[quote="benjo08"]
Ja sam nedavno imala dijagnozu susp.neuralgija trigeminusa i vjeruj mi najgore sto možeš uraditi je cackati po internetu i citati tuđa iskustva... barem je takav bio moj slucaj :-(.
Na internetu ces uglavnom naci uzasne komentare... istina je da je neuralgija trigeminusa jako bolna, koga je boljelo zna o cemu pricam

, ali isto tako nije svaki slucaj jednak.
U slucaju da se dijagnosticira neuralgija trig.lijek koji se propisuje je Tegretol (antiepileptik) i jedini se valjda pokazuje kao efikasan za uklanjanje boli... o ovome ako te interesuje posalji na pp. Ja sam ga pila, ali sam u isto vrijeme koristila i akupunkturu, a i pila vitamin mecobalamin ili B12 (KOJEM JE GLAVNA I JEDINA INDIKACIJA POMAGANJE U OBNAVLJANJU NERVNIH ZAVRSETAKA), pa bih ti to toplo preporucila. To je vitamin i pije se zajedno sa B kompleksom, jeste da je skup (kosta oko 18 KM), ali ti sigurno nece biti na odmet. To je sto se tice samolijecenja (akupunktura i vitamini B).
Osim ovoga pila sam i domacu germu, ali mislim da je u ovakvim slucajevima neophodno B vitamin unositi i u tabletama. Sve ovo sto sam napisala, dobila sam kao savjet od prijatelja koji su iskusni ljekari, a i pokazalo se kao efikasno, jer je nakon mjesec dana koristenja Tegretola, intenzivne akupunkture (dr.Aida Bozuta) i vitamina B uklonilo bol.
Ali od svega je najbitnije da ne surfas pretjerano, jer ces na kraju dozivjeti nervni slom ili dobiti napad panike, koji je zaista nepotreban. Istina je da ima ljudi koji cijeli zivot kubure sa neuralgijom trigeminus, ali sudeci po informacijama do kojih sam ja dosla, to su vecinom slucajevi koji su zapusteni godinama, gdje nije na vrijeme dijagnosticirano itd... Upoznala sam zenu koja je sve zube povadila trazeci uzroke bola.... ali to su ZAISTA ekstremni slucajevi i toplo ti preporucujem da se koliko je god moguce klonis istih

.
Nadam se da sam bar malo pomogla