Tanko. Više se na Arapima uzmeNepass wrote:Ja znam jednog sto na 8 soba zaradi 35k ciste love, znaci sve kad izmiri na kraju ostane 35k.
Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
-
Dr Baltazar
#51 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
-
makthemak
#52 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Joj sto se gluposti nacitah na ovoj temi, to su price. Pazi nije generalno slika Neuma losa, s obzirom da ni hrvati ne prodaju nista vise osim mora i kreveta nije kakva mana. Druga stvar jebote sta pricaju o tim srusenim zgradama ko da niko nikad nije vidio devastiranu zgradu. Treca stvar cijene u Konzumu i Bingu su kao u Sarajevu, a sto se tice ljudi koji govore za KM-ove da je prednost i nije jer primaju i one pare iz Etiopije ako ih imaju gdje zamjenit, dalje sto se tice buducnosti u principu je tesko znat jer je citav poluotok u privatnom vlasnistvu a nisu lokalci radi da ga prodaju. Dalje sto se tice nocnog zivota do prosle godine je radio beach bar do 1, sad vise nema beach bara al ima u sklopu hotela sunce kao diskoteka koja radi do 1. Poslije 1 je od prosle godine otvorena diskoteka paganini u sklopu Hotela Neum koji je potpuno renoviran. Generalno slika svake godine ide nabolje. Ja licno dole imam apartman pa sam svjedok razvijanja svake godine. Ono sto jest negativna strana al to ti nikakve pare promjenit ne mogu, da cobani dolaze nema odakle ne dolaze i da mozes cut babo,babo daj mi surlu (disaljku) da ronjam i slicno.
-
ovo_mi_je_nick
#53 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Davi me jaran pričom kako je u Neumu čista voda, slana totalno, školjke, plaže, palme, ma ljepota...
Pitam ga ja; Gdje si još bio na moru osim u Neumu ?
Kaže: pa samo u Neumu.

Pitam ga ja; Gdje si još bio na moru osim u Neumu ?
Kaže: pa samo u Neumu.
- KB9
#54 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
neum je najgora hala jadrana
- Bradafilozof
#55 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
u onoj lokvi se ne bi kupao ni da mi plate. zapitajte se gdje ide kanalizacija i koliko treba da se voda izmjeni. dakle, kupanje u neumu = kupanje u fekalijama.
baška što su lokalci veće ustaše od pavelića. gre'ota je ostaviti im i fening.
-
[Emma]
#56 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
A svugdje su po onom dijelu oko Makarske, dalje sjevernije nisam ni bila, ali mislim da je narod malo manje nacionalistički nastrojen nego u ovom južnom dijelu.
-
r_faruk
#57 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Da budem iskren ne primjetim pretjeranu razliku izmedju neuma i ostalih morskih sela na magistrali, brela, gradac, split itd. ili otok lokrum na primjer.
U splitu provedoh dvije noci i za to zadovoljstvo sam platio 400KM, a dobar dio grada smrdi, jos kada sam vidio onu pijacu..... U dubrovniku platis 100kn do lokruma, udjes u wc opet ista stvar, prljavo smrdi, nekakve raspale mreze po prozorima. U brelima je parking u stijeni na sljunku, frca kamenje na sve strane, a parking opet zara.
More jeste cistije ali ne toliko kao sto pricate, nije bas da se u neumu kupas u gov*ima.
Ono sto ne valja u neumu su ljudi, veci hrvati od hrvata, veci katolici od pape. ... Gostiju ima svakakvih... Ali ima ih i po dubrovniku, ovamo imas ove koji se kupaju u odjeci, u dubrovniku se kupaju bez odjece. Ne smatram prihvatljivim ni jedno ni drugo.
Sve u svemu provedoh deset dana i u istanbulu i to za vrijeme vojnog puca... I bilo mi je ugodnije i jeftinije i opustenije nego na hrvatskom moru, obidjoh i mjesta oko istanbula... I vidjeh svasta nesto, a niko me poprijeko ne pogleda i ako sam stranac. Jeo svaki dan u restoranima, ascinicama, obilazio muzeje...
Sve u svemu mislim da nije toliko crno kao sto pricate, i na hrvatskom moru imate "babo daj mi paradajz" samo na drugom jeziku
U splitu provedoh dvije noci i za to zadovoljstvo sam platio 400KM, a dobar dio grada smrdi, jos kada sam vidio onu pijacu..... U dubrovniku platis 100kn do lokruma, udjes u wc opet ista stvar, prljavo smrdi, nekakve raspale mreze po prozorima. U brelima je parking u stijeni na sljunku, frca kamenje na sve strane, a parking opet zara.
More jeste cistije ali ne toliko kao sto pricate, nije bas da se u neumu kupas u gov*ima.
Ono sto ne valja u neumu su ljudi, veci hrvati od hrvata, veci katolici od pape. ... Gostiju ima svakakvih... Ali ima ih i po dubrovniku, ovamo imas ove koji se kupaju u odjeci, u dubrovniku se kupaju bez odjece. Ne smatram prihvatljivim ni jedno ni drugo.
Sve u svemu provedoh deset dana i u istanbulu i to za vrijeme vojnog puca... I bilo mi je ugodnije i jeftinije i opustenije nego na hrvatskom moru, obidjoh i mjesta oko istanbula... I vidjeh svasta nesto, a niko me poprijeko ne pogleda i ako sam stranac. Jeo svaki dan u restoranima, ascinicama, obilazio muzeje...
Sve u svemu mislim da nije toliko crno kao sto pricate, i na hrvatskom moru imate "babo daj mi paradajz" samo na drugom jeziku
- Thorgerson
#58 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Meni nikad nije jasno sta ima lose u tome da neko jede posrani paradajz na plazi.
Ja licno na plazi ne jedem, ali ako neko to zeli, ne kontam. Ako ce pocistiti za sobom, baciti u smece otpatke, u cemu je frka?
To samo kod nas ima nekakva se gospoda glumi, jedi sta hoces, boli me qrac. Sto se mene tice grah pristavi nasred plaze, sta se pravite gospoda jbt. Bio u nekim zemljama i ljudima je normala da leze po plazi i parkovima, zderu, rostiljaju itd.
Jok, eto trebaju svi u restoran pa ostavit 15 km za frtalj pomfrita i burgercic. Mozda neko i uziva da ponese nesto i gricka na plazi.

Ja licno na plazi ne jedem, ali ako neko to zeli, ne kontam. Ako ce pocistiti za sobom, baciti u smece otpatke, u cemu je frka?
To samo kod nas ima nekakva se gospoda glumi, jedi sta hoces, boli me qrac. Sto se mene tice grah pristavi nasred plaze, sta se pravite gospoda jbt. Bio u nekim zemljama i ljudima je normala da leze po plazi i parkovima, zderu, rostiljaju itd.
Jok, eto trebaju svi u restoran pa ostavit 15 km za frtalj pomfrita i burgercic. Mozda neko i uziva da ponese nesto i gricka na plazi.
- dječak sa šibicama
#59 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Sta mislis da neko razastre deku kod Sebilja, iznese serpu sa paprikama punjenim i nareze paradajza.Thorgerson wrote:Meni nikad nije jasno sta ima lose u tome da neko jede posrani paradajz na plazi.![]()
-
Akibh
#60 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Sve stoji ali ovo za kanalizaciju nikako.Bradafilozof wrote:u onoj lokvi se ne bi kupao ni da mi plate. zapitajte se gdje ide kanalizacija i koliko treba da se voda izmjeni. dakle, kupanje u neumu = kupanje u fekalijama.
Neum ima jedan od najmodernijih kanalizacionih sistema na jadranu, i kolektor i precistac, probuseno brdo ispred i odvodjenje kanalizacije skroz u malostonski zaliv...
- Bradafilozof
#61 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Jesi li siguran za probuseno brdo?Akibh wrote:Sve stoji ali ovo za kanalizaciju nikako.Bradafilozof wrote:u onoj lokvi se ne bi kupao ni da mi plate. zapitajte se gdje ide kanalizacija i koliko treba da se voda izmjeni. dakle, kupanje u neumu = kupanje u fekalijama.
Neum ima jedan od najmodernijih kanalizacionih sistema na jadranu, i kolektor i precistac, probuseno brdo ispred i odvodjenje kanalizacije skroz u malostonski zaliv...
-
r_faruk
#62 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Ima tunel koji ide na drugu stranu... prema malostonskom zalivu, moze se i autom proci, ne znam za kanalizaciju, ali i meni su pricali da je kanalizacija odlicno rijesena
-
Akibh
#63 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Da, tunel cijelom duzinom i kanalizacione cijevi... Moze se proci i automBradafilozof wrote:Jesi li siguran za probuseno brdo?Akibh wrote:Sve stoji ali ovo za kanalizaciju nikako.Bradafilozof wrote:u onoj lokvi se ne bi kupao ni da mi plate. zapitajte se gdje ide kanalizacija i koliko treba da se voda izmjeni. dakle, kupanje u neumu = kupanje u fekalijama.
- Bradafilozof
#64 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Naravno da ce tako pricati. Zamisli da ti kazu da su se upravo istresli i da to pluta po moru. I obda ti kazu bujrum idi zaplivaj.r_faruk wrote:Ima tunel koji ide na drugu stranu... prema malostonskom zalivu, moze se i autom proci, ne znam za kanalizaciju, ali i meni su pricali da je kanalizacija odlicno rijesena
- Bradafilozof
#65 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
okAkibh wrote:Da, tunel cijelom duzinom i kanalizacione cijevi... Moze se proci i automBradafilozof wrote:Jesi li siguran za probuseno brdo?Akibh wrote:
Sve stoji ali ovo za kanalizaciju nikako.
kakva je situacija sa ostalim selima prema makarskoj.
-
PM72
#66 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Meni je najveća šega kad Bošnje tvrde da je more čisto i kako su im pričali o najmodernijem kanalizacionom sistemu,haman su cijevi odveli do Italije...a neumski zaliv je septička jama samo takva.
Što neko napisa,ne treba im fening ostaviti,to su najgore ustaše i šovinisti.Nađe se poneki Meho ili Dervo što izdaje apartmane ali niđe veze.
Što neko napisa,ne treba im fening ostaviti,to su najgore ustaše i šovinisti.Nađe se poneki Meho ili Dervo što izdaje apartmane ali niđe veze.
- Bradafilozof
#67 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
ma i meni je to šareno, al eto kad čovjek tvrdi. ja dok svojim očima nebi vidio ne vjerujem jer njima se svako malo nešto ukaže, pa tako možda i ultra moderna kanalizacija u neumu. ... a i ne zanima me plaho jer me put u neum neće nikad dovesti. jednom sam se prevario i vidio sam sasvim dovoljno.
- bosan
#68 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Zasto Bosanci i Hercegovci idu na ljetovanje u Neum ? Odgovore sam nasao licno jer sam ove godine proveo par dana tamo , mada sam rekao da nikad necu otici na odmor u Neum . Vjerovatno ce moj sledeci auto biti Skoda posto sam i za nju rekao da je nikad necu kupiti . Ja sam nasao 4 razloga : prvi zato sto je tamo naj jeftinije ljetovati ( bar sto se tice hrvatskog dijela Jadrana - znam da je Neum u BiH ne trebate mi to napominjat ) , drugi razlog : nije potrebno imati pasos tj putovnicu ( mi smo iz ovog drugog razloga otisli u Neum ) , treci razlog : vecina ljudi ponesu i hranu a kad bi isli u Hrvatsku to ne bi mogli prenijeti preko granice , cetvrti razlog je krkanluk - znaci ljubitelji krkanluka tamo nece oskudijevati , ima sve osim koride a vjerovatno ce i to biti uskoro .
Ja ne mogu da shvatim zasto ljudi koji imaju novaca i koji imaju pasos ljetuju u Neumu . Pa tamo nema nista za vidjeti ,sve je novogradnja i to kakva . Slusas navece talase mora i dernjavu narodnjaka , jednostavno nesto ne spojivo . Navece korzo , jebo vasar u Puracicu . Ulica koja se zove Mimoza smrdi na kanalizaciju da ti se povraca.Nedostatak parkinga je s neba uocljiv .Put kroz BiH do Neuma je prica za sebe , preko Svitave .To nije put to je kozija staza i to malo asfalta sto ima odsjekli sa strana ko fol da prosire u sred sezone , dva auta se ne mogu mimoic . Uglavnom ja tamo sigurno necu vise navratiti , dovoljno sam vidio . I jebo vas patriotizam , kako smo docekani dole isto bi bili ako ne i bolje docekani u Sibeniku ili Zadru .
Ja ne mogu da shvatim zasto ljudi koji imaju novaca i koji imaju pasos ljetuju u Neumu . Pa tamo nema nista za vidjeti ,sve je novogradnja i to kakva . Slusas navece talase mora i dernjavu narodnjaka , jednostavno nesto ne spojivo . Navece korzo , jebo vasar u Puracicu . Ulica koja se zove Mimoza smrdi na kanalizaciju da ti se povraca.Nedostatak parkinga je s neba uocljiv .Put kroz BiH do Neuma je prica za sebe , preko Svitave .To nije put to je kozija staza i to malo asfalta sto ima odsjekli sa strana ko fol da prosire u sred sezone , dva auta se ne mogu mimoic . Uglavnom ja tamo sigurno necu vise navratiti , dovoljno sam vidio . I jebo vas patriotizam , kako smo docekani dole isto bi bili ako ne i bolje docekani u Sibeniku ili Zadru .
- shiny
#69 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Otiđite u Neum u maju, zateći ćete jedan divan mali primorski gradić, čist, miran... to ćete zateći i u oktobru. Ja tada mogu i da uživam u njemu. Ima gdje da se prošeta. Toplije je nego bilo gdje drugo. Na našoj si mreži, 3g radi, odeš na pizzu, platiš u KM-ovima.
U julu i avgustu, zaobilazim u širokom luku
-
palermo
#70 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
dobar opis....ja bih zapravo dodao da je čak i u septembru vrlo ok......shiny wrote:Otiđite u Neum u maju, zateći ćete jedan divan mali primorski gradić, čist, miran... to ćete zateći i u oktobru. Ja tada mogu i da uživam u njemu. Ima gdje da se prošeta. Toplije je nego bilo gdje drugo. Na našoj si mreži, 3g radi, odeš na pizzu, platiš u KM-ovima.
naravno ko ima para nek ide na Maldive, ili u Rovinj.....njemu Neum ne treba
- salik79
#71 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Tacno. Ex Yu bh. politicka elita dala napraviti kanalizacioni sistem koji je jos samo u Istri postojao. Cijela jadranska obala, osim, mozda, nekih izuzetaka, nema ni danas bolje rijesenu odvodnju i preciscavanje otpadnih voda. Naprotiv, jos uvijek uveliko zaostaju za Neumom.Akibh wrote:Sve stoji ali ovo za kanalizaciju nikako.Bradafilozof wrote:u onoj lokvi se ne bi kupao ni da mi plate. zapitajte se gdje ide kanalizacija i koliko treba da se voda izmjeni. dakle, kupanje u neumu = kupanje u fekalijama.
- djevojka bez imena
#72 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Neum nikad ne biram kao jetovaliste, nemam potreu, a i u haosu je tokom ljetnjih mjeseci, danas bila poslom u gradskoj administraciji, jedva nasla parking, vozila par sati, nervozna, usla u gradsku upravu sa vec unaprijed pripremljenim govorom ako odbiju moj zahtjev. Polako objasnim sluzbeniku problem, nespecifican, lijepo me saslusao, kaze jeste malo teze ali...'ajte vi na ka'vu ma terasu tu na uglu, dok vam ja ovo zavrsim.
Ja
Svaka cast organizaciji i ljubaznosti sluzbenika, u Sa bi me peglali dva dana za ovo. 
Ja
- hrle1976
#73 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Nista neMERE biti gore od otoka Vira, tamo jedino sto je dobro je da su ga povezali sa kopnomKB9 wrote:neum je najgora hala jadrana
2/3 kuca nema vodu, kanalizaciju i sl. tek sada postavjaju. Javna rasvijetla u q cim padne mark kao da si na odmoru u Sjevernoj Koreji
Plaze da ne trosim rijeci. Jednostavno, jadno i tuzno.
Neum je za Vir El Dorado.
A i ono sto sam cuo da taj neki tvrdi da stan 1x od 120.000km u Nemu moze za 4-5 godina turizmom da otplati
-
Akibh
#74 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
J... Neum, ne idem i ne interesuje me.PM72 wrote:Meni je najveća šega kad Bošnje tvrde da je more čisto i kako su im pričali o najmodernijem kanalizacionom sistemu,haman su cijevi odveli do Italije...a neumski zaliv je septička jama samo takva.
Domacini jesu takvi jer su frustrirani cinjenicom da im je centar kantona Mostar i moraju tamo potegnut kad nesto zatreba a ne mogu zavrsit u plocama ili metkovicu
A kanalizacija jeste rijesena izvanredno u odnosu na mjesto, djeluje nestvarno...
-
mali_balon
#75 Re: Neum- sve o tom našem gradiću na Mediteranu
Ma nek je plaza zatrpana govnima Neum je nas i ja cu radije tamo potrositi pare nego nego dati ih nekom dalmosu sto mu se plaza cakli i u restoranim pustaju mocarta i sopena