Nermine doži kod srba
- staxx
#1 Nermine doži kod srba
Citav dan mi se mota ova scena u glavi:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nermine- ... /150710086
Ne mogu da svarim da zarobljeni otac zove rodjenog sina imenom i "sve ostale" da se predaju u sigurnu smrt!?
Kako, zasto? Posebno mi je nevjerovatno obzirom da je to vec 1995, desili su se da desetine nehumanih masakara nad civilima, od markala, tuzlanske kapije itd itd... Nek im je rahmet duši, i svim neduznim zrtvama ovog genocida, ali ne mogu da razumijem ovaj cin iz snimka.
Ne mogu da svarim da zarobljeni otac zove rodjenog sina imenom i "sve ostale" da se predaju u sigurnu smrt!?
Kako, zasto? Posebno mi je nevjerovatno obzirom da je to vec 1995, desili su se da desetine nehumanih masakara nad civilima, od markala, tuzlanske kapije itd itd... Nek im je rahmet duši, i svim neduznim zrtvama ovog genocida, ali ne mogu da razumijem ovaj cin iz snimka.
-
L u c i f e r
#2 Re: Nermine doži kod srba
Smrtni strah i tračak nade da će ih poštediti...staxx wrote:Citav dan mi se mota ova scena u glavi:
- Pryda
#3 Re: Nermine doži kod srba
Strah od smrti. Ko zna cime su mu zaprijetili ako to ne uradi. Pa gledaj samo zidove i sta su im svabe radile. 50 naoruzanih ljudi drzi 10-15 hiljada i vodi ih u smrt.
- MisterNo1
#4 Re: Nermine doži kod srba
Tračak nade uvijek postoji.
Btw, zna li se jel se Nermin vratio?
Btw, zna li se jel se Nermin vratio?
- muha_sa
#5 Re: Nermine doži kod srba
šta bi ti uradio da neko uperi automat u tebestaxx wrote:Citav dan mi se mota ova scena u glavi:
-
stafi
#6 Re: Nermine doži kod srba
kontam nebi dijete pozvao pa kako god...muha_sa wrote:šta bi ti uradio da neko uperi automat u tebestaxx wrote:Citav dan mi se mota ova scena u glavi:
- dječak sa šibicama
#7 Re: Nermine doži kod srba
Ne boj se, necemo ti nista... ovom proradi nada, ko veli mozda nas i puste, vidi koliko nas je zarobljeno.
Uvijek se covjek nada.
Glupo ti je ovako iz fotelje pametovati.
Ko je znao sta mu je sudbina, predala se i Zepa samo 15 dana nakon Srebrenice, pa su ih skoro sve pustili. Osim Palica i jos dvojice trojice glavnih ljudi.
Uvijek se covjek nada.
Ko je znao sta mu je sudbina, predala se i Zepa samo 15 dana nakon Srebrenice, pa su ih skoro sve pustili. Osim Palica i jos dvojice trojice glavnih ljudi.
-
stafi
#8 Re: Nermine doži kod srba
šefe nije pametovanje ako čovjek iskaže svoje mišljenje ili dilemu.dječak sa šibicama wrote:Ne boj se, necemo ti nista... ovom proradi nada, ko veli mozda nas i puste, vidi koliko nas je zarobljeno.
Uvijek se covjek nada.
- All Apologies
#9 Re: Nermine doži kod srba
Isto sam pomislila kakav je to otac i sad me stid svojih misli. Negdje sam naletila na to da kad su ovi silazili s brda cetnici su prema njima bili pravo fini i korektni dok im nisu dosli. Tad je pocelo mucenje i ponizavanje.
Prema tome zakljucih da su vjerovatno i ovom nesretnom ocu rekli da ih pozove neka dodju, nece im nista, svi koji se predaju bit ce razmijenjeni za srbe itd, a ako ostanu u brdima vjerovatno nece prezivjeti napade, pucanja, granate. Tako je on zapravo mislio da spasava vlastito dijete, a ne da ga doziva u smrt. Ne mogu zamisliti te tuge kad je shvatio kakvoj djubradi su dopali u ruke.
Prema tome zakljucih da su vjerovatno i ovom nesretnom ocu rekli da ih pozove neka dodju, nece im nista, svi koji se predaju bit ce razmijenjeni za srbe itd, a ako ostanu u brdima vjerovatno nece prezivjeti napade, pucanja, granate. Tako je on zapravo mislio da spasava vlastito dijete, a ne da ga doziva u smrt. Ne mogu zamisliti te tuge kad je shvatio kakvoj djubradi su dopali u ruke.
- al_akhisari
#10 Re: Nermine doži kod srba
All Apologies wrote:Isto sam pomislila kakav je to otac i sad me stid svojih misli. Negdje sam naletila na to da kad su ovi silazili s brda cetnici su prema njima bili pravo fini i korektni dok im nisu dosli. Tad je pocelo mucenje i ponizavanje.
-
Itakoto
#11 Re: Nermine doži kod srba
Ne ponovilo se nikada nikome vise. 
- ranger
#12 Re: Nermine doži kod srba
jel iko gledo snimak?
ja jesam jedno 20 puta...
ocigledno je da je otac bio zarobljen a po naredbi cetnika zvao sina... i isto tako je ocigledno da nije znao sta ih ceka. nema tu nista vise od ovog..
ja jesam jedno 20 puta...
ocigledno je da je otac bio zarobljen a po naredbi cetnika zvao sina... i isto tako je ocigledno da nije znao sta ih ceka. nema tu nista vise od ovog..
-
Margita81
#13 Re: Nermine doži kod srba
Ne znam da sam ikad ista strasnije vidjela. Ne znam ima li strasnije od toga. Ta scena, glas, dozivanje...i onda u nastavku citas da su njihove ostatke iskopali nekad negdje 2008.
- KUZNETSOV
#14 Re: Nermine doži kod srba
jesu zajedno nadjeni?Margita81 wrote:Ne znam da sam ikad ista strasnije vidjela. Ne znam ima li strasnije od toga. Ta scena, glas, dozivanje...i onda u nastavku citas da su njihove ostatke iskopali nekad negdje 2008.
- Sanjarko
#15 Re: Nermine doži kod srba
Ja se licno ne bi nikada predao.
Makar bi Zlocincu kojeg bi dohvatio ako bi ga uspio dohvatiti ostavio trajan
makar mali oziljak da Pamti vjecno ko mu ga je nanijeo/dao.
Sta ces nije ovaj covjek znao da ce ga ubiti i njega i sina mu.
Vjerovatno im obecano bilo da ce ih razmijeniti za Srpske zarobljene
vojnike.
Sto Ljudi sto cudi.
Ja se predao ne bi nikada.
vojnike.
Sto Ljudi sto cudi.
- Sanjarko
#16 Re: Nermine doži kod srba
Ako Me pamcenje dobro sluzi zasebno su nadzeni.KUZNETSOV wrote:jesu zajedno nadjeni?Margita81 wrote:Ne znam da sam ikad ista strasnije vidjela. Ne znam ima li strasnije od toga. Ta scena, glas, dozivanje...i onda u nastavku citas da su njihove ostatke iskopali nekad negdje 2008.
-
razonoda
#17 Re: Nermine doži kod srba
Ima video -prezivjeli iz Visegrada---on je bio zadnji u koloni , i dok su se kretali --kaze, gledam ispred, hoce li iko nesto pokusati, pobjeci, napasti...........ne ....samo koracaju....Pryda wrote:Strah od smrti. Ko zna cime su mu zaprijetili ako to ne uradi. Pa gledaj samo zidove i sta su im svabe radile. 50 naoruzanih ljudi drzi 10-15 hiljada i vodi ih u smrt.
- limeni
#18 Re: Nermine doži kod srba
to ti je mentalitet vecine nasih ljudi sa podrinja znaci taj merhametluk i naivnost koja nas vazda skupo kosta.Vizionar 1985 wrote:Ja se licno ne bi nikada predao.
vojnike.
Sto Ljudi sto cudi.
vazda je istocna bosna najvise stradala, foca u onom ratu 42. godine i sva mjesta okolo jer su popustali.
moramo i mi biti tvrdoglavi i zapeti, sto se tog tice najbolji su krajisnici i hercegovci koji znaju sta im vlah sprema pa na vrijeme reaguju. ubjedljivo najvise napada na povratnike ima u podrinju jer im ne uzvracaju vecinom.
tako je prije nekoliko godina vlah u kalinoviku u kafancuri zajebavao bosnjaka izasli obojica i bosnjo ga zakla na licu mjesta i nikad vise nije bilo provokacija jer ta vrsta ljudi samo razumije silu a dosta je takvih na balkanu da se ne lazemo.
mi prvo moramo shvatit da su srbi sejtanova vojska koja radi o glavi nama, to je bilo tako prije 150 godina, danas je tako i bice i u buduce. cast postenim ljudima srbima kojih naravno ima ali vecina je varvarski nastrojena.
- Tesla10
#19 Re: Nermine doži kod srba
Nije tačno.limeni wrote:to ti je mentalitet vecine nasih ljudi sa podrinja znaci taj merhametluk i naivnost koja nas vazda skupo kosta.Vizionar 1985 wrote:Ja se licno ne bi nikada predao.
vojnike.
Sto Ljudi sto cudi.
vazda je istocna bosna najvise stradala, foca u onom ratu 42. godine i sva mjesta okolo jer su popustali.
moramo i mi biti tvrdoglavi i zapeti, sto se tog tice najbolji su krajisnici i hercegovci koji znaju sta im vlah sprema pa na vrijeme reaguju. ubjedljivo najvise napada na povratnike ima u podrinju jer im ne uzvracaju vecinom.
tako je prije nekoliko godina vlah u kalinoviku u kafancuri zajebavao bosnjaka izasli obojica i bosnjo ga zakla na licu mjesta i nikad vise nije bilo provokacija jer ta vrsta ljudi samo razumije silu a dosta je takvih na balkanu da se ne lazemo.
mi prvo moramo shvatit da su srbi sejtanova vojska koja radi o glavi nama, to je bilo tako prije 150 godina, danas je tako i bice i u buduce. cast postenim ljudima srbima kojih naravno ima ali vecina je varvarski nastrojena.
- ExNihilo
#21 Re: Nermine doži kod srba
Jesu.KUZNETSOV wrote:jesu zajedno nadjeni?Margita81 wrote:Ne znam da sam ikad ista strasnije vidjela. Ne znam ima li strasnije od toga. Ta scena, glas, dozivanje...i onda u nastavku citas da su njihove ostatke iskopali nekad negdje 2008.
-
Foxx
#22 Re: Nermine doži kod srba
Nisu nadjeni, ali jesu ukopani iste godine.
Skelet Nermina pronađen je u masovnoj grobnici u Snagovu kod Zvornika, a Ramin na suprotnom kraju - u Zelenom Jadru kod Srebrenice.