volim?Postavljač, ako si ispod 25, imaš vremena da voliš sebe, kad to naučiš, voljet će te i drugi. Ako si 25-30, radi malo brže na sebi, ako si 30+, već je pomalo kasno za tebe....
- burek_in_space
#18 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Mene moja kona nije volila kad sam imao 18. Bio sam joj derle, smijeshan, djetinjast, bubuljichav
... dvoje djece kasnije, njoj 30 i neka, ja u srednjim dvadesetim, kona mene startuje za vrijeme jednog duzheg odsustva njenog muzha, i ja kao i svaki europejac
odbijam da se mijesham u taj brak, a ona gotov' da preklinje.
Ne znam da li da se kajem, ipak imam principe kojih se drzhim, pa makar ishli i na moju shtetu.
Pouka ove priche - birajte komshiluk, jer komshija vam je prechi od brata.
Ne znam da li da se kajem, ipak imam principe kojih se drzhim, pa makar ishli i na moju shtetu.
-
Neena
#19 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Meni je 9 mjeseci previse vremena. Potpuno je drugacije kada veza pocne, pa se jedno zaljubljuje brze od drugog.. tada treba cekati i dati vremena. Neki ljudi se jednostavno ne prepustaju lako (zbog naravi, zbog smoljenog srca...)
Koliko sam shvatila ona je hladna prema tebi i nista se nije desilo osim par izlazaka na pice... Da osjeca nesto pokazala bi ti dosad. Ta djevojka, koliko god da mislis da je savrsena za tebe, nije. Da jeste i ti bi bio savrsen za nju, zajedno sa svim manama i razlicitim stavovima
Opet, uz pravu ljubav obicno ide i isti ili barem slican pogled na svijet...
Neko mudro rece nesto ovako: Svaki momenat potrosen na osobu koja te ne voli je momenat manje sa nekim buducim koji je the one. Cuvaj te osjecaje, lijepe rijeci, osmijehe, snove za onu koja ce te cijeniti i voljeti.
Koliko sam shvatila ona je hladna prema tebi i nista se nije desilo osim par izlazaka na pice... Da osjeca nesto pokazala bi ti dosad. Ta djevojka, koliko god da mislis da je savrsena za tebe, nije. Da jeste i ti bi bio savrsen za nju, zajedno sa svim manama i razlicitim stavovima
Neko mudro rece nesto ovako: Svaki momenat potrosen na osobu koja te ne voli je momenat manje sa nekim buducim koji je the one. Cuvaj te osjecaje, lijepe rijeci, osmijehe, snove za onu koja ce te cijeniti i voljeti.
-
Strpljiva
#20 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Bureče, bureče, uvijek sam imama njuh za dobre investicije.burek_in_space wrote:Mene moja kona nije volila kad sam imao 18. Bio sam joj derle, smijeshan, djetinjast, bubuljichav... dvoje djece kasnije, njoj 30 i neka, ja u srednjim dvadesetim, kona mene startuje za vrijeme jednog duzheg odsustva njenog muzha, i ja kao i svaki europejac
odbijam da se mijesham u taj brak, a ona gotov' da preklinje.
![]()
- burek_in_space
#21 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Samo shto se josh uvijek cheka uplata na devizni rachun na ime kolege @aerosa.Strpljiva wrote:
Bureče, bureče, uvijek sam imama njuh za dobre investicije.
- Bluemore
#22 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
autsch..... cini mi se da vec sve potrebno znas sta i kako...leriktus wrote: Jebiga, već sam jednom to imao iza sebe, dvije godine sam se muvao oko nje dok me svirka njenih svatova nije probudila... teško se opet upuštati u taj rizik.... ali sigurno si u pravu.
samo mene zabrinjava da nisi od onih koji paznju uvijek poklanjaju pogresnoj osobi... nemoj da ti to bude obrazac ponasanja,... ako odemo preduboko docemo stvarno do problema sa samopostovanjem...
sretno
- Bluemore
#23 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
djani s wrote:Nikad nije prekasno da se covjek mijenja nabolje. Najgore je ne raditi nikako na sebi.
-
leriktus
#24 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
Znači da je više ne bih trebao voljeti iz razloga što me odbila, u suprotnom sam sebe ne volim? Da, možda ste u pravu, jer kada je ljubav između momka i djevojke u pitanju, ona očigledno ne može biti bezuvjetna, jer što da je volim ako je ne mogu imati? ...sanabe wrote:leriktus wrote:Kako dođe sada do zaključka da ja sebe ne volim?Postavljač, ako si ispod 25, imaš vremena da voliš sebe, kad to naučiš, voljet će te i drugi. Ako si 25-30, radi malo brže na sebi, ako si 30+, već je pomalo kasno za tebe....
cuj kako? pa volish nekog ko tebe ne voli?
treba znati kada odustatiand move on
-
leriktus
#25 Re: Neuzvraćena ljubav i samopoštovanje
da, veoma lijepa poruka.Neko mudro rece nesto ovako: Svaki momenat potrosen na osobu koja te ne voli je momenat manje sa nekim buducim koji je the one. Cuvaj te osjecaje, lijepe rijeci, osmijehe, snove za onu koja ce te cijeniti i voljeti.
da, shvatam...samo mene zabrinjava da nisi od onih koji paznju uvijek poklanjaju pogresnoj osobi... nemoj da ti to bude obrazac ponasanja,... ako odemo preduboko docemo stvarno do problema sa samopostovanjem...
sretno