Nešto sasvim drugačije...
- KB9
#26 Re: Nešto sasvim drugačije...
previse oni vjeruju u teorije zavjera da bi mogli bit normalni i nesto napravit
- GeeTnT
#27 Re: Nešto sasvim drugačije...
Toliki zaokret je nemoguc....to je kao da pokusavas da zaustavis vec najavljeno nevrijeme...KENJAC wrote:Hos da ti nabrojim barem pedeset opozicionara koji su na vlast dosli ovom pricom , a onda .....
Nego moze li jedno pitanje ? Koja drzava je dolaskom na vlast nekih novih ljudi totalno promijenila svoju dojucerasnju politiku ?
Ovdje prije svega mislim na SFRJ drzavice , mada ni drugima nije mane ! Ko , ako Zivi Zid osvoji vecinu , Hrvatska nece u Nato?
- GeeTnT
#28 Re: RE: Re: Nešto sasvim drugačije...
Mislis na Bernardica...insomnia78 wrote:Ma ja. Al ne mogu se sjetiti kako se zove. Bila je mescini i tema na forumusherbett wrote:Koji? Iz RH?insomnia78 wrote:Joj dje onaj balavac na kojeg je forum jedno vrijeme svrsavo
-
KENJAC
#30 Re: Nešto sasvim drugačije...
Svaka drzava ima tu neku populisticku opciju koja pali u frizerskim salonima i penzionerskim okupljalistima oko domina. Najsmjesnije je sto u postojecem Svjetskom poretku i ovi sto su na vlasti misle da nesto odlucuju. Pa pogledajte Crnu Goru. Djukanovic ce imat vlast dok klima glavom kome treba klimat. Neko gore spomenu Ciprasa ! Jedan od najsmijesnih primjera populizma. Sjetite se samo Zeljka Komsica! Ja cu njega po prstima , odjebaus Miki Maus i poslije svega ....u koaliciju sa SDA ! Milorad Dodik je bio najzesca opozicija Karadzicu ! Hrvatska ce jos sto godina bit Hrvatska , Srbija Srbija , Bosna Bosna, a ovi sporadicni slucajevi Zivih Zidova ce vise bit za You Tube nego za Skupstine !
- graue_maus
#31 Re: Nešto sasvim drugačije...
u cijeloj evropi se bude neki novi politicari .......
-
El_comadante
#32 Re: Nešto sasvim drugačije...
meni je ovo slično kao MOST koliko sam shvatio prije koju godinu tamo vamo protiv HDZa a vidi ih sada veči nacionalisiti i od HDZ a nisi takvi bili u početku... tako da i ovi kojim slučajem dođu na vlast pitanje je koju bi pjesmu pjevali
-
oakville
#33 Re: Nešto sasvim drugačije...
Pernar se vodi zdravom logikom "ko god je protiv Amerike i EU dobar je." Tako su Palestina, Libija, Sirija i Irak podržavale svojevremno Srbiju. Uz mnogo uspjeha kako za podržavaoce tako i za podržavanogAlfons Kauders wrote:Mislim da moje misljenje vec znas...
- KB9
#34 Re: Nešto sasvim drugačije...
ovaj lik sto je bio kod senada zvuci ko da je pregledo zeitgeist dokumentarce i odlucio bit politicar
svako drustvo ima takvog lika, ono fazon procita jednu knjigu il pregleda dokumentarac i odma ekspert za temu
svako drustvo ima takvog lika, ono fazon procita jednu knjigu il pregleda dokumentarac i odma ekspert za temu
-
haos1
#35 Re: Nešto sasvim drugačije...
a da vidimo tebe, tvoj rad i odgovornu potrošnju. hahaha. lako je tuđim kurcem gloginje mlatit.The 51st State wrote:tudjim kurcem gloginje mlati, ublehasi. rad i odgovorna potrosnja jedino sto je smisleno, a ovakvi populisti se mogu samo gaditi postenom insanu, jutube politicari.
-
The 51st State
#36 Re: RE: Re: Nešto sasvim drugačije...
Bacam li ja bombe narodu ili bilo ko sa foruma ili ovaj kreten na kojeg se palis?haos1 wrote:a da vidimo tebe, tvoj rad i odgovornu potrošnju. hahaha. lako je tuđim kurcem gloginje mlatit.The 51st State wrote:tudjim kurcem gloginje mlati, ublehasi. rad i odgovorna potrosnja jedino sto je smisleno, a ovakvi populisti se mogu samo gaditi postenom insanu, jutube politicari.
- Challenger__
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38 Re: Nešto sasvim drugačije...
Kakav on i aperkat, nije u zivotu dignuo nista teze od Tihicevog kisobrana.GeeTnT wrote:...zato ima aperkat...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ni blizu...Kaplan intelektualno Pernaru ne može ni do koljena.GeeTnT wrote:Pernar je u Hrvatskoj, nesto kao Kaplan u BiH....
- insomnia78
#39 Re: Nešto sasvim drugačije...
Aa zato je sam povaljo kamenjarce dole 
-
slavonskilola
#40 Re: Nešto sasvim drugačije...
Zanimljivi likovi ako ih UDB već nije snimila u kakvoj za njih kompromitirajućoj situaciji?
- Challenger__
#41 Re: Nešto sasvim drugačije...
Da dodam...

- Samo dan ranije, Ivan Pernar je napustio studio HRT na snimanju emisije "Nedjeljom u 2" kod Aleksandra Stankovića jer mu voditelj emisije "nije dozvolio da priča o zločinu izraelaca nad Palestincima".
LINK
Video: "Ivan Pernar napušta emisiju Nedjeljom u dva"

- Samo dan ranije, Ivan Pernar je napustio studio HRT na snimanju emisije "Nedjeljom u 2" kod Aleksandra Stankovića jer mu voditelj emisije "nije dozvolio da priča o zločinu izraelaca nad Palestincima".
Video: "Ivan Pernar napušta emisiju Nedjeljom u dva"
- KB9
#42 Re: Nešto sasvim drugačije...
lik je klasicna izgorena budala
-
walk_M-A-N
#43 Re: Nešto sasvim drugačije...
Pokajao se i ja mu opraštam.sherbett wrote: Pernar je bio clan mladezi HDZ-a.
Kamo sreće da još neko razmišlja o ovome.
Većina ljudi koja u medijima govori protiv katoličke crkve čini to zato jer su odbacili vjeru u duhovni svijet. Međutim, postoji cijeli niz ljudi koji su to učinili iako su ostali vjernici. Ja sam jedan od njih i ovo je moja priča.
Cijeli život mislio sam da je konačni smisao života u ovom svijetu - materijalizam, pohlepa i novac. To su bile stvari koje su me zanimale, to je bio i razlog zašto sam se učlanio u HDZ (da bi pokrao druge i da bi meni bilo dobro).
Međutim, u srcu mi je cijelo vrijeme bila praznina, i nešto je falilo. Pitao sam se što i upravo u tom trenutku prilazi mi jedan mladić s kojim sam često zajedno radio preko Student servisa i kaže mi da je to što mi fali Isus .
Međutim, moram vas vratit na početak, 1995. godina, rat je, spletom okolnosti s 10 godina završavam u stanu u Splitu i boravim par dana s nekim ljudima, čovjek u tom stanu je dobar prema meni i ja ga pitam što radi. Veli on da je svećenik, ali ne u katoličkoj nego nekoj protestantskoj crkvi. Pitao sam ga zašto ne u katoličkoj, on mi kaže: premal si da bi razumio, kad odrasteš shvatit ćeš . Taj trenutak urezao se moju podsvijest i to pitanje postavit će se opet tek 9 godina kasnije od radnog kolege sa Student servisa.
Veli on meni: “Znaš ti da katolička crkva ne naučava ono što Biblija govori”, “nisam nikad o tome razmišljao”, odgovorio sam mu.
“Cijeli niz toga su izmijenili, čak i Božje zapovijedi kako bi vjeru prilagodili sebi, umjesto sebe vjeri. Pogledaj drugu zapovijed u Bibliji”, tada mi pokazuje nešto što će mi se urezati u pamćenje:
“Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Gospod, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi.”
Pitao sam ga kako to da ja za tu zapovijed ne znam, veli on: “maknuli su je iz svoje verzije kako bi opravdali izrađivanje kipova i štovanje raznih osoba koje ti kipovi predstavljaju.
Isus kaže da bi se samo Bogu trebali klanjati i njemu jedinome služiti.”
“Kako to da ih onda svejedno ima 10 iako su drugu maknuli?”, upitao sam ga.
“Jednostavno, pogledaj desetu zapovijed i bit će ti jasno”, rekao mi je i pokazao tekst iz Biblije:
“Ne poželi kuće bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova , niti išta što je bližnjega tvoga!”
“Tu zapovijed (10.), podijelili su na dvije, ne poželi tuđe žene (9.) i ne poželi tuđe stvari (10.), na taj način je zapovijedi ostalo 10 iako druge više nema.”, objasnio je.
To mi je bio šok , međutim, pravi je uslijedio kada mi je pokazao četvrtu zapovijed za koju katolici vjeruju da je treća (jer su drugu maknuli).
“Sjeti se da svetkuješ dan subotnji. Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata. Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotnji.”
Tu sam bio paf, pa 19 godina sam vjerovao da Božja zapovijed govori “Svetkuj dan Gospodnji (nedjelju)”.
“Zapovijed to ne govori”, rekao mi je taj mladić i nastavio: “U Bibliji se nigdje ne zapovijeda svetkovanje nedjelje, to je crkvena zapovijed, a ne Božja, oni su svojom tradicijom zamijenili Božju zapovijed”.
To je bio početak mojeg puta van katoličke crkve , ali za mene najupečatljiviji razgovor bio je s jednim katoličkim svećenikom. Na pitanje treba li živjeti po 10 Božjih zapovijedi iz Biblije ili iz katekizma, rekao je da su iste, na to sam mu rekao da nisu iste i da govore neke druge stvari. Na to je rekao: “Treba živjeti po onima iz katekizma”.
Uglavnom, da vam ne duljim dalje, puno toga od čistilišta i plaćanja misa za mrtve, do zabrane ženidbe svećenicima - jednostavno ne postoji u Bibliji, to je među ostalim objasnio i Martin Luther u svojih 95 teza.
Pitao sam se odakle pravo Papi da skupa sa svećenicima mijenja nauk koji nam je ostavio Isus i došao do zaključka da jednostavno ne želim više biti dio te religije. Iz tog razloga nemam straha od katoličke crkve i njenih svećenika, međutim, onaj dio vezan uz moje obraćenje, a koji je bitan za vas je sljedeći.
Čitajući Bibliju shvatio sam da nije moguće krasti i bit nepošten, a živjeti u vječnosti s Isusom. To je bio ključan razlog zašto sam izašao iz HDZ-a i odbacio taj mentalni sklop.
Ono što me najviše iznenađuje je to što moje bivše kolege iz HDZ-a i dan danas razmišljaju kao ja nekad vjerujući da će se spasiti i biti s Isusom u vječnosti iako su na zemlji gazili sve njegove principe i zapovijedi.
Katolička crkva je idealna religija za njih jer ih uvjerava da je to moguće. Možeš bit lopov i bit spašen. I ne samo da ih uvjeravaju u to, već i druge ljude pozivaju da glasuju za njih.
Last edited by walk_M-A-N on 02/01/2018 16:53, edited 1 time in total.
-
walk_M-A-N
#44 Re: Nešto sasvim drugačije...
Uvijek ima onih koji pljuju, u ovom slučaju po Pernaru, ali i po svemu drugom što je izvan njihovog shvatanja.
Radi takvih i inače, hvala zastupniku Pernaru i svim drugim koji to javno urade, na ovom priznanju uloge Hrvatske u dijeljenju BiH.
Radi takvih i inače, hvala zastupniku Pernaru i svim drugim koji to javno urade, na ovom priznanju uloge Hrvatske u dijeljenju BiH.
zunazu wrote:
- It_is_a_Leclerc
#45 Re: Nešto sasvim drugačije...
Pa što to nije rekao "njegovom prijatelju" Bošku Obradoviću koji Bošnjake smatra "genetskom mutacijom", a BiH "lažnom državom".walk_M-A-N wrote:Uvijek ima onih koji pljuju, u ovom slučaju po Pernaru, ali i po svemu drugom što je izvan njihovog shvatanja.
zunazu wrote:
- zunazu
#46 Re: Nešto sasvim drugačije...
Taj orangutan nije vrijedan komentara.It_is_a_Leclerc wrote:Pa što to nije rekao "njegovom prijatelju" Bošku Obradoviću koji Bošnjake smatra "genetskom mutacijom", a BiH "lažnom državom".
-
walk_M-A-N
#47 Re: Nešto sasvim drugačije...
Imamo jednog zastupnika koji priznaje ulogu Tuđmana odnosno Hrvatske u dijeljenju BiH na osnovu čega je došlo do rata HVO i Armije BiH. I to bi trebalo da nam je najbitnije, ako imalo razmišljamo o koristi za BiH.
A neko pozivanje na lidera Dveri iz Srbije kao "prijatelja" je nelogično, samo da se nešto kaže, pa makar i vrlo glupo. Oni sarađuju na nekim pitanjima gdje imaju ista gledišta, to je politika. Nema šta jedan drugom "govoriti".
Pametan komentar bi prebrojao koliko je zastupnika u Saboru to javno uradilo, a koliko njih je govorilo suprotno. (A ne da li Pernar lupa na drugim pitanjima, njegova stvar i glasača u Hrvatskoj).
Evo još jednog o generalu Praljku i licemjerju HDZ-a:
A neko pozivanje na lidera Dveri iz Srbije kao "prijatelja" je nelogično, samo da se nešto kaže, pa makar i vrlo glupo. Oni sarađuju na nekim pitanjima gdje imaju ista gledišta, to je politika. Nema šta jedan drugom "govoriti".
Pametan komentar bi prebrojao koliko je zastupnika u Saboru to javno uradilo, a koliko njih je govorilo suprotno. (A ne da li Pernar lupa na drugim pitanjima, njegova stvar i glasača u Hrvatskoj).
Evo još jednog o generalu Praljku i licemjerju HDZ-a: