Net TV

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

zyymy

#51 Re: Net TV

Post by zyymy »

Ista
motorola01

#52 Re: Net TV

Post by motorola01 »

zyymy wrote:Ista
Pa cemu onda postojanje ove teme :) .Raspravlja se o necemu sto ne mozemo gledati :-)
neo7

#53 Re: Net TV

Post by neo7 »

moglo je nekad sine...u nasa vremena :D :mrgreen:
semirsar

#54 Re: Net TV

Post by semirsar »

nekad se moglo sad se samo spominjalo :lol:
Ma mere se i sad, samo treba kljuc priturit' e sad... :D
Tiger 033

#55 Re: Net TV

Post by Tiger 033 »

Ma moze ba i sad... ako imate nekog vani kupi vam gore i posalje u ovamo i mirna Bosna :o
4l3k54

#56 Re: Net TV

Post by 4l3k54 »

brate daj mi kljuc molim te :D na pp
Haris033

#57 Re: Net TV

Post by Haris033 »

Imam prijateljicu u Beču i nedavno sam bio kod nje. Korisnik je Net TV-a i bio sam prijatno iznenađen viđenim... Svi ex YU kanali na jednom mjestu bez ikakvih cenzura, zatamljenja... Gledao EURO 2012.g. preko HRT-a 2, moj omiljeni muzicki kanal CMC, itd... E, sad....zanima me da li postoji ikakav nacin da se posluzim njenim userom i da gledam iste programe preko compa, posto vidim da postoji kod Net TV pretplatnika postoji i ta opcija. Zna li neko? Moze li na pp???

Hvala
Nermin_BH

#58 Re: Net TV

Post by Nermin_BH »

Haris033 wrote:Imam prijateljicu u Beču i nedavno sam bio kod nje. Korisnik je Net TV-a i bio sam prijatno iznenađen viđenim... Svi ex YU kanali na jednom mjestu bez ikakvih cenzura, zatamljenja... Gledao EURO 2012.g. preko HRT-a 2, moj omiljeni muzicki kanal CMC, itd... E, sad....zanima me da li postoji ikakav nacin da se posluzim njenim userom i da gledam iste programe preko compa, posto vidim da postoji kod Net TV pretplatnika postoji i ta opcija. Zna li neko? Moze li na pp???

Hvala
Samo nek' ti da licencu i uneseš je u program i to je to :)
Haris033

#59 Re: Net TV

Post by Haris033 »

Nermin_BH wrote:
Haris033 wrote:Imam prijateljicu u Beču i nedavno sam bio kod nje. Korisnik je Net TV-a i bio sam prijatno iznenađen viđenim... Svi ex YU kanali na jednom mjestu bez ikakvih cenzura, zatamljenja... Gledao EURO 2012.g. preko HRT-a 2, moj omiljeni muzicki kanal CMC, itd... E, sad....zanima me da li postoji ikakav nacin da se posluzim njenim userom i da gledam iste programe preko compa, posto vidim da postoji kod Net TV pretplatnika postoji i ta opcija. Zna li neko? Moze li na pp???

Hvala
Samo nek' ti da licencu i uneseš je u program i to je to :)
Kakvu licencu??? Ona mi je dala kod od 8 brojeva i mogao sam gledati preko iPad-a i iPhone-a, s tim da su mi programi redovno "štekali"...
beharandroid

#60 Re: Net TV

Post by beharandroid »

ne znam kako radi taj nettvplus pa da ne budem lose shvacen jer ga licno nisam "probao"ali imam par prijatelja koji su vratili resiver te su ih po usima klepili jer ugovor mora da se postuje. Ja imam resiver bosnatv koja je daleko profesionalnija od ostalih, najjeftinija i transparentnija jer kod njih imate zvanicnu listu kanala dok kod ostalih sve nesto moraju da ti salju na privatni email ili tome slicno. Dakle ta transparentnost dosta, sama za sebe govori...e sad, pored TV kanala ciji je kvalitet zadovoljavajuci /treba poznavati kako radi iptv i sacuvati svoje nerve/ android je platforma tako da vam ne treba smart tv odnosno usteda novca je zagarantovana. Nisam se raspitivao sa aplikaciju da gledam preko compa phona itd jer ipak razlika je nebo-zemlja kada gledas film ili bilo sta drugo na compu u odnosu na TV.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#61 Re: Net TV

Post by un1ted »

Sve si to dobro rekao, ali obrnuto :) Raja se odjavljuje masnovno s bosna tv :)
luckylaka

#62 Re: Net TV

Post by luckylaka »

Tri godine sam pretplatnik Nettv(trenutno gledam na Samsung smart-Nettv aplikacija)i nisam odusevljen aplikacijom,ali zato na box-u(resiveru)to izgleda vrlo dobro.Smjesna je usporedba Bosna tv koja nudi 20 kanala za $37(plus extra placas kanale kao Bn,Dm..)i Nettv koji nudi stotinjak domaci i strani kanala za$17 s tim sto imas mogucnost da desetak kanala gledas u Hd rezoluciji(RtS,Sport club,History..)P.S.Da znam kakav kljuc trazite podijelio bi svima ali ne razumijem se u te ,,fore,, :D
landlord

#63 Re: Net TV

Post by landlord »

@luckulaka - nedavno si me ubjedjivao kako je nettv sranje i da se odjavljujes sa iste cim ti istekne ugovor, sad si promijenio pricu. Sta se desilo?

Meni je Net tv za sada super. Nekad stopa, ali rijetko. Slika je na LCD odlicna. Od tih 170+ kanala, iskreno gledam njih par: sportklubove i hrt-ove.
Prije sam imao Balkaniyum, ali sam ih ukinuo jer u to vrijeme nisu imali +6 sati opciju i nisu imali risiver.
luckylaka

#64 Re: Net TV

Post by luckylaka »

landlord wrote:@luckulaka - nedavno si me ubjedjivao kako je nettv sranje i da se odjavljujes sa iste cim ti istekne ugovor, sad si promijenio pricu. Sta se desilo?

Meni je Net tv za sada super. Nekad stopa, ali rijetko. Slika je na LCD odlicna. Od tih 170+ kanala, iskreno gledam njih par: sportklubove i hrt-ove.
Prije sam imao Balkaniyum, ali sam ih ukinuo jer u to vrijeme nisu imali +6 sati opciju i nisu imali risiver.
Nisam nedavno nego davno kada i jesu bili sranje.Sto kaze govornik ispred uradili su,,uodate,,na box tako da imas mogucnost epg-a i favorit liste..Nakon Bosna tv(cisti lopovluk)Balkaniyum(mali izbor kanala)TvBalkan(nema sporta)Gss (isto kao TvBalkan)Nettv se pokazao neprikosnoven (bar na podrucju Usa)Da imam samo 10-15 sportskih kanala dosta za $17 mjesecno.Jedina primjedba je na broj ex Yu kanala od kojih mnogi uopste ne rade ali sad imam ,,favorit listu,,.Inace i sad imam Balkaniyum tek onako pogledam na laptop i oni su kontali izbaciti box ali imaju problema sa Pink kanalima(Nettv otkupio prava za emitovanje)i Sport club(i to otkupio Nettv)
dino-92

#65 Re: Net TV

Post by dino-92 »

zna li neko mozda dali net tv dreambox aplikacija radi i na drugim linux receiverima?
Erzsebet

#66 Re: Net TV

Post by Erzsebet »

luckylaka wrote:Tri godine sam pretplatnik Nettv(trenutno gledam na Samsung smart-Nettv aplikacija)i nisam odusevljen aplikacijom,ali zato na box-u(resiveru)to izgleda vrlo dobro.Smjesna je usporedba Bosna tv koja nudi 20 kanala za $37(plus extra placas kanale kao Bn,Dm..)i Nettv koji nudi stotinjak domaci i strani kanala za$17 s tim sto imas mogucnost da desetak kanala gledas u Hd rezoluciji(RtS,Sport club,History..)P.S.Da znam kakav kljuc trazite podijelio bi svima ali ne razumijem se u te ,,fore,, :D
Znaš li mora li se uzeti ovaj risiver ili mogu preko interneta za 17 dolara mjesečno gledati? Meni bi internet bio dovoljan, a nešto mi se ne daje 260 € za risiver.
Nermin_BH

#67 Re: Net TV

Post by Nermin_BH »

Više nisu keyevi u fazonu sad su uradili kad instaliraš program moraš se njima javiti da ti odobre kompjuter.
Kenan_Barbarin

#68 Re: Net TV

Post by Kenan_Barbarin »

landlord wrote:@luckulaka - nedavno si me ubjedjivao kako je nettv sranje i da se odjavljujes sa iste cim ti istekne ugovor, sad si promijenio pricu. Sta se desilo?

ne bi mjenjao jarane balkaniyum za net tv ni da mi doplate taman tu razliku u cjeni a evo zašto jer gledam uglavnom sportske prjenose poneku seriju a rjetko reality show emisije.imaš pravo što će mi više kanala ? :wink:
da platim za godinu preko net tv 351 € a te iste kanale mogu gledat na balkaniyum.tv za 71 € ? ajde bona pa nisam pobenavio
nek si mi živ i zdrav uveli su na balkaniyumu opcije -6 -9 -16 sati odloženog gledanja poodavno :idea: :bih:
StrelacAB80

#69 Re: Net TV

Post by StrelacAB80 »

Meni je d3go i vise nego dovoljan,a besplatno,uz paket koji koristim od telemacha,dobio i uslugu kao i svi koji koriste iste pakete,d3go,koji se moze gledati na 3 uredjaja(laptop,pc,mobitel,ili sta vec),a kanala i previse,slika extra!
Image
Image
Image
skenderija04

#70 Re: Net TV

Post by skenderija04 »

luckylaka wrote:

Nisam nedavno nego davno kada i jesu bili sranje.Sto kaze govornik ispred uradili su,,uodate,,na box tako da imas mogucnost epg-a i favorit liste..Nakon Bosna tv(cisti lopovluk)Balkaniyum(mali izbor kanala)TvBalkan(nema sporta)Gss (isto kao TvBalkan)Nettv se pokazao neprikosnoven (bar na podrucju Usa)Da imam samo 10-15 sportskih kanala dosta za $17 mjesecno.Jedina primjedba je na broj ex Yu kanala od kojih mnogi uopste ne rade ali sad imam ,,favorit listu,,.Inace i sad imam Balkaniyum tek onako pogledam na laptop i oni su kontali izbaciti box ali imaju problema sa Pink kanalima(Nettv otkupio prava za emitovanje)i Sport club(i to otkupio Nettv)
@Lucky.

Sta nude od sporta ovi iz net tv?

Da li neka IPTV kuca nudi na jednom mjestu ARENA SPORT BIH , BHT i eventualno sport klubove za inostranstvo?
jessyjames

#71 Re: Net TV

Post by jessyjames »

Ja sam u augustu 2014-e uzeo roditeljima NetTVPlus. Prvi dan je sve dobro radilo i moram priznati, slika je bila dobra.
Drugi dan je prestalo raditi. Tehnicka sluzba je nesto pokusavala mojim roditeljima da pomogne ali bez rezultata.
Bilo kako bilo, nije moglo posluziti kao zamjena satelitske za roditelje. Nije za njih zvanje tehnicke sluzbe i software/hardware problemi.
Dakle raskinuo sam ugovor i vratio opremu.
Sta je mene iznenadilo je da se NetTVPlus po mom misljenju ne pridrzava zakona koji vaze u Evropskoj Uniji od 14.06.2014 po pitanju online prodaje.
Za one koji nisu upuceni, mogu sami da provjere promjene u zakonu na stranici http://ec.europa.eu/justice/consumer-ma ... dex_en.htm
Po mom misljenju u prijestupu su po pitanju samog ugovora ("Unfair contract terms"), po pitanju vremena koje nude da se ugovor raskine i po pitanju povratka novca (npr. da su duzni vratiti i novac koji naplate za transport)
Citav zakon je preveden na Hrvatski na stranici http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 0083&rid=1 gdje je npr artikal (46) interesantant koji govori o povratku novca u slucaju otkazivanja.
Takodje je veoma lako (i besplatno) podnijeti zalbu u slucaju problema. Na stranici http://ec.europa.eu/consumers/ecc/ mozete naci vise informacija.
Ja sam podnio zalbu. Ne toliko zbog novca nego zbog principa.
Sto se tice gledanja televizije, ja sam roditeljima uzeo BalkaniYUm. Istina da je slika mnogo slabija ali transakcija mi djeluje vise "fer" i nude neke kanale koje NetTVplus nema.
hellhammer

#72 Re: Net TV

Post by hellhammer »

Imam ga vec 6 godina. Ukinuli se neke kanale koje sam gledao ajd to sam prebolio ali jucer su zatamnili ligu nacija hinjski a da nigdje nisu dali obavijest. Mnogi su bili uskraceni da gledaju utakmicu. Samim tim su izgubili 4 pretplatnika iz moje porodice. Platis 200€ godisnje i onda prc milojka ne gledas ono zbog cega ih placas. Sa mnom su zavrsili za sva vremena
uglavnomja

#73 Re: Net TV

Post by uglavnomja »

hellhammer wrote:Imam ga vec 6 godina. Ukinuli se neke kanale koje sam gledao ajd to sam prebolio ali jucer su zatamnili ligu nacija hinjski a da nigdje nisu dali obavijest. Mnogi su bili uskraceni da gledaju utakmicu. Samim tim su izgubili 4 pretplatnika iz moje porodice. Platis 200€ godisnje i onda prc milojka ne gledas ono zbog cega ih placas. Sa mnom su zavrsili za sva vremena

:thumbup:

od mene 2 u minusu
Radio Sarajevo

#74 Re: Net TV

Post by Radio Sarajevo »

uglavnomja wrote:
hellhammer wrote:Imam ga vec 6 godina. Ukinuli se neke kanale koje sam gledao ajd to sam prebolio ali jucer su zatamnili ligu nacija hinjski a da nigdje nisu dali obavijest. Mnogi su bili uskraceni da gledaju utakmicu. Samim tim su izgubili 4 pretplatnika iz moje porodice. Platis 200€ godisnje i onda prc milojka ne gledas ono zbog cega ih placas. Sa mnom su zavrsili za sva vremena

:thumbup:

od mene 2 u minusu
Od mene četiri.

Koristim ih osam godina, oprostio sam im Arene, oprostio sam im HRT, pa na kraju i Eurosport, ali ono preksinoć im neću oprostiti. Nije problem što ne smiju prenositi utakmice, ja znam da to nekad nije do njih (iako se onda pitam koji kurac uopšte rade), ali je ogroman problem što nisu javili na vrijeme.

Smetljari.
Dead Man Walking

#75 Re: Net TV

Post by Dead Man Walking »

Je li iko zvao ove retarde? Odnosi li se blokada i na prijateljske utakmice?
Post Reply