Netflix proradio u BiH
Moderator: Benq
-
channel10
#151 Re: Netflix proradio u BiH
Jel i dalje bez titla?
- typeOnegative
#152 Re: Netflix proradio u BiH
Samo nekoliko naslova ima hr titlove, ostalo engleski
- zlo zlo
#153 Re: Netflix proradio u BiH
spojit ćemo ih s mirhom, pa nek kupuju titlove za svoje serije 
-
channel10
#154 Re: Netflix proradio u BiH
Ma ne gledam ni ovo sto imam na Telemachu
, tako da samo pitam kakva je situacija sa titlom. Znam da prije nije bilo, a eto vidim da je i sad slicna situacija.
- REDDEVILS
#155 Re: Netflix proradio u BiH
Netflix je vrh, a sto se tiče titlova meni netrebajufusion_ba wrote:Postoji i Prime Video koji ima najsiromašniju ponudu i "google translate" titlove.Pickbox je isto lokalizovan ali ponuda slaba.
Netflix i HBO GO su ipak najbolji, pogotovo Netflix.
Za mene Amazon prime Video ima samo kvalitetniju sliku od netflixa iako i netflix ima 4K HDR Dolby vision
- andromeda101
#156 Re: Netflix proradio u BiH
Šta će ti titl, uči engleski, lako za skontati.
Stavi engleski subtitle, još brže učiš i prakticiraš čitanje na engleskom. Unosiš stvari na dva kanala, audio i visuelno.
Čak osobama kojima je engleski prvi jezik isto koriste, pošto neke riječi promaknu, drugi akcent. Imaš tehnologiju, koristi je, ne bježi od nje. Engleski ima svakako prednost pošto većina serija i filmova su na engleskom. Bolje uživati u izvornom materijalu nego audio sinkronizaciju na Njemački. Engleski je lakši od njemačkog u početku jedino što je engleski dosta teži za usavršiti zbog raznih izuzetaka i specijalnih pravila. Pogotovo čitanje i pisanje.
Stavi engleski subtitle, još brže učiš i prakticiraš čitanje na engleskom. Unosiš stvari na dva kanala, audio i visuelno.
Čak osobama kojima je engleski prvi jezik isto koriste, pošto neke riječi promaknu, drugi akcent. Imaš tehnologiju, koristi je, ne bježi od nje. Engleski ima svakako prednost pošto većina serija i filmova su na engleskom. Bolje uživati u izvornom materijalu nego audio sinkronizaciju na Njemački. Engleski je lakši od njemačkog u početku jedino što je engleski dosta teži za usavršiti zbog raznih izuzetaka i specijalnih pravila. Pogotovo čitanje i pisanje.
- typeOnegative
#157 Re: Netflix proradio u BiH
Da, primjetio sam to i ja . Očito su više "odvrnuli pipu ' od onih 17 Mbita koliko netflix pušta.REDDEVILS wrote:Netflix je vrh, a sto se tiče titlova meni netrebajufusion_ba wrote:Postoji i Prime Video koji ima najsiromašniju ponudu i "google translate" titlove.Pickbox je isto lokalizovan ali ponuda slaba.
Netflix i HBO GO su ipak najbolji, pogotovo Netflix.![]()
Za mene Amazon prime Video ima samo kvalitetniju sliku od netflixa iako i netflix ima 4K HDR Dolby vision
- REDDEVILS
#158 Re: Netflix proradio u BiH
U postavkama netflixa test internet conection mi je 49.9 Mbps a kad pustim npr. Punisher Dolby Vision je 15.26 MbpstypeOnegative wrote:REDDEVILS wrote:Netflix je vrh, a sto se tiče titlova meni netrebajufusion_ba wrote:Postoji i Prime Video koji ima najsiromašniju ponudu i "google translate" titlove.Pickbox je isto lokalizovan ali ponuda slaba.
Netflix i HBO GO su ipak najbolji, pogotovo Netflix.![]()
Da, primjetio sam to i ja . Očito su više "odvrnuli pipu ' od onih 17 Mbita koliko netflix pušta.
Valjda će novim update-om aplikacije odvrnuti pipu
- insaneinthebrain
#159 Re: Netflix proradio u BiH
u 21 stoljecu neko trazi titlove za engleskiandromeda101 wrote:Šta će ti titl, uči engleski, lako za skontati.
-
hamos
#160 Re: Netflix proradio u BiH
Joj Boze sto ne mogu seljakluka
evo je super pricam engleski,cak sam radio diplomski na engleskom pa opet zelim titlove kad gledam film jer je lakse pratit na jeziku koji govoris svakodnevno.
evo je super pricam engleski,cak sam radio diplomski na engleskom pa opet zelim titlove kad gledam film jer je lakse pratit na jeziku koji govoris svakodnevno.
- insaneinthebrain
#161 Re: Netflix proradio u BiH
ni ja ne mogu seljakluka da neko ne zna engleski u današnje vrijeme. pa kako ćeš naučiti nego da gledaš filmove bez titlova 
- Qler
#162 Re: Netflix proradio u BiH
i meni je engleski jezik kao maternji i ne trebaju mi titlovi ali daleko od toga da je seljakluk kako ti kazes... prvo, imas starije ljude koji bi gledali, drugo, sto je to pod moranje znati engleski, mozda neko zna mandarinski... nemoj ti biti seljak i generalizovati sve prema sebi.insaneinthebrain wrote:ni ja ne mogu seljakluka da neko ne zna engleski u današnje vrijeme. pa kako ćeš naučiti nego da gledaš filmove bez titlova
- fusion_ba
#163 Re: Netflix proradio u BiH
Daj molim te. Evo ja znam engleski ali uvijek cu ukljuciti titl ako je ponudjen. Makar engleski ako nesto ne razumijem dobro da mogu procitati. A o tome da je po tvojoj logici seljakluk ako neko ne zna engleski ne treba ni govoritiinsaneinthebrain wrote:ni ja ne mogu seljakluka da neko ne zna engleski u današnje vrijeme. pa kako ćeš naučiti nego da gledaš filmove bez titlova
- insaneinthebrain
#164 Re: Netflix proradio u BiH
Qler wrote:i meni je engleski jezik kao maternji i ne trebaju mi titlovi ali daleko od toga da je seljakluk kako ti kazes... prvo, imas starije ljude koji bi gledali, drugo, sto je to pod moranje znati engleski, mozda neko zna mandarinski... nemoj ti biti seljak i generalizovati sve prema sebi.insaneinthebrain wrote:ni ja ne mogu seljakluka da neko ne zna engleski u današnje vrijeme. pa kako ćeš naučiti nego da gledaš filmove bez titlova
- MTV
#165 Re: Netflix proradio u BiH
Sta je ovo sve Englezi a zive u BiH

- seoBIH
#166 Re: Netflix proradio u BiH
Trola vas frajer. Jeste se primili..
- andromeda101
#167 Re: Netflix proradio u BiH
Nisam spominjao bosanske subtitles nego engleske.
- valjuga
#168 Re: Netflix proradio u BiH
Ja čak i kad gledam potjeru na hrtu,upalim engleske titlove da ne budem seljak.
A prije toga nahranim kerove i pomuzem kravu.
A prije toga nahranim kerove i pomuzem kravu.
-
Raptor44
#169 Re: Netflix proradio u BiH
Bgm svako ko ima manje od 30 godina, a ne zna tečno engleski jezik je nepismen u današnje vrijeme.
Ovi stariji, nisu ni imali priliku da ga uče pa njima se ne može zamjeriti.
Ovi stariji, nisu ni imali priliku da ga uče pa njima se ne može zamjeriti.
- denimb
#170 Re: Netflix proradio u BiH
Vala i pisem, i citam, i pricam engleski vrlo dobro ali opet upalim te titlove na netflixu, nekako mi u odredjenim situacijama glumci imaju tendenciju da, sto bi nas narod rekao, pricaju sebi u njedra
ovako uvijek mogu procitati da ne kontam sta rece lik.
Dok kod dokumentaraca nemam taj problem, jer govore jasno i glasno ko sav normalan svijet
Ali i ja sam seljak, jebaji ga i to se pika
Dok kod dokumentaraca nemam taj problem, jer govore jasno i glasno ko sav normalan svijet
Ali i ja sam seljak, jebaji ga i to se pika
- ferratilis
#171 Re: Netflix proradio u BiH
Mogu nekako prihvatiti da nam je dostupno mozda 30% sadrzaja koji Amerikanci imaju (za istu cijenu) jer smo u supku Europe, ali mi je neshvatljivo da ne mogu prevesti par recenica ruskog u americkom filmu. Gledam John Wick i pola dijaloga na ruskom je prevedeno, pola su ignorisali. I sta ja sad trebam, razumjeti iz konteksta o cemu pricaju
E *urac cete vise od mene dobit 10 eura. Torrent je majka.
- fusion_ba
#172 Re: Netflix proradio u BiH
HBO je dosta ozbiljnije shvatio nase trziste. Imaju manje sadrzaja od Netflixa ali sve redom je lokalizirano.
- escobar__
#173 Re: Netflix proradio u BiH
Ja sam to sranje odjavio upravo zbog toga što plaćam cijenu kao i Amerikanac ili Zapadnoevropljanin, a imam dvostruko manje sadržaja + nepostojanje lokalizacije.
Pretplatio se na HBO GO koji činjenica ima manje sadržaja ali je sve fino lokalizovano, a i jeftinije. Za ostalo tu je Internet i milina.
Pretplatio se na HBO GO koji činjenica ima manje sadržaja ali je sve fino lokalizovano, a i jeftinije. Za ostalo tu je Internet i milina.
- typeOnegative
#174 Re: Netflix proradio u BiH
Uzimam pretplatu u sivoj zoni 5 6 markica UHD paket. Za te pare ekstra 
- tovarish
#175 Re: Netflix proradio u BiH
Imam od jučer problem sa netflixom, iako ga na ovom tv-u koristim bez problema već dvije sedmice.
Javlja mi kako ima trenutno problem sa puštanjem ovog naslova, te da pokušam sa drugim naslovom ili kasnije.
Šifra greške je 5.2.5
Sve sam pokušao što predlaže netflix, al ne ide.
Jedino što mi je ostala opcija da je do hdmi ulaza u tv, al opet mi ne ide u glavu kako je radilo ispravno dvije sedmice.
Javlja mi kako ima trenutno problem sa puštanjem ovog naslova, te da pokušam sa drugim naslovom ili kasnije.
Šifra greške je 5.2.5
Sve sam pokušao što predlaže netflix, al ne ide.
Jedino što mi je ostala opcija da je do hdmi ulaza u tv, al opet mi ne ide u glavu kako je radilo ispravno dvije sedmice.