Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
-
Baton_Ilirski
#1 Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Ne znam da li postoji već tema sa ovom tematikom, ali interesuje me kako i kome prijaviti nesavjesne vozače, divljake, koje svakodnevno gledamo po našim cestama? Budući da često putujem svjedok sam tolike saobraćajne nekulture, kršenja propisa i izlaganja smrtnoj opasnosti drugih učesnika u saobraćaju od strane takvih da mi se više gadi gledati šta rade
- insomnia78
#2 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Udruzenju gradjana Slovenije
- vjesticanametli
#3 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
ĐŽaba to radis......ja sam neki dan umalo raznesena na ulici ....vidi na pf auto pisala sam i slikala idiota......zvala policiju dosli nasli ga u kafani jer sam isla za njim i sve rekla..........znas koji je odgovor..........ne mozemo mi tu nista mi to nismo vidjeli vec ti i tako mogu raditi sta hoce.........zelim svim takvim krmcima i krmacama jednu veliku debelu banderu
sad planiram po registraciji da ga vidim grad koji je u austriji pa da posaljem mail policiji i pitam mogu li konja opomenuti zbog sumanute voznje u inostranstvu i ugrozavanja drugih ljudi ili on tako smije voziti i u AT
sad planiram po registraciji da ga vidim grad koji je u austriji pa da posaljem mail policiji i pitam mogu li konja opomenuti zbog sumanute voznje u inostranstvu i ugrozavanja drugih ljudi ili on tako smije voziti i u AT
- insomnia78
#4 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Ne mogu mu ni oni nista
A i kako bi, kad bi to tako funkcionisalo
A i kako bi, kad bi to tako funkcionisalo
- madner
#5 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Samo policija i ne samo u BiH.
Mogu i ja tebe prijaviti da ometas voznju
- vjesticanametli
#6 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
probacu.....ne kosta me nista osim pisanja maila AT policiji u tom gradu 
- vjesticanametli
#7 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
nemoj bamadner wrote:Samo policija i ne samo u BiH.
- Henry Chinaski
#8 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Isto kako je kažnjen i onaj iz pratnje koji je snimljen kako prijeti...
Garant je za kaznu seljačić dobio novog audija?
Garant je za kaznu seljačić dobio novog audija?
- madner
#9 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Ma kazem samo da postoji razlog da se pika samo policija a ne prijave drugih vozaca.
-
Drinski
#10 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
zato treba postaviti sto veci broj kamera i radara po gradovima..ali dzaba je ministrima to govoriti kada znaju da narod glasa ko lud...
- S4mpion
#11 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Morate bit odgovorni prema sebi. Barem danas to nije teško kad obična kamera za auto košta 100KM, a dokazi, koje pribavite upotrebom iste, rješavaju vas svih nepotrebnih procedura.
Ako vas je neko u saobraćaju ugrozio ili vam oštetio auto, a vi nemate niti jedan jedini valjan dokaz, možete samo da se slikate. Kamera nije skupa.
Ako vas je neko u saobraćaju ugrozio ili vam oštetio auto, a vi nemate niti jedan jedini valjan dokaz, možete samo da se slikate. Kamera nije skupa.
-
Drinski
#12 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
čovjek govori o odnosu prema pjesacimaS4mpion wrote:Morate bit odgovorni prema sebi. Barem danas to nije teško kad obična kamera za auto košta 100KM, a dokazi, koje pribavite upotrebom iste, rješavaju vas svih nepotrebnih procedura.
- S4mpion
#13 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Gdje piše da su pješaci u pitanju?Drinski wrote:čovjek govori o odnosu prema pjesacimaS4mpion wrote:Morate bit odgovorni prema sebi. Barem danas to nije teško kad obična kamera za auto košta 100KM, a dokazi, koje pribavite upotrebom iste, rješavaju vas svih nepotrebnih procedura.
- insomnia78
#14 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Mozes je i na sebe ugraditi 
- Sarajevski-Seljak
#15 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
S4mpion wrote:Morate bit odgovorni prema sebi. Barem danas to nije teško kad obična kamera za auto košta 100KM, a dokazi, koje pribavite upotrebom iste, rješavaju vas svih nepotrebnih procedura.
Ali je kamera na autu kod nas zabranjena
- S4mpion
#16 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
U BiH?Sarajevski-Seljak wrote:S4mpion wrote:Morate bit odgovorni prema sebi. Barem danas to nije teško kad obična kamera za auto košta 100KM, a dokazi, koje pribavite upotrebom iste, rješavaju vas svih nepotrebnih procedura.
Ne bih rek'o.
- Sarajevski-Seljak
#17 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Vjeruj mi, platio 100 BAM kazne, i privremeno mi oduzeta kamera.
-
ST11
#18 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Nečeš vjerovati ali kod nas to zaista prodje, samo obrnuto, gradjani -> policijainsomnia78 wrote:Udruzenju gradjana Slovenije
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika ... oldne.htmlPosredovali so tudi, ko so prejeli anonimno obvestilo, da pod nadvozom na Rudi stoji osebni avto, moški v njem je močno vinjen, a bo najbrž že kmalu nadaljeval vožnjo. Policisti so ga ustavili pred Koprom. Alkotest je pokazal 1,7 mg/l, ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, storil pa je še nekaj manjših prekrškov.
-
ja1977
#19 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Da li je???Sarajevski-Seljak wrote:S4mpion wrote:Morate bit odgovorni prema sebi. Barem danas to nije teško kad obična kamera za auto košta 100KM, a dokazi, koje pribavite upotrebom iste, rješavaju vas svih nepotrebnih procedura.
- insomnia78
#20 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
ST11 wrote:Nečeš vjerovati ali kod nas to zaista prodje, samo obrnuto, gradjani -> policijainsomnia78 wrote:Udruzenju gradjana Slovenije
Ja, i da alkotest nije pokaz'o nista?Posredovali so tudi, ko so prejeli anonimno obvestilo, da pod nadvozom na Rudi stoji osebni avto, moški v njem je močno vinjen, a bo najbrž že kmalu nadaljeval vožnjo. Policisti so ga ustavili pred Koprom. Alkotest je pokazal 1,7 mg/l, ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, storil pa je še nekaj manjših prekrškov.
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika ... oldne.html
- insomnia78
#21 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Ja, i da alkotest nije pokaz'o nista?ST11 wrote:Nečeš vjerovati ali kod nas to zaista prodje, samo obrnuto, gradjani -> policijainsomnia78 wrote:Udruzenju gradjana Slovenije
Posredovali so tudi, ko so prejeli anonimno obvestilo, da pod nadvozom na Rudi stoji osebni avto, moški v njem je močno vinjen, a bo najbrž že kmalu nadaljeval vožnjo. Policisti so ga ustavili pred Koprom. Alkotest je pokazal 1,7 mg/l, ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, storil pa je še nekaj manjših prekrškov.
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika ... oldne.html
-
ST11
#22 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Pišem o činjenici, da kod nas možeš anoninmom prijavom postiči, da policija reaguje i toga se gradjani poslužuju, da sklone opasne vozače s ceste. U vezi tvog pitanja, mada nagadjanje više volim ostavljati drugima, skoro sam siguran, da bi policajci čovjeku zaželili sretan put i gotova priča.
-
Naslovnica
#23 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Otkud to?Sarajevski-Seljak wrote:S4mpion wrote:Morate bit odgovorni prema sebi. Barem danas to nije teško kad obična kamera za auto košta 100KM, a dokazi, koje pribavite upotrebom iste, rješavaju vas svih nepotrebnih procedura.
Možda je zabranjen "radar jammer", ali kamera 100% nije.
- insomnia78
#24 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Znaci, ja nazovem i kazem: "ej, evo me lik prestize na punoj, vozi 200" i policija ce, onako na povjerenje njega naci i kazniti?ST11 wrote:Pišem o činjenici, da kod nas možeš anoninmom prijavom postiči, da policija reaguje i toga se gradjani poslužuju, da sklone opasne vozače s ceste. U vezi tvog pitanja, mada nagadjanje više volim ostavljati drugima, skoro sam siguran, da bi policajci čovjeku zaželili sretan put i gotova priča.
Ponekad imam utisak da na ovom forumu komentarise balavurdija i ljudi operisani od realnosti
Evo, vjestica je prijavila i ljudi dosli, sta da oni urade dalje?
- S4mpion
#25 Re: Nesavjesni vozači, kako i kome ih prijaviti
Ma vjerujem ja da si ti platio, al je fazon što policija ovdje nerijetko vozače klepa po ušima, jer ovi ne poznaju zakon.Sarajevski-Seljak wrote:Vjeruj mi, platio 100 BAM kazne, i privremeno mi oduzeta kamera.
Kamera u autu nije zabranjena.