Prilikom redovne registracije vozila, MUP Kantona Sarajevo je utvrdio da se u mom vozilu nalazi ukraden motor. Od tog momenta trebalo mi je pet mjeseci da ponovo dobijem saobracajnu dozvolu iako sam uredno isplatio iznos za koji sam bio zaduzen od strane jedne osiguravajuce kuce koja je bila kasko osiguravatelj ukradenog vozila ciji je motor zavrsio u vozilu koje sam kupio.
Dakle, kupio sam vozilo sa vec ukradenim motorom. Takvo vozilo je Drzava odjavila, prijavila, registrovala da bi prilikom druge registracije, tj. dvije godine ustanovila da je vozilo neregularno.
U medjuvrenu sam podnjeo krivicnu prijavu protiv bivseg vlasnika u nadleznoj policijskoj postavi. Tu sam dao i izjavu. Sve to nadlezna policijska uprava je prosljedila Tuzitelju koji treba dati svoje misljenje i pokrenuti stvar sa mrtve tacke. Do danas se to nije desilo iako cjelokupna dokumentacije od vozila ukazuje na samo jednog krivca, tj. bivseg vlasnika. Tuzitelj je primio papire prije dva mjeseca i jos se nista nije desilo. Dakle, nije pokrenuta istraga protiv bivseg vlasnika.
Kako je rijec o malom mjestu iz kojeg dolazi doticni gospodin, sumnjam na rodbinsko-prijateljske veze, cvrstu spregu kriminalnog miljea sa izvrsnom i zakodavnom vlasti u tom mjestu, jer kako objasniti da cijeli slucaj nije mrdnuo sa mrtve tacke vec par mjeseci iako je i vise nego ocito u cemu je stvar.
Kome i na koji nacin prijaviti nesavjesnog Tuzioca kao i izvrsnu vlast tj. nadleznu policijsku upravu??? Koji organ nase Drzave je nadlezan za ovakve slucajeve?