ma zanima me, mene sve zanima, ali se ne ljutim, na ništa, pa čak ni na ljudsku glupost i bezobrazluk, to pokušavam ignorirati, i nema kod mene takvih snova, to su moja mišljenja i stavovi, a šta će biti, vidjet ćemo, život je pred nama...luckypot wrote:Pa sta radis zadnjih 500 postova, nego pricas o svojim snovima u bih, te treci entitet, te ako ga ne bude, slijedi pobuna hrvata i rat, pa nema nista od bih, pa ovo ono...i sad kad te stvarnost pobije, onda odjednom ko sve te ne zanima..Ako te ne zanima sto sjedis na sarajevo-x na forumu koji se bavi desavanjima u zemlji u kojoj ne zivis?osa wrote:gdje ti vidje da se ja žalim, kakvo žaljenje, od tog nikakve vajde...luckypot wrote:
Ako je sve po zakonu, sto se zalis? Evo mi se ne zalimo, srbi glasali za kristo i hdz, nije problem, sta ces sad imaju ljudi to pravo po zakonu i evo iskoristavaju ga.
Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
- osa
#651 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
-
pemanapemani
#652 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
luckypot wrote:Pa sta radis zadnjih 500 postova, nego pricas o svojim snovima u bih, te treci entitet, te ako ga ne bude, slijedi pobuna hrvata i rat, pa nema nista od bih, pa ovo ono...i sad kad te stvarnost pobije, onda odjednom ko sve te ne zanima..Ako te ne zanima sto sjedis na sarajevo-x na forumu koji se bavi desavanjima u zemlji u kojoj ne zivis?osa wrote:gdje ti vidje da se ja žalim, kakvo žaljenje, od tog nikakve vajde...luckypot wrote:
Ako je sve po zakonu, sto se zalis? Evo mi se ne zalimo, srbi glasali za kristo i hdz, nije problem, sta ces sad imaju ljudi to pravo po zakonu i evo iskoristavaju ga.
Evo matematicar pa se presaberi ni pomocu trikova komsic nije mogao dobiti ovoliko glasova samo od Bosnjaka, osim ako Bosnjaka stvarno nema jedno 3 miliona u Bosni, pa je onaj milioncic glasao u federaciji.Prema podacima kojima raspolaže CIKBiH od 1.023.187 do sada obrađenih glasačkih listića, najviše glasova za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH dobio je Bakir Izetbegović (SDA) - 151.183 ili 34,82 posto
Autor: FENA
Veličina teksta: A A A
Drugi po broju glasova je Fahrudin Radončić (SBBBiH) koji je dobio povjerenje 133.467 glasača, odnosno, 30, 74 posto. Slijedi Haris Silajdžić (Stranka za BiH) s 107.994 ili 24, 87 posto glasova.
Kandidat DNZ-a BiH Ibrahim Đedović osvojio je 12.144 glasa ili
2, 80 posto, kandidat BPS-a - Sefer Halilović Mujo Demirović ima 8.570 glasova ili 1, 97 posto, kandidat A-SDA Džemal Latić 8.093 ili 1,86 posto, a kandidat GDS-a BiH Ibrahim Spahić 6.581 glas ili 1,52 posto.
Do sada prebrojani glasovi pokazuju da kandidat BOSS-a Izudin Kešetović ima 3.985 glasova ili 0,92 posto dok nezavisna kandidatkinja Aida Jusić ima 20150 glasova ili 0,50 posto.
U izboru za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, najveće povjerenje glasača dobio je Željko Komšić (SDP) - 316.098 glasova ili 60,90 posto. Borjana Krišto (HDZBiH) osvojila je 101.555 glasova ili 19,56 posto dok je kandidat koalicije HDZ1990 - HSP Martin Raguž dobio 55.625 glasova ili 10,72 posto.
Vodeću trojku slijede Jerko Ivanković Lijanović (Narodna stranka Radom za boljitak) - 42.569 (8,20 posto), nezavisni kandidat Pero Galić - 1.377 (0,27 posto), nezavisni kandidat Mile Kutle - 1.003 (0,19 posto) i nezavisni kandidat Ferdo Galić - 861 (0,17 posto).
- osa
#653 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
luckypot wrote:Pa sta radis zadnjih 500 postova, nego pricas o svojim snovima u bih, te treci entitet, te ako ga ne bude, slijedi pobuna hrvata i rat, pa nema nista od bih, pa ovo ono...i sad kad te stvarnost pobije, onda odjednom ko sve te ne zanima..Ako te ne zanima sto sjedis na sarajevo-x na forumu koji se bavi desavanjima u zemlji u kojoj ne zivis?osa wrote:gdje ti vidje da se ja žalim, kakvo žaljenje, od tog nikakve vajde...luckypot wrote:
Evo matematicar pa se presaberi ni pomocu trikova komsic nije mogao dobiti ovoliko glasova samo od Bosnjaka, osim ako Bosnjaka stvarno nema jedno 3 miliona u Bosni, pa je onaj milioncic glasao u federaciji.Prema podacima kojima raspolaže CIKBiH od 1.023.187 do sada obrađenih glasačkih listića, najviše glasova za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH dobio je Bakir Izetbegović (SDA) - 151.183 ili 34,82 posto
Drugi po broju glasova je Fahrudin Radončić (SBBBiH) koji je dobio povjerenje 133.467 glasača, odnosno, 30, 74 posto. Slijedi Haris Silajdžić (Stranka za BiH) s 107.994 ili 24, 87 posto glasova.
2, 80 posto, kandidat BPS-a - Sefer Halilović Mujo Demirović ima 8.570 glasova ili 1, 97 posto, kandidat A-SDA Džemal Latić 8.093 ili 1,86 posto, a kandidat GDS-a BiH Ibrahim Spahić 6.581 glas ili 1,52 posto.
Do sada prebrojani glasovi pokazuju da kandidat BOSS-a Izudin Kešetović ima 3.985 glasova ili 0,92 posto dok nezavisna kandidatkinja Aida Jusić ima 20150 glasova ili 0,50 posto.
U izboru za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, najveće povjerenje glasača dobio je Željko Komšić (SDP) - 316.098 glasova ili 60,90 posto. Borjana Krišto (HDZBiH) osvojila je 101.555 glasova ili 19,56 posto dok je kandidat koalicije HDZ1990 - HSP Martin Raguž dobio 55.625 glasova ili 10,72 posto.
Vodeću trojku slijede Jerko Ivanković Lijanović (Narodna stranka Radom za boljitak) - 42.569 (8,20 posto), nezavisni kandidat Pero Galić - 1.377 (0,27 posto), nezavisni kandidat Mile Kutle - 1.003 (0,19 posto) i nezavisni kandidat Ferdo Galić - 861 (0,17 posto).
krišto , raguž i lijanović dobili oko 200 000 glasova, pa više hrvata i nije glasovalo u federaciji, možda još onih, kako rekoh, preko 300 000 komšićevih...
- Corto Maltese
#654 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Ne znam dokle više ta priča da su Hrvati ugroženi i da im opada brojnost u Federaciji BiH? Ako je za članove predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda glasovalo 517 tisuća glasača, a za kandidate iz reda Bošnjačkog naroda jedva 430 hiljada, i sljepcu je jasno o čemu se radi.
Last edited by Corto Maltese on 06/10/2010 23:45, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#655 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Za Lijanovića su mahom glasali Hrvati
. To znam iz pouzdanih izvora. Takođe, može se vidjeti i iz izbornih rezultata, dobio najveću podršku u mnogim "stolnim" gradovima.
- osa
#656 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
latini, ne vjeruj ni kad darove nose...Corto Maltese wrote:Ne znam dokle više ta priča da su Hrvati ugroženi i da im opada brojnost u Federaciji BiH? Ako je za članove predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda glasovalo 514 tisuća glasača, a za kandidate iz reda Bošnjačkog naroda jedva 430 hiljada, i sljepcu je jasno o čemu se radi.
-
luckypot
#657 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Pa koliko to onda bosnjaka ima u federaciji, jel tebi jasno o cemu se govori, poenta je da nema toliko bosnjaka da izaberu komsica s ovim procentom glasova, kako ti nije jasno? Ako je tvoja prica tacna, onda bosnjaka ima u bosni 3 miliona, 2.8 zive u federaciji, a milion i nesto ima pravo glasa, sto je sve skupa nemoguce.osa wrote:luckypot wrote:
Pa sta radis zadnjih 500 postova, nego pricas o svojim snovima u bih, te treci entitet, te ako ga ne bude, slijedi pobuna hrvata i rat, pa nema nista od bih, pa ovo ono...i sad kad te stvarnost pobije, onda odjednom ko sve te ne zanima..Ako te ne zanima sto sjedis na sarajevo-x na forumu koji se bavi desavanjima u zemlji u kojoj ne zivis?
krišto , raguž i lijanović dobili oko 200 000 glasova, pa više hrvata i nije glasovalo u federaciji, možda još onih, kako rekoh, preko 300 000 komšićevih...
- osa
#658 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
ne znam koliko ima bošnjaka, ako je izlaznost bila kolika je bila, onda su gotovo svi hrvati glasovali za krišto, lijanovića i raguža i onih 15 000 za komšića, oni preko 300 000 ....luckypot wrote:
Pa koliko to onda bosnjaka ima u federaciji, jel tebi jasno o cemu se govori, poenta je da nema toliko bosnjaka da izaberu komsica s ovim procentom glasova, kako ti nije jasno? Ako je tvoja prica tacna, onda bosnjaka ima u bosni 3 miliona, 2.8 zive u federaciji, a milion i nesto ima pravo glasa, sto je sve skupa nemoguce.
-
hercegovac_pravi
#659 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Ama nije bitno to bola...bitno je za koga se glasalo u zapadnoj Hercegovini. E tamo su Hrvati glasali. Sve što izlazi van iz ZHK-a nisu Hrvati. Tako da ne gubiš vrijeme uzalud objašnjavajući nelogičnosti u osinom obraćanju.luckypot wrote:Pa koliko to onda bosnjaka ima u federaciji, jel tebi jasno o cemu se govori, poenta je da nema toliko bosnjaka da izaberu komsica s ovim procentom glasova, kako ti nije jasno? Ako je tvoja prica tacna, onda bosnjaka ima u bosni 3 miliona, 2.8 zive u federaciji, a milion i nesto ima pravo glasa, sto je sve skupa nemoguce.osa wrote:
P.S. i još na ove brojave uračunaj ekvivalentnu proporciju nevažećih listića po dominantno Bošnjačkim kanotnima..ispade broj Bošnjaka u federaciji veći od 3 miliona.
- Corto Maltese
#660 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Da ja ovo ipak ponovim:
Corto Maltese wrote:Ne znam dokle više ta priča da su Hrvati ugroženi i da im opada brojnost u Federaciji BiH? Ako je za članove predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda glasovalo 517 tisuća glasača, a za kandidate iz reda Bošnjačkog naroda jedva 430 hiljada, i sljepcu je jasno o čemu se radi.
- felipe kajetano
#661 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Pogledaj rezultate za Orasje, Samac-Domaljevac, Vitez, Usoru, Odzak, Busovacu, Novi Travnik, Kresevohercegovac_pravi wrote: Ama nije bitno to bola...bitno je za koga se glasalo u zapadnoj Hercegovini. E tamo su Hrvati glasali. Sve što izlazi van iz ZHK-a nisu Hrvati. Tako da ne gubiš vrijeme uzalud objašnjavajući nelogičnosti u osinom obraćanju.
P.S. i još na ove brojave uračunaj ekvivalentnu proporciju nevažećih listića po dominantno Bošnjačkim kanotnima..ispade broj Bošnjaka u federaciji veći od 3 miliona.
Meni se cini da ta mjesta sa ZHK niti Hercegovinom nemaju nikakve veze, il' je kod tebe zemljopis nesto drugaciji
-
hercegovac_pravi
#662 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Čuj nemaju veze...felipe kajetano wrote:Pogledaj rezultate za Orasje, Samac-Domaljevac, Vitez, Usoru, Odzak, Busovacu, Novi Travnik, Kresevohercegovac_pravi wrote: Ama nije bitno to bola...bitno je za koga se glasalo u zapadnoj Hercegovini. E tamo su Hrvati glasali. Sve što izlazi van iz ZHK-a nisu Hrvati. Tako da ne gubiš vrijeme uzalud objašnjavajući nelogičnosti u osinom obraćanju.
P.S. i još na ove brojave uračunaj ekvivalentnu proporciju nevažećih listića po dominantno Bošnjačkim kanotnima..ispade broj Bošnjaka u federaciji veći od 3 miliona.![]()
Meni se cini da ta mjesta sa ZHK niti Hercegovinom nemaju nikakve veze, il' je kod tebe zemljopis nesto drugaciji
- felipe kajetano
#663 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Jah
...mene budale 
-
hercegovac_pravi
#664 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
felipe kajetano wrote:Jah...mene budale
Ok to je tvoje mišljenje, ali to mišljenje još uvjek ne nudi odgovor na moje pitanje o broju Bošnjaka u federaciji.
-
Geronimo81
#665 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Mislim da je covic u krivu treba traziti cijelu federaciju hahahahhahahahaa Vidi sta nas jeCorto Maltese wrote:Da ja ovo ipak ponovim:Corto Maltese wrote:Ne znam dokle više ta priča da su Hrvati ugroženi i da im opada brojnost u Federaciji BiH? Ako je za članove predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda glasovalo 517 tisuća glasača, a za kandidate iz reda Bošnjačkog naroda jedva 430 hiljada, i sljepcu je jasno o čemu se radi.
- blue_sky
#666 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
a ko je covic da bilo sta trazi?Geronimo81 wrote:Mislim da je covic u krivu treba traziti cijelu federaciju hahahahhahahahaa Vidi sta nas jeCorto Maltese wrote:Da ja ovo ipak ponovim:Corto Maltese wrote:Ne znam dokle više ta priča da su Hrvati ugroženi i da im opada brojnost u Federaciji BiH? Ako je za članove predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda glasovalo 517 tisuća glasača, a za kandidate iz reda Bošnjačkog naroda jedva 430 hiljada, i sljepcu je jasno o čemu se radi.![]()
-
luckypot
#667 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Pa pusti covjeka nek trazi sta hoce. On sto god trazi to i dobije - evo recimo federalnu hrvatsku jedinicu je promptno dobio cim je zatrazio.blue_sky wrote:a ko je covic da bilo sta trazi?Geronimo81 wrote: Mislim da je covic u krivu treba traziti cijelu federaciju hahahahhahahahaa Vidi sta nas je![]()
A inace hzhb forumski trolovi su cudo- kad je traziti federalnu jedinicu onda odjedno ima hrvata svugdje, demografija odlicna, bosnjaci moraju popustiti jer su se zbili u tri grada, traallalla...a kad su izbori, onda odjednom moraju se zastititi njihova prava jer ih nema dovoljno i nestaju
-
Geronimo81
#668 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Da ti iskreno kazem mene vise boli birga jer ovi narodi ce opet da se kolju.luckypot wrote:Pa pusti covjeka nek trazi sta hoce. On sto god trazi to i dobije - evo recimo federalnu hrvatsku jedinicu je promptno dobio cim je zatrazio.blue_sky wrote:a ko je covic da bilo sta trazi?Geronimo81 wrote: Mislim da je covic u krivu treba traziti cijelu federaciju hahahahhahahahaa Vidi sta nas je![]()
A inace hzhb forumski trolovi su cudo- kad je traziti federalnu jedinicu onda odjedno ima hrvata svugdje, demografija odlicna, bosnjaci moraju popustiti jer su se zbili u tri grada, traallalla...a kad su izbori, onda odjednom moraju se zastititi njihova prava jer ih nema dovoljno i nestaju
HDZ blebece vazda jedno te isto.
Dodik je pokusava srusiti.
SDP se ponasa kao ultra desnicari
i Dokle je doslo da moram reci baren dosada kako govore u SDA , SDA postaje sve vise ljevica i ide onako kako treba na kompromise između naroda a borice se do zadnjeg ako se pocme bih rusiti kao drzava.
Ova drzava je smjesna kao i sve politicke stranke u njoj lakrdija ziva
PS: nestaju hrvati ali oni po bosni neki u HR neki u hercegovinu
-
hercegovac_pravi
#669 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Evo ga počelo je......pa šta vam sad smeta?Geronimo81 wrote:Da ti iskreno kazem mene vise boli birga jer ovi narodi ce opet da se kolju.luckypot wrote:Pa pusti covjeka nek trazi sta hoce. On sto god trazi to i dobije - evo recimo federalnu hrvatsku jedinicu je promptno dobio cim je zatrazio.blue_sky wrote: a ko je covic da bilo sta trazi?
i Dokle je doslo da moram reci baren dosada kako govore u SDA , SDA postaje sve vise ljevica i ide onako kako treba na kompromise između naroda a borice se do zadnjeg ako se pocme bih rusiti kao drzava.
PS: nestaju hrvati ali oni po bosni neki u HR neki u hercegovinu
A de bola okani se više Tihog i njegove "dobronamjernosti"...tek ćeš vidjeti koliko je Tihi dobronamjeran. (i.e pogledaj njegov post-izborni intervju na nekoj od ovih tema, čini mi se na temi o Dodiku)
Samo da ti dodam citat iz tog intervjua.
Ako Čović misli, i ako ostaje kod te izborne retorike da će Mostar biti hrvatski stolni grad, onda nema govora o bilo kakvoj koaliciji sa Čovićem. Mostar može biti samo zajednički grad", kazao je između ostalog Tihić.
-
Geronimo81
#670 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Hercegovachercegovac_pravi wrote:Evo ga počelo je......pa šta vam sad smeta?Geronimo81 wrote:blue_sky wrote: a ko je covic da bilo sta trazi?
Da ti iskreno kazem mene vise boli birga jer ovi narodi ce opet da se kolju.
PS: nestaju hrvati ali oni po bosni neki u HR neki u hercegovinuZar "lepi" nije bio nacionalista i desničar? Eto skinuli smo ga sa vlasti a doveli ljevičare sa kojima je kompromis moguć. Ili kompromis nije moguć?
A de bola okani se više Tihog i njegove "dobronamjernosti"...tek ćeš vidjeti koliko je Tihi dobronamjeran. (i.e pogledaj njegov post-izborni intervju na nekoj od ovih tema, čini mi se na temi o Dodiku)
Ne pricam ja o lijevici na papiru i milion puta sam napisao da se SDP neponasa kao lijevica jer bi trebali da dignu glas na svako ogrozavanje naroda da se bore da u svim skolama imaju 3 jezika.
SDP je postala ultra desnica novog naroda bosanaca
Pa mislim da kompromis nije moguc jer nijedan narod nece odstupiti od zacrtanog
Srbi od odvajanja RS
Ovi novi Bosanci i bošnjaci od rusenja RS i centralizacije BiH
Hrvati od 3 entiteta.
Kako ce bih da zavrsi rece ameri i opet kada kazu bice puskaranja jer nijedan narod se nece moci sa tim pomiriti.
Kao sto tekst kaze nista se nije promjenilo samo su se lica promjenila
http://www.radiosarajevo.ba/content/view/34666/302/
-
hercegovac_pravi
#671 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Znači kompromis nije moguć. U suštini tvoj post se mogao svesti na jednu rečenicu .."ili podjela BiH ili rat"...Geronimo81 wrote:Hercegovachercegovac_pravi wrote:Evo ga počelo je......pa šta vam sad smeta?Geronimo81 wrote:
Da ti iskreno kazem mene vise boli birga jer ovi narodi ce opet da se kolju.
PS: nestaju hrvati ali oni po bosni neki u HR neki u hercegovinuZar "lepi" nije bio nacionalista i desničar? Eto skinuli smo ga sa vlasti a doveli ljevičare sa kojima je kompromis moguć. Ili kompromis nije moguć?
Ne pricam ja o lijevici na papiru i milion puta sam napisao da se SDP neponasa kao lijevica jer bi trebali da dignu glas na svako ogrozavanje naroda da se bore da u svim skolama imaju 3 jezika.
Srbi od odvajanja RS
Hrvati od 3 entiteta.
Kako ce bih da zavrsi rece ameri i opet kada kazu bice puskaranja jer nijedan narod se nece moci sa tim pomiriti.
-
luckypot
#672 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
E bas smo se prepaliGeronimo81 wrote:
Hercegovac
Srbi od odvajanja RS
Hrvati od 3 entiteta.
- heckler
#673 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Vidjeces ti svog boga kad ti onaj preostali Mig 21 Hrvatskog Zrakoplovstva pocne rokati po glaviluckypot wrote:E bas smo se prepaliGeronimo81 wrote:
Hercegovac
Srbi od odvajanja RS
Hrvati od 3 entiteta.
http://www.radiosarajevo.ba/content/view/34666/302/De nam reci odmah hocete li opet pomjerati linije od gruda prema sirokom ili od sirokog prema grudama? hoce li srbi da vam priskoce u pomoc u mostaru? ili ce one babe iz sekovica navaliti prema tuzli u velikom broju? hoce li onih 20.000 staraca s romanije da okruze sarajevo? ili je sad neka nova strategija
-
Geronimo81
#674 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Nisam ja to rekao to ne nemoj mi to stavljati i prisivati kao sto ove uzimashercegovac_pravi wrote:Znači kompromis nije moguć. U suštini tvoj post se mogao svesti na jednu rečenicu .."ili podjela BiH ili rat"...hercegovac_pravi wrote:HercegovacGeronimo81 wrote:
Evo ga počelo je......pa šta vam sad smeta?Zar "lepi" nije bio nacionalista i desničar? Eto skinuli smo ga sa vlasti a doveli ljevičare sa kojima je kompromis moguć. Ili kompromis nije moguć?
Srbi od odvajanja RS
Hrvati od 3 entiteta.
Kazem sa potezima Tipa SDP je u yugoslaviji nastalo kosovo i prve kavge u jugi "Sejdo".
Kazem da se nista nece opet dogovoriti i dace na kraju Ameri da kazu kako ce i stace biti.
Sad hoce li ona biti na tri dijela ili ce biti iz jednog do amera je
Vrlo vjerovatno opet se netko nece sa tim pomiriti pace poceti puskarati i taj koji pocme da puskara ako SAD nekaze jebo je jeza
Kratko i jasno Sve je opet isto samo su se lica promjenila
-
Geronimo81
#675 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Suti jos kada mu se pridruze helikopteri BIH koji mogu da lete samo po danu to je devar zesciheckler wrote:Vidjeces ti svog boga kad ti onaj preostali Mig 21 Hrvatskog Zrakoplovstva pocne rokati po glaviluckypot wrote:E bas smo se prepaliGeronimo81 wrote:
Hercegovac
Srbi od odvajanja RS
Hrvati od 3 entiteta.
http://www.radiosarajevo.ba/content/view/34666/302/De nam reci odmah hocete li opet pomjerati linije od gruda prema sirokom ili od sirokog prema grudama? hoce li srbi da vam priskoce u pomoc u mostaru? ili ce one babe iz sekovica navaliti prema tuzli u velikom broju? hoce li onih 20.000 staraca s romanije da okruze sarajevo? ili je sad neka nova strategija