nestalo ulja u motoru ali senzor se nije upalio????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#51 Re: nestalo ulja u motoru ali senzor se nije upalio????
Ja mislim da je najbolje provjeravati nivo ulja u motoru još u vožnji, nešto slično kao što je McGyver radio... 
-
Melami
#52 Re: nestalo ulja u motoru ali senzor se nije upalio????
Nisam neki ekspert ali evo i moje misljenje.
5 minuta je dovoljno da se slegne vecina ulja, tako da to nije prekratak period za mjerenje ulja.
Senzor se nije pokvario, vec s enije uplaio iz razloga sto je jos uvijek bilo koliko toliko ulja da je motor mogao raditi normalno.
Provjeri lijepo da li ti nigdje curi, ne bi ti motor mogao toliko ulja potrositi, ovi sto pricaju da je normalno da se trosi po 0.5 l i vise mislim da je to samo suplja.
Znaci provjeri da ti negdje ulje ne curi. Vidio sam tu istu jettu kod mene na poslu na parkingu i ulje joj curi.
Uz to da dodam sa ulje trebas provjeravati jednom mjesecno najmanje.
5 minuta je dovoljno da se slegne vecina ulja, tako da to nije prekratak period za mjerenje ulja.
Senzor se nije pokvario, vec s enije uplaio iz razloga sto je jos uvijek bilo koliko toliko ulja da je motor mogao raditi normalno.
Provjeri lijepo da li ti nigdje curi, ne bi ti motor mogao toliko ulja potrositi, ovi sto pricaju da je normalno da se trosi po 0.5 l i vise mislim da je to samo suplja.
Znaci provjeri da ti negdje ulje ne curi. Vidio sam tu istu jettu kod mene na poslu na parkingu i ulje joj curi.
Uz to da dodam sa ulje trebas provjeravati jednom mjesecno najmanje.
-
GaRGa
#53 Re: nestalo ulja u motoru ali senzor se nije upalio????
sorcerer wrote:savjesni vozaci ponekad i provjere nivo ulja u motoru ,u kocnicama,nivo rashladne tekucine,vizuelno pregledaju klinasti ili PK remen ...bar jednom mjesecno te osnovne stvari.
najbolje je samo sjest ,okrenut kljuc i gas i onda kad se popale lampice ili kad ostanes na sred ceste u nekoj nedodjiji,kuku pomagaj majstore ,nemoj me u trosak.....
svako drugo sipanje goriva provjerim ulje i rashladnu, stara navika