Nesporazum u Briselu!

Post Reply
Fudo Bosna

#1026 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Fudo Bosna »

JoseMujica wrote:
zahvalnicu za to slati na Kovace

Tako je na Kovače , sve je Alija rahmetli kriv... :D

Pa samo da podsjetimo ove koji ne znaju:

Alija je „izdao“, on je potpisao Dayton a međunarodna zajednica, pogotovu Rusi, Englezi ali i Amerika na čelu sa Holbrukom su rekli: "Alija ne potpisuj nama je cilj BiH kao normalna i suverena država. Alija ne priznaji RS, Amerika je neče nikada priznati."

Alija je „kriv“ on je bez obzira što su nam u Daytonu ponudili normalnu BiH sastavljenu od općina , on ipak insistirao na podjeli 51-49% sram ga i stid bilo.

Alija je „kriv“ što smo ratovali, ili što nismo, ako smo več ratovali odmah pobijedili. Kao da je neki problem, što su oni/agresor u BiH imali 7 korpusa vojske, 4 vojne sile u Evropi, od početka rata se Evropa ali i Amerika „polomila“ da nam skine embargo na uvoz oružja , ali Alija to nije htio, jer bi ukidanje embarga bilo uvod u nepravedan oslobodilački rat.

Alija je „kriv“ što nas je hrvatska strana izdala, jer da je Alija pristao na podjelu Bosne, ne bi Tuđman dogovorio podjelu BiH dolinom Neretve u Karađorđevu. Trebao je omogučiti hercegbosnu i veliku Hrvatsku , pa ne bi od hrvatske strane ni bilo embarga za ARBIH.

Ili , Alija je „kriv“ što smo izglasali referendum o nezavisnosti. Da smo ostali u srboslaviji, danas bi uživali sve "blagodati" ravnopravnosti u državi sastavljenoj od Srbije i BiH, imali bi , ako ništa, a ono ministra kulture u tih 15-tak saveznih ministarstava, a bila bi nam zagarantovana i sloboda vjere, doduše groblja ne bi mogli uređivati po svome, ali ko ga šiša, ne bi bilo rata a mi bi umjesto hrvatskog, kao u II svjetskom ratu, bili srpsko cvijeće.

Alija je na koncu „kriv“, što ,ako je več ratovao , što stade u oktobru 1995, NATO oficira na koljenima molili da nastavi i rekli : "Alija ti uđi u Banja Luku, a naše je Sarajevo , Istočna Bosna , Hercegovina itd..; a ako zapne ARBIH u Posavini , naši F16 će to riješiti za 24h", čak ga je i američki ambasador Menzis molio, preklinjao i plakao mu u kabinetu, kažu ljudi da je sve baš tako bilo...

Nejma izdaje u Briselu, i Zlaja i Fahro su Alijini igrači ... :D
Canton

#1027 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Canton »

veljaca wrote:
JoseMujica wrote:sve je zasad u domenu spekulacija, al jedno je sigurno da zadržavanje asimetrije i drljanje samo po Pederaciji nemre nikako biti pomak na bolje
Znaci IZDAJA ....
Nije
Canton

#1028 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Canton »

JoseMujica wrote:sve je zasad u domenu spekulacija, al jedno je sigurno da zadržavanje asimetrije i drljanje samo po Pederaciji nemre nikako biti pomak na bolje
Naravno da može biti korak naprijed. Ako se omogučava svima da biraju i da budu birani, to je pomak naprijed.
Ovo konkretno govorim za predsjedništvo.
Mene pak više zanima kakva će biti situacija sa domom naroda te kako će biti riješeno pitanje predsjednika i potpredsjednika entiteta.
Krushna mrva

#1029 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Krushna mrva »

Ako Suljo Tihic kaze da jeste onda sigurno jest, on najbolje zna sta je izdaja
ušće

#1030 Re: Izdaja u Briselu!

Post by ušće »

Jedno pitanje za sve koji se bave ovom temom:
-Dali je pravedno da se na nivou oba entiteta usvoji isti zakonski prijedlog u svezi biranja članova predsjedništva
što znači ako je pravedan priedlog koji brani RS zašto ga ne prihvatiti ili ako taj prijedloh već nekog ugožava zašto ne institirati na predlogu evropske unije ali na nivou BiH ...kad mi sve to odgovoite e onda recite Briselski prijedlog sporazuma nije uperen protiv nijednoh naroda ...
Paranoid

#1031 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Paranoid »

oro wrote:
ušće wrote:Jedno pitanje za sve koji se bave ovom temom:
-Dali je pravedno da se na nivou oba entiteta usvoji isti zakonski prijedlog u svezi biranja članova predsjedništva
što znači ako je pravedan priedlog koji brani RS zašto ga ne prihvatiti ili ako taj prijedloh već nekog ugožava zašto ne institirati na predlogu evropske unije ali na nivou BiH ...kad mi sve to odgovoite e onda recite Briselski prijedlog sporazuma nije uperen protiv nijednoh naroda ...
Nije RS nastala 1994. u Vasingtonu niti se iz RS biraju dva clana Predsjednistva.
To su vasi problemi koje ne mozete prebaciti na RS i koji se vuku od udruzivanja Bosnjaka i Hrvata u Federaciju.
Pukla ljubav pa puca i Federacija.
Tako su govorili i velikosrbi iz Knina...pa ih vjetar otpuha..
ušće

#1032 Re: Izdaja u Briselu!

Post by ušće »

@ oro
Govorim o Bosni I Hercegovini živo mi se hebe za tvoju Šumsku i njena rješenja ,a posebno me ne zaniam tvoje mišljenje ...
Last edited by ušće on 01/04/2013 21:54, edited 1 time in total.
nemoguce vruce

#1033 Re: Izdaja u Briselu!

Post by nemoguce vruce »

oro wrote:
Nije RS nastala 1994. u Vasingtonu niti se iz RS biraju dva clana Predsjednistva.
To su vasi problemi koje ne mozete prebaciti na RS i koji se vuku od udruzivanja Bosnjaka i Hrvata u Federaciju.
Pukla ljubav pa puca i Federacija.
@oro...slusaj cetnicino...
Ta pogana sto je vi zovete republika, nastala je na krvlju Bosnjaka i Hrvata koje ste sistematski klali, silovali,pljacklali, ubijali, progonili...
Vasa sreca pa 90% Bosnjaka/Bosanaca boluje od sindroma zaborava...ali zato ima onih 10% koji se NIKADA vise nece libiti prvog smrada koji pokusava opet silom udariti na BiH i njene svetinje, poslati u 3 p.m. i to bez karte za povratak...
area51

#1034 Re: Izdaja u Briselu!

Post by area51 »

Ni ova tema neće na dobro... :roll:
Ludzak

#1035 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Ludzak »

Suocite se sa istinom da nas Bosnjake niko ne voli. Mi nismo nikom zabavni, niti imaju ikakve koristi od nas.
Last edited by Ludzak on 01/04/2013 22:00, edited 1 time in total.
Paranoid

#1036 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Paranoid »

area51 wrote:Ni ova tema neće na dobro... :roll:
Nije problem u temi, nego u guslarima...
nemoguce vruce

#1037 Re: Izdaja u Briselu!

Post by nemoguce vruce »

area51 wrote:Ni ova tema neće na dobro... :roll:
Ti ako si naviko cetnicima na njihovu propagadnu aplauz udaratai, nastavi...
oro

#1038 Re: Izdaja u Briselu!

Post by oro »

ušće wrote:@ oro
Govorim o Bosni I Hercegovini živo mi se hebe za tvoju Šumsku i njena rješenja ,a posebno me ne zaniam tvoje mišljenje ...
Pa i ja govorim o BiH i Predsjednistvu BiH.
Nema RS takvih problema.
Jay Gatsby

#1039 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Jay Gatsby »

oro wrote:
ušće wrote:@ oro
Pa i ja govorim o BiH i Predsjednistvu BiH.
Nema RS takvih problema.
Otkud, onda, RS u cijeloj priči?
Co0l

#1040 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Co0l »

oro wrote: Nema RS takvih problema.
"Nema čovjeka nema problema."
Josif Visarionovič Džugašvili Staljin
oro

#1041 Re: Izdaja u Briselu!

Post by oro »

Jay Gatsby wrote:Otkud, onda, RS u cijeloj priči?
Pa i nije. Srpski politicari turistcki idu u Brisel a zna se da ce na kraju biti sve kao i do sad samo sto ce umjesto "srpski" biti "1 iz RS".
zemo_online

#1042 Re: Izdaja u Briselu!

Post by zemo_online »

bih je taoc kosova.
svi koji zive u bih placaju tu cijenu.
Man of steel

#1043 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Man of steel »

oro wrote:
Pa i nije. Srpski politicari turistcki idu u Brisel a zna se da ce na kraju biti sve kao i do sad samo sto ce umjesto "srpski" biti "1 iz RS".
A za to se možete zahvaliti profesoru Lagumdžiji koji je 2001godine Bosnu prepolovio na dvije izborne jedinice.

Danas kao deja vu sve se isto ponavlja.

Lagumdžija na vlasti, politički haos u zemlji, ambasadora Berrya zamjenio Sorensen, dogovori padaju...a države sve manje i manje.
oro

#1044 Re: Izdaja u Briselu!

Post by oro »

Man of steel wrote:
oro wrote:
A za to se možete zahvaliti profesoru Lagumdžiji koji je 2001godine Bosnu prepolovio na dvije izborne jedinice.

Lagumdžija na vlasti, politički haos u zemlji, ambasadora Berrya zamjenio Sorensen, dogovori padaju...a države sve manje i manje.
Jesu li Srbi vam izglasali Lagumdziju?
Izglasajte koga hocete, nama svejedno. Bilo ko da dodje zna na cemu je. Do vas je nije do nas, da se mi pitamo niti bi se mi patili sa vama niti vi sa nama.
udrch

#1045 Re: Izdaja u Briselu!

Post by udrch »

sa kim vi raspravljate na ove zadnje dvije stranice..
sve jedna te ista matrica..
jebeš Šumsku, sama od sebe će se ukinuti..polahko, sad će SDS..
Ponosan

#1046 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Ponosan »

Hrvati kao "najmanji" narod u BIH su najvise zakomplikovali situaciju i priblizavanje BIH ka EU,jer ako RS kaze umjesto Srbina biramo jednog,zasto Federacija ne kaze isto,ok umjesto Hrvata i Bosnjaka biramo dvojicu bez nacionalnog predznaka i rjesen problem,vrlo lako,ali Hrvati su preko ove presude vidjeli svoju sansu i traze mnogo vise nego sto stoji u presudi Sejdic Finci! jasno je da je za sve kriv SDP i Komsic,jer da oni nisu nekoliko puta izigrali taj narod sigurno oni sada ne bi bili smetnja BIH ka EU! jos jedan dokaz koliko ova drzava ispasta zbog Lagumdzije i njegovih igrica... zasto niko ne pita Rome Bijeljine ili Tuzle sta oni misle? zasto im se ne da jedna izborna jedinica pa da i oni nekako imaju svog prestavnika u Predsjednistvu,zasto to samo mora biti zagarantovano konstitutivnim narodima!? valjda presuda to trazi,da svako moze birati i biti biran....mislim koji paradoks,Hrvati u Mostaru traze gradjanski princip jedan covjek jedan glas,a kad je to na nivou Federacije ili BIH,onda im to smeta!? ne kazem da su oni samo krivi za stagnaciju BIH ,jednako su krivi i u SDP-u,a narod obicni ispasta...
Canton

#1047 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Canton »

Ponosan wrote:Hrvati kao "najmanji" narod u BIH su najvise zakomplikovali situaciju i priblizavanje BIH ka EU,jer ako RS kaze umjesto Srbina biramo jednog,zasto Federacija ne kaze isto,ok umjesto Hrvata i Bosnjaka biramo dvojicu bez nacionalnog predznaka i rjesen problem,vrlo lako,ali Hrvati su preko ove presude vidjeli svoju sansu i traze mnogo vise nego sto stoji u presudi Sejdic Finci! jasno je da je za sve kriv SDP i Komsic,jer da oni nisu nekoliko puta izigrali taj narod sigurno oni sada ne bi bili smetnja BIH ka EU! jos jedan dokaz koliko ova drzava ispasta zbog Lagumdzije i njegovih igrica... zasto niko ne pita Rome Bijeljine ili Tuzle sta oni misle? zasto im se ne da jedna izborna jedinica pa da i oni nekako imaju svog prestavnika u Predsjednistvu,zasto to samo mora biti zagarantovano konstitutivnim narodima!? valjda presuda to trazi,da svako moze birati i biti biran....mislim koji paradoks,Hrvati u Mostaru traze gradjanski princip jedan covjek jedan glas,a kad je to na nivou Federacije ili BIH,onda im to smeta!? ne kazem da su oni samo krivi za stagnaciju BIH ,jednako su krivi i u SDP-u,a narod obicni ispasta...
Ni konstitutivnim narodima se ne daju izborne jedinice, pa se tako ne mogu davati ni nacionalnim manjinama.
Što se tiće Mostara ja ne vidim šta je paradoks u tome da Mostar bude uređen kao i druge općine u Federaciji?
Canton

#1048 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Canton »

oro wrote:
Jesu li Srbi vam izglasali Lagumdziju?
Izglasajte koga hocete, nama svejedno. Bilo ko da dodje zna na cemu je. Do vas je nije do nas, da se mi pitamo niti bi se mi patili sa vama niti vi sa nama.
Srbi su se itekako pitali. Da niste počeli ratove niti bi se mi patili, niti bi se vi patili.
Canton

#1049 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Canton »

Man of steel wrote:[

Nemoj širiti neistine. Dvije izborne jedinice su postojale i prije 2001
Canton

#1050 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Canton »

Zašto je uperen protiv ijednog naroda? Svako može se može kandidovati i svako može biti izabran.
Post Reply