Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

crnivrag

#26 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by crnivrag »

Klitemnestraaa wrote:Zdravo. Zadnja 3 dana kada upalim laptop samo vidim mis i pozadina je tamnoplava i nista nema. Probala sam milion puta upaliti ugasiti, pritiskati tipke i nista.
Prije ovoga, dobivala sam neke obavijesti da fali Windows nesto, ali sam to ignorirala. :-)

Sad konkretno, sta da radim? Kome da odnesem da to napravi? (zivim u Sa, Centar)
Inace mi je bivsi popravljao sistem uvijek pa se nisam nesto time bavila, a znam ljude koje se time bave u mom rodnom gradu, ovdje ne znam nikog ko bi mi mogao to napraviti.
Problem je softwerske prirode, pa ako ti je i dalje stanje nepromijenjeno, javi mi se na PP.

Ovo ti mogu riješiti za 10-15 minuta, bez da laptop negdje nosiš, ili da ti bilo ko dolazi da ti to sredi.
supercali

#27 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by supercali »

crnivrag wrote:
Klitemnestraaa wrote:Zdravo. Zadnja 3 dana kada upalim laptop samo vidim mis i pozadina je tamnoplava i nista nema. Probala sam milion puta upaliti ugasiti, pritiskati tipke i nista.
Prije ovoga, dobivala sam neke obavijesti da fali Windows nesto, ali sam to ignorirala. :-)

Sad konkretno, sta da radim? Kome da odnesem da to napravi? (zivim u Sa, Centar)
Inace mi je bivsi popravljao sistem uvijek pa se nisam nesto time bavila, a znam ljude koje se time bave u mom rodnom gradu, ovdje ne znam nikog ko bi mi mogao to napraviti.
Problem je softwerske prirode, pa ako ti je i dalje stanje nepromijenjeno, javi mi se na PP.

Ovo ti mogu riješiti za 10-15 minuta, bez da laptop negdje nosiš, ili da ti bilo ko dolazi da ti to sredi.
Kvaris forumski duh
Yamahalac

#28 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by Yamahalac »

supercali wrote:
crnivrag wrote:

Kvaris forumski duh
Ih, ja mislio ti to sredio, vise puta :D

cccc, jesi razvukao
supercali

#29 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by supercali »

Pa prvo malo sredjivanje pa testni period pa opet ispravka pa testni period itd
NediM17

#30 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by NediM17 »

Hajde ti pokusaj ovo.

Ctrl-shift-esc , nadji tab procesi, pa vidi ima li igdje explorer.exe, ako ima, klikni na njega pa end tas. Pa idi onda na new task, i kucaj explorer.exe .

Ako ga nema nigdje, odmah idi new task i kucaj explorer.exe .
Klitemnestraaa

#31 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by Klitemnestraaa »

NediM17 wrote:

Nema nigdje new task, samo end task. 14 ih je u backgrpund processes ali nema explorer.

Hajde ti pokusaj ovo.

Ctrl-shift-esc , nadji tab procesi, pa vidi ima li igdje explorer.exe, ako ima, klikni na njega pa end tas. Pa idi onda na new task, i kucaj explorer.exe .

Ako ga nema nigdje, odmah idi new task i kucaj explorer.exe .
Nema nigdje new task. Ima 14 u background processes, ali nema explorer.
samo pozitiva

#32 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by samo pozitiva »

Klitemnestraaa wrote: Nema nigdje new task. Ima 14 u background processes, ali nema explorer.
u gornjem lijevom cosku kliknes na "File" i tu ti pise "Run new task" :)

Image
supercali

#33 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by supercali »

Klima nemoj sama raditi moja garancija onda ne vrijedi :D
Klitemnestraaa

#34 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by Klitemnestraaa »

samo pozitiva wrote:
Klitemnestraaa wrote: Nema nigdje new task. Ima 14 u background processes, ali nema explorer.
u gornjem lijevom cosku kliknes na "File" i tu ti pise "Run new task" :)

Image
Haha proradio! :D Hvala :D

Imam desktop, ali nista drugo nece, na koju god ikonu kliknem ne radi.
Sad ga ne mogu ugasiti. :lol:
samo pozitiva

#35 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by samo pozitiva »

pa klikni na reset dugme na centralnoj jedinici :D
crnivrag

#36 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by crnivrag »

Klitemnestraaa wrote:

Izgleda da joj nešto u RAM memoriji onemogućava pravilan rad explorer procesa.

Potrebno je ući u safe mode with networking i onda kad se sistem podigne iz msconfiga ugasiti sve procese osim windows start-up procesa, staviti boot na normalno bootanje i u services.msc pogasiti sve start-up automatske procese koji nisu dio windows sistema.

Zatim bi bilo poželjno uraditi skeniranje sistema da bi se uklonio neželjeni software ako ga ima.

Opet kažem ako uspiješ ući u safe mode with networking, ja ti ovo mogu remote control pristupom riješiti za 10-15 minuta.
Klitemnestraaa

#37 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by Klitemnestraaa »

samo pozitiva wrote:pa klikni na reset dugme na centralnoj jedinici :D
Ode u sleep mode onda.
Klitemnestraaa

#38 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by Klitemnestraaa »

crnivrag wrote:
Klitemnestraaa wrote:

Izgleda da joj nešto u RAM memoriji onemogućava pravilan rad explorer procesa.

Potrebno je ući u safe mode with networking i onda kad se sistem podigne iz msconfiga ugasiti sve procese osim windows start-up procesa, staviti boot na normalno bootanje i u services.msc pogasiti sve start-up automatske procese koji nisu dio windows sistema.

Zatim bi bilo poželjno uraditi skeniranje sistema da bi se uklonio neželjeni software ako ga ima.

Opet kažem ako uspiješ ući u safe mode with networking, ja ti ovo mogu remote control pristupom riješiti za 10-15 minuta.
Mnogo ti hvala, ali ne umijem ući u to. Iskreno, prvi put čujem za to i nemam pojma šta znači. Mislim da sam mu definitivno dohakala i prije je imao virusa kojih se nisam uspjela riješiti, ali kontam dok radi dobro je, dok mi se prije pet dana najednom samo ugasi.
crnivrag

#39 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by crnivrag »

Klitemnestraaa wrote:
Mnogo ti hvala, ali ne umijem ući u to. Iskreno, prvi put čujem za to i nemam pojma šta znači. Mislim da sam mu definitivno dohakala i prije je imao virusa kojih se nisam uspjela riješiti, ali kontam dok radi dobro je, dok mi se prije pet dana najednom samo ugasi.
Javi se na PP, pa ću ti poslati instrukcije kako da to uradiš.

Nisi mu dohakala, jer dok god nije u pitanju hardwerski problem, sistem se može vratiti iz mrtvih bez reinstalacije sistema.

Vraćao sam u život i sisteme koji se nisu uopšte htjeli podići, tako da ovo ne bi trebao biti problem, samo ako uspiješ ući u safe mode with networking nakon što ti pošaljem upustva, jer jedino ti u tom koraku ne mogu pomoći ako nisam prisutan na licu mjesta.

Nakon što se sistem podigne na taj način, onda mogu ući putem udaljenog pristupa i srediti sve što treba.
Klitemnestraaa

#40 Re: Nesto s laptopom nije uredu, sta da radim?

Post by Klitemnestraaa »

ne mora se javljati na pp jedem havanu respo
Post Reply