Nerviranje oko auta...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

IcedFlame

#26 Re: Nerviranje oko auta...

Post by IcedFlame »

kockica_kockica wrote:Na zalost roditelji podrzavaju takvo divljanje svojih malih nasljednika.. Oni to opravdavaju sa "pusti djeca se igraju", a ne daj boze da tvoje dijete njemu napravi stetu.. bilo bi mrtvih... I jos to opravdavanje dijete slusa koje se naravno ceri u facu sa onim djavolskim osmjehom na licu tipa "vidis ne mozes mi nista".
Ja necu da grijesim dusu, ne znam ko su roditelji djece, ni da li znaju uopste kako im se dijete ponasa kad je na ulici, pogotovo u grupi sa drugom djecom, ali nije mi nimalo svejedno zbog napravljene stete. Nije nesto sto se moze napraviti za 20-30-50 KM, a imam i dokaze, slike, snimke i imena djece.
Sad ne znam da li da ja trazim roditelje, zovem ili kucam na vrata zaboravljenih asova, ili da ovo prijavim pa da vidimo sta imaju da kazu oni kojima je ovo posao. :?
Olympus C170

#27 Re: Nerviranje oko auta...

Post by Olympus C170 »

IcedFlame wrote: Ja necu da grijesim dusu, ne znam ko su roditelji djece, ni da li znaju uopste kako im se dijete ponasa kad je na ulici, pogotovo u grupi sa drugom djecom, ali nije mi nimalo svejedno zbog napravljene stete. Nije nesto sto se moze napraviti za 20-30-50 KM, a imam i dokaze, slike, snimke i imena djece.
Sad ne znam da li da ja trazim roditelje, zovem ili kucam na vrata zaboravljenih asova, ili da ovo prijavim pa da vidimo sta imaju da kazu oni kojima je ovo posao. :?
Ne znam sta bih ti rekao!?Mozda ce ih policija i upozoriti(roditelje),ali mozes ocekivati da ti se onda osvete ti isti roditelji("Gdje ti smijes zvati policiju i brukati me pred komsijama!",ili jos bolje;"Gdje ti smijes reci da moje dijete ne valja,pogledaj ga-pravi je andjeo!( :evil: )"-"Moje dijete je najbolje vaspitano u okolini!"tako govore roditelji i ostadose zivi!)-Nazalost! :sad:
Wind

#28 Re: Nerviranje oko auta...

Post by Wind »

ma tačno je to za djecu...ova današnja mladež..isto divljaci...sjećam se da je bio neki forumaš slikao djecu kako obijaju auto pa postavio te slike na forum...ma kriminalci....

a tačno je i to da mi ranije, 80-tih to nismo smjeli raditi ni u ludilu...a bogami se i kući išlo u 20h a sad u 23h tek izlaze... sve je to posljedica ove grozne situacije u državi...

ali što se ovi matori kenjci tako ponašaju?
Bakir1

#29 Re: Nerviranje oko auta...

Post by Bakir1 »

ja licno dozivljavam sve oko auta,izgrebano i prljavo,izudarano i neispravno prvo smeta meni za druge me nije briga.
po parkinzima raznih centara sa strane ostavim dojam velikog papka kojem je vise stalo do auta nego do drugih ljudi.
situacija prva,sjedim u autu i cekam i cujem udar,izlazim napolje gospodja tri parking reda iznad mene je istovarila svoja kolica i pustila ih da se po inerciji vrate gdje trebaju biti.na moje gospodjo odmahuje glavom ko ko te j***.
ta ista kolica uz malo vecu primjenu sile vratim do njenog auta koje je skuplje od mog i nakon par ponavljanja utvrdim ogrebotinu kakvu su ostavila na mom autu.kao papak zadnji zar ne :-) :lol:
situacija druga ispred fisa gospodin u godinama sa autom u godinama parkira ispred mene,vidi mene u autu i lagano se naslanja na moj auto i gura,auto u brzini ugasen rucna podignuta karambolka samo puca,pa kad je vec pukla moja moze i njegova i upalim auto i poguram i ja njega ali kada je ugasio auto i krenuo izlaziti iz njega :lol:
vrata su me vise puta izudarala,pa kada se neko na moj zbunjeni pogled pocne izvinjavati preko toga uvijek prelazim a kada me ignorise i ja slucajno udarim vratima pred njegovim ocima.
djeca,sjetim se sebe kao djeteta,nisam se smio nasaliti da brze hodam pored parkiranih auta a ne da trcim i stariji kada me zaruzi ili vaspitno disciplinsku opali,roditelji obnove gradivo jer sam po inerciji kriv nije bilo moje da se motam oko auta.
djeca su meni sjedila po autu u farmerkama koje imaju dugmad svuda po sebi,hauba nikakva,opomenem sutra ispuhane gume,opalim cusku sutra odvrnuti sarafi na tockovima,pozovem roditelje oni ih kao naruze a sutra opet sjede po haubi,sutra na maminom i tatinom autu fali retrovizor koji se najlakse iscupa :D
mi balkanci samo jezik nasilja razumijemo,ja licno sa izvini presao bih preko cinjenice da mi pola auta fali,a na j*** te tvoj auto spreman sam da ubijam
ljubav_aha

#30 Re: Nerviranje oko auta...

Post by ljubav_aha »

kupise staro auto za gradsku voznju,a novo auto za godisnje odmore :-D tako se radilo u mom komsiluku u staroj dobroj jugi :-D
emko1234

#31 Re: Nerviranje oko auta...

Post by emko1234 »

ja ne znam kakva vi auta vozite,ko da su od papira pa ostaju takve ogrebotine,fleke,puca farba,lim se krivi..pa i mene je milion puta neka zena u 50-im il sisata prigradska papanka il neko deriste udarilo otvarajuci vrata al mislim da imam samo jednu malu ogrebotinu s desne strane..i ne trpim ta sranja po prirodi al eto imao sam srecu da su svi ti ljudi koji su me ikad zakacili bili izrazito pristojni osim jedne dame u koja je mogla imat nekih 20-21 god i parkirala se tako da mi je spiglu desnu vanjsku udarila svojim vratima..mislio sam da ce je polomit..i ono ko ona ljuta sto sam ja parkirao tako..nakon krace rasprave sam ostavio trag na svojih tena na zadnjoj karambolci..i to je jedini slucaj
imam garazu al kad mi je auto ispred zgrade veci su mi problem macke koje se suncaju na haubi nego djeca,jer su mi u mahali skoro svi 15+ tako da nemam taj prblem.ako ga negdje ostavim i vidim da se neko naslonio nisam od onih sto prave frku oko toga.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#32 Re: Nerviranje oko auta...

Post by corolla02 »

zastita za vrata
Image
ljubav_aha

#33 Re: Nerviranje oko auta...

Post by ljubav_aha »

emko1234 wrote:ja ne znam kakva vi auta vozite,ko da su od papira pa ostaju takve ogrebotine,fleke,puca farba,lim se krivi..pa i mene je milion puta neka zena u 50-im il sisata prigradska papanka il neko deriste udarilo otvarajuci vrata al mislim da imam samo jednu malu ogrebotinu s desne strane..i ne trpim ta sranja po prirodi al eto imao sam srecu da su svi ti ljudi koji su me ikad zakacili bili izrazito pristojni osim jedne dame u koja je mogla imat nekih 20-21 god i parkirala se tako da mi je spiglu desnu vanjsku udarila svojim vratima..mislio sam da ce je polomit..i ono ko ona ljuta sto sam ja parkirao tako..nakon krace rasprave sam ostavio trag na svojih tena na zadnjoj karambolci..i to je jedini slucaj
imam garazu al kad mi je auto ispred zgrade veci su mi problem macke koje se suncaju na haubi nego djeca,jer su mi u mahali skoro svi 15+ tako da nemam taj prblem.ako ga negdje ostavim i vidim da se neko naslonio nisam od onih sto prave frku oko toga.
uh emko1234,jednm sa samo dodurnula svoji vratima,zaist aoprezno,vrata susjednog auta,sjedi zena autu,uh,kad poce praviti dramu,a ja onako fina i smirena,rekoh,o cemu ti,nvidis kako sma otovrila vrata :D zena usuti,bestija :-D
ljubav_aha

#34 Re: Nerviranje oko auta...

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:zastita za vrata
Image

kolega,gdje ima kupiti,auto-zona :?: hvala :-D

a ima li sto za zastitu kad susjede iz auta otvore vrata :-D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#35 Re: Nerviranje oko auta...

Post by corolla02 »

za lose susjede nema odgovora, nazalost

ovo mozes naci u nekoj prodavnici typa Autozone, samo gledaj da nadjes s bojom a ne one emajlirane, tj univerzalne, bodu oci kad ih postavis
ljubav_aha

#36 Re: Nerviranje oko auta...

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:za lose susjede nema odgovora, nazalost

ovo mozes naci u nekoj prodavnici typa Autozone, samo gledaj da nadjes s bojom a ne one emajlirane, tj univerzalne, bodu oci kad ih postavis

hvala :-D
whow

#37 Re: Nerviranje oko auta...

Post by whow »

emko1234 wrote:ja ne znam kakva vi auta vozite,ko da su od papira pa ostaju takve ogrebotine,fleke,puca farba,lim se krivi..pa i mene je milion puta neka zena u 50-im il[list=] sisata prigradska papanka [/list]il neko deriste udarilo otvarajuci vrata al mislim da imam samo jednu malu ogrebotinu s desne strane..i ne trpim ta sranja po prirodi al eto imao sam srecu da su svi ti ljudi koji su me ikad zakacili bili izrazito pristojni osim jedne dame u koja je mogla imat nekih 20-21 god i parkirala se tako da mi je spiglu desnu vanjsku udarila svojim vratima..mislio sam da ce je polomit..i ono ko ona ljuta sto sam ja parkirao tako..nakon krace rasprave sam ostavio trag na svojih tena na zadnjoj karambolci..i to je jedini slucaj
To Emko care. Ja kad vidim sise odmah zaboravim i ogebotinu i auto :)
emko1234

#38 Re: Nerviranje oko auta...

Post by emko1234 »

whow* hahahahahhahah..ako pocnemo pricat sad ode prica u 10-om smjeru a ima i djevojaka na ovom podforumu pa necemo vise,uglavnom razumijemo se :D :D :D
ljubav_aha

#39 Re: Nerviranje oko auta...

Post by ljubav_aha »

emko1234 wrote:whow* hahahahahhahah..ako pocnemo pricat sad ode prica u 10-om smjeru a ima i djevojaka na ovom podforumu pa necemo vise,uglavnom razumijemo se :D :D :D

he he he ,a tema je nerviranje oko auta,znaci ,vizuelni lijek je ipak ucinkovit
citroen

#40 Re: Nerviranje oko auta...

Post by citroen »

Nerviro sam se ,ali sam prestao:D sve sto sam vise pazio auto na njemu sam nalazio nove ogrebotine,kad bih se parkirao na parkingu ostavljao bih auto max odmaknuto od drugog ali dzaba,ne meres ti bagri ugodit nikako :D ev jutros izasao iz nocne kad neko na prednjem dijelu mi slomio plastiku ispod haube,a ja je samo hladno pogledam :D
drekalica28

#41 Re: Nerviranje oko auta...

Post by drekalica28 »

sodom wrote:Plati garažu i miran :wink:
E pa ni u garaži (KJKP Rad) nisam rahat. :roll:
Sa lijeve strane mi je stub, pa ne mogu ni lijeva zadnja vrata otvoriti. Sa desne strane je lik koji iz nekog razloga tik uz mene parkira, tako da se ni vrata sa desne strane ne mogu otvarati po želji i volji.
Pored mog auta uvijek neko nešto ostavlja.....namještaj, plakari, metle, znakovi, kredenci, motori......nema šta nema.
Jednom je danima bila parkirana ona mala mašina/vozilica što ocrtva trake i brojeve u garažama.
Kroz gepek sam ulazila u auto. :x
A čuvar.....zaboli ga. Isto kao one u direkciji. :roll:
whow

#42 Re: Nerviranje oko auta...

Post by whow »

drekalica28 wrote:
sodom wrote:Plati garažu i miran :wink:
E pa ni u garaži (KJKP Rad) nisam rahat. :roll:
Sa lijeve strane mi je stub, pa ne mogu ni lijeva zadnja vrata otvoriti. Sa desne strane je lik koji iz nekog razloga tik uz mene parkira, tako da se ni vrata sa desne strane ne mogu otvarati po želji i volji.
Pored mog auta uvijek neko nešto ostavlja.....namještaj, plakari, metle, znakovi, kredenci, motori......nema šta nema.
Jednom je danima bila parkirana ona mala mašina/vozilica što ocrtva trake i brojeve u garažama.
Kroz gepek sam ulazila u auto. :xA čuvar.....zaboli ga. Isto kao one u direkciji. :roll:
Sa pozitivne strane taj ulazak kroz gepek ti je kao besplatni Yoga casovi. Ja obozavam uci kroz gepek :lol:
Michun

#43 Re: Nerviranje oko auta...

Post by Michun »

Moje auto kupljeno u okt. prosle god bez ijedne ogrebotine - nije bilo novo ali nije kupljeno u SA.
Sad je ko s fronta. Udarili su me na parkingu nebrojeno puta...dodjem i zijanim se. A vrata puna bijelih tackica od susjednih auta. Nervirala se pa skontala - nema fajde, skoci mi pritisak, iznerviram se, sve po spisku a ono zguljeno ostaje.
whow

#44 Re: Nerviranje oko auta...

Post by whow »

Michun wrote:Moje auto kupljeno u okt. prosle god bez ijedne ogrebotine - nije bilo novo ali nije kupljeno u SA.
Sad je ko s fronta. Udarili su me na parkingu nebrojeno puta...dodjem i zijanim se. A vrata puna bijelih tackica od susjednih auta. Nervirala se pa skontala - nema fajde, skoci mi pritisak, iznerviram se, sve po spisku a ono zguljeno ostaje.
Privezes kobru na haubu , rotweillera na prednje sjedalo prozor odskrinut do pola da moze ugristi ako zatreba . Onda ugradis alarm koji se aktivira na dodir a oglasava se glasom Mustafe ef. Cerica i kaze ; " bjez' mi od avta" :lol: Ili jos bolje stavis sliku ovog giganta iz Gusinja , i niko nece ni prici autu. :bih:
vnm

#45 Re: Nerviranje oko auta...

Post by vnm »

da nije slucajno neko ugledao ovaj proizvod u sarajevu? hocu da pokrijem odredjene ogrebotine prije zime.

Image
Post Reply