Neurohirurgija-adenom hipofize

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
nermou

#1 Neurohirurgija-adenom hipofize

Post by nermou »

Nadam se da mi možete pomoći jer mi je pomoć zaista potrebna.
Javljam se iz Sarajeva. Dijagnosticiran mi je adenom na hipofizi (žlijezdi na mozgu) odnosno Adenoma hypophysis, dimenzija 11,5 mm. Rođena sam 13.06.1996. što znači da trenutno imam više od 16 i po godina, skoro sedamnaesta. Već 10 godina nosim naočale. Od prvog razreda osnovne škole ih nosim,tada mi je utvrđena minimalna dioptrija, a od 9-te godine dioptrija je počela naglo da se povećava. Godinu dana sam koristila sočiva, pri čemu je tijekom nošenja istih dioptrija određeni vremenski period mirovala. 05. 02. tekuće godine, pri provjeri vida ustanovljena mi je dijagnoza i utvrđena dioptrija -7 na oba oka. Za dijagnozu koju su utvrdili,doktori iz Sarajeva predlažu operaciju ovog adenoma.
Zanima me Vaše mišljenje. Da li je iko od vas uradio ovakvu operaciju? Koje su posljedice, ako ih ima, nakon nje? Gdje je najbolje raditi? Koga mi preporučujete? Poznajete li djevojke mojih godina da su imale isti problem sa ovim slučajem i slično. Svaka informacija bi mi zaista dobro došla.
Hvala vam od srca.
Nadam se da ćete mi pomoći, jer ionako i pored ove dijagnoze, imam još dijagnoza sa kojim se borim, ali držim se i dalje.
Post Reply