"nešto" uz testise

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
nlt

#1 "nešto" uz testise

Post by nlt »

Naime prije 15tak dana primijetio sam prilikom tuširanja nešto uz testise, znači nije direktno na testisu nego kao neka natečenja. najviše mi liči na recimo neke kanale, poput vena npr. mekano je na dodir. Nemam nikakvih tegoba, sve dok nisam malo pretražio internet.
Sad može biti da sam ja to sebi psihički stvorio, ali osjećam mučninu
Da li je neko imao neke slične probleme i šta bi moglo biti u pitanju?
* ovih ću dana svakako posjetiti doktora i tražiti ultrazvuk
Zaboravio sam napomenuti, ne osjeti se uvijek katkada se može napipati, dok nekada ne
Dr.medicine

#2 Re: "nešto" uz testise

Post by Dr.medicine »

Da si i prije radio samokontrolu vjerujem da bi sve to napipao. Malo jeste odvratno.

Ako ti je to odozgo do testisa onda nemas brigu. Fino lagano napipaj izmedju dva prsta ia ko se proteže onda su ti to duktusi ili izvodni kanali testisa koji spermu transportuju do sjemenog mjehura. naravno uz njih se nalaze i arterije i vene.
vožda imaš varikozitete ili proširenje vena pa ti je to još više naglašeno.

Ako ti je prpa imas dvije opcije. UZ testisa ili malo kod urolga da prepipa :D - bgm nisu ni malo nježni :shock:
zahson

#3 Re: "nešto" uz testise

Post by zahson »

puno drkaš, smanji.. :P
nlt

#4 Re: "nešto" uz testise

Post by nlt »

Dr.medicine wrote:Da si i prije radio samokontrolu vjerujem da bi sve to napipao. Malo jeste odvratno.

Ako ti je to odozgo do testisa onda nemas brigu. Fino lagano napipaj izmedju dva prsta ia ko se proteže onda su ti to duktusi ili izvodni kanali testisa koji spermu transportuju do sjemenog mjehura. naravno uz njih se nalaze i arterije i vene.
vožda imaš varikozitete ili proširenje vena pa ti je to još više naglašeno.

Ako ti je prpa imas dvije opcije. UZ testisa ili malo kod urolga da prepipa :D - bgm nisu ni malo nježni :shock:
mislim da je 98% to prvo, nešto su kao kanalići/vene odozgo je znači onaj dio kod lijevog testisa do lijeve noge, i nije ništa na testisu nego do njega je, onako kao mekano na dodir i valoviti da se tako izrazim, da boli ne boli, ali imam neki čudan osjećaj, neopisiv
Dr.medicine

#5 Re: "nešto" uz testise

Post by Dr.medicine »

nlt wrote:
Dr.medicine wrote: mislim da je 98% to prvo, nešto su kao kanalići/vene odozgo je znači onaj dio kod lijevog testisa do lijeve noge, i nije ništa na testisu nego do njega je, onako kao mekano na dodir i valoviti da se tako izrazim, da boli ne boli, ali imam neki čudan osjećaj, neopisiv
ma to ti je ovo sto rekoh ili kanalic il krvni sudovi. najlakse ti je to napipati kad se kesica smemša :lol: sad je vruce pa se opuste jaja :lol: :lol: :lol: :lol:
možda sad kako je vrucina pa se krvni sudovi šire i to ti stvara nelagodu.bitnoje da nema na testisima kvrgica. a ovo gore manje vise nije bitno osim ako nemas varikozitete (prosirenje krvnih sudova) jer ta prosirenja mogu dovesti do steriliteta.
nlt

#6 Re: "nešto" uz testise

Post by nlt »

Dr.medicine wrote:
nlt wrote:
Dr.medicine wrote: mislim da je 98% to prvo, nešto su kao kanalići/vene odozgo je znači onaj dio kod lijevog testisa do lijeve noge, i nije ništa na testisu nego do njega je, onako kao mekano na dodir i valoviti da se tako izrazim, da boli ne boli, ali imam neki čudan osjećaj, neopisiv
ma to ti je ovo sto rekoh ili kanalic il krvni sudovi. najlakse ti je to napipati kad se kesica smemša :lol: sad je vruce pa se opuste jaja :lol: :lol: :lol: :lol:
možda sad kako je vrucina pa se krvni sudovi šire i to ti stvara nelagodu.bitnoje da nema na testisima kvrgica. a ovo gore manje vise nije bitno osim ako nemas varikozitete (prosirenje krvnih sudova) jer ta prosirenja mogu dovesti do steriliteta.
Nadam se da smo u pravu, ali zasto mi se ponekada javi kao bol u donjem dijelu stomaka 5-6 cm iznad ovog mjesta. A ove "vene" nekada se ne mogu napipati
Dr.medicine

#7 Re: "nešto" uz testise

Post by Dr.medicine »

od obične nahlade pa do milion razloga.....
odes uradis brate UZ ako ništa
Post Reply