Nestao hrvatski vozac u Iraku

Post Reply
BosnjakAga

#1 Nestao hrvatski vozac u Iraku

Post by BosnjakAga »

IRAK Riziku vožnje kamiona kroz Irak izlažu se samo vozači iz Hrvatske, Češke i Turske
Nestao hrvatski vozač Dalibor Burazović

Nakon subotnjeg napada na kamionski konvoj kod iračkoga grada Mosula izgubljen je kontakt s hrvatskim vozačem Daliborom Burazovićem (30) iz Nove Gradiške, pa se on trenutačno može smatrati nestalim. Potvrdio nam je to sinoć vlasnik prijevozničke tvrtke za koju je radio Burazović.

Doznali smo da je Burazović bio u napadnutom konvoju, ali nije s ostalima u konvoju stigao do turske granice. Vlasnik tvrtke u koji je radio od subote pokušava preko naših veleposlanstava doći do svog vozača. Međutim, mobilni telefoni imaju vezu samo na području 50 kilometara uz tursko-iračku granicu.

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 8/index.do
livadic

Post by livadic »

kasnis citave dvije hefte ... :(

:shock:

zato cafiri i ciste faludzu ... :D

da se ovakve stvari vise nebi desavale ... ;)

:D

;)
oportunist

Post by oportunist »

evo dalibora zapakiranog preselio je blago u Gospodina Image
9. studenoga - Hrvatski vozač Dalibor Burazović, nesretno stradao u Iraku prije dva tjedna u napadu pobunjenika na kamionski konvoj, pokopan je na gradskom groblju u Novoj Gradiški.

Uz obitelj i rodbinu te brojne prijatelje, Dalibora Burazovića su do vječnog počivališta ispratili i njegovi kolege vozači te prijevoznici koji su stigli iz mnogih krajeva Hrvatske.

Član Nadzornog odbora Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Zdravko Frleta rekao je kako je ta tragedija potaknula osnivanje fonda za pomoć obitelji Burazović, posebno za školovanje Daliborove desetogodišnje kćeri. Namjera je Udruge osnovati i trajnu zakladu koja bi bila od pomoći svim vozačima i njihovim obiteljima u slučaju stradanja. (H/ia)

http://www.hrt.hr/vijesti/KRV.html#1100018630
victory

Post by victory »

eto povoda da bosnjak aga nazdravi.... sa serbetom :(
violentjack

Post by violentjack »

Tako ti je kad ides u Irak :shock: :(
livadic

Post by livadic »

bice iraq ko curica ... :)

:D

;)
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Prodo zivot za pare
bosniaque

Post by bosniaque »

hajd nek mu je sa srecom! :D
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Prodo zivot za pare
Ovo ti je pravo bezze :roll:

A ima i naše raje puno u Iraku..ja znam dvojicu koji u Bagdadu rade u kuhinji u američkoj bazi. Nije to ništa čudno..ako neko za 12 mjeseci može da zaradi 50-tak hiljada $ koje ovdje ne može zaraditi ni u ludilu mislim da ga niko nema pravo kriviti ili mu prebacivati..pogotovo ako je čovjek preminuo.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

bosniaque wrote:hajd nek mu je sa srecom! :D
Hoces li tako sta reci i ako se koji od momaka koje vlada BiH salje dole vrati u kovcegu?

E vala svasta...
bosniaque

Post by bosniaque »

Vodenjak wrote:
bosniaque wrote:hajd nek mu je sa srecom! :D
Hoces li tako sta reci i ako se koji od momaka koje vlada BiH salje dole vrati u kovcegu?

E vala svasta...

necu reci jer znam radi cega su otisli i razumijem u neku ruku te ljude, ali bogami razumijem i iracane sto se brane mislim moramo biti realni, kako bi se mi ponasali da nam neko dodje pljackati zemlju mislim da bi isto se branili na svaki moguc nacin, i nemojte sada zapocinjati diskusije o nashim politicarima jer skrenucemo sa teme, ovde se radi samo o iraku!

mene cudi zasto livadic ne ide u irak da se i on malo obracuna sa mudzama, ili je samo cyber-bojovnik! :?
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

kako bi se mi ponasali da nam neko dodje pljackati zemlju mislim da bi isto se branili na svaki moguc nacin
Nama se to već desilo i dešava nam se još uvijek. E sad zašto mi šutimo a oni svoje amerikance rokaju to je drugo pitanje..možda kao narod imaju malo više ponosa..ipak je Bagdad bio najveći i najbogatiji grad na svijetu a Iračani su nasljednici Babilona i velikog Hamurabija..dok smo mi..ne znamo vala ni sami šta smo :roll:
bosniaque

Post by bosniaque »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:
kako bi se mi ponasali da nam neko dodje pljackati zemlju mislim da bi isto se branili na svaki moguc nacin
Nama se to već desilo i dešava nam se još uvijek. E sad zašto mi šutimo a oni svoje amerikance rokaju to je drugo pitanje..možda kao narod imaju malo više ponosa..ipak je Bagdad bio najveći i najbogatiji grad na svijetu a Iračani su nasljednici Babilona i velikog Hamurabija..dok smo mi..ne znamo vala ni sami šta smo :roll:
cuj mozda ti neznas ali i bosna je vaktile imala kraljeve znaci i mi imamo neki ponos, ipak ne mozes porediti irak sa bosnom jer iracki otpor se naziva terorom i iracki branitelji se nazivaju teroristiima i navodno tamo neki zarkawi predvodi te "teroriste" ali veceras javljau da je zarkawi ispario iz faludze a to znaci da smjestio negdje drugo a to isto znaci da je opet neki sledeci grad na redu poslije faludze posto se "zarkawi" bas tamo krije, ali sve u sklopu borbe protiv terorizma i sada malo kontajte, dali taj covjek u opste postoji ili je on samo jedna velika laz kako bi se ugasla svaka vrsta otpora u iraku, i sve dok oni govore da se bore protiv "zarkawia" kao sto traze "bin ladena" svijet ce na to da suti a naravno i muslimani a narod ce i dalje da strada!
Engram::X

Post by Engram::X »

U Irak se ne ide brati cvijece...

Ucescem u agresiji glava se stavlja na pladanj...stoga

...nemam rijeci utjehe za one koji su radili za Americku vojsku ili saradnike.. ;)
'Watching tragedy engulf my city'

US and Iraqi forces are locked in desperate street battles against insurgents in the Iraqi city of Falluja. The BBC News website spoke by phone to Fadhil Badrani, a journalist in Falluja who reports for the BBC World Service in Arabic.

Iraqi man buries his brother in Falluja
I am surrounded by thick black smoke and the smell of burning oil.

There was a big explosion a few minutes ago and now I can hear gunfire.

A US armoured vehicle has been parked on the street outside my house in the centre of the city.

From my window, I can see US soldiers moving around on foot near it.

They tried to go from house to house but they kept coming under fire.

Now they are firing back at the houses, at anything that moves. It is war on the streets.

The American troops look like they have given up trying to go into buildings for now and are just trying to control the main roads.

I am sitting here on my own, watching tragedy engulf my city.

Looks like Kabul

I was with some of the Falluja fighters earlier. They looked tired - but their spirits were high and they were singing.

Local fighters have reportedly been joined by Iraqis from other cities
Recently, many Iraqis from other parts of the country have been joining the local men against the Americans.

No one has had much sleep in the past two days of heavy fighting and of course, it is still Ramadan, so no one eats during the day.

I cannot say how many people have been killed but after two days of bombing, this city looks like Kabul.

Large portions of it have been destroyed but it is so dangerous to leave the house that I have not been able to find out more about casualties.

Mosques silent

A medical dispensary in the city centre was bombed earlier.

I don't know what has happened to the doctors and patients who were there.

It was last place you could get medical attention because the big hospital on the outskirts of Falluja was captured by the Americans on Monday.

A lot of the mosques have also been bombed.

For the first time in Falluja, a city of 150 mosques, I did not hear a single call to prayer this morning.

I broke my Ramadan fast yesterday with the last of our food - two potatoes and two tomatoes.

The tomatoes were rotten because we have no electricity to run the fridge.

My neighbours - a woman and her children - came to see me yesterday. They asked me to tell the world what is happening here.

I look at the devastation around me and ask - why?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3996111.stm :-?
oportunist

Post by oportunist »

U pojedinim segmentima se moze poistovjetiti Irak I Bosna,(necemo siljiti sta je to) mediji cine svoje CNN , BBC , WTN, i ostali, cinjenica je da se iracke “oslobodilacke snage” nazivaju teroristima i pobunjenicima, al je isto tako cinjenica da oslobodilacke –okupatorske ili snage alijanse drze pod kontrolom samo nekoliko gradova pod izvjesnom kontrolom a sve glavne komunikacije koje vode prema Bagdadu , Ramadiju, Basri...... ili bilo kojem vecem gradu su bukvalno pod stalnom kontrolom “domicilnog stanovnistva” (cini mi se da je najprimjernije da ih ovako nazovem) alijansa na pojednim mjestima "drzi" par stotina metara podkontrolom lijevo i desno od komunikacija , upad u Faludju je visemjesecni dogovor izmedju amerikanaca i engleza, amerikanci nisu vicni niti imaju ni jednu jedinicu specijalizovanu za gradsku borbu, a svaki njihov pokusaj improviziranja u posljednjih 10 godina je zavrsio velikim gubitcima te su trazili (molili) otvoreno potporu engleske komponente alijanse odnosno da se englezi “protegnu”iz svoje zone odgovornosti. Iskustva engleskih snaga iz Belfasta su jednim dijelom upotrebljena na u ulicnim borbama u “osvajanju” Bagdada pa posljednji put u Basri prije nekoliko mjeseci . Sta ce se desiti u narednih 48 sati vidjet cemo ...ameri imaju avijaciju i rakete ,SAS je efikasan , a iracani nisu toliko ludi da sjede u podrumima i cekaju kad ce im neko stegnuti zicu oko vrata te ce vjerovatno preci na svoj nacin ratovanja ............
victory

Post by victory »

Ucescem u agresiji glava se stavlja na pladanj...stoga
braco otkidajte glave :zzzz:
Post Reply