Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
...a meni "oj djevojko pod brdom" i "usamljeni kauboj sam ja"
zar Hin jos ima? pa to ne moze bez mene proci... nezaobilazne legende mog djetinjstva ( o, kako sam mrzio ruleta, laznog nervoznog postara, sto im je pokusao oteti slavu )
btw. mnogo godina kasnije, kad sam odrastao (:D), cuo sam da im je gitarista (onaj debeli) bio jedan od jacih u bivsoj nam drzavi...ne znam jel istina...
Kurt_Kombajn wrote:...a meni "oj djevojko pod brdom" i "usamljeni kauboj sam ja"
zar Hin jos ima? pa to ne moze bez mene proci... nezaobilazne legende mog djetinjstva ( o, kako sam mrzio ruleta, laznog nervoznog postara, sto im je pokusao oteti slavu )
btw. mnogo godina kasnije, kad sam odrastao (:D), cuo sam da im je gitarista (onaj debeli) bio jedan od jacih u bivsoj nam drzavi...ne znam jel istina...
Da, upravu si, onaj debeli je bio jedan od najboljih gitarista u ex-YU. Poroed toga, cuvene su elektricne i akusticne gitare rucne izrade koje je upravo on pravio (Vlatko, Brega, Haris Dzinovic... su svirali na njima). Nazalost, vec par godina nije medju zivima. Raja iz prijeratne Unioninvestove streljane sa Wilsonovog uvijek ce ga se rado sjecati.
Kurt_Kombajn wrote:...a meni "oj djevojko pod brdom" i "usamljeni kauboj sam ja"
Da, upravu si, onaj debeli (Nikola Mitrovic-Nidzo) je bio jedan od najboljih gitarista u ex-YU. Poroed toga, cuvene su elektricne i akusticne gitare rucne izrade koje je upravo on pravio (Vlatko, Brega, Haris Dzinovic... su svirali na njima).
Nazalost, vec par godina nije medju zivima.
Raja iz prijeratne Unioninvestove streljane sa Wilsonovog uvijek ce ga se rado sjecati.
Mirise sir, mirise sir, i prepecena rakijaaaaa
na trulome panju, joj na trulom panju doruckujemo
nas desetoricaaaaa
mis smo drvosjece, potaman nam sveeee
oko nas se zelene sume bosanske!!
(najjaaca!)
Neki dan sam čuo na Radio Q novu pjesmu od poštara i zapamtio samo ovo : i tako surfam po netu , shvatim da mi život nije bajka pa se napijem ko majka ............ helem ako je bilo raje u Slozi izaći će DVD
vratnik wrote:Mirise sir, mirise sir, i prepecena rakijaaaaa
na trulome panju, joj na trulom panju doruckujemo
nas desetoricaaaaa
mis smo drvosjece, potaman nam sveeee
oko nas se zelene sume bosanske!!
(najjaaca!)
ova mi je prva naumpala, kad sam vidio topik.. zalosno je jedino da je zajebancija koju su oni provlacili kroz svoju muziku (ako se ne varam, ima u nervoznom postaru pravo skolovanih ljudi) postalja bh-zbilja..