Sad me zanima koji od doktora spomenutih u naslovu je "nadležan" za moj problem (a može bit i da su oba) i da li neko može da mi preporuči neke privatne ordinacije??
Neurohirurg ili maksilofacijalni hirurg ?
Moderator: anex
- Fajcak
#1 Neurohirurg ili maksilofacijalni hirurg ?
Prije nekoliko godina sam pao i teško ozlijedio čelo ,tj udubio čeonu kost . Nije bilo nikakvih operativnih zahvata, nisam čak ni prenočio u bolnici. Samo su me poslali na slikanje i kad su vidili snimak rekli su mi da kost ne pritišće mozak i da neće bit problema. Neće, al u q !!
Pored estetskog hendikepa imam glavobolje non stop(nemože mi bit vreća kafetina
) Prošle godine dobio zdravstveno pa išo kod doktora, izvadio milijon nalaza(sad se sjećam samo eeg i magnetne rezonance) i opet ispade sve u redu.
Sad me zanima koji od doktora spomenutih u naslovu je "nadležan" za moj problem (a može bit i da su oba) i da li neko može da mi preporuči neke privatne ordinacije??
- valter.ba
#2 Re: Neurohirurg ili maksilofacijalni hirurg ?
Nijedan! Treba ti plasticno-rekonstruktivni hirurg ala Karabeg. Sretno!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- kamen spoticanja
#3 Re: Neurohirurg ili maksilofacijalni hirurg ?
dakle frontalna kost jeste nadleznost maxillofacijalca...ono ispod radi neurohirurg...kod tebe je samo vazno utvrditi sta je tacno problem...otezavajuca okolnost jeste sto je proslo dosta vremena od povrede...ali meni lici na problem s frontalnim sinusima...a to radi MFH...ako si u sarajevo javi se dr, tariku masicu ili dr. Foci...nece ti skoditFajcak wrote:Prije nekoliko godina sam pao i teško ozlijedio čelo ,tj udubio čeonu kost . Nije bilo nikakvih operativnih zahvata, nisam čak ni prenočio u bolnici. Samo su me poslali na slikanje i kad su vidili snimak rekli su mi da kost ne pritišće mozak i da neće bit problema. Neće, al u q !!Pored estetskog hendikepa imam glavobolje non stop(nemože mi bit vreća kafetina
) Prošle godine dobio zdravstveno pa išo kod doktora, izvadio milijon nalaza(sad se sjećam samo eeg i magnetne rezonance) i opet ispade sve u redu.
- Fajcak
#4 Re: Neurohirurg ili maksilofacijalni hirurg ?
i ja mislim da su sinusi. zabilježio sam dr.mašića, moš mi još napisat ovaj fočo kako se zove?kamen spoticanja wrote: dakle frontalna kost jeste nadleznost maxillofacijalca...ono ispod radi neurohirurg...kod tebe je samo vazno utvrditi sta je tacno problem...otezavajuca okolnost jeste sto je proslo dosta vremena od povrede...ali meni lici na problem s frontalnim sinusima...a to radi MFH...ako si u sarajevo javi se dr, tariku masicu ili dr. Foci...nece ti skodit
ma mislio sam prvo ić ovoj dvojici iz naslova. kontam da ti plastičari mogu pomoć samo oko izgleda (ne razumijem se baš) , al nisam isključio ni odlazak plastičaru.valter.ba wrote:Nijedan! Treba ti plasticno-rekonstruktivni hirurg ala Karabeg. Sretno!
hvala obojici na odgovorima.
- kamen spoticanja
#5 Re: Neurohirurg ili maksilofacijalni hirurg ?
farisFajcak wrote: i ja mislim da su sinusi. zabilježio sam dr.mašića, moš mi još napisat ovaj fočo kako se zove?
[: