Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Locked
AliceInChains

#26 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by AliceInChains »

jah_ wrote:jedno Pitanje ako dozvolite: ZA STA su se borili ti navedeni Hrvati i Srbi u BIH tokom rata, bez obzira civili, vojnici... nebitno,?
Za ravnopravnost izmdeu Srba/Hrvata izvan BIH :mrgreen: , znaci bez Bosnjaka
hercegovac_pravi

#27 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by hercegovac_pravi »

Suti i trpi wrote:
kv99 wrote:
osa wrote: zločinom, raseljavanjem, asimilacijom, šta kažeš na njihov broj u sarajevu pred ovaj rat, a sada, da druge multietničke gradove ne nabrajam....
Za njihov broj sada u Sarajevu se obrati tadasnjem a i sadasnjem vodstvu u BL koje je planski iselio te ljude u toku a pogotov poslije rata. Najveci progon BiH Srba u citavoj Bosni i Hercegovini se dogodio u i oko Sarajeva po naredbi sa Pala i BL a sve to poslije rata ;-) Zato ako ti je zao tih ljudi obrati se onome ko vam obecava vaskrsnuce tzv HB , pa ga pitaj koga je spreman sada da iseli da bi vam to ostvario ;-)
Ko ih je iselio? Kako ih je iselio? Dosla vojna policija i ljude prislno trpala u autobuse?

Ja ne znam nikoga ko je prisilno podstican na iseljavanje od nekoga iz svog naroda. Sve je bilo na dobrovoljnoj bazi uz obavezne propagandne poruke.

Vecina ljudi se iselila iz cistog SRAHA. Moze narod biti najdivniji na svijetu, ali dovoljna je jedna budala da ti presudi u neka doba noci. Tenzije su bile uzavrele, ljudi su se plasili.

Sasvim je prirodno da svako ide sa svojim narodom i da ne zeli pucati na 'svoje'. Ja sam osto, ali nemam nikakvo pravo nabijati na nos bilo sta onima koji su otisli (osim ako su cinili zlocine).
Pa o kakvom etničkom čišćenju i progonu od strane Bošnjaka onda pričamo? Smješno
kv99

#28 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by kv99 »

Suti i trpi wrote:
kv99 wrote:
osa wrote: zločinom, raseljavanjem, asimilacijom, šta kažeš na njihov broj u sarajevu pred ovaj rat, a sada, da druge multietničke gradove ne nabrajam....
Za njihov broj sada u Sarajevu se obrati tadasnjem a i sadasnjem vodstvu u BL koje je planski iselio te ljude u toku a pogotov poslije rata. Najveci progon BiH Srba u citavoj Bosni i Hercegovini se dogodio u i oko Sarajeva po naredbi sa Pala i BL a sve to poslije rata ;-) Zato ako ti je zao tih ljudi obrati se onome ko vam obecava vaskrsnuce tzv HB , pa ga pitaj koga je spreman sada da iseli da bi vam to ostvario ;-)
Ko ih je iselio? Kako ih je iselio? Dosla vojna policija i ljude prislno trpala u autobuse?

Ja ne znam nikoga ko je prisilno podstican na iseljavanje od nekoga iz svog naroda. Sve je bilo na dobrovoljnoj bazi uz obavezne propagandne poruke.

Vecina ljudi se iselila iz cistog SRAHA. Moze narod biti najdivniji na svijetu, ali dovoljna je jedna budala da ti presudi u neka doba noci. Tenzije su bile uzavrele, ljudi su se plasili.

Sasvim je prirodno da svako ide sa svojim narodom i da ne zeli pucati na 'svoje'. Ja sam osto, ali nemam nikakvo pravo nabijati na nos bilo sta onima koji su otisli (osim ako su cinili zlocine).
Nije trebala vojna policija vec " patriote iz reda srpskog naroda " koji su "disciplinovali " one koji nisu htjeli da ostanu. I nije samo propaganda vec plansko iseljavanje ne samo zivog stanovnistva vec i mrtvih a pogotovo industrije , unistavanje infrastrukture, pljackanje i unistavanje stanbenog prostora jer nije bila dovoljna samo verbalna proganda vec su se i fizicki pobrinuli da i oni koji zele da ostanu to fizicki ne mogu ...Sta ces vise kada se o tome diskutovalo na skupstini srpskog naroda u BL gdje je jedan od ucesnika bio i danasnji vozd i gdje je data podrska odluci vlade sa Pala, znaci sve zvanicno , javno i po planu . Ako te zanima jos nesto mozes slobodno da odes na forum "patriota " iz istocnog Sarajeva pa da vidis temu : " da li je izlazak 1996 bila greska " :-) Pogledaj samo koju su rijec izabrali za temu , ne "progon " ili "protjerivanje" vec izlazak ;-)
Zato kazem i opet ponavljam: najveci progon BiH Srba u citavoj Bosni i Hercegovini je planiran i sproveden po odluci sa Pala i BL i drago mi je da i ti indirektno potvrdzujes kakve su u stvari ove lazi @ose i njemu slicnih forumasa koji trube kako su BIh Srbi iz Sarajeva protjerani od Bosnjaka.
Last edited by kv99 on 20/09/2010 15:22, edited 1 time in total.
iko123

#29 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by iko123 »

AliceInChains wrote:
iko123 wrote:ovako ja sam bio citav rat u sarajevu i nikome nisam zabijao noz u ledja niti zastupam politiku o trecem entitu, zadnje sto zelim je da iz sarajeva selim u mostar ili grude ili ne znam ja gdje. ono sto zelim da kazem jeste da bosnjacki narod svoju zrtvu uzima kao neku vrstu kredita i tim kreditom mogu brisati lose stvari koje su uradili u tom prokletom ratu, tako idu na stetu najvise sebi jer se radikaliziraju kao narod i upadaju u klopku u kojoj su srbi bili pred sami rat. tako je i srpstvo bilo jednako jugoslovenstvo dok iz toga nije izaslo ono sto je izaslo. tako je danas bosanstvo = bosnjastvo (kult zrtve, hipoteka nad drzavom, malo veca ravnopravnost od ravnopravnosti drugih itd...). ovo ne smije biti zemlja po mjeri jednih drugih niti trcih ovo je zajednicka zemlja i zadnje sto se smije raditi je da se jedne zrtve klasificiraju kao one "prave" a ove druge kao zrtve "samoubice" bez obzira na broj.
Pa naravno to treba biti tako. A koji je to forumas ovdje negirao Hrvatske zrtve? Problem nije u tome, da Bosnjaci imaju citavo vrijeme namjeru da prave zrtve od sebe. Ali ipak, u zadnjem ratu su to bili, jer su oni bili jedini ti, kojima je neocekivano zakucao rat na vrata, i sa Srpske i sa Hrvatske strane. Sada je problem u tome, da se ustase i cetnici sluze pojedinih zrtava sa njihove strane i od Bosnjaka prave agresore. Potom taj "argumenat" upotrebljavaju, da opravdaju njihove jednonacionalne tvorevine. Tu se kao Bosnjak jednostavno moras braniti, i svaku sekundu, svaki dan i svaki mjesec na to ukazati....sve dok BHHrvati i BHSrbi vecinski ne postanu normalni gradani(kao i ti, valjda :mrgreen: )i prestanu raditi/agirati protiv NASE(tvoje, moje i njihove) drzave.
:bih:
Agresija je pretenzija jedne drzave da zauzme teritoriju druge medzunarodno priznate drzave oruzanim putem.
Bosnjaci u ovom slucaju za sve poznavaoce desavanja u proteklom ratu nisu izvrsili agrsiju jer nemaju svoju drzavu, mogli su eventualno kao jedan od ravnopravnih naroda izvrsiti agresiju recimo na Čačak ali to je suvise zapetljano u ovom slucaju. tako da niko to ne moze ni pokusati prisiti Bosnjacima. s druge strane ratni zlocin je da u ratnim uslovima vojska ili naoruzana skupina koja je u tom trenutku bila legalna BiH armija ubija nevine civile, ratne zarobljenike bez sudjenja itd. postoji jako veliki spektar koji karakteriziraju ratni zlocin. Ovdje pricamo o ratnom zlocinu i o ljudima u danasnjoj BH stvarnosti koji to ne zele istjerati na svjetlo dana pa cak ni "hrvatski" predstavnici, razlog- nad jednim narodom su radjeni ratni zlocini ovo ostalo je kusur u zvakama. Zanemarivo!
Nuclear Winter

#30 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by Nuclear Winter »

zonbirile wrote:
kv99 wrote:
osa wrote:srbi u hrvatskoj su sa preko 20% prije drugog svjetskog rata spali na 4% danas. u danasnjim granicama rh.

kako to komentirate?
zločinom, raseljavanjem, asimilacijom, šta kažeš na njihov broj u sarajevu pred ovaj rat, a sada, da druge multietničke gradove ne nabrajam....
--------------------------------------------------------------------
pa autorica je dala "težak" naslov,ali očito je na djelu težnja sviju da budu sami,"svoji na svome".Način odlaska pokazuju nešto drugo,ali fakti ostaju,svi su podjednako očistili "svoje" etničke prostore,na ovaj ,ili onaj način i to je neumoljiv fakat.[/quote]

Jeste drug samo što je etničko čišćenje "muslimanske" teritorije od nemuslimana,bila POSLJEDICA etničkog čišćenja,šumske i herceg-NDH od muslimana.Ne kažem da nije bilo dogovora 1993 na relaciji sda-sds-hdz(tada su se i dešavali zločini nad hrvatima i srbima),ali burazeru to je od početka bila ideja vodilja velikosrpskog i velikohrvatskog fašizma.Meni ni na kraj pameti u aprilu 1992,niti u aprilu 1993 nije bilo da ja tjeram,koljem,i silujem srbe i hrvate,već kako da nabavim VEĆI kalibar i municiju za isti :D

Šuti i trpi-Itekako znam za slučajeve PRISILNOG iseljavanja srba-od strane "aktivista" sds-a sa područja grada Sarajeva.Za tvoju zenicu neznam,ali LIČNO poznajem sarajevske srbe kojima su na vrata dolazili na samom početku rata "dobronamjerni" da idu iz grada.A da ne govorim o etničkom čišćenju teritorija grada koje su dejtonom vraćene gradu(grbavica,vraca,ilidža,hadžići,vogošća,ilijaš) u režiji sds-a u februaru 1996.Čak su paljene i čitave zgrade,kuće te 1996 samo da nebi slučajno kakav blesavi srbin ostao u "teheranu".Dosta je ljudi pobjeglo iz straha,ali buraz moj dosta je srba dočekalo početak rata na jahorini u vikendicama,pošto je bio aktuelan plan da do 15 aprila sarajevo bude "oslobođeno",a i određen broj da budem pošten je i otjeran iz grada zaslugom sda kadrova,ali ni blizu kao što se pokušava bezobrazno slagati poredeći banjaluku i Sarajevo
AliceInChains

#31 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by AliceInChains »

hercegovac_pravi wrote: Pa o kakvom etničkom čišćenju i progonu od strane Bošnjaka onda pričamo? Smješno
Ma znas ti namjere zeljnog drzavljanina nepostojece HercegBosne :mrgreen:
zonbirile

#32 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by zonbirile »

@nuclear winter

očito me mjenjaš za nekog iz Zenice.Sve će to postati istorija,a fakti će biti da kod "nas" ima "podnošljivih" do 5% onih drugih.Raspredanja saga o odlascima ne vodi ničemu,niti pomaže komu,pa i sam čin okretanja priče u tom smjeru je prenebegavanje činjenice da su teritorije/gradovi "čisti".
kv99

#33 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by kv99 »

iko123 wrote:
Agresija je pretenzija jedne drzave da zauzme teritoriju druge medzunarodno priznate drzave oruzanim putem.
Bosnjaci u ovom slucaju za sve poznavaoce desavanja u proteklom ratu nisu izvrsili agrsiju jer nemaju svoju drzavu, mogli su eventualno kao jedan od ravnopravnih naroda izvrsiti agresiju recimo na Čačak ali to je suvise zapetljano u ovom slucaju. tako da niko to ne moze ni pokusati prisiti Bosnjacima. s druge strane ratni zlocin je da u ratnim uslovima vojska ili naoruzana skupina koja je u tom trenutku bila legalna BiH armija ubija nevine civile, ratne zarobljenike bez sudjenja itd. postoji jako veliki spektar koji karakteriziraju ratni zlocin. Ovdje pricamo o ratnom zlocinu i o ljudima u danasnjoj BH stvarnosti koji to ne zele istjerati na svjetlo dana pa cak ni "hrvatski" predstavnici, razlog- nad jednim narodom su radjeni ratni zlocini ovo ostalo je kusur u zvakama. Zanemarivo!
Pa ovdje niko nije negirao da su pripadnici ABIH pocinili zlocine ali ono sto ti pokusavas da uradis je da te zlocine stavis u istu ravan kao i zlocine onih koji su to uradili planski, masovno i sistematski a zna se ko je to radio na taj nacin. Sve dok ti ili neko drugi ne dokaze da su i pripadnici ABIH to radili na taj isti nacin tvoji su pokusaji samo obicno trolanje ;-)
Npr u 2 SR su i pripadnici Saveznika ubijali zarobljenike , silovali zene i palili kuce ali se opet njihovi zlocini ne mogu porediti sa nacistickim , zbog cega ? Ne samo zbog broja vec zbog necega mnogo vaznijeg , znas li zbog cega se ne mogu porediti zlocini saveznika i nacista kao sto ti pokusavas da uradis sa zlocinima pripadnika ABIh i cetnika /ustasa ?
Nuclear Winter

#34 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by Nuclear Winter »

iko123 wrote:
AliceInChains wrote:
iko123 wrote:ovako ja sam bio citav rat u sarajevu i nikome nisam zabijao noz u ledja niti zastupam politiku o trecem entitu, zadnje sto zelim je da iz sarajeva selim u mostar ili grude ili ne znam ja gdje. ono sto zelim da kazem jeste da bosnjacki narod svoju zrtvu uzima kao neku vrstu kredita i tim kreditom mogu brisati lose stvari koje su uradili u tom prokletom ratu, tako idu na stetu najvise sebi jer se radikaliziraju kao narod i upadaju u klopku u kojoj su srbi bili pred sami rat. tako je i srpstvo bilo jednako jugoslovenstvo dok iz toga nije izaslo ono sto je izaslo. tako je danas bosanstvo = bosnjastvo (kult zrtve, hipoteka nad drzavom, malo veca ravnopravnost od ravnopravnosti drugih itd...). ovo ne smije biti zemlja po mjeri jednih drugih niti trcih ovo je zajednicka zemlja i zadnje sto se smije raditi je da se jedne zrtve klasificiraju kao one "prave" a ove druge kao zrtve "samoubice" bez obzira na broj.
Pa naravno to treba biti tako. A koji je to forumas ovdje negirao Hrvatske zrtve? Problem nije u tome, da Bosnjaci imaju citavo vrijeme namjeru da prave zrtve od sebe. Ali ipak, u zadnjem ratu su to bili, jer su oni bili jedini ti, kojima je neocekivano zakucao rat na vrata, i sa Srpske i sa Hrvatske strane. Sada je problem u tome, da se ustase i cetnici sluze pojedinih zrtava sa njihove strane i od Bosnjaka prave agresore. Potom taj "argumenat" upotrebljavaju, da opravdaju njihove jednonacionalne tvorevine. Tu se kao Bosnjak jednostavno moras braniti, i svaku sekundu, svaki dan i svaki mjesec na to ukazati....sve dok BHHrvati i BHSrbi vecinski ne postanu normalni gradani(kao i ti, valjda :mrgreen: )i prestanu raditi/agirati protiv NASE(tvoje, moje i njihove) drzave.

Slažem se buraz,ali se moraš zapitati:Zašto su BiH hrvati pristali da budu "kusur u žvakama"?? Zbog velike hrvatske na njihov račun? Pa jesu li onda krivi bošnjaci ili zapadnohercegovačke ustaše sa tuđmanom na čelu? Nisu meni brate krivi ni srbi ni hrvati što se moj narod nije naoružao već alija i sda,tako da marina nemože kriviti nikog osim tada aktuelne hrvatske politike,što su hrvati nestali,i što dalje nestaju sa 90% teritorije BiH.Eto ti kažeš da si iz Sarajeva,sjećaš li se ljeta 1992 kad je padao stup.Izbjeglice mahom hrvati su pobjegli u grad,a njihovo mjesto u branjenju "hrvatskog" stupa su preuzeli većinom bošnjaci,imam snimak na video kaseti,na kojoj voditeljica pita čovjeka,hrvata sa stupa šta im treba,na šta on odgovara:autobusi da odemo u KISELJAK???? Znači na "svoju" teritoriju a stup ko j.be,a ponavljam u pitanju je juni ili juli 1992.
AliceInChains

#35 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by AliceInChains »

iko123 wrote:
AliceInChains wrote:
Halo ba, probudi se malo. Dan danas ustase i cetnici negiraju zlocine, koje su pocinili nad Bosnjacima, pa i onaj genocid u Srebrenici. Pored toga najvaznije Hrvatske i Srpske partije njihove politicke "dugotrajne ciljeve" od 92 pa do danas nisu ni milimetar promjenili. A ti ocekujes, da Bosnjaci(i ako su najvise stradali) puzu po cetnitetu i "HercegBosni" da se pretjerano izvinu za zrtve. Trebali bi se pored toga i izvinuti, sto nisu zapoceli rat, ili u tvom slucaju, sukob sa Hrvatima? Ne kenjaj, molim te.
hercegovac_pravi

#36 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

iko123 wrote:KAKO spava Kazimir Zelenika, ne znam. Ali znam da se budi u Uzdolu. Ponekad mi je sasvim nevjerojatno zamisliti da uopće postoje takve osobe, koje su na svojim leđima mogle podnijeti teret koji je posve izmijenio ljudsko poimanje bola, izdržljivosti i snage. U slikovitom pejzažu zgusnutih brda u stravičnoj noći, bosonoga i trgnuta iz sna, na hodniku mu je ubijena kćerkica i njegovi roditelji koji su ostali zauvijek zagrljeni na krevetu, pod uokvirenim fotografijama jednog sretnijeg svijeta. Četrdeset i jedan život ugašen je kao što se gasi svjetlo na prekidaču. Hladno i bez ijednog drhtaja.

Do danas za taj zločin nitko nije odgovarao. Da stvar bude odvratnija i balkanski prihvatljivija, Sefer Halilović, oslobođeni zločinac koji je bio mozak operacije "Uzdol", kandidiran je na predstojećim izborima u listopadu sa krilaticom - Poštenje i pravda. Trenutno obnaša funkciju poslanika u Parlamentu BIH, te da paradoks bude još veći, imenovan je predsjednikom Istražne komisije za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava. Pojednostavnimo - na svom novom, turbo-zanimljivom radnom mjestu čika Sefer nadzire kako ide gradnja objekata čija je rušenja naređivao i kako teče povratak ljudi nad čijim su obiteljima izvršene egzekucije. Kad se umori od prebrojavanja kovanica pristiglih za razvoj bajke zvane održivi povratak, Halilović rado zatim poželi djelovati politički. Onda zdušno i patriotski kritizira Željka Komšića nazivajući ga "malim ustašom" jer se dotični poklonio žrtvama u Grabovici, a u stvari mu je samo pao dan u planeru kad glumi hrvatskog predstavnika.

Idioti i teroristi u prostorijama HDZ-a

Potonjem, znamo, to dolazi u intervalima i ide sjajno. Njegov čudesni senzibilitet potvrđen je i nedavno kad je u jednom intervjuu izjavio da zna odgovorne za zločin nad Hrvatima u Bugojnu, ali da ih neće reći. Kao niti ime jednog uvaženog hrvatskog političara koji je tražio i zahtijevao da se prekine kopati po slučaju "Bugojno". Ali ni to neće reći. Naš unitarni hairli šejtan inače nije tako šutljiv. Voli on o svemu i svačemu, rado će svakome gordo iznijeti presjek stanja u BiH, kao i niz rješenja za instant renesansu našeg multikulturalnog društva. No, za našeg predsjednika, ratni zločini i životi nedužnih su u stvari kao War Craft - treći level. U maniri prištavog tinejdžera kojeg igraće konzole dovode do prvih fantastičnih orgazama, sa svojom šeretskom obrvom, u trenutku dok ga gledaju obitelji koje su tragično izgubile članove u Bugojnu, kao da se radi o rješenju osmosmjerke, Želja će samo reći - da ne smije reći. Iako bi od naroda dodijeljenog mu po službenoj dužnosti konačno dobio jedan plus. Ali zašto da ga brine rejting kod "tih". Oni ionako nisu njegova glasačka publika.

Ne trebamo se, međutim, dvaput kladiti da je čuveni sabotatorski "netko" iz reda hrvatskih političara o kojemu govori Komšić, garant bio ili jeste članom stranke HDZ. Jedne ili druge. Nigdje majka takvih idiota i terorista svog naroda ne rađa po metru četvornom nego u tim prostorijama. Taj i takav HDZ BiH, sjetio se naime, genijalne stvari za svoju promotivnu kampanju. Osim retuširanih lica starih prevaranata na plakatima, naravno. Pozivaju birače na izbore sa porukom Darija Kordića, osuđenog člana haške reprezentacije. Onaj isti HDZ koji ga je trasirao na tu adresu davnih godina, mašući mu lažljivo sa aerodroma, obećavajući tek turistički izlet na bazi jednog noćenja s doručkom, koji se nekim čudom protegnuo na dvadeset i kusur godina. Kad plaća stožer, to je ništa manje nego all inclusive. Onaj isti HDZ koji svoj narod i u 2010.godini očito drži za neuke budale koje nisu svjesne stvarne istine o ratu.

Spektakl u kojem svatko živi za svoju taštinu

Po uhodanim matricama i obrascima, hrvatski političari i intelektualci, koji bi najgorljivije trebali govoriti o gore pobrojanim nelogičnim kaosima, nošeni fantastičnim spinovima, s tek manje od mjesec dana prije izbora, zaokupirani su nečim sasvim drugim - sklanjanjem reflektora sa manipulatorskih lica velikih vođa i podgrijavanjem uzavrele stvarnosti gotovo opipljivog sukoba među tkivom jednog ionako malobrojnog naroda u rasturenoj Federaciji. Tako se naprimjer u medijima još uvijek strasno raspravlja o 93', trgujući Posavinom, mostovima, jamama i poljanama krvi, egocentrično se glancaju titule sa svim arsenalom briljantnih opservacija na neiscrpnoj ratnoj tematici, dok o kretenima koji uništavaju naše živote u 2010. ne smije nitko. Pojačavajući regionalne naboje, srčano, etnološki i fenomenološki se raspravlja o načinu na koji se primjerice, češljaju Hercegovci, a kako to rade Bosanci i što to govori o njima samima. S druge pak strane, dok jaz između Hrvata smišljeno raste, stvarni život običnih ljudi u Hercegovini i Bosni ne zanima nikoga. Suze, otkazi, očaj povratnika, tajkunizacijom srušene firme koje su srušile snove zaposlenih, neprocesuirani zločini, svakodnevni život pun strahota... Posve nebitno u spektaklu gdje svatko živi za svoju taštinu.

Čak i Crkva, nekadašnji stup društva, danas je samo vjerni pomagač i harlekin raznih političkih opcija. Dok su se vodeći intelektualci u medijskom ratu pozabavili s habitašima, a oni demagogijom i intelektualcima, u crkvama se nema tko moliti, a na sveučilištima stoluju kriminalci. Pod parolom izgradnje bolje budućnosti nastupaju oni koji su uništili našu prošlost. Ljudska bol na ovim područjima nije prava tema za disertaciju. Osim ako se ne radi o srpskim civilima. Njima dug otplaćuje većina hrvatskih novinara. Dočim javne osobe iz reda bošnjačkog naroda svoje žrtve respektiraju kao nijedan drugi narod. Toliko da su pojedinci koristoljubljivo tugu običnog čovjeka isfurali kao najprepoznatljiviji brend, naravno bez stvarne brige za osobe kojima su se ti užasi dogodili. No, politički angažirani Hrvati u silovanju vlastitog naroda ne vide ništa strašno i ništa lijepo za svoj CV. Jer da ih imalo brine ova stvarnost, Željko Komšić bi rekao ono što zna na sudu, Sefer Halilović mogao bi raditi samo kao predsjednik Istražne komisije za reprodukciju pčela u košnicama, a Kazimir Zelenika konačno bi zaspao bez krikova koji mu trgaju dušu.

Martina Mlinarević Sopota
Legendo, mislim da će ti ova tema pod kljč vrlo brzo jer "copy/paste" teme na ovom forumu ne prolaze.
A drugo, jel ovaj tekst napisala Martina ili Šušnjar ili Milović? A da nije možda "Nino THE uvaženi" :lol: Zezam se, ali je između njih nekolicine zaista teško praviti razliku ali isključivo zbog količine ideološkog (znamo koje ideologije) naboja koja ih krasi i to bez izuzetka. A možda je i zbog uloge glavnog i odgovornog editora njihovih tekstova Rajka Vasića? Ma ko će mu ga više znati u njihovoj zbunjenosti.
Pozivati se na "demokratsku" svijest jednog naroda a u isto vrijeme taj narod nazivati (citiram dotičnu ekipu) "mošnjacima" "obrezanim" "balijama" "islamo-smradovima" može samo debilna osoba ili neko ko je plaćen za svoj "rad". Zaista, biti u službi Dodika,kao što je dotična ekipa, nije lahko. Valja cmokat Dodikove i Vasićeve smrdljive guzičetine da bi na kraju dana dobio onu svoju crkavicu sa kojom se *urče istresajući svoje hirove po onoj šaci sirotinje što još kao nekim čudom obitava na tim prostorima. Ali šta ćeš, valjda im je ostala navika "od oca nacije", da svojim akcijama sluguju srbima. Ili kao što reče jedan dobar poznanik...."nema bola 100,000 Hrvata u BiH koji su se spremni boriti za veliku srbiju (i.e ova ekipa more svoju priču "napisati na led i okrenut prema suncu da se dobro upari").
P.S: iskreno mi je žao što vam onaj "klizeći" sa HSS-NHI nije uspio, da je uspio, bio bi to vaš ogroman doprinos državnosti BiH. ALi ni ovako neće biti loše...
Nuclear Winter

#37 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by Nuclear Winter »

zonbirile wrote:@nuclear winter

očito me mjenjaš za nekog iz Zenice.Sve će to postati istorija,a fakti će biti da kod "nas" ima "podnošljivih" do 5% onih drugih.Raspredanja saga o odlascima ne vodi ničemu,niti pomaže komu,pa i sam čin okretanja priče u tom smjeru je prenebegavanje činjenice da su teritorije/gradovi "čisti".
Jarane napisao sam odgovor tebi,i ovom forumašu "šuti i trpi" koji je iz zenice.I znam ja dobro da su gradovi "čisti" ali buraz itekako ima razlike,jer samo u rajvosa i tuzli(a da ne spominjem zenicu,bihać)ima više nemuslimana koji stvarno žive i borave tu nego u šumskoj i mini ndh zajedno.A pokušaj shvatiti da na banjaluku nije ispaljen niti JEDAN metak,a u tom gradu više nepostoji ništa što podsjeća da je bilo drugih i drugačijih i u TRAGOVIMA.Trebaš angažovati najbolje svjetske arheologe,i enciklopediju brittanic-u,pa da ti možda neko i povjeruje da je bilo nesrba u banjaluci.Pogledaj samo prekrštavanja imena naselja,ulica srpsko ovo,srpsko ono.Kad sam vidio ulicu u banjaluci 2000-te koja se zove:kraljice jelene-SRPKINJE,kont`o sam da nije skrivena kamera je.ote!!
Suti i trpi

#38 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by Suti i trpi »

kv99 wrote:Nije trebala vojna policija vec " patriote iz reda srpskog naroda " koji su "disciplinovali " one koji nisu htjeli da ostanu. I nije samo propaganda vec plansko iseljavanje ne samo zivog stanovnistva vec i mrtvih a pogotovo industrije , unistavanje infrastrukture, pljackanje i unistavanje stanbenog prostora jer nije bila dovoljna samo verbalna proganda vec su se i fizicki pobrinuli da i oni koji zele da ostanu to fizicki ne mogu ...Sta ces vise kada se o tome diskutovalo na skupstini srpskog naroda u BL gdje je jedan od ucesnika bio i danasnji vozd i gdje je data podrska odluci vlade sa Pala, znaci sve zvanicno , javno i po planu . Ako te zanima jos nesto mozes slobodno da odes na forum "patriota " iz istocnog Sarajeva pa da vidis temu : " da li je izlazak 1996 bila greska " :-) Pogledaj samo koju su rijec izabrali za temu , ne "progon " ili "protjerivanje" vec izlazak ;-)
Zato kazem i opet ponavljam: najveci progon BiH Srba u citavoj Bosni i Hercegovini je planiran i sproveden po odluci sa Pala i BL i drago mi je da i ti indirektno potvrdzujes kakve su u stvari ove lazi @ose i njemu slicnih forumasa koji trube kako su BIh Srbi iz Sarajeva protjerani od Bosnjaka.
E jebi ga, kako to da na moju porodicu niko nije vrsio NIKAKAV pritisak? Ne poznajem nikoga nad kime je vrsen pritisak da se iseli sa teritorije koju je kontrolisala ABiH. Nekolicina moje rodbine i prijatelja su se iselili i niko od njih nije bio pritiskan od strane bilo kakvih srpski zvanicnika. Imas li neki konkretan dokaz za ove trvdnje? Moja saznanja govore da su do naroda dolazili iskljucivo sugestivni pozivi za iseljavanje i da nikakav oblik nasilja nije koristen. Sve je to imalo manje ili vise uticaja, ali sam ubjedjen da je strah bio osnovni razlog iseljavanja.
bingov buraz

#39 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by bingov buraz »

iko123 wrote:
test01 wrote:Bolje da je stavila Srbe u Hrvatskoj u naslov.
slažem se! bilo je zločina i tamo ali to ne umanjuje pravo da se priča i o nekim drugim zločinima i o trenutnoj situaciji. po toj logici svi ćemo prebrojati žrtve, dati broj pomnožiti sa 1,3 i broj koji ispadne daje broj članaka koji se smije objaviti na temu zločina nad određenim narodom ?????
Kad sam prvi put citao o tom zlocinu bio sam sokiran i posramljen vjeruj da mi je doslo da placem od tuge(ljudski) i bjesa(kad znam da je ta spodoba iz reda moga naroda) kad zamislim tog monstruma koji je ubio trogodisnju djevojcicu.
Ali ti prijatelju kopiras osobu koja danas 2010 godine Bosnjake na hecegbosna forumu naziva obrezancima,meni moralne pridike imaju pravo drzati samo bolji od mene(ima ih hvala bogu) ali autorka ovog teksta ne.
sammo

#40 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by sammo »

Hm...ovi postovi...previse o proslosti....premalo o buducnosti...
iko123

#41 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by iko123 »

:bih:[/quote]

Bosnjaci u ovom slucaju za sve poznavaoce desavanja u proteklom ratu nisu izvrsili agrsiju jer nemaju svoju drzavu, mogli su eventualno kao jedan od ravnopravnih naroda izvrsiti agresiju recimo na Čačak ali to je suvise zapetljano u ovom slucaju. tako da niko to ne moze ni pokusati prisiti Bosnjacima. s druge strane ratni zlocin je da u ratnim uslovima vojska ili naoruzana skupina koja je u tom trenutku bila legalna BiH armija ubija nevine civile, ratne zarobljenike bez sudjenja itd. postoji jako veliki spektar koji karakteriziraju ratni zlocin. Ovdje pricamo o ratnom zlocinu i o ljudima u danasnjoj BH stvarnosti koji to ne zele istjerati na svjetlo dana pa cak ni "hrvatski" predstavnici, razlog- nad jednim narodom su radjeni ratni zlocini ovo ostalo je kusur u zvakama. Zanemarivo![/quote]

Halo ba, probudi se malo. Dan danas ustase i cetnici negiraju zlocine, koje su pocinili nad Bosnjacima, pa i onaj genocid u Srebrenici. Pored toga najvaznije Hrvatske i Srpske partije njihove politicke "dugotrajne ciljeve" od 92 pa do danas nisu ni milimetar promjenili. A ti ocekujes, da Bosnjaci(i ako su najvise stradali) puzu po cetnitetu i "HercegBosni" da se pretjerano izvinu za zrtve. Trebali bi se pored toga i izvinuti, sto nisu zapoceli rat, ili u tvom slucaju, sukob sa Hrvatima? Ne kenjaj, molim te.[/quote]

Sta predlazes da ja u sarajevu kada krenem na posao dobijem pet udaraca bicem zato sto je Tudzman imao ideju o podjeli Bosne, ili zato sto je neki krelac sa krunicom na vratu ubijao nevine ljude, a ja ni luk jeo ni luk miriso. ja kao sto vidis kroz sve svoje postove ne branim politiku koja je dosla iz mog naroda, a zlocine jos manje, i tako ne puzim ni pred kim nego pokusavam realno sagledati situaciju i napisati komentar, jos manje se sluzim terminima kenjati u zamjenu za argumentovani razgovor tako da...
AliceInChains

#42 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by AliceInChains »

iko123 wrote:Pa naravno to treba biti tako. A koji je to forumas ovdje negirao Hrvatske zrtve? Problem nije u tome, da Bosnjaci imaju citavo vrijeme namjeru da prave zrtve od sebe. Ali ipak, u zadnjem ratu su to bili, jer su oni bili jedini ti, kojima je neocekivano zakucao rat na vrata, i sa Srpske i sa Hrvatske strane. Sada je problem u tome, da se ustase i cetnici sluze pojedinih zrtava sa njihove strane i od Bosnjaka prave agresore. Potom taj "argumenat" upotrebljavaju, da opravdaju njihove jednonacionalne tvorevine. Tu se kao Bosnjak jednostavno moras braniti, i svaku sekundu, svaki dan i svaki mjesec na to ukazati....sve dok BHHrvati i BHSrbi vecinski ne postanu normalni gradani(kao i ti, valjda :mrgreen: )i prestanu raditi/agirati protiv NASE(tvoje, moje i njihove) drzave.
Bosnjaci u ovom slucaju za sve poznavaoce desavanja u proteklom ratu nisu izvrsili agrsiju jer nemaju svoju drzavu, mogli su eventualno kao jedan od ravnopravnih naroda izvrsiti agresiju recimo na Čačak ali to je suvise zapetljano u ovom slucaju. tako da niko to ne moze ni pokusati prisiti Bosnjacima. s druge strane ratni zlocin je da u ratnim uslovima vojska ili naoruzana skupina koja je u tom trenutku bila legalna BiH armija ubija nevine civile, ratne zarobljenike bez sudjenja itd. postoji jako veliki spektar koji karakteriziraju ratni zlocin. Ovdje pricamo o ratnom zlocinu i o ljudima u danasnjoj BH stvarnosti koji to ne zele istjerati na svjetlo dana pa cak ni "hrvatski" predstavnici, razlog- nad jednim narodom su radjeni ratni zlocini ovo ostalo je kusur u zvakama. Zanemarivo![/quote]

Halo ba, probudi se malo. Dan danas ustase i cetnici negiraju zlocine, koje su pocinili nad Bosnjacima, pa i onaj genocid u Srebrenici. Pored toga najvaznije Hrvatske i Srpske partije njihove politicke "dugotrajne ciljeve" od 92 pa do danas nisu ni milimetar promjenili. A ti ocekujes, da Bosnjaci(i ako su najvise stradali) puzu po cetnitetu i "HercegBosni" da se pretjerano izvinu za zrtve. Trebali bi se pored toga i izvinuti, sto nisu zapoceli rat, ili u tvom slucaju, sukob sa Hrvatima? Ne kenjaj, molim te.[/quote]

Sta predlazes da ja u sarajevu kada krenem na posao dobijem pet udaraca bicem zato sto je Tudzman imao ideju o podjeli Bosne, ili zato sto je neki krelac sa krunicom na vratu ubijao nevine ljude, a ja ni luk jeo ni luk miriso. ja kao sto vidis kroz sve svoje postove ne branim politiku koja je dosla iz mog naroda, a zlocine jos manje, i tako ne puzim ni pred kim nego pokusavam realno sagledati situaciju i napisati komentar, jos manje se sluzim terminima kenjati u zamjenu za argumentovani razgovor tako da...[/quote]

Ne znam sta ti je onda namjera? Ti nisi negirao sistematske Hrvatske zlocine, ja nisam negirao pojedine zlocine ludjaka u redu ABIH, niti je ko drugi na ovom forumu. Jeli te neko krivo pogledao u SA, zato sto si Bosanski Hrvat? Ne razumijem tvoj problem? Koji Bosnjacki politicar je omalovazavao/negirao pojedine zlocine nad Hrvatima ili Srbima?
Hoces mozda, da ti neko kaze: Pa ja, razumljivo je, sto BHHrvati traze njihov entitet, jer je kod njih bilo zrtava?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#43 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by Chmoljo »

nema copy/paste tema... ili uguraj ovaj članak u neku postojeću temu, ili daj svoj osvrt u uvodu.

i bolje prostudiraj uslove foruma.
sammo

#44 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by sammo »

Bit ce kad tad svi zlocini procesuirani, to je samo pitanje vremena, ali bi trebalo to malo brze. Svako ko stiti i zagovara zlocince, je isti kao oni za koje su Karadzic i Mladic nacionalni heroji.
Ne znam zasto frka kad se spominje 3. entitet, ja sam u BIH ostali, znaci manjina gdje god u BIH zivio, ali mi ne bi smetao hrvatski entitet. Vjerujem da bi Bosnjaci pristali na 3. entitet, ako bi FBIH dala 10% i RS 10% teritorija za taj entitet, ali Srbi ne bi pristali. Vidite sad kako svako voli dominirati na svom teritoriju. Multi-kulti price ne pasu ni u crtic... Cesto citam kad je tema o BH Hrvatima u stilu...ako im ne valja u BIH, neka idu u HR. Kako neko moze to reci? Znaci danas neka idu Hrvati, sutra cemo morati i mi ostali...ne valja takva retorika, mirise mi na ono...cilj opravdava sredstvo...
osa

#45 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by osa »

sammo wrote:Bit ce kad tad svi zlocini procesuirani, to je samo pitanje vremena, ali bi trebalo to malo brze. Svako ko stiti i zagovara zlocince, je isti kao oni za koje su Karadzic i Mladic nacionalni heroji.
Ne znam zasto frka kad se spominje 3. entitet, ja sam u BIH ostali, znaci manjina gdje god u BIH zivio, ali mi ne bi smetao hrvatski entitet. Vjerujem da bi Bosnjaci pristali na 3. entitet, ako bi FBIH dala 10% i RS 10% teritorija za taj entitet, ali Srbi ne bi pristali. Vidite sad kako svako voli dominirati na svom teritoriju. Multi-kulti price ne pasu ni u crtic... Cesto citam kad je tema o BH Hrvatima u stilu...ako im ne valja u BIH, neka idu u HR. Kako neko moze to reci? Znaci danas neka idu Hrvati, sutra cemo morati i mi ostali...ne valja takva retorika, mirise mi na ono...cilj opravdava sredstvo...

ružno, ali jedino ta politika funkcionira trenutno na ovim prostorima, da li će se u budućnosti šta promijeniti, vidjet ćemo....
seln

#46 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by seln »

Suti i trpi wrote:
kv99 wrote:Nije trebala vojna policija vec " patriote iz reda srpskog naroda " koji su "disciplinovali " one koji nisu htjeli da ostanu. I nije samo propaganda vec plansko iseljavanje ne samo zivog stanovnistva vec i mrtvih a pogotovo industrije , unistavanje infrastrukture, pljackanje i unistavanje stanbenog prostora jer nije bila dovoljna samo verbalna proganda vec su se i fizicki pobrinuli da i oni koji zele da ostanu to fizicki ne mogu ...Sta ces vise kada se o tome diskutovalo na skupstini srpskog naroda u BL gdje je jedan od ucesnika bio i danasnji vozd i gdje je data podrska odluci vlade sa Pala, znaci sve zvanicno , javno i po planu . Ako te zanima jos nesto mozes slobodno da odes na forum "patriota " iz istocnog Sarajeva pa da vidis temu : " da li je izlazak 1996 bila greska " :-) Pogledaj samo koju su rijec izabrali za temu , ne "progon " ili "protjerivanje" vec izlazak ;-)
E jebi ga, kako to da na moju porodicu niko nije vrsio NIKAKAV pritisak? Ne poznajem nikoga nad kime je vrsen pritisak da se iseli sa teritorije koju je kontrolisala ABiH. Nekolicina moje rodbine i prijatelja su se iselili i niko od njih nije bio pritiskan od strane bilo kakvih srpski zvanicnika. Imas li neki konkretan dokaz za ove trvdnje? Moja saznanja govore da su do naroda dolazili iskljucivo sugestivni pozivi za iseljavanje i da nikakav oblik nasilja nije koristen. Sve je to imalo manje ili vise uticaja, ali sam ubjedjen da je strah bio osnovni razlog iseljavanja.
Rijec je o Grbavici i ostalim okupiranim dijelovima Sarajeva. Dobro se sjecam ogromnog pozara, podmetnut kao pomoc pri "seobama".
Srbe u Tuzli i Zenic, naravno, nije niko prisiljavao.
heckler

#47 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by heckler »

Prelistah taj divni Hitler Jugend website mozda i najotvoreniji pro-fasisticki website na prostoru BiH. Predivno. Nakon svakog listanja tog sajta svako moguce suosjecanje sa hrvatima na temu nestanka sa ovih prostora instantno nestaje.

Ja vam kazem, a vi shvatite kako god zelite, bosanskim hrvatima su ovi hercegovacki hrvati (podpomognuti maticom naravno) najveci neprijatelji u istoriji neprijatelja. Katolike iz BiH nije izbrisala ni turska, ni razne kuge i virusi koji su harali evropom, ni kraljevina smrodlsavija, ni komunisticka jugoslavija ali evo za 20ak godina vodstva ovih dobrotvora sad se govori o fizickom nestanku. Ne marginalizaciji nego FIZICKOM NESTANKU.

Birali ste, uzivajte.

A da i sami zazivate nestanak samo 3 clanka ispod clanka gdje upozoravate na njega. Sizofrenicna politika naroda koji nezna jeli dosao ili je krenuo.

http://--- NO LINKS ---/index.php?option=com ... Itemid=426

Zakon jačeg
Subota, 18 Rujan 2010 21:16
prison-break-series-finaleZakon jačeg nikad nije usvojen ni u jednom parlamentu. Dapače, mnogi postojeći zakoni zapadne demokracije trude se ozakoniti upravo suprotno. Zakon jačeg modernim ustavima modificiran je u Zakon upornijeg. Na ovaj način svijet je učinjen pravednijim, ali i mnogo kompliciranijim mjestom.

piše: Tvrtko Milović l --- NO LINKS ---

Zakon jačeg donekle vrijedi u pubertetu. Tako će djevojka u pravilu pripasti onom jačem. No što biva sa slabijim? Slabiji iz sukoba može prihvatiti rezultate sukoba i povući se u potrazi za drugom djevojkom. Vjerojatno će i on biti od nekog jači i naći sebi djevojku. Druga mu je opcija da ne prizna rezultate sukoba i ponovo inzistira na djevojci zbog koje je već jednom fasovao. Ako je onaj jači zaista jači, onda će fasovati opet. I opet. Onoliko puta dok ne shvati da je slabiji i da je red da se kane ćorava posla.

Poštivanje rezultata sukoba nepisani je zakon. Pobjednik u ratu uzima ono zbog čega je krenuo u rat. Poraženi to prihvaća. U protivnom mu se sprema još jedan (gubitnički) rat. Ipak, povijest bilježi nekoliko primjera odbijanja rezultata sukoba. U mojoj nekadašnjoj školi „Bratstvo i jedinstvo“ (danas Isa beg Isaković) na Grbavici mali Kenan svakodnevno je fasovao od Borislava boreći se jadan za naklonost izvjesne Alice. Ima i bolji primjer odbijanja rezultata sukoba. Palestinci su izgubili brat-bratu tucet ratova i sukoba od Izraelaca, boreći se za tlo. Kad god izgube rat ili sukob, Palestinci se malo pridignu i opet se bune. I opet fasuju. Tako će vjerojatno ostati dok ne shvate da su Izraelci jači da i da je njihova zadnja. I da je njihovo tlo.

Bosna i Hercegovina također ima čast posjedovati kolektiv koji ne priznaje rezultate sukoba. Već znate – Bošnjaci.

O Bošnjacima kasnije.

Evo primjera poštivanja rezultata sukoba. Srbi su u Oluji izgubili sve što su imali u Hrvatskoj: imovinu, utjecaj, prava, živote.... poštujući rezultate sramotnog vojnog poraza, Srbi se nisu ni pokušali značajnije vratiti u Hrvatsku. Još manje (bolje reći nikako) se nisu usudili zatražiti ono zbog čega su se tukli – teritorij. Od 1995. do danas nije se pojavio ni jedan jedini Srbin koji bi tražio ono što je izgubio u ratu, a da pri tom nije tražio novi rat.

I u BiH je slično. Srbi i Hrvati su 1995. raščistili račune. Srbi protjerali Hrvate odakle su mogli, Hrvati isto tako Srbe. Srbi su od svega izgubljenog vratili jedino Drvar koji Hrvati demografski, politički i ekonomski nisu mogli zadržati. U ostale HVO krajeve Srbi se nisu vratili, ili ako jesu, ne čuju se. Isto vrijedi i za Hrvate u RS. Naravno, sam povratak nitko ne spori, ali zahtijevanje političkih prava nešto je što udara u same temelje Zakona jačeg.

Zakon jačeg, za neupućene, može srušiti jedino Zakon još jačeg. Ako nisi jači od jačeg, onda zaista nemaš razloga ulaziti u novi sukob. Tako smatra razuman čovjek, ali i svatko onaj tko poštuje filozofiju Sun Tzua. Oni koji danas ultimativno zahtijevaju povratak, recimo, Posavine, onda neka se odmah spreme vojno je osloboditi, jer drukčije je neće dobiti. Ili će proći ko mali Kenan, a Alicu neće dobit.

Bošnjaci, palestinska braća po muci, primjer su populacije koja nikad nije prihvatila rezultate rata. Bošnjaci su vojno izgubili istočnu Bosnu, ali i mnogo ostalih dijelova BiH. Vodeći se zakonima države, otpočeli su povratak a s povratkom i zahtjeve za političkim pravima koje su u ratu izgubili. Ovo je sasvim opravdano, ali nije u skladu sa Zakonom jačeg. Jači, u ovom slučaju republikosrbi, prirodno ne daju ono što su u sukobu stekli. Isti ti Srbi u Daytonu su bez pogovora napustili čak i ono što su u ratu zadržali – Hadžiće, Ilidžu, Ilijaš, Vogošću, Grbavicu – i nikada nisu zatražili politička prava na u ovim gradovima, poštujući zakon jačeg (u ovom slučaju Bošnjaka). Da su se Bošnjaci ponašali kao Srbi, do danas bi BiH bila etnički jasno podijeljena, što ne znači nužno da bi bila lošija od današnje BiH.

Današnja BiH u stvari stenje pod teretom zahtijeva poraženih koji se nikad nisu pomirili sa svojim porazima. Kao Palestina. Je li zbog toga BiH pravednija? Sigurno jest. Je li funkcionalnija? Sigurno nije. Pobjednik nakon sukoba nikad neće odustati od svog plijena. Koliko je potrebno poraženom da to shvati, još ne znamo. Kenan je to shvatio u drugom osnovne. Palestinci nisu do danas. Bošnjaci će shvatiti onog trenutka kad se odluče je li im važnija BiH ili oni sami.
hercegovac_pravi

#48 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

heckler wrote:Prelistah taj divni Hitler Jugend website mozda i najotvoreniji pro-fasisticki website na prostoru BiH. Predivno. Nakon svakog listanja tog sajta svako moguce suosjecanje sa hrvatima na temu nestanka sa ovih prostora instantno nestaje.

Ja vam kazem, a vi shvatite kako god zelite, bosanskim hrvatima su ovi hercegovacki hrvati (podpomognuti maticom naravno) najveci neprijatelji u istoriji neprijatelja. Katolike iz BiH nije izbrisala ni turska, ni razne kuge i virusi koji su harali evropom, ni kraljevina smrodlsavija, ni komunisticka jugoslavija ali evo za 20ak godina vodstva ovih dobrotvora sad se govori o fizickom nestanku. Ne marginalizaciji nego FIZICKOM NESTANKU.

Birali ste, uzivajte.

A da i sami zazivate nestanak samo 3 clanka ispod clanka gdje upozoravate na njega. Sizofrenicna politika naroda koji nezna jeli dosao ili je krenuo.

http://--- NO LINKS ---/index.php?option=com ... Itemid=426

Zakon jačeg
Subota, 18 Rujan 2010 21:16
prison-break-series-finaleZakon jačeg nikad nije usvojen ni u jednom parlamentu. Dapače, mnogi postojeći zakoni zapadne demokracije trude se ozakoniti upravo suprotno. Zakon jačeg modernim ustavima modificiran je u Zakon upornijeg. Na ovaj način svijet je učinjen pravednijim, ali i mnogo kompliciranijim mjestom.

piše: Tvrtko Milović l --- NO LINKS ---

Zakon jačeg donekle vrijedi u pubertetu. Tako će djevojka u pravilu pripasti onom jačem. No što biva sa slabijim? Slabiji iz sukoba može prihvatiti rezultate sukoba i povući se u potrazi za drugom djevojkom. Vjerojatno će i on biti od nekog jači i naći sebi djevojku. Druga mu je opcija da ne prizna rezultate sukoba i ponovo inzistira na djevojci zbog koje je već jednom fasovao. Ako je onaj jači zaista jači, onda će fasovati opet. I opet. Onoliko puta dok ne shvati da je slabiji i da je red da se kane ćorava posla.

Poštivanje rezultata sukoba nepisani je zakon. Pobjednik u ratu uzima ono zbog čega je krenuo u rat. Poraženi to prihvaća. U protivnom mu se sprema još jedan (gubitnički) rat. Ipak, povijest bilježi nekoliko primjera odbijanja rezultata sukoba. U mojoj nekadašnjoj školi „Bratstvo i jedinstvo“ (danas Isa beg Isaković) na Grbavici mali Kenan svakodnevno je fasovao od Borislava boreći se jadan za naklonost izvjesne Alice. Ima i bolji primjer odbijanja rezultata sukoba. Palestinci su izgubili brat-bratu tucet ratova i sukoba od Izraelaca, boreći se za tlo. Kad god izgube rat ili sukob, Palestinci se malo pridignu i opet se bune. I opet fasuju. Tako će vjerojatno ostati dok ne shvate da su Izraelci jači da i da je njihova zadnja. I da je njihovo tlo.

Bosna i Hercegovina također ima čast posjedovati kolektiv koji ne priznaje rezultate sukoba. Već znate – Bošnjaci.

O Bošnjacima kasnije.

Evo primjera poštivanja rezultata sukoba. Srbi su u Oluji izgubili sve što su imali u Hrvatskoj: imovinu, utjecaj, prava, živote.... poštujući rezultate sramotnog vojnog poraza, Srbi se nisu ni pokušali značajnije vratiti u Hrvatsku. Još manje (bolje reći nikako) se nisu usudili zatražiti ono zbog čega su se tukli – teritorij. Od 1995. do danas nije se pojavio ni jedan jedini Srbin koji bi tražio ono što je izgubio u ratu, a da pri tom nije tražio novi rat.

I u BiH je slično. Srbi i Hrvati su 1995. raščistili račune. Srbi protjerali Hrvate odakle su mogli, Hrvati isto tako Srbe. Srbi su od svega izgubljenog vratili jedino Drvar koji Hrvati demografski, politički i ekonomski nisu mogli zadržati. U ostale HVO krajeve Srbi se nisu vratili, ili ako jesu, ne čuju se. Isto vrijedi i za Hrvate u RS. Naravno, sam povratak nitko ne spori, ali zahtijevanje političkih prava nešto je što udara u same temelje Zakona jačeg.

Zakon jačeg, za neupućene, može srušiti jedino Zakon još jačeg. Ako nisi jači od jačeg, onda zaista nemaš razloga ulaziti u novi sukob. Tako smatra razuman čovjek, ali i svatko onaj tko poštuje filozofiju Sun Tzua. Oni koji danas ultimativno zahtijevaju povratak, recimo, Posavine, onda neka se odmah spreme vojno je osloboditi, jer drukčije je neće dobiti. Ili će proći ko mali Kenan, a Alicu neće dobit.

Bošnjaci, palestinska braća po muci, primjer su populacije koja nikad nije prihvatila rezultate rata. Bošnjaci su vojno izgubili istočnu Bosnu, ali i mnogo ostalih dijelova BiH. Vodeći se zakonima države, otpočeli su povratak a s povratkom i zahtjeve za političkim pravima koje su u ratu izgubili. Ovo je sasvim opravdano, ali nije u skladu sa Zakonom jačeg. Jači, u ovom slučaju republikosrbi, prirodno ne daju ono što su u sukobu stekli. Isti ti Srbi u Daytonu su bez pogovora napustili čak i ono što su u ratu zadržali – Hadžiće, Ilidžu, Ilijaš, Vogošću, Grbavicu – i nikada nisu zatražili politička prava na u ovim gradovima, poštujući zakon jačeg (u ovom slučaju Bošnjaka). Da su se Bošnjaci ponašali kao Srbi, do danas bi BiH bila etnički jasno podijeljena, što ne znači nužno da bi bila lošija od današnje BiH.

Današnja BiH u stvari stenje pod teretom zahtijeva poraženih koji se nikad nisu pomirili sa svojim porazima. Kao Palestina. Je li zbog toga BiH pravednija? Sigurno jest. Je li funkcionalnija? Sigurno nije. Pobjednik nakon sukoba nikad neće odustati od svog plijena. Koliko je potrebno poraženom da to shvati, još ne znamo. Kenan je to shvatio u drugom osnovne. Palestinci nisu do danas. Bošnjaci će shvatiti onog trenutka kad se odluče je li im važnija BiH ili oni sami.
De bola hekler pa ovi Dodikovi poltroni i plaćenici su provaljeni od strane vlastitog naroda. Pljuju ih gdje god stignu krenuvši od Posavaca pa do Ljubušaka, Livnjaka. Svaka budala zna da su Šušnjar, Martina, Nino "THE uvaženi", Milović......., Dodikovi plaćenici koji su apsolutno irelavantni na političkoj sceni. Istini za volju, pokušali su "provući "stranački puč" u HSS-NHI, ali su ih osnivači stranke dobro opizdili po labrnji tako da im i danas zvoni u ušima.
Ukratko, ako pročitaš neke tekstove koje oni pišu a Vasić editira, vidjet ćeš da ne znaju ni gdje su pošli ni gdje došli. Jedino "intelektualac :dance: " Šušnjar može strpati 4 kontradikcije u tri rečenice koje stanu u dvije i po linije portala od kojih je jedna linija seljačkih psovki upućenih na račun "balijetina" . Nekakvu logiku tražiti u njhovom pisanju je isto ko tražit djetalinu sa četiri lista ili iglu u stogu sijena. Ali šta znaš..i ćorava koka ponekad u zrno kljucne :D
BiH-x

#49 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by BiH-x »

heckler wrote:Prelistah taj divni Hitler Jugend website mozda i najotvoreniji pro-fasisticki website na prostoru BiH. Predivno. Nakon svakog listanja tog sajta svako moguce suosjecanje sa hrvatima na temu nestanka sa ovih prostora instantno nestaje.

Birali ste, uzivajte.
:thumbup:
rechts432

#50 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje

Post by rechts432 »

Hiperbolican i patetican stil nije prikladan za ovakve teme i moze biti da je jedan od razloga za ovakve reakcije. Međutim, ima i previse onih koji uopce ne zele saslusati drugoga, bez obzira na koji se nacin taj drugi obraca, sto cesto vodi u zaostravanje logikom "ako se ne moze zadobiti pozornost tapsanjem po ramneu, onda cemo cekicem". Nitko ne trazi da se u svemu slozite s njim, ali je potrebno nastojati spoznati i razumjeti tudi položaj. Da nam je marka svaki put kad posegnemo za predrasudom, etiketom, neprovjerenom informacijom ili kad odmahnemo rukom uopce ne pokusavsi rasclaniti receno ili napisano... Svjestan sam nedostataka pismenog komuniciranja, pogotovo jednosmjernog (netko se usredotocio na dijelove teksta, drugi je ogorcen nekim prethodnim tekstom, treci cinjenicom da je ona pisala na Poskoku, cetvrti ne voli srceparajuci stil kad se pise o politici, itd.). Tu između ostalog stoji da:

1. za zlocin u Uzdolu nitko nije odgovarao
2. za zlocin u Grabovici osudeno je nekoliko izravnih pocinitelja koji su zbog pretrpanosti zatvora (tako kazu) na slobodi
3. Seferov je napad na Komsica i dostojanstvo nevinih zrtava (kao i ratnika koji nisu krsili obicaje i pravila) ogavan.

Vidim nazivate ju kučkom i ustašicom i nadam se da to nije sto je iznijela ove tri cinjenice. Sto se tice ostatka, moram priznati da sam iznenađen tonom i (dijelom sadrzajem) jer sam citao neke njene davno napisane tekstove koji, doduse, nisu imali veze s politikom. Valja biti svjestan da vrijeđanje uvijek nosi učinak suprotan zeljenom. No, pitanje je bi li i drukciji naslovi vijesti na Poskoku privolili neke ljude da, ako nista drugo, tekst procitaju do kraja. Ta nije valjda da nijedna kolumna u sebi nema nesto o cemu vrijedi razmisliti? Heckler, glede tvoga nestanka suosjecanja za usud citavog naroda: trebam li ja prezirati, primjerice, bingova buraza zbog onoga sto mogu procitati na putu vjernika?

Znam da je ovo sto cu napisati jos jedna tocka u prokletom krugu (tko je uzrok, a tko reakcija), ali evo: dok je nosarine kratke i jasne kucke, jaskovog "ma sto opet seru, necu ni procitati", winterovih ustasa iz zapadne Hercegovine, hecklerovih nekritickih prihvacanja odredenih teza i hercegovcevih izjednacavanja svih tekstova svih autora na Poskoku te ustrajavanja na Zirdumovim kontradikcijama, bit ce i zapjenjenih, nelogicnih, nedosljednih, neprimjerenih zajedljivih, indeksovskih s druge strane (bez obzira tko iza njih stoji, "tko je prvi poceo" i komu idu u prilog). Saburno, smireno. Poštovanje.
Locked