BUDIMPEŠTA, 22. maja (FENA) - Bosanskohercegovački reprezentativac u kik boksu Nermin Bašović osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Budimpešti nakon što je u nedjelju u finalnoj borbi savladao predstavnika Srbije i Crne Gore Mišu Nikolića.
Aktuelni prvak BiH i nekadašnji svjetski prvak u kategoriji do 81 kg četvrtfinale je prošao bez borbe nakon što mu je predstavnik Italije predao meč, a u polufinalu je savladao favoriziranog predstavnika Ukrajine Bušmana Aleksejeva.
Bašović je ispunio očekivanja na ovom takmičenju i pored toga što je u finalu nastupio povrijeđen.
"Sretan sam što sam u veoma jakoj konkurenciji našu zemlju predstavio u najboljem svjetlu. Međutim, u polufinalu sam obnovio povredu ruke, ali to me ipak nije zaustavilo na putu do zlatne medalje", rekao je Bašović.
Turnir u Mađarskoj okupio je borce iz 30 zemalja, a Nermin Bašović bio je jedini bh. predstavnik.
Nermin Bašović osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom kupu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
savjest
#1 Nermin Bašović osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom kupu
- NeKi_LiK
Denis Stojnić. A trenira sa kim stigne
. Mislim, trenira sa Svabom u fisu, a i otac mu je koliko znam bio takmičar u grčko-rimskom hrvanju.
U Splitu je nastupio kao član splitskog Pit Bulla protiv Damira Mihajlovića iz C.Zvezde.
Fizički je i više nego jak, samo kondicijom i nije baš na nivou za neke veće uspjehe, ali to je boljka baš svih boraca sa ovih prostora. Dobra stvar je što je svjestan na kojim poljima bi trebao da radi i nema onaj bahati stav kao pojedini
naši borci tipa "stavite mi bilo koga u ring pobjediću ga".
Ako nastavi ovako intenzivno trenirati i napredovati i ako prestane izlaziti u crnoj hrnoci svake sedmice
vjerovatno će biti nešto od njega.
U Splitu je nastupio kao član splitskog Pit Bulla protiv Damira Mihajlovića iz C.Zvezde.
Fizički je i više nego jak, samo kondicijom i nije baš na nivou za neke veće uspjehe, ali to je boljka baš svih boraca sa ovih prostora. Dobra stvar je što je svjestan na kojim poljima bi trebao da radi i nema onaj bahati stav kao pojedini
Ako nastavi ovako intenzivno trenirati i napredovati i ako prestane izlaziti u crnoj hrnoci svake sedmice
-
wandy
Hvala ti na informaciji.NeKi_LiK wrote:Denis Stojnić. A trenira sa kim stigne. Mislim, trenira sa Svabom u fisu, a i otac mu je koliko znam bio takmičar u grčko-rimskom hrvanju.
Fizički je i više nego jak, samo kondicijom i nije baš na nivou za neke veće uspjehe, ali to je boljka baš svih boraca sa ovih prostora. Dobra stvar je što je svjestan na kojim poljima bi trebao da radi i nema onaj bahati stav kao pojedininaši borci tipa "stavite mi bilo koga u ring pobjediću ga".
Ako nastavi ovako intenzivno trenirati i napredovati i ako prestane izlaziti u crnoj hrnoci svake sedmicevjerovatno će biti nešto od njega.
Ko je Svabo.Koji on sport trenira.
-
treadstone
Svabo je crni pojas 3.dan karate i 3. dan jiu - jitsu, klub se zove Bushido a bave se free style fightingom. On je trenirao Stojnica za prvi mec u skenderiji, koji je Stojnic dobio nokautom