Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
-
L u c i f e r
#26 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
Eto sto me nema na forumu... Stala...
-
Kataklinger
#27 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
Koji ste vi debili...nema jebene teme gdje se neće skrenuti u offtopic i početi svađati i raspravljati, makar to bila i tema vezana za tragediju kao što je ova. Momak je napisao da je poginuli bio čaršijsko dijete, tačka. Šta se ima tu protukomentarisati? Ali bitno je da Bošnjo stane na žulj pa nek ide sve u trij lijepe pm.
-
TheMule
#28 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
Ta recenica uopste ne znaci nista niti ima ikakve logike. "novinari" klixa se gluperisusunceKOtepsija wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160207077Djevojka je pala, navjerovatnije, jer nije imala adekvatnu opremu kada se našla na ledenoj plohi. Nakon što je ona pala Novaković se nagnuo da vidi da se nije uhvatila za nešto i okliznuo te pao u provaliju.jel bio vjetar ili se okliznula pa se Novakovic nageo da vidi da se nije uhvatila za nesto pa je i on pao? ili zbog lose opreme?Nezvanično, poginuli i povrijeđena djevojka doslovno su otpuhani u provaliju
-
hadzun
#29 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
Splet nesretnih okolnosti. Izgleda da nisu imali adekvatnu opremu, ali ostalih 8 je sišlo živo i zdravo...
Vjetar, manjak opreme + neiskustvo (ne mislim na Dragog) je bio recept za katastrofu.
Kako god, nama ostaje da usvojimo pravila i ne načinimo iste greške i da se sjećamo Dragog u dobrom svjetlu
RIP
Vjetar, manjak opreme + neiskustvo (ne mislim na Dragog) je bio recept za katastrofu.
Kako god, nama ostaje da usvojimo pravila i ne načinimo iste greške i da se sjećamo Dragog u dobrom svjetlu
RIP
Last edited by hadzun on 09/02/2016 15:51, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#30 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
bas sjebada, fin, kulturan momakAlfons Kauders wrote:saucesce porodici nastradalog...
mlad momak, carsijsko dijete, bas bas grozno
- klixoris
#31 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
Info koji sam dobio od osobe koja je bila u ovoj grupi : nisu imali skoro pa nikakvu opremu, dobar dio osoba u grupi bez ikakvog iskustva.
Islo se trasom kojom se ne ide sa totalnim pocetnicima, po takvom vremenu, i bez osnovne opreme.
O ovome su se iskusniji pripadnici grupe valjda i raspravljali sa vodjom iste, ali se ipak nastavilo dalje...
Islo se trasom kojom se ne ide sa totalnim pocetnicima, po takvom vremenu, i bez osnovne opreme.
O ovome su se iskusniji pripadnici grupe valjda i raspravljali sa vodjom iste, ali se ipak nastavilo dalje...
- Alfons Kauders
#32 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
e u kuracklixoris wrote:Info koji sam dobio od osobe koja je bila u ovoj grupi : nisu imali skoro pa nikakvu opremu, dobar dio osoba u grupi bez ikakvog iskustva.
sad ce ljudi do kraja zivota nositi to breme i misliti o svojim odlukama
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#33 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
ovo je malo konfuzno, pomislili bi išli ljudi u tenama gore. staza kojom su išli je 90% bezbjedna u svim uslovima, makadam i šuma. diskutabilan je samo taj teren iznad bivka, jedno 30metara, ali i to nije baš zeznuto ako nema leda, tj noga propada u snijeg i rijetko možeš proklizati. dereze, tj planinarska oprema koja je potrebna za strme ivice i led i nije baš svima pristupačna, a pošto ovo nije bio alpinistički uspon čisto sumnjam da je iko i ponio.klixoris wrote:Info koji sam dobio od osobe koja je bila u ovoj grupi : nisu imali skoro pa nikakvu opremu, dobar dio osoba u grupi bez ikakvog iskustva.
ako su se već popeli tom stazom, vjetra je garant bilo, sigurnija im je opcija bila da se vrate skijaškim stazama dole pa da se nekako prebace do doma policije odakle su vjerovatno krenuli.
splet lošeg vremena i loše procjene je nažalost doveo do tragedije
- perfect_guy
#34 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
zna li se ko je ženska osoba, pošto se dva imena pominju?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#35 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
Anisa Šerak
ps
jak vjetar je ipak bio presudni faktor
ps
jak vjetar je ipak bio presudni faktor
- djigibau
#36 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
Koliko mogu zakljuciti iz razgovora sa ljudima koji su bili gore osnovni problem je izgleda ne posjedovanje adekvatne opreme pa tek onda vrijeme i neiskustvo, jer na ovakve stvari (kotlovi ili bilo kakvo kretanje po zaledjenom grebenu) se ne radi bez naveze i dereza. Ali sve ovo je suplja jer covjeka vise nema.
- shalla
#37 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
Ma da, nebitno je sada razglabati
Nego, jel ono također na ovom lokalitetu prije par godina poginuo također neki momak, nešto mi u glavi da se i ta tragedija dogodila na mjestu tih Kotlova?
Nego, jel ono također na ovom lokalitetu prije par godina poginuo također neki momak, nešto mi u glavi da se i ta tragedija dogodila na mjestu tih Kotlova?
-
julisiz es grant
#38 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
Nekog bordera je zatrpalo na Bjelašnici prije 4-5 godina, ali ne znam je li na istom mjestu.shalla wrote:Ma da, nebitno je sada razglabati![]()
- djigibau
#39 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
Jeste u reonu Kotlova proletio border, a ti su vec sasvim druga kategorija samoubica.
- Banksy
#40 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
Na hronično bolesnom portalu desilo se čudo:
Valjda zato jer su planinari rijetko normalni, dobri i pametni ljudi, možda i posljednji među nama, i jer je momak pokušao spasiti tuđi život ... Iskreno saučešće porodici.
darkness11
jučer
+251
vec 2 dana kontam, zao mi momka pravo
valjda zato sto su danas jako rijetki normalni tipovi
iako ga nisam poznavao cini mi se da je bio bas takav
251 0
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#41 Re: Nesreca na Bjelasnici zbog vjetra ili opreme?
ustat i spomenut ga