Nesporazum u Briselu!
-
sistematski pregled
#2051 Re: Nesporazum u Briselu!
Tessaract, u Raškoj nema Bošnjaka niti muslimana. koliko se sjećam taj gradić je naseljen isključivo srbima.
- Hajvan
#2052 Re: Nesporazum u Briselu!
све по заслугама, све по заслугама....јебат га, шташ'!?!
- Danguba
#2053 Re: Nesporazum u Briselu!
Ovo kao da je citat iz knjige ''oca nacije''.Tessaract wrote:
Није толико битно шта неко говори колико је битно шта тај мисли и ради, а Бошњаци већином управо својим делима и начином размишљања показују да Србе сматрају злочиначким народом без икакве потребе да то формално изговарају. Довољно је приметити да просечан Бошњак све српско на овај или онај начин види као негативну ствар и као злочин Срба према овоме или ономе. Тако имамо стереотипе да је Гарашанин великосрпски шовиниста, Гаврило Принцип је терориста, Карађорђевићи су окупатори а не ослободиоци, аграрна реформа је средство за поробљавање Бошњака а не цивилизацијски скок који су друге земље већ учиниле, игнорише све добро што су Срби урадили, а преувеличава или измишља оно лоше итд. Испаде да је добар Србин једино онај Србин који прихвата потчињен положај ... попут Чеде Јовановића. Такви ставови нису здрав основ за помирење и градњу суживота.
Нисам рекао да је то боље, већ да их разумем, јер нисам ни ја ни они криви што живе у страху, већ они који тај страх оправдавају, а то су управо они Бошњаци који их мрзе и желе им свако зло. Таквих има превише, чак и у власти.
Написала си чини ми се да је Милошевићева Србија урадила ово или оно. Ако си под тиме мислила само на власт, извињавам се на погрешном схватању, али народ може да промени власт па онда сигурно подржаваш идеју о грађанској, унитарној Југославији, Србославији, Србији, штагод, где би се огромне масе Бошњака и Хрвата у тој држави удружиле са противницима Милошевића, збациле га и без икаквог рата градили толерантну и напредну Југославију, Србославију, Србију или штагод. У супротном, испада да цео народ Србије сматраш кривцем а не само власт чиме моја тврдња да Србе сматраш злочиначким народом ипак није далеко од истине.
Иначе, користим израз Србијанац јер верујем да је исправнији назив за неког ко је из Србије, а што се мене тиче свеједно ми је да ли ћеш веровати да сам одавде или оданде.![]()
Мигрирају они и у Београд као и остатак Србије, уверавам те. Знам неколико таквих.
-
JackTheStripper
#2054 Re: Nesporazum u Briselu!
Black111 wrote:Famozna Svecka divizija. Jebe ih se. Generali od preko par 1000 km udaljenosti i s dobrom placaom, ili bar socijalom.KatarinaKosaca wrote:Ovakve si postove pisao na bošnjačkom fromtu prije 10 godina. Nevjerovatno je da NIŠTA nisi evoluirao.JackTheStripper wrote:Aferim bošnjačkim političarima što se nisu dali zavesti nepostojećem hrvatskom pitanju.
Dosta više ustupanja zaradi fotelja i na štetu bošnjačkoh naroda. Nadam se da je ovo preokretnica. Zašto uvijek Bošnjaci moraju popuštati? Zbog toga što su brojniji? Licemjerno je to od SrboHrvata, koji tvrde da brojnost nema nikakve veze s konstitutivnošću. To se odnosi i na malobrojnost i na mnogobrojnost.
Treba jednostavno rijesiti ono sto presuda trazi, a to je diskriminacija "Ostalih", Hrvati su konstitutivan narod, na njih se odluka dakle NE ODNOSI! Moraju konacno shvatiti da hrvatsko pitanje ne postoji kao takvo, sami su si krivi sto su brojcano prepolovljeni nakon rata, neka se zale na Mirogoju kod svog Vranje! Zakljucak je slijedeci, nije hrvatski narod kao takav ugrozen od bilo koga, vec je ugrozen HDZ i njihov nacionalreligijski monopol. Nije toliko hrvatsko pitanje koliko je HDZ-ovsko pitanje.
Presudu treba implementirati na podrucju cijele drzave, a ne da RS ostane netaknuta, jer se ovo pitanje tice CIJELE drzave, i samo kao CJELINA BiH ulazi u EU/NATO! (Ako ikad dode do toga). I ne moramo nikada uci, ako to znaci apartheidski ustavnopravni poredak u kojem bi manjina vladala nad vecinom! Hebes IPA fondove, ionako ce ta sredstva zavrsiti u dzepovima tamo nekih guzovana. A tzv. mehanizacija kordinacije je takoder tesko njesra, s obzirom da su ovlasti pregovaranja na medunarodnom nivou iskljucivo u nadleznosti BiH!
Gdje su kvačice, oj ti bojovniče prve australijske bojne? Šta bi ti trebalo značiti ovo aludiranje na socijale? Svakako ne stoji, jer su se Bošnjaci najbolje integrirali u švedsko društvo od svih stranaca, što su dokazala i brojna istraživanja.
Laku noć kockoglavi srbohrvatine.
-
JackTheStripper
#2055 Re: Nesporazum u Briselu!
Na forumu habe vlada pomalo ambivalentno ozračje. Neki dižju Čirilka Čovića u nebesa što je lukavolatinski preveslao Bošnjake i izborio se za hrvatsku federalnu jedinicu na mala brata. Drugi bi ga objesili za muda zbog podilazenja bošnjačkoj sećiji.
Komedija živa, svakako zanimljivo štivo za proučavanje s kim mi ovdje imamo posla. Toplo preporučajem, a forumašima poput travnik, black111 i hafisu preporučajem i prešaltanje na taj nadasve prijateljskiji prostor koji dijeli njihov bolesni svijetonazor .
Komedija živa, svakako zanimljivo štivo za proučavanje s kim mi ovdje imamo posla. Toplo preporučajem, a forumašima poput travnik, black111 i hafisu preporučajem i prešaltanje na taj nadasve prijateljskiji prostor koji dijeli njihov bolesni svijetonazor .
- touch brain
#2056 Re: Nesporazum u Briselu!
moras koristiti translate jer si nepismen....cirilica se uci u 4 razredu osnovne skoleHrulj wrote:Meni nije.KatarinaKosaca wrote:Ne mora uopće. Ćirilica je jedno od zvaničnih pisama moje domovine BIH i ja to poštujem. Svejedno mi je pisao latiniciom ili ćirilicom.Hrulj wrote: Iz postovanja prema sugovornica red bi bio da pises latinicom, umjesto da nas tjeras da koristimo google translejt.
Ja moram da koristim google da to prevedem, a da ne spominjem razloge za pisanje tim pismom ovdje
- Hrulj
#2057 Re: Nesporazum u Briselu!
бϸнгɖ ʍє ʌнбоtouch brain wrote:moras koristiti translate jer si nepismen....cirilica se uci u 4 razredu osnovne skoleHrulj wrote: Meni nije.
Ja moram da koristim google da to prevedem, a da ne spominjem razloge za pisanje tim pismom ovdje
a evo ova se ucila prije 8 vijekova. Kako si nepismen
-
udrch
#2058 Re: Nesporazum u Briselu!
glavni problem oko ove presude Sejdić-Finci je u pokušaju HDZ-a da preotmu projekat koji smo mi finansirali i podržavali..
Sejdić i Finci nisu tužbu podnijeli radi sebe lično niti zbog toga što se bore za Jevreje ili Rome pojedinačno..
tužba je podnesena da bi se u ovoj zemlji uspostavio demokratski princip i evropska praksa da je svaki građanin jednak po Ustavu..a to odgovara onima koji samo vole ovu zemlju i nemaju mokrih snova..
udruživnje Hrvata i Srba da sruše tu veliku pobjedu patriota ove zemlje govori koliko ih to boli..mislim da je smiješno čuti, a kamoli vidjeti neku ljubav između dva naroda koji se najviše mrze u Evropi i koji su jedni prema drugima činili genocide i etnička čišćenja..
Sejdić i Finci nisu tužbu podnijeli radi sebe lično niti zbog toga što se bore za Jevreje ili Rome pojedinačno..
tužba je podnesena da bi se u ovoj zemlji uspostavio demokratski princip i evropska praksa da je svaki građanin jednak po Ustavu..a to odgovara onima koji samo vole ovu zemlju i nemaju mokrih snova..
udruživnje Hrvata i Srba da sruše tu veliku pobjedu patriota ove zemlje govori koliko ih to boli..mislim da je smiješno čuti, a kamoli vidjeti neku ljubav između dva naroda koji se najviše mrze u Evropi i koji su jedni prema drugima činili genocide i etnička čišćenja..
- akcid
#2059 Re: Nesporazum u Briselu!
A koji ste vi?udrch wrote:glavni problem oko ove presude Sejdić-Finci je u pokušaju HDZ-a da preotmu projekat koji smo mi finansirali i podržavali....
- Hrulj
#2060 Re: Nesporazum u Briselu!
Bosnjaci.akcid wrote:A koji ste vi?udrch wrote:glavni problem oko ove presude Sejdić-Finci je u pokušaju HDZ-a da preotmu projekat koji smo mi finansirali i podržavali....
Molim te da uzmes rijecnik i vidis definiciju i upotrebu vi i sta podrazumjeva.
-
Yug
#2061 Re: Nesporazum u Briselu!
Et vidis ,uspjeli ste cak i to da razyebete.Kad je BiH u pitanju postali su ko braca .udrch wrote:glavni problem oko ove presude Sejdić-Finci je u pokušaju HDZ-a da preotmu projekat koji smo mi finansirali i podržavali..
- Alfons Kauders
#2062 Re: Nesporazum u Briselu!
Ne slazem se. HDZ je koristio svaku mogucu priliku da pokusa promijeniti izborni sistem kako bi osigurao da samo Hrvati biraju Hrvate. Mnogi misle da je to pocelo s Komsicem, ali grijese, tj. neupuceni su. Principi na koje se oni pozivaju jednostavno ne postoje u nasem ustavu - a iste gluposti se uzimaju zdravo za gotovo od strane lidera SDA, SDP i SBB. Radoncic i Tihic su doduse malo vise pali na to foru od Lagumdzije, ali nebitno.udrch wrote:glavni problem oko ove presude Sejdić-Finci je u pokušaju HDZ-a da preotmu projekat koji smo mi finansirali i podržavali..
Cijela frka nije posljedica pokusaja da se implementira presuda, vec pokusaja da se ona ne implementira, odnosno da se implementira formalno, dok bi se sustinski ustav i izborni zakon mijenjali u smjeru ogranicavanja izbornog prava kako bi samo Hrvati glasali za Hrvate i Bosnjaci za Bosnjake. EU snosi najvecu odgovornost za ovu pizdariju, jer se i sami trude da zaobidju presudu svog jebenog suda - stoga nam nemaju pravo dijeliti lekcije. Neka fino u svojim zemljama uvedu isti princip, pa neka npr. u Francuskoj donesu zakon da samo Zidovi mogu glasati za Zidove, neka u Britaniji samo Skoti glasaju za Skote itd.
Cinjenica da su bosnjacki i "gradjanski" lideri nasjeli na ovu pricu samo ilustruje koliko je bosnjacka politika u kurcu. Nekima bi sigurno odgovarao takav princip, radi homogenizacije birackog tijela. Nekako imam osjecaj da i Tihic i Radoncic, pa mozda i Lagumdzija i Dodik zavide Covicu - jer je Covicu poslo za rukom da hrvatski narod u BiH svede na jednu politicku opciju, da unisti opoziciju i pluralizam.
Podrskom za uvodjenje ovog novog nedemokratskog principa u ustavni poredak nesto slicno bi se pocelo desavati i na bosnjackoj politickoj sceni. Taj princip bi dodatno zacementirao podjele i ideju da su narodi nositelji suverenosti, a ne drzava i njeni gradjani. Jednostavno bi se dodatno smanjio ionako mali prostor za saradnju izmedju politickih opcija sva tri naroda.
Zasto to Tihicu, Lagumdziji i Radoncicu godi? Ili su naivni ili zlonamjerni, treceg nema. Svako ko nacelno podrzava ovakav princip ne zasluzuje glas normalnih gradjana... Cak i da se nekim cudom progura sve sto Covic trazi, Hrvati bi vrlo brzo shvatili da im to dugorocno ne ide na ruku. Dodik mudro suti jer bi on bio najveci, ako ne i jedini dobitnik u cijeloj prici.
-
Basvod
#2063 Re: Nesporazum u Briselu!
Nisu Hrvati krivi sto je projekt krajnje glup.udrch wrote:glavni problem oko ove presude Sejdić-Finci je u pokušaju HDZ-a da preotmu projekat koji smo mi finansirali i podržavali..
Kriv je onaj ko ga je osmislio.
- Alfons Kauders
#2064 Re: Nesporazum u Briselu!
Jos uvijek ne znamo kako ce se sve zavrsiti - osim ako ti ne znas kakvo rjesenje je usaglaseno?Basvod wrote:Nisu Hrvati krivi sto je projekt krajnje glup.udrch wrote:glavni problem oko ove presude Sejdić-Finci je u pokušaju HDZ-a da preotmu projekat koji smo mi finansirali i podržavali..
A o tome koliko je "projekat" glup najbolje govori frka i panika koja se digla oko ovog naizgled malog problema. Sad se svi utrkuju kako da zaobidju presudu, i domaci i EU... Valjda zato jer je nebitna glupost?
- JThomas
#2065 Re: Nesporazum u Briselu!
da. želi se postići da se pro forme može glasati i za nekonstitutivne, ali da izabrani mogu biti samo konstitutivni, i to isključivo od strane tih istih konstitutivnih. što ipak nije moguće bez priručnih brojača krvnih zrnaca na biralištima, i zato i imamo nesporazum u briselu...Alfons Kauders wrote:
Cijela frka nije posljedica pokusaja da se implementira presuda, vec pokusaja da se ona ne implementira, odnosno da se implementira formalno, dok bi se sustinski ustav i izborni zakon mijenjali u smjeru ogranicavanja izbornog prava kako bi samo Hrvati glasali za Hrvate i Bosnjaci za Bosnjake. EU snosi najvecu odgovornost za ovu pizdariju, jer se i sami trude da zaobidju presudu svog jebenog suda - stoga nam nemaju pravo dijeliti lekcije. Neka fino u svojim zemljama uvedu isti princip, pa neka npr. u Francuskoj donesu zakon da samo Zidovi mogu glasati za Zidove, neka u Britaniji samo Skoti glasaju za Skote itd.
-
Basvod
#2066 Re: Nesporazum u Briselu!
Iz bosnjackog ugla je totalna glupost. Jednostavno to Bosnjacima nije trebalo a upravo su Bosnjaci osmislili sve ovo oko Sejdica i Fincija. Srbima i Hrvatima je kec na desetku iz vedra neba.Alfons Kauders wrote:Jos uvijek ne znamo kako ce se sve zavrsiti - osim ako ti ne znas kakvo rjesenje je usaglaseno?Basvod wrote:Nisu Hrvati krivi sto je projekt krajnje glup.udrch wrote:glavni problem oko ove presude Sejdić-Finci je u pokušaju HDZ-a da preotmu projekat koji smo mi finansirali i podržavali..
A o tome koliko je "projekat" glup najbolje govori frka i panika koja se digla oko ovog naizgled malog problema. Sad se svi utrkuju kako da zaobidju presudu, i domaci i EU... Valjda zato jer je nebitna glupost?
-
Hafis
#2067 Re: Nesporazum u Briselu!
Ne radi se o pokušaju, već o završenoj stvari. Loše ''ste'' zamislili projekt i razbio ''vam'' se o glavu. Žali bože tog financiranja i podržavanja."udrch"
glavni problem oko ove presude Sejdić-Finci je u pokušaju HDZ-a da preotmu projekat koji smo mi finansirali i podržavali..
Što bi rekli na ovom forumu, ono čuveno ''kme, kme''.Udruživnje Hrvata i Srba da sruše tu veliku pobjedu patriota ove zemlje govori koliko ih to boli..mislim da je smiješno čuti, a kamoli vidjeti neku ljubav između dva naroda koji se najviše mrze u Evropi i koji su jedni prema drugima činili genocide i etnička čišćenja..
Pa zar je nešto loše u ''udruživanju'' bilo koja dva naroda. Pa to je poenta ove države. Da se bogdo sva tri naroda tako udruže, gdje bi nam bio karaj. A ne da se bave ''projektima''.
Inače ta dva naroda se ne mrze baš toliko koliko ti imaš predstavu i koliko bi možda želio, jerbo niti pripadaš njima, niti imaš kontakta s njima, niti su ti nešto posebno dragi. Tako da ne znam otkud te u ekspertima za etnofobiju i doppler efekt ranog akšama.
Jedno malo beznačajno simbolično izjednačavanje koliktiviteta u ovoj državi promatra se kao raspad sistema i podjela države.
Pa ako je tako, onda ništa. hvala bogu EU neće nuditi neke prijedloge, tzv. probosanski blok je odbio sve moguće što se ponudilo, u isti mah ne nudeći svoj prijedlog. Najbolje je slučaj strpati u ladicu, jer ionako počinje predizborna kampanja, gdje se takve stvari jednostavno ne smiju raspravljati zbog poznatog sindroma ''izdaje'', što znači okrenuti se toj čuvenoj rahat patnji.
A da...šta je ono slijedeće: zakon o JMBG, u stvari čitav paket zakona. Stalo se trenutno na nacionalnom vetu, jerbo se i tu radi o tzv. ''izdaji Bosne''.
Mislim da se i tu radi o ulogama ''dobrih i loših momaka'', tako da nisam ni tu optimista.
-
zavrzlama
#2068 Re: Nesporazum u Briselu!
Nesporazum je djelo EU....oni zatrazili da se usvoji zakon po kojem svaki gradjanin bez obzira da li pripada konstutivnim narodima ili ne ima pravo da se kandiduje za bilo koju funkciju na izborima u BIH....
Sta je nesporazum....pa nesporazum je to sto su probih stranke to odmah prihvatile,a srbi i posebno hrvati akcenat stavili na nacin izbora tih kandidata ,gdje se zataskao prvobitni zahtjev EU,prica se o demokratskim pravima ,skrenula na tehnicki sisitem izbora,gdje su hrvati pokusali da dobiju svoju izbornu jedinicu(ono sto srbi imaju kroz mali ausvic) gdje su oni vecina da bi osujetili da im bilo ko pomrsi racune...
Slicno se desilo sa reformom policije...EU jasno zatrazila jedno,a nakon odbijanja srba,to sto je trazila preformurirala u nista /zadrzala status quo.....
Tako ce biti i sa Sejdic/Finci....evropa jednostavno koristi BIH hrvate da odradjuju posao za mali ausvic ,jer mali ausvic ima previse krvi na rukama da bi mogao sam kontrolisat bosnjake i vrsiti opstrukcije rada drzave BIH...
Rukavice su bacene u lice...EU zeli cjelovitu BIH ALI ni u kojem smislu jednistvenu...ja sam pisao poodavno da ce put BIH U EU biti promijenjen tako ,da ce uslove odvojeno ispunjavati federacija,a odvojeno mali ausvic....sad ce @skijas da me napadne za antizapadnu histeriju
Uskoro cemo saznati ustvari za koga je dvojac radio dok je podnosio tuzbu u Strazburu
Sta je nesporazum....pa nesporazum je to sto su probih stranke to odmah prihvatile,a srbi i posebno hrvati akcenat stavili na nacin izbora tih kandidata ,gdje se zataskao prvobitni zahtjev EU,prica se o demokratskim pravima ,skrenula na tehnicki sisitem izbora,gdje su hrvati pokusali da dobiju svoju izbornu jedinicu(ono sto srbi imaju kroz mali ausvic) gdje su oni vecina da bi osujetili da im bilo ko pomrsi racune...
Slicno se desilo sa reformom policije...EU jasno zatrazila jedno,a nakon odbijanja srba,to sto je trazila preformurirala u nista /zadrzala status quo.....
Tako ce biti i sa Sejdic/Finci....evropa jednostavno koristi BIH hrvate da odradjuju posao za mali ausvic ,jer mali ausvic ima previse krvi na rukama da bi mogao sam kontrolisat bosnjake i vrsiti opstrukcije rada drzave BIH...
Rukavice su bacene u lice...EU zeli cjelovitu BIH ALI ni u kojem smislu jednistvenu...ja sam pisao poodavno da ce put BIH U EU biti promijenjen tako ,da ce uslove odvojeno ispunjavati federacija,a odvojeno mali ausvic....sad ce @skijas da me napadne za antizapadnu histeriju
Uskoro cemo saznati ustvari za koga je dvojac radio dok je podnosio tuzbu u Strazburu
Last edited by zavrzlama on 12/10/2013 14:11, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#2069 Re: Nesporazum u Briselu!
Tebi ocito nije jasno da meni nije bitan bosnjacki, srpski ili hrvatski ugao, vec interes drzave?Basvod wrote:
Iz bosnjackog ugla je totalna glupost. Jednostavno to Bosnjacima nije trebalo a upravo su Bosnjaci osmislili sve ovo oko Sejdica i Fincija. Srbima i Hrvatima je kec na desetku iz vedra neba.
Ne znam odakle ti ideja da je ovo kec na desetku Srbima i Hrvatima. Koliko ja vidim, najvise se radi ovog upravo brinu hrvatski lideri, jer su bazi obecavali nesto sasvim deseto. Srbe ko fol ne zanima, ali im godi frka u FBiH - ali samo donekle.
-
Krushna mrva
#2070 Re: Nesporazum u Briselu!
Ne zna se ko je od vas gori. Jos otvoreno pricas kako je SDA to finansirala. Ako jeste neka onda sve ode u helac...udrch wrote:glavni problem oko ove presude Sejdić-Finci je u pokušaju HDZ-a da preotmu projekat koji smo mi finansirali i podržavali..
-
Basvod
#2071 Re: Nesporazum u Briselu!
Mitomanija level 999.Alfons Kauders wrote:Tebi ocito nije jasno da meni nije bitan bosnjacki, srpski ili hrvatski ugao, vec interes drzave?Basvod wrote:
Iz bosnjackog ugla je totalna glupost. Jednostavno to Bosnjacima nije trebalo a upravo su Bosnjaci osmislili sve ovo oko Sejdica i Fincija. Srbima i Hrvatima je kec na desetku iz vedra neba.
Ne znam odakle ti ideja da je ovo kec na desetku Srbima i Hrvatima. Koliko ja vidim, najvise se radi ovog upravo brinu hrvatski lideri, jer su bazi obecavali nesto sasvim deseto. Srbe ko fol ne zanima, ali im godi frka u FBiH - ali samo donekle.
Hrvatski lideri se ne brinu nego koriste iznenenadni poklon, Srbima naravno godi. U svakom slucaju win-win situacija za Srbe i Hrvate. Bosnjacki politicari su ti koji se znoje i razmisljaju da li da padnu sada ili da istrce jos jedan krug.
-
Hafis
#2072 Re: Nesporazum u Briselu!
Ne bih rekao da hrvatski lideri najviše brinu. Hrvatsko tijelo je politički homogeno i svjesno je da bilo kakvo političko rješenje izbora člana predsjedništva je korak naprijed. I u stanju je čekati još osam godina ako treba.Alfons Kauders wrote: Ne znam odakle ti ideja da je ovo kec na desetku Srbima i Hrvatima. Koliko ja vidim, najvise se radi ovog upravo brinu hrvatski lideri, jer su bazi obecavali nesto sasvim deseto. Srbe ko fol ne zanima, ali im godi frka u FBiH - ali samo donekle.
Na ''žalost'', u većoj muci su bošnjački politički lideri, čije je političko izborno tijelo raznovrsno, počevši od rigidinih vjerskih fanatika, preko svih spektara, pa sve do rigidnih unitarista, svega i svačega...i mnogo mnogo zahtijevnije.
Dalje, oni imaju dvojak cilj: 1. stvoriti privid približavanja EU, ali i 2. dalje čvrsto držati omču oko vrata manjem federalnom partneru. I sad se ispostavilo da ne mogu i pare i jare.
Recimo, ovdje je većina forumaša, to jest obična raja za ustrajavanje na ovom drugom cilju. Vidjet ćemo šta će age na minderu odlučiti
-
Basvod
#2073 Re: Nesporazum u Briselu!
Sumnjam da je SDA, price ce biti SDP, eventualno SBiH.Krushna mrva wrote:Ne zna se ko je od vas gori. Jos otvoreno pricas kako je SDA to finansirala. Ako jeste neka onda sve ode u helac...udrch wrote:glavni problem oko ove presude Sejdić-Finci je u pokušaju HDZ-a da preotmu projekat koji smo mi finansirali i podržavali..
Ne mislis valjda da su Sejdic i Finci samoinicijativno, onako poslije koje rakije odlucili da trose desetine hiljada svojih KM na tuzenje BiH pred evropskim sudom.
- Alfons Kauders
#2074 Re: Nesporazum u Briselu!
Ej to, ne postoji drzavni interes? Znaci interes gradjana i kroz njih drzave ne postoji... Ali postoji interes naroda, koji se manifestuje kroz legitimne predstavnike?Basvod wrote:Mitomanija level 999.Alfons Kauders wrote:Tebi ocito nije jasno da meni nije bitan bosnjacki, srpski ili hrvatski ugao, vec interes drzave?Basvod wrote:
Ne znam odakle ti ideja da je ovo kec na desetku Srbima i Hrvatima. Koliko ja vidim, najvise se radi ovog upravo brinu hrvatski lideri, jer su bazi obecavali nesto sasvim deseto. Srbe ko fol ne zanima, ali im godi frka u FBiH - ali samo donekle.Ne moze drzava imati interes, drzava nema mozak, nije zivo bice. Ljudi imaju mozak i interese.
Hrvatski lideri se ne brinu nego koriste iznenenadni poklon, Srbima naravno godi. U svakom slucaju win-win situacija za Srbe i Hrvate. Bosnjacki politicari su ti koji se znoje i razmisljaju da li da padnu sada ili da istrce jos jedan krug.
Srbima godi samo donekle, to ne mozemo reci dok se ne dodje do rjesenja. Ti mozes jer ocito vec znas sta ce biti dogovoreno, barem si se tako postavio. Ako rjesenje bude znacilo da ce hrvatske stranke morati biti usmjerene na saradnju sa sarajevskim strankama, onda je Dodik dugorocno gubitnik. Ako rjesenje bude da samo certificirani Hrvat glasa za legitimnog Hrvata, onda je Dodik dobio, jer se Covic ne mora upustati u saradnju sa Sarajevom.
Koje od ova dva rjesenja je blize tome koje ti imas u svojoj glavi i na kojem zasnivas svoje tvrdnje?
I ponovo, opet ti o BHS... Jer drzava i gradjani ne postoje...
-
baxul
#2075 Re: Nesporazum u Briselu!
pa bože miliHafis wrote: Dalje, oni imaju dvojak cilj: 1. stvoriti privid približavanja EU, ali i 2. dalje čvrsto držati omču oko vrata manjem federalnom partneru. I sad se ispostavilo da ne mogu i pare i jare.