Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vincent Raine

#1 Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by Vincent Raine »

Vec pet mjeseci se vodi moja bitka sa zakonodavnim i isvrsnim organima nase Domovine.

Prilikom redovne registracije vozila, MUP Kantona Sarajevo je utvrdio da se u mom vozilu nalazi ukraden motor. Od tog momenta trebalo mi je pet mjeseci da ponovo dobijem saobracajnu dozvolu iako sam uredno isplatio iznos za koji sam bio zaduzen od strane jedne osiguravajuce kuce koja je bila kasko osiguravatelj ukradenog vozila ciji je motor zavrsio u vozilu koje sam kupio.
Dakle, kupio sam vozilo sa vec ukradenim motorom. Takvo vozilo je Drzava odjavila, prijavila, registrovala da bi prilikom druge registracije, tj. dvije godine ustanovila da je vozilo neregularno. :shock: DVIJE GODINE!¨

U medjuvrenu sam podnjeo krivicnu prijavu protiv bivseg vlasnika u nadleznoj policijskoj postavi. Tu sam dao i izjavu. Sve to nadlezna policijska uprava je prosljedila Tuzitelju koji treba dati svoje misljenje i pokrenuti stvar sa mrtve tacke. Do danas se to nije desilo iako cjelokupna dokumentacije od vozila ukazuje na samo jednog krivca, tj. bivseg vlasnika. Tuzitelj je primio papire prije dva mjeseca i jos se nista nije desilo. Dakle, nije pokrenuta istraga protiv bivseg vlasnika.

Kako je rijec o malom mjestu iz kojeg dolazi doticni gospodin, sumnjam na rodbinsko-prijateljske veze, cvrstu spregu kriminalnog miljea sa izvrsnom i zakodavnom vlasti u tom mjestu, jer kako objasniti da cijeli slucaj nije mrdnuo sa mrtve tacke vec par mjeseci iako je i vise nego ocito u cemu je stvar.

Kome i na koji nacin prijaviti nesavjesnog Tuzioca kao i izvrsnu vlast tj. nadleznu policijsku upravu??? Koji organ nase Drzave je nadlezan za ovakve slucajeve?
zgembo_sa

#2 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by zgembo_sa »

E moj jarane... Vjeruj da je 5 mjeseci jos dobro, ja imam postupke koji se vode preko 10 godina... Nasi sudovi su kurac. Al eto nek su im plate prave evropske.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by PipiDugaDevetka »

Sveopšta bh. nesigurnost.
Pokušao sam uzeti pravdu u svoje ruke u nekoj svojoj ''borbi''.
Pedeset dana ležanja.

Život uz granicu je opasan i tvrd,....Šeeejn,...
Izađi na izbore, glasaj protiv i izbori se!
melb26sa

#4 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by melb26sa »

[quote="Vincent Raine"]Vec pet mjeseci se vodi moja bitka sa zakonodavnim i isvrsnim organima nase Domovine.

Prilikom redovne registracije vozila, MUP Kantona Sarajevo je utvrdio da se u mom vozilu nalazi ukraden motor. Od tog momenta trebalo mi je pet mjeseci da ponovo dobijem saobracajnu dozvolu iako sam uredno isplatio iznos za koji sam bio zaduzen od strane jedne osiguravajuce kuce koja je bila kasko osiguravatelj ukradenog vozila ciji je motor zavrsio u vozilu koje sam kupio.
Dakle, kupio sam vozilo sa vec ukradenim motorom. Takvo vozilo je Drzava odjavila, prijavila, registrovala da bi prilikom druge registracije, tj. dvije godine ustanovila da je vozilo neregularno. :shock: DVIJE GODINE!¨

U medjuvrenu sam podnjeo krivicnu prijavu protiv bivseg vlasnika u nadleznoj policijskoj postavi. Tu sam dao i izjavu. Sve to nadlezna policijska uprava je prosljedila Tuzitelju koji treba dati svoje misljenje i pokrenuti stvar sa mrtve tacke. Do danas se to nije desilo iako cjelokupna dokumentacije od vozila ukazuje na samo jednog krivca, tj. bivseg vlasnika. Tuzitelj je primio papire prije dva mjeseca i jos se nista nije desilo. Dakle, nije pokrenuta istraga protiv bivseg vlasnika.

Kako je rijec o malom mjestu iz kojeg dolazi doticni gospodin, sumnjam na rodbinsko-prijateljske veze, cvrstu spregu kriminalnog miljea sa izvrsnom i zakodavnom vlasti u tom mjestu, jer kako objasniti da cijeli slucaj nije mrdnuo sa mrtve tacke vec par mjeseci iako je i vise nego ocito u cemu je stvar.

Kome i na koji nacin prijaviti nesavjesnog Tuzioca kao i izvrsnu vlast tj. nadleznu policijsku upravu??? Koji organ nase Drzave je nadlezan za ovakve slucajeve?[/quote]

Za tuzioca ti treba Visoko sudsko i tuzilacko vijece a za PU predlazem Kantonalni MUP pa onda EUPM (cim ukljucis EUPM malo vise paznje obrate na slucaj).
The 51st State

#5 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by The 51st State »

A gdje se skuplja mala raja da krse javni red i mir u tom mjestu, mozda su ekspeditivniji po tom pitanju?
moler

#6 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by moler »

zgembo_sa wrote:E moj jarane... Vjeruj da je 5 mjeseci jos dobro, ja imam postupke koji se vode preko 10 godina... Nasi sudovi su kurac. Al eto nek su im plate prave evropske.
pa dovoljan vam je primjer vlade adamovića :bih:
kosmos

#7 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by kosmos »

Ja imam spor iz oblasti privrede-PROIZVODNJA koji traje 25 godina, i sada moram da bih naplatio dug, a duznik ima imovinu, jer ocito je da me sud i tuzilastvo jebu, tuzit drzavu za koju sam se borio, sudu u Strazburu. I desava se paradoksalna stvar, dug de facto od duznika preuzme drzava da plati. Nije to stvar pojedinca, puno je tu osoba tokom svih tih godina, jednostavno ne mozes a ne zakljuciti da su to u stvari privatne obavjestajne sluzbe koje za vlastiti interes zavaljuju sve nas. Imam fabriku u centru grada koju su mi uz pomoc inspekcije i ljudi s oruzjem zatvorena jer je trebalo stvoriti prostor za "manje sposobne a postene"
Niti jedan sudija, tuzilac, advokat nikad kod nas nije uhapsen sto samo za sebe govori. Policija kao stiti imovinu gradjana a sta je sa imovinom gradjana kroz privatizirane firme? Na zalost nase drustvo je u pravom smislu te rijeci, kada pogledas istorijsko rodoslovlje najveceg broja pojedinaca na vlasti, na nivou begova, kadija, privatnih vojski, isto ko u 15 vijeku. Ovakvu situaciju u pravnom sistemu generalno, tj. policija, tuzilastvo, sudstvo, moze stvoriti neko ko nema postovanja prvo prema sebi a iz toga proizilazi i prema drugima.
Pravi sportista

#8 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by Pravi sportista »

ma to je katastrofa
Vincent Raine

#9 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by Vincent Raine »

melb26sa wrote: Za tuzioca ti treba Visoko sudsko i tuzilacko vijece a za PU predlazem Kantonalni MUP pa onda EUPM (cim ukljucis EUPM malo vise paznje obrate na slucaj).
Hvala :-D

Joseph K. je odlucniji nego ikada :D
kosmos

#10 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by kosmos »

Pravi sportista wrote:ma to je katastrofa
jos kad advokat za 1.5 list papira naplati od javnog preduzeca za uslugu 17.000km, dodje ti da se roknes. Ali jebiga taj advokat zna smjestiti sudiji da ostane bez posla, i sudija mora klepit usima. Pogledaj u hodniku suda, sudije se skoro javno klanjaju advokatima.
mitarmiric

#11 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by mitarmiric »

"Prilikom redovne registracije vozila, MUP Kantona Sarajevo je utvrdio da se u mom vozilu nalazi ukraden motor. Od tog momenta trebalo mi je pet mjeseci da ponovo dobijem saobracajnu dozvolu iako sam uredno isplatio iznos za koji sam bio zaduzen od strane jedne osiguravajuce kuce koja je bila kasko osiguravatelj ukradenog vozila ciji je motor zavrsio u vozilu koje sam kupio."

Vincente vincente,

Otkud ti da zdrav prav namirujes stetu kasko osiguranju...

Ja ako nisma kriv, i ako znam da sma ispravno postupio, necu marke isplatiti osiguravajucoj kuci.
Ti vjerojatno da si znao da je ukradeni motor u tvom autu ili si na srugi nacin u talu, jer sto bi ti placao nekom osiguranje....

Gdje si ga vozio na provjeru...eee bilo sladje uzet 1000-2000 KM jeftinije, misle ljudi niko nece skontat.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by PipiDugaDevetka »

Pa, ja, špijuni su svuda oko nas. Hajde, @Vince, objasni,...Evo se zakuhalo,...
Vincent Raine

#13 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by Vincent Raine »

Mitre Miricu umjesto sto laprdas uprazno i na muku mi prisjedas bilo bi daleko korektnije da si dao neki koristan savjet.

Dabogda ti se isto desilo!!!! :D
homo_sapiens

#14 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by homo_sapiens »

Vincent Raine wrote:Vec pet mjeseci se vodi moja bitka sa zakonodavnim i isvrsnim organima nase Domovine.

Kome i na koji nacin prijaviti nesavjesnog Tuzioca kao i izvrsnu vlast tj. nadleznu policijsku upravu??? Koji organ nase Drzave je nadlezan za ovakve slucajeve?
Potpuno mi je nejasno kako si ikako mogao dobiti saobracajnu dozvolu, odnosno, kako ti je MUP izdao odobrenje da koristis tudju - ukradenu robu ?
naime, ako je MUP utvrdio da motor u vozilu "nije tvoj", tj. da ne pripada sasiji, onda se ukradena roba oduzima, a sopstvenik - trenutni korisnik (ti) poziva na odgovornost sve dok sud ne utvrdi stvarnog pocinioca. Koliko je meni poznato, taj motor, ako je zaista ukraden, ti vise nikada neces moci koristiti u svojoj sasiji. A ta prica o osiguranju, kaksko i sl - nidje veze. To je kod tebe nesto pravo mutno, mozda ti ostanes i bez tog auta, ne samo bez motora.
A odgovornost ce sigurno snositi i djelatnici na prvoj registraciji, mozda neko na tehnickom pregledu, ali prodavac vozila i ti - 100% . Ima jos u zakonu, nadji Krivicni zakon FBiH i citaj.
kosmos

#15 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by kosmos »

Proslo je dovoljno vremena od eksplozije plina u radicevoj ulici sa posljedicom mrtvih osoba. Odmah, promptno, istog casa, istog trena, trenutacno je uhapsen direktor PRIVATNOG preduzeca. Kada se pokazalo da nije odgovoran za tragicni dogadjaj poslije nekoliko dana je pusten. Kazu istragu sprovode u JAVNOM preduzecu SARAJEVOGAS ali ja ne cuh niti vidjeh da je uhapsen direktor JAVNOG preduzeca. Poruka ovog nezeljenog dogadjaja je da direktori javnih preduzeca mogu rokat koliko hoce a nece ocito biti uhapseni dok privatnici imaju sasvim drugi polozaj. Toliko o ravnopravnosti gradjana u Sarajevu pa i unutar jedne nacionalnosti.
uvjek dobar gost

#16 Re: Nesavjestan rad policije i Tuziteljstva

Post by uvjek dobar gost »

kosmos wrote:Proslo je dovoljno vremena od eksplozije plina u radicevoj ulici sa posljedicom mrtvih osoba. Odmah, promptno, istog casa, istog trena, trenutacno je uhapsen direktor PRIVATNOG preduzeca. Kada se pokazalo da nije odgovoran za tragicni dogadjaj poslije nekoliko dana je pusten. Kazu istragu sprovode u JAVNOM preduzecu SARAJEVOGAS ali ja ne cuh niti vidjeh da je uhapsen direktor JAVNOG preduzeca. Poruka ovog nezeljenog dogadjaja je da direktori javnih preduzeca mogu rokat koliko hoce a nece ocito biti uhapseni dok privatnici imaju sasvim drugi polozaj. Toliko o ravnopravnosti gradjana u Sarajevu pa i unutar jedne nacionalnosti.
Ravnopravni su samo lopovi u sarajevu, javna preduzeća su u službi pranja para iz budžeta... ima li igdje na svijetu da je privatnom licu prodata benziinska pumpa u krugu preduzeća koje se bavi prevozom građana u gradu i oko njega...
Sjeća li se iko mjenjača za tramvaje i sličnih gaffova.... ma naš problem je što su nas tempirali kao ribe... memorija nam radi samo tri il četri sekunde.....
Da nije ovoliko tužno i žalosno bilo bi komično...

Nekad smo se smijali top listi nadrealista, a danas živimo u njoj....
Post Reply