Nermin Bašović osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom kupu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
savjest

#1 Nermin Bašović osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom kupu

Post by savjest »

BUDIMPEŠTA, 22. maja (FENA) - Bosanskohercegovački reprezentativac u kik boksu Nermin Bašović osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Budimpešti nakon što je u nedjelju u finalnoj borbi savladao predstavnika Srbije i Crne Gore Mišu Nikolića.

Aktuelni prvak BiH i nekadašnji svjetski prvak u kategoriji do 81 kg četvrtfinale je prošao bez borbe nakon što mu je predstavnik Italije predao meč, a u polufinalu je savladao favoriziranog predstavnika Ukrajine Bušmana Aleksejeva.

Bašović je ispunio očekivanja na ovom takmičenju i pored toga što je u finalu nastupio povrijeđen.

"Sretan sam što sam u veoma jakoj konkurenciji našu zemlju predstavio u najboljem svjetlu. Međutim, u polufinalu sam obnovio povredu ruke, ali to me ipak nije zaustavilo na putu do zlatne medalje", rekao je Bašović.

Turnir u Mađarskoj okupio je borce iz 30 zemalja, a Nermin Bašović bio je jedini bh. predstavnik.
pitt

Post by pitt »

Svaka mu cast i sve najboljeu buducnosti. Lijepo je vidjeti uspjehe nasih ljudi. Steta sto nam je bas oskudica u tome :?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

CESTITKE! :-D :-D :-D
savjest

Post by savjest »

Izgleda da nas "nesto hoce" u ovim borilackim vjestinama....neki dan karatisti , danas Nermin... 8) Za svaku pohvalu...
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Čestitke 8) ... "udarački" :D sportovi prije svega 8)

Vidim sinoć na Hayatu Stojnić se pravo zadao u MMA, možda bude nešto i od njega.

Kako Mekić večeras prođe ?
wandy

Post by wandy »

NeKi_LiK wrote:Čestitke 8) ... "udarački" :D sportovi prije svega 8)

Vidim sinoć na Hayatu Stojnić se pravo zadao u MMA, možda bude nešto i od njega.

Kako Mekić večeras prođe ?
Nisam to gledo na Hayatu.Ko je Stojnic.Gdje on trenira?
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Denis Stojnić. A trenira sa kim stigne :D. Mislim, trenira sa Svabom u fisu, a i otac mu je koliko znam bio takmičar u grčko-rimskom hrvanju.

U Splitu je nastupio kao član splitskog Pit Bulla protiv Damira Mihajlovića iz C.Zvezde.

Fizički je i više nego jak, samo kondicijom i nije baš na nivou za neke veće uspjehe, ali to je boljka baš svih boraca sa ovih prostora. Dobra stvar je što je svjestan na kojim poljima bi trebao da radi i nema onaj bahati stav kao pojedini :roll: naši borci tipa "stavite mi bilo koga u ring pobjediću ga".

Ako nastavi ovako intenzivno trenirati i napredovati i ako prestane izlaziti u crnoj hrnoci svake sedmice :D vjerovatno će biti nešto od njega.
wandy

Post by wandy »

NeKi_LiK wrote:Denis Stojnić. A trenira sa kim stigne :D. Mislim, trenira sa Svabom u fisu, a i otac mu je koliko znam bio takmičar u grčko-rimskom hrvanju.

U Splitu je nastupio kao član splitskog Pit Bulla protiv Damira Mihajlovića iz C.Zvezde.

Fizički je i više nego jak, samo kondicijom i nije baš na nivou za neke veće uspjehe, ali to je boljka baš svih boraca sa ovih prostora. Dobra stvar je što je svjestan na kojim poljima bi trebao da radi i nema onaj bahati stav kao pojedini :roll: naši borci tipa "stavite mi bilo koga u ring pobjediću ga".

Ako nastavi ovako intenzivno trenirati i napredovati i ako prestane izlaziti u crnoj hrnoci svake sedmice :D vjerovatno će biti nešto od njega.
Hvala ti na informaciji.

Ko je Svabo.Koji on sport trenira.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Denis radi ručne i nožne tehnike sa njim. Tae-kwon-do ako se ne varam...
wandy

Post by wandy »

NeKi_LiK wrote:Denis radi ručne i nožne tehnike sa njim. Tae-kwon-do ako se ne varam...
Tae-kwon-do?
Neznam koliko ce mu to pomoci.
treadstone

Post by treadstone »

Svabo je crni pojas 3.dan karate i 3. dan jiu - jitsu, klub se zove Bushido a bave se free style fightingom. On je trenirao Stojnica za prvi mec u skenderiji, koji je Stojnic dobio nokautom
Post Reply