Nesporazum u Briselu!
-
hizo ramidovic
#2001 Re: Nesporazum u Briselu!
vidim, neki ovdje jos uvijek nisu naucili elementarne pojmove, a nesto kao hoce da raspravljaju...
izgleda da sam djaba crtao ono o predsjednistvu...nekima ni crtezi ne pomazu
- Alfons Kauders
#2002 Re: Nesporazum u Briselu!
jasta je neg bolje... a rezultat te mudre politike cemo svi gledati kada se objave rezultati popisa... kraj takvih vizionara iz bih je iscurilo skoro pola hrvata - i to NAJBOLJIH... ispada da vi ne kvarite prosjek - vi jeste prosjekHafis wrote:Bolje nego u Izetbegoviće, Silajdžiće, pa opet Izetbegoviće, Lagumdžije....rugala se rugaAlfons Kauders wrote:pa to i jest fol - sto je kod nas diskriminacija po TOM osnovu... al dzaba to tebi pricat, paralelni univerzum sund portala, krs skola i nazovi sveucilista s cijom diplomom u dalmaciji ne mozes nositi ni tacnu...Black111 wrote:
Kakve to veze ima. Covjek je diskriminiran po drugom osnovu. A i ja ne znam sto gubim vrijeme s tobom. 35 godina je usporedba van svakog smisla.
hrvatski narod u bih je uvijek slovio za najobrazovaniji i naprogresivniji dio nased drustva... nazalost, ti i tebi slicni ste sjebali prosjek, totalno... zato se i kunete u covice, jovice, kriste i raspudice...
btw neki dan vidim silajdzica u gradu... sjeba mi dan, sve kontam da ce se vratiti u politiku
-
_majevica_
#2003 Re: Nesporazum u Briselu!
Covjek se uci pameti dok je ziv.hizo ramidovic wrote:vidim, neki ovdje jos uvijek nisu naucili elementarne pojmove, a nesto kao hoce da raspravljaju...
- Alfons Kauders
#2004 Re: Nesporazum u Briselu!
nazalost, zivot je prekratak za mnoge_majevica_ wrote:Covjek se uci pameti dok je ziv.hizo ramidovic wrote:vidim, neki ovdje jos uvijek nisu naucili elementarne pojmove, a nesto kao hoce da raspravljaju...
-
Black111
#2005 Re: Nesporazum u Briselu!
Ma jasta ba. Ti ces reci sta je to diskriminacija a sta nije. Tako ste se naucili ove godine diktirati. Ako covjek ima drzavljanstvo a nema se pravo kandidirati za odredjenu funkciju kao drugi drzavljanin to je diskriminacija i nista drugo.Lakat Jebić wrote:pa i jesam gori, fakat koji kurac pricam s likom kad se konta u ovo ko moja mati u programiranjeAlfons Kauders wrote:gori si tiBlack111 wrote:
frajeru.Nu ovo.
![]()
a na osnovu cega su sudovi to zakljucili?
i zasto su se uopste time bavili?
kakva je razlika izmedju koristenja sudske prakse i presedana u americkom i nasem pravu?
samo se ti nastavi vadit jarane, pravo ti je dobro krenuloja krenuo napisat to za precedente, pa obrisao
![]()
sace zato susjedi da zgaze salgiju, valjda ce ovaj lik navijati za salgiju koja ima tako divno ustavno rjesenje... a erceg-srbi u zadnje vrijeme nesto ne vole hrvatsku, odnosno pereciju kako je iz samo njima poznatih razloga nazivaju (nisu kad je hdz bio na vlasti, pitam se sto li)
- Alfons Kauders
#2006 Re: Nesporazum u Briselu!
po kom osnovu? etnickom? rasnom? vjerskom?Black111 wrote:
Ma jasta ba. Ti ces reci sta je to diskriminacija a sta nije. Tako ste se naucili ove godine diktirati. Ako covjek ima drzavljanstvo a nema se pravo kandidirati za odredjenu funkciju kao drugi drzavljanin to je diskriminacija i nista drugo.
a po kom je osnovu doslo do presude sejdic-finci
povlacim ono sto sam rekao za frizider... i on bi ovo skonto
-
hizo ramidovic
#2007 Re: Nesporazum u Briselu!
mislis li na dervu sejdica ili jakoba fincija?Black111 wrote: Ma jasta ba. Ti ces reci sta je to diskriminacija a sta nije. Tako ste se naucili ove godine diktirati. Ako covjek ima drzavljanstvo a nema se pravo kandidirati za odredjenu funkciju kao drugi drzavljanin to je diskriminacija i nista drugo.
ili na obojicu?
ili ni na jednog?
-
miki.ba
#2008 Re: Nesporazum u Briselu!
Nevjerovatno da je bas na ovom forumu sve to po tisuc napisano, al ovi padobranci ni da procitaju.Alfons Kauders wrote:dopustiti sta?Hafis wrote:Mogli bi usput i raspraviti status državljanstva stanovnika na području britanskih baza Akrotiri i Dhekelie na Cipru i sličnih britanskih prekoocenaskih teritorija. (vidi pod BOTC).
Kakve veze imaju individualna prava američkih državljana s kolektivnim pravima jednog naroda?
Nema tu velike dileme: dopustiti i onim ''herceg četnicima, ujama, kamenjarima, kockoglavima'' i sl. da izaberu svog kandidata u predsjedništvo i nakon 7 godina konzumiraju i oni jedan prozor u svijet, ili ono ofucano - rahat patnja.
Onako mi svejedno, ali ja bih im dao. Kakvi god da su, naši su
gdje u ustavu pise da bosnjaci biraju bosnjaka za predsjednistvo i da hrvati biraju hrvata? gdje?
gdje je i na koji nacin definirano to kolektivno pravo naroda u nasem divnom ustavu koji vjerovatno nikad nisi ni uzeo u ruke?
Dobar si ti sa zivcima, meni vise mrsko ponavljati.
Last edited by miki.ba on 11/10/2013 18:31, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#2009 Re: Nesporazum u Briselu!
hm, a sta cemo s ljudima koji su krivicno gonjeni? dusevnim bolesnicima bez poslovne sposobnosti?hizo ramidovic wrote:mislis li na dervu sejdica ili jakoba fincija?Black111 wrote: Ma jasta ba. Ti ces reci sta je to diskriminacija a sta nije. Tako ste se naucili ove godine diktirati. Ako covjek ima drzavljanstvo a nema se pravo kandidirati za odredjenu funkciju kao drugi drzavljanin to je diskriminacija i nista drugo.
ili na obojicu?
ili ni na jednog?
da pustimo i njima da se kandiduju
kad malo bolje razmislim, tri slaboumna kriminalca ne bi bila puno gora od komse, radmanovica i neonka
-
Black111
#2010 Re: Nesporazum u Briselu!
Alfons Kauders wrote:pa to i jest fol - sto je kod nas diskriminacija po TOM osnovu... al dzaba to tebi pricat, paralelni univerzum sund portala, krs skola i nazovi sveucilista s cijom diplomom u dalmaciji ne mozes nositi ni tacnu...Black111 wrote:
Kakve to veze ima. Covjek je diskriminiran po drugom osnovu. A i ja ne znam sto gubim vrijeme s tobom. 35 godina je usporedba van svakog smisla.
hrvatski narod u bih je uvijek slovio za najobrazovaniji i naprogresivniji dio nased drustva... nazalost, ti i tebi slicni ste sjebali prosjek, totalno... zato se i kunete u covice, jovice, kriste i raspudice...
Ti meni reci gdje sam ja tocno napisao da ovaj nacin biranja kod nas nije diskriminacija? Ja sam samo napisao da u jos nekim zemljama svi drzavljani nemaju jednako pravo da se kandidiraju za predsjednika, da se to (ocito) tolerira, i nista vise. Ali nista vise.
Last edited by Black111 on 11/10/2013 18:57, edited 2 times in total.
-
Hafis
#2011 Re: Nesporazum u Briselu!
Ne piše nigdje, što ne znači da ne treba. Ako ništa, barem izgraditi zakonske okvire koji će moći dati i kakav-takav izborni legalitet izabranom članu predsjedništva. U suprotnom, moguće je izabrati člana predsjedništva ''iz reda'' hrvatskog naroda'' i npr. Nermina Nikšića ili koji se za tu priliku može izjasniti tako.Alfons Kauders"
gdje u ustavu pise da bosnjaci biraju bosnjaka za predsjednistvo i da hrvati biraju hrvata? gdje?
A pogotovo ovaj ''novi'' trend. Pa niko nije naivan. Može se desiti da u predsjedništvu sjede Jovan, Srbin iz RS-a, Mujo - Bošnjak i Huso - Bosanac iz FBiH.
Auu. Prešli smo i na sitne uvrjede. Đes' Trnka, nisam te odmah prepoznaogdje je i na koji nacin definirano to kolektivno pravo naroda u nasem divnom ustavu koji vjerovatno nikad nisi ni uzeo u ruke?
- Alfons Kauders
#2012 Re: Nesporazum u Briselu!
ma ne ponavljam, samo podjebavam...miki.ba wrote:Nevjerovatno da je bas na ovom forumu sve to po tisuc napisano, al ovi padobranci ni da procitaju.Alfons Kauders wrote:dopustiti sta?Hafis wrote:Mogli bi usput i raspraviti status državljanstva stanovnika na području britanskih baza Akrotiri i Dhekelie na Cipru i sličnih britanskih prekoocenaskih teritorija. (vidi pod BOTC).
Kakve veze imaju individualna prava američkih državljana s kolektivnim pravima jednog naroda?
Nema tu velike dileme: dopustiti i onim ''herceg četnicima, ujama, kamenjarima, kockoglavima'' i sl. da izaberu svog kandidata u predsjedništvo i nakon 7 godina konzumiraju i oni jedan prozor u svijet, ili ono ofucano - rahat patnja.
Onako mi svejedno, ali ja bih im dao. Kakvi god da su, naši su
gdje je i na koji nacin definirano to kolektivno pravo naroda u nasem divnom ustavu koji vjerovatno nikad nisi ni uzeo u ruke?
Dobar si tisa zivcima, meni vise mrsko ponavljati.
sto je nastrasnije, ne samo da oni fakat vjeruju da to stoji u ustavu, vec ocito vjeruje i dobar dio politickih lidera
-
Black111
#2013 Re: Nesporazum u Briselu!
Da, to je jos jedna inteligentna usporedba.Alfons Kauders wrote:hm, a sta cemo s ljudima koji su krivicno gonjeni? dusevnim bolesnicima bez poslovne sposobnosti?hizo ramidovic wrote:mislis li na dervu sejdica ili jakoba fincija?Black111 wrote: Ma jasta ba. Ti ces reci sta je to diskriminacija a sta nije. Tako ste se naucili ove godine diktirati. Ako covjek ima drzavljanstvo a nema se pravo kandidirati za odredjenu funkciju kao drugi drzavljanin to je diskriminacija i nista drugo.
ili na obojicu?
ili ni na jednog?
da pustimo i njima da se kandiduju
kad malo bolje razmislim, tri slaboumna kriminalca ne bi bila puno gora od komse, radmanovica i neonkau pet deka
-
hizo ramidovic
#2014 Re: Nesporazum u Briselu!
hajd sto ne citaju to, nego ne znaju kakve su nadleznosti predsjednistva a palamude o istom i o komsicu i autohtonim hrvatima sa pecatom...miki.ba wrote: Nevjerovatno da je bas na ovom forumu sve to po tisuc napisano, al ovi padobranci ni da procitaju.
-
Black111
#2015 Re: Nesporazum u Briselu!
Ti si stari autistican. Niko nigdje nija napisao da "to" pise u ustavu, ali se podrazumijeva. Clan predsjednistva bez legitimiteta je kurac najobicniji.miki.ba wrote:ma ne ponavljam, samo podjebavam...Alfons Kauders wrote:Nevjerovatno da je bas na ovom forumu sve to po tisuc napisano, al ovi padobranci ni da procitaju.Hafis wrote:Mogli bi usput i raspraviti status državljanstva stanovnika na području britanskih baza Akrotiri i Dhekelie na Cipru i sličnih britanskih prekoocenaskih teritorija. (vidi pod BOTC).
dopustiti sta?
sto je nastrasnije, ne samo da oni fakat vjeruju da to stoji u ustavu, vec ocito vjeruje i dobar dio politickih lidera
- Alfons Kauders
#2016 Re: Nesporazum u Briselu!
aha - ne pise nigdje... ali "ne znaci da ne treba"... pa eto, neka napisu i neka onda vide kad bi nam sljedeci put iko u civiliziranom svijeu priznao rezultate izbora...Hafis wrote:Ne piše nigdje, što ne znači da ne treba. Ako ništa, barem izgraditi zakonske okvire koji će moći dati i kakav-takav izborni legalitet izabranom članu predsjedništva. U suprotnom, moguće je izabrati člana predsjedništva ''iz reda'' hrvatskog naroda'' i npr. Nermina Nikšića ili koji se za tu priliku može izjasniti tako.Alfons Kauders"
A pogotovo ovaj ''novi'' trend. Pa niko nije naivan. Može se desiti da u predsjedništvu sjede Jovan, Srbin iz RS-a, Mujo - Bošnjak i Huso - Bosanac iz FBiH.
Auu. Prešli smo i na sitne uvrjede. Đes' Trnka, nisam te odmah prepoznaogdje je i na koji nacin definirano to kolektivno pravo naroda u nasem divnom ustavu koji vjerovatno nikad nisi ni uzeo u ruke?
naravno da je moguce... ali nije moguce izabrati nermina niksica iz reda ostalih
i to je moguce... sve po zakonu sto bi rekao brankovic
uglavnom... trazis da se zastite ustavna prava kolektiviteta... koja nisu zagarantovana ustavom? zanimljivo... mogao bi vjerovatno biti profesor ustavnog prava na top sveucilistu dalmatinskih konobara
-
hizo ramidovic
#2017 Re: Nesporazum u Briselu!
tito dragi, sta je ovo...Black111 wrote: Ti si stari autistican. Niko nigdje nija napisao da "to" pise u ustavu, ali se podrazumijeva. Clan predsjednistva bez legitimiteta je kurac najobicniji.
- travnik
#2018 Re: Nesporazum u Briselu!
hizo ramidovic wrote:hajd sto ne citaju to, nego ne znaju kakve su nadleznosti predsjednistva a palamude o istom i o komsicu i autohtonim hrvatima sa pecatom...miki.ba wrote: Nevjerovatno da je bas na ovom forumu sve to po tisuc napisano, al ovi padobranci ni da procitaju.
Ovakvo nešto mogu izvaliti samo osobe:
a) koje su zlonamjerne
b) koje su neinformirane
c) koje imaju koeficijent inteligencije manji od broja cipela
-
Black111
#2019 Re: Nesporazum u Briselu!
Slusaj, ja ne znam sta vi pijete, al daj pokusaj napisati nesto vise od "tito dragi". Pokusaj bar malo misliti.hizo ramidovic wrote:tito dragi, sta je ovo...Black111 wrote: Ti si stari autistican. Niko nigdje nija napisao da "to" pise u ustavu, ali se podrazumijeva. Clan predsjednistva bez legitimiteta je kurac najobicniji.
- Alfons Kauders
#2020 Re: Nesporazum u Briselu!
nemali broj autisticnih ljudi koji ne pate od teskih simptoma razvaljuju na testovima inteligencijeBlack111 wrote:
Ti si stari autistican. Niko nigdje nija napisao da "to" pise u ustavu, ali se podrazumijeva. Clan predsjednistva bez legitimiteta je kurac najobicniji.
podrazumijeva?
pa sta ce nam onda ustav i ustavni sud, evo tebe fino imenujemo i ti tumaci sta se "podrazumijeva" ustavom
ne znam za katedru, ali vidi to s kolegom, barem kao asistent
nego... navijas li za salgiju ili za lijepu nasu... pardon, pereciju kako ti vi sad kazete
-
Hafis
#2021 Re: Nesporazum u Briselu!
Ne diraj mi hizu. Trenutno jedan od najvećih živućih poznavatelja linkova i sajtova o ustavnim odrednicama i nadležnostima predsjedništva BiH, na području crnomorskog riječnog sliva.travnik wrote:hizo ramidovic wrote:hajd sto ne citaju to, nego ne znaju kakve su nadleznosti predsjednistva a palamude o istom i o komsicu i autohtonim hrvatima sa pecatom...miki.ba wrote: Nevjerovatno da je bas na ovom forumu sve to po tisuc napisano, al ovi padobranci ni da procitaju.
Ovakvo nešto mogu izvaliti samo osobe:
a) koje su zlonamjerne
b) koje su neinformirane
-
Black111
#2022 Re: Nesporazum u Briselu!
Neki da, al ne svi.Alfons Kauders wrote:nemali broj autisticnih ljudi koji ne pate od teskih simptoma razvaljuju na testovima inteligencijeBlack111 wrote:
Ti si stari autistican. Niko nigdje nija napisao da "to" pise u ustavu, ali se podrazumijeva. Clan predsjednistva bez legitimiteta je kurac najobicniji.
podrazumijeva?
pa sta ce nam onda ustav i ustavni sud, evo tebe fino imenujemo i ti tumaci sta se "podrazumijeva" ustavom![]()
![]()
![]()
ne znam za katedru, ali vidi to s kolegom, barem kao asistent
nego... navijas li za salgiju ili za lijepu nasu... pardon, pereciju kako ti vi sad kazete
Je l ti navijes za Tursku? Uostalom, ne znam sto te se to tice, i kakve to veze ima.
-
hizo ramidovic
#2023 Re: Nesporazum u Briselu!
nidje veze. lupas, jaro.travnik wrote: Ovakvo nešto mogu izvaliti samo osobe:
a) koje su zlonamjerne
b) koje su neinformirane
nikakve zle namjere tu nema.
samo kazem da postoje hrvati sa certifikatom i oni vbez njega. pecat daje dodik i covic. da si ti bolje informiran, znao bi da govorim istinu
ovo o iq ne komentarisem, isuvise je primitivno pa ne bih da se spustam na taj nivo.
-
Basvod
#2024 Re: Nesporazum u Briselu!
Joj diskusije.
Kao da slusam raspravu izmedju Covica i Lagumdzije 2010.
Ajd sto oni moraju upakivati svaku rijec al kad cujem da obicni ljudi izmedju se vode diskusiju na isti nacin...
Kao da slusam raspravu izmedju Covica i Lagumdzije 2010.
Ajd sto oni moraju upakivati svaku rijec al kad cujem da obicni ljudi izmedju se vode diskusiju na isti nacin...
- travnik
#2025 Re: Nesporazum u Briselu!
Ne lupam, već onako nešto reći u vezi izbora člana PBiH iz reda H naroda može reći samo osoba pod a, b ili c. Ne radi se o HDZ-u, ni Dodiku, ni certifikatima i sličnim glupostima koje serviraju osobama poput tebe, a vi to pokusate ber razmišljanja.hizo ramidovic wrote:nidje veze. lupas, jaro.travnik wrote: Ovakvo nešto mogu izvaliti samo osobe:
a) koje su zlonamjerne
b) koje su neinformirane
nikakve zle namjere tu nema.
samo kazem da postoje hrvati sa certifikatom i oni vbez njega. pecat daje dodik i covic. da si ti bolje informiran, znao bi da govorim istinu
ovo o iq ne komentarisem, isuvise je primitivno pa ne bih da se spustam na taj nivo.