nerka iz turije
-
mildred
#1 nerka iz turije
Obzirom da sam se tek ukljucila,a nikada nisam raspravljala, ne mogu a da ne odgovorim na neke komentare koje sam procitala o Nerki iz Turije. O ljudi,koliko griješite kada pišete loše o njoj. Da nije dragog Allaha dž.š. i nje moja beba danas ne bi ni vidjela, ni cula, ni pokretala svoje ruke i noge. Ljudi moji, pa znate li vi da ona ne liječi hamajlijama,niti zapisima,žena liječi bioenergijom. Ono što je fascinantno da nema cijene, možeš dati 1, 5 ,10., km onoliko koliko imaš,a ona nikada neće ništa reći i ljudi joj dolaze jer ima pomaže. Onaj ko uđe sa amajlijom odmah mora vani,jer ona zna da imas i neće da radi.Doktori nisu mogli vjerovati da moja beba tako brzo napreduje,obzirom da je bila praktično mrtva na porodu. Jeste li vi ikada otišli kod nje,jeste li ikada pričali sa ljudima kojijma je izliječila rak jetre i kostiju, čijeg je sina digla na noge... Nemojte je upoređivati sa Nizamom al raisom koja traži 10000 km da nekoga izliječi. Lično sam bila svjedok kada je ženi sa djetetom vratila pare i rekla da se samo snalazi za prevoz ,a njoj ništa da ne plaća,znala je da je žena siromašna.
Prvi dan, kada sam joj ušla,rekla mi je sve što su mi doktori rekli,skinula joj je tumor, prvi eeg je bio loš kod bebe, poslije odlaska njoj,doktori nisu mogli vjerovati da je drugi eeg dobar. Ma, ljudi koliko griješite.
Uzgred da napomenem, obrazovana sam osoba, religijski orjentisana i ljudi moji religija ne zabranjuje bioenergiju i njeno korištenje.
Žena možda izgleda tako kako izgleda,ali to je njen stil i ko ima pravo da kritikuje bilo čije odijevanje. Ljudi, pa ona se bavi bioenergijom,a ne zapisimai sl. Nemojte pisati ono što ne znate, otiđite, pričajte sa stotinama ljudi koji dolaze iz raznih krajeva svijeta, koji o njoj samo dobro govore.
U zabludi su oni koji ne znaju istinu...
Onaj ko ima problem , slobodno neka joj ode. Njen način komunikacije ne umanjuje njene bioenergetske sposobnosti ,ona će pomoći kome može...
Prvi dan, kada sam joj ušla,rekla mi je sve što su mi doktori rekli,skinula joj je tumor, prvi eeg je bio loš kod bebe, poslije odlaska njoj,doktori nisu mogli vjerovati da je drugi eeg dobar. Ma, ljudi koliko griješite.
Uzgred da napomenem, obrazovana sam osoba, religijski orjentisana i ljudi moji religija ne zabranjuje bioenergiju i njeno korištenje.
Žena možda izgleda tako kako izgleda,ali to je njen stil i ko ima pravo da kritikuje bilo čije odijevanje. Ljudi, pa ona se bavi bioenergijom,a ne zapisimai sl. Nemojte pisati ono što ne znate, otiđite, pričajte sa stotinama ljudi koji dolaze iz raznih krajeva svijeta, koji o njoj samo dobro govore.
U zabludi su oni koji ne znaju istinu...
Onaj ko ima problem , slobodno neka joj ode. Njen način komunikacije ne umanjuje njene bioenergetske sposobnosti ,ona će pomoći kome može...
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#2 Re: nerka iz turije
Prvi put cujem za ovu zenu. Zanimljivo je ovo sto si napisala. Imas li jos nekih informacija o njoj ( moze i na pp ) ?
Da li ovo znaci da je beba imala tumor na mozgu koji je iscezao ? Jedini problem je u tome sto se postojanje tumora na mozgu ne dijagnosticira, niti prati EEG-om. Ali prica je interesantna u svakom slucaju.Prvi dan, kada sam joj ušla,rekla mi je sve što su mi doktori rekli,skinula joj je tumor, prvi eeg je bio loš kod bebe, poslije odlaska njoj,doktori nisu mogli vjerovati da je drugi eeg dobar.
- ovajonaj
#3 Re: nerka iz turije
a ko je ta nerka iz turije? jel to turija u unsko sanskom kantonu ili ima jos neka turija u bosni?
- tranquil
#4 Re: nerka iz turije
Turija kod Lukavca kod Tuzle, malo mjesto na jezeru Modrac.
Dotična Nerka već ima nekoliko referenci na ovom forumu, čini mi se da "mildred" u svojim prvim rečenicama baš misli na njih:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 96#p555796
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 07#p612107
U svakom slučaju zaobišao bih sve iscjelitelje i "sihirbaze", pogotovo ove koji tvrde da liječe rak. Da je to stvarno tako, vjerujte da bi se čulo puno glasnije, a ne ovako, guerilla marketingom sa podacima koje ne možemo provjeriti, nego im moramo vjerovati na riječ.
Koliko neko mora biti moralno poremećen da zarađuje na ovakav način?
Dotična Nerka već ima nekoliko referenci na ovom forumu, čini mi se da "mildred" u svojim prvim rečenicama baš misli na njih:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 96#p555796
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 07#p612107
U svakom slučaju zaobišao bih sve iscjelitelje i "sihirbaze", pogotovo ove koji tvrde da liječe rak. Da je to stvarno tako, vjerujte da bi se čulo puno glasnije, a ne ovako, guerilla marketingom sa podacima koje ne možemo provjeriti, nego im moramo vjerovati na riječ.
Koliko neko mora biti moralno poremećen da zarađuje na ovakav način?
- Op3r4t0r
#5 Re: nerka iz turije
Izrazavam svoje velike sumnje u ovo gore citiranomildred wrote:Uzgred da napomenem, obrazovana sam osoba, religijski orjentisana
- BHF_Manijak
#6 Re: nerka iz turije
Haman ta Nerka bolja od medicinarea broj jedn u svijetu,pa rak lijeci...
Mislijm ok mi je lijencenje Kur`an kao recimo hafiz Sulejman Bugari sto radi,naograjisane ljude sto lijeci,ali rak lijeciti i kojekakve "neizljecive" bolesti,eh to jos nisam vidio,dok sam se licno uvjerio za spomenutu grupa opsihrenih....
skeptik sam....
Mislijm ok mi je lijencenje Kur`an kao recimo hafiz Sulejman Bugari sto radi,naograjisane ljude sto lijeci,ali rak lijeciti i kojekakve "neizljecive" bolesti,eh to jos nisam vidio,dok sam se licno uvjerio za spomenutu grupa opsihrenih....
skeptik sam....
-
mildred
#7 Re: nerka iz turije
Evo još par stvari na koje moram dati odgovor. Latina je u pravu, tumor se ne može vidjeti eeg-om, tu smo vidjeli samo da ima nespecifičnu funkciju desnog regiona,nakon čega smo upućeni na magnetnu rezonancu. Magnetna otkriva tumore. Medjutim, posle ponovne mr mozga,samo je ostao mali ožiljak. Neka mi neko ovo pojasni, doktori nisu znali.
Za gospodina koji sumnja u moje obrazovaanje, samo da kažem da sam psiholog u školi, pa neka me ispituje da mu dokažem, kako pitanjima iz psihologije, tako i pitanjima iz vjere.
Vjerujem da ovo nekima zvuči kao marketing,ali šta ta žena ima od ovog marketinga. Ona radi 13 god. i kada god dodjemo ogromna je gužva.
Rak vam ne može izliječiti za dva posjeta, ali za godinu da, bez ikakavih lijekova, Bog mi je svjedok da mi je to pričala žena koju je izliječila.
Neću više nikome ništa objašnjavati, samo sam imala potrebu da kažem dobro o toj ženi, da znam da je moja beba dobro i da oni koji imaju zdravstvenih problema mogu otići kod nje.
Bolestan čovjek će bilo gdje tražiti lijeka, kao što sam ja za svoju bebu kada su je ljekari otpisali.
Ja samo znam da se ona zove Nerka, da živi u Turiji kod Lukavca,da je bioenergetičar i da pomaže. Onima koji trebaju pomoć, neka je traže gdje god misle da je mogu naći. Uz Allahovu volju i njen rad ja vjerujem da će moja beba biti dobro
Za gospodina koji sumnja u moje obrazovaanje, samo da kažem da sam psiholog u školi, pa neka me ispituje da mu dokažem, kako pitanjima iz psihologije, tako i pitanjima iz vjere.
Vjerujem da ovo nekima zvuči kao marketing,ali šta ta žena ima od ovog marketinga. Ona radi 13 god. i kada god dodjemo ogromna je gužva.
Rak vam ne može izliječiti za dva posjeta, ali za godinu da, bez ikakavih lijekova, Bog mi je svjedok da mi je to pričala žena koju je izliječila.
Neću više nikome ništa objašnjavati, samo sam imala potrebu da kažem dobro o toj ženi, da znam da je moja beba dobro i da oni koji imaju zdravstvenih problema mogu otići kod nje.
Bolestan čovjek će bilo gdje tražiti lijeka, kao što sam ja za svoju bebu kada su je ljekari otpisali.
Ja samo znam da se ona zove Nerka, da živi u Turiji kod Lukavca,da je bioenergetičar i da pomaže. Onima koji trebaju pomoć, neka je traže gdje god misle da je mogu naći. Uz Allahovu volju i njen rad ja vjerujem da će moja beba biti dobro
- madner
#8 Re: nerka iz turije
Dobro Nerka, osjeti li se kriza kod tebe?
Kakav je internet u turijama?
I sto ovo postavi na religija kada ima podforum zdravlje, ako lijeci "bioenergijom"?
Kakav je internet u turijama?
I sto ovo postavi na religija kada ima podforum zdravlje, ako lijeci "bioenergijom"?
- Latina
#9 Re: nerka iz turije
Neobjasnjivo je.mildred wrote:Evo još par stvari na koje moram dati odgovor. Latina je u pravu, tumor se ne može vidjeti eeg-om, tu smo vidjeli samo da ima nespecifičnu funkciju desnog regiona,nakon čega smo upućeni na magnetnu rezonancu. Magnetna otkriva tumore. Medjutim, posle ponovne mr mozga,samo je ostao mali ožiljak. Neka mi neko ovo pojasni, doktori nisu znali.
Ne obaziri se. Na ovom forumu su svi eksperti za sve.Za gospodina koji sumnja u moje obrazovaanje, samo da kažem da sam psiholog u školi, pa neka me ispituje da mu dokažem, kako pitanjima iz psihologije, tako i pitanjima iz vjere.
Hm, interesantno je da nije postala svjetski poznata. Npr Patrick Swayze umire od Ca pankreasa, on i njegovi prijatelji i porodica ne bi zalili novac da bude spasen.Vjerujem da ovo nekima zvuči kao marketing,ali šta ta žena ima od ovog marketinga. Ona radi 13 god. i kada god dodjemo ogromna je gužva.
http://www.bild.de/BILD/news/bild-engli ... to-go.html
Mozes li mi poslati kompletne podatke i tacnu adresu ( nedaj Boze nikom pa ni meni da zatreba ) ?Neću više nikome ništa objašnjavati, samo sam imala potrebu da kažem dobro o toj ženi, da znam da je moja beba dobro i da oni koji imaju zdravstvenih problema mogu otići kod nje.
Naravno, ne sekiraj se zbog upadica.Bolestan čovjek će bilo gdje tražiti lijeka, kao što sam ja za svoju bebu kada su je ljekari otpisali.
Ok, ako ne znas nista vise i ovo je dobro.Ja samo znam da se ona zove Nerka, da živi u Turiji kod Lukavca,da je bioenergetičar i da pomaže. Onima koji trebaju pomoć, neka je traže gdje god misle da je mogu naći. Uz Allahovu volju i njen rad ja vjerujem da će moja beba biti dobro
Pozdrav i hvala na informacijama.
-
almin-78
#10 Re: nerka iz turije
Latina
Nije dovoljno otici i reci "hajd neka bude sta bude",kod takvog lijecenja je vjera pola lijeka..ako si cvrsto ubjedjen da te nesto moze izljeciti Allahovom voljom to se moze dogoditi
Nije dovoljno otici i reci "hajd neka bude sta bude",kod takvog lijecenja je vjera pola lijeka..ako si cvrsto ubjedjen da te nesto moze izljeciti Allahovom voljom to se moze dogoditi
- tranquil
#11 Re: nerka iz turije
mildred/nerka,
Ono što je zanimljivo je to da nije napala "Nizamu" sa "ona je prevarantkinja" nego se odvaja od nje strategijom cjenovne diferencijacije - "ona je skuplja"
Iz ovoga je prilično jasno da ti smeta konkurentica u prevarantskom poslu.
Ako fakat nisi nerka, prethodna rečenica ukazuje da si vjerovatno osoba koja vjeruje svakom živom samoproglašenom iscjelitelju, jer vidim da su ti svi isti, osim po cijeni, pa eto praviš marketing svom omiljenom čudotvorcu, po cijenu da u njenu korist govoriš nevješto sklapane laži.
Ne troše mi se više riječi na takve poput tebe.
@Almin,
Samo dva posta, a toliko nekonzistentnosti, isto k'o da se neko dijete igralo pa sastavljalo postove
@Latina, pogledaj malo šta ova osoba govori. Pa ti si je sama uhvatila u laži u prvom postu (EEG), ali i dalje ostavljaš prostora da joj vjeruješ?!? Znam da si vjernik ali molim te, nemoj da te svaka osoba koja počne govoriti uobičajene "dobri vjernik" fraze poput:
Pa da je komunizam još živ, ne bi pominjala Boga nikako, da je u Hrvatskoj vjerovatno bi koristila "vjeru u Isusovu moć iscjeljenja" kao što rade tamošnji prevaranti i slično.
Na temu vjere, nisam mogao da ne primjetim da je stavila u istu ravan "Allahovu volju i njen rad". Pravi vjernik bi se suzdržao od takvih izjava, pa mogu pretpostaviti da se radi ili o običnom lapsusu, ili frojdijanskom lapsusu koji nam otkriva žestok slučaj iluzije veličine. U hrišćanskim sredinama ovakvi se ne libe da izjave, kako bi dali argument da nisu prevaranti, rečenice u stilu "kada je Isus mogao da oživljava mrtve, zašto neko drugi ne bi mogao da im uklanja bolesti - i u njihovom slučaju riječ je o teškom Bogohuljenju, ali se prevara često primi kod vjernika jer apeluje na njihovo najintimnije osjećanje - vjeru u Boga.
A čak i u svetim knjigama se, koliko se sjećam, ukazuje na to da postoje ljudi koji izgovaraju Božije ime uzalud.
Na kraju, primjetite kako nam je nerka ipak odala pravi razlog zbog kojeg je u biznisu, i to je vjerovatno jedino istinito što je rekla:
Pa dobro, je li znaš priču o liječenju raka iz druge...mildred wrote:Rak vam ne može izliječiti za dva posjeta, ali za godinu da, bez ikakavih lijekova, Bog mi je svjedok da mi je to pričala žena koju je izliječila.
...ili iz prve ruke? Daj malo usaglasi priču.mildred wrote:Prvi dan, kada sam joj ušla,rekla mi je sve što su mi doktori rekli,skinula joj je tumor, prvi eeg je bio loš kod bebe, poslije odlaska njoj,doktori nisu mogli vjerovati da je drugi eeg dobar.
A vidim stigne se i popljuvati po konkurencijimildred wrote:Nemojte je upoređivati sa Nizamom al raisom koja traži 10000 km da nekoga izliječi.
Ako fakat nisi nerka, prethodna rečenica ukazuje da si vjerovatno osoba koja vjeruje svakom živom samoproglašenom iscjelitelju, jer vidim da su ti svi isti, osim po cijeni, pa eto praviš marketing svom omiljenom čudotvorcu, po cijenu da u njenu korist govoriš nevješto sklapane laži.
Ne troše mi se više riječi na takve poput tebe.
@Almin,
lično ne znam ni za jedan slučaj, ali nije isključeno da pozitivno razmišljanje može uticati da se izmijeni tok takve bolesti. Dakle ne negiram da vjera u ozdravljenje može pomoći ozdravljenju. Čak i takvi drastični slučajevi povlačenja raka navodno postoje (kao što rekoh, neću da ulazim u to jer ne znam pouzdano), ali i kod takvih stvari u pitanju su procesi, a ovo:almin-78 wrote:kod takvog lijecenja je vjera pola lijeka
definitivno nije tako nešto. Ovdje je u pitanju skidanje teške bolesti prvi dan, dakle "čiriba čiribu". Nema veze ni sa pozitivnom energijom niti sa "bioenergijom". Ovdje neko tvrdi da ima moć da u samo jednoj sesiji svojom energijom uništi proces nepravilnog razmnožavanja ćelija u tuđem organizmu, i uništi te ćelije.mildred wrote:Prvi dan, kada sam joj ušla,rekla mi je sve što su mi doktori rekli,skinula joj je tumor
Ili ipak ne? Izgleda da mildred/nerka ne može da se dogovori sama sa sobom za koliko vremena uklanja teške bolesti.mildred wrote:Rak vam ne može izliječiti za dva posjeta, ali za godinu da, bez ikakavih lijekova
Samo dva posta, a toliko nekonzistentnosti, isto k'o da se neko dijete igralo pa sastavljalo postove
@Latina, pogledaj malo šta ova osoba govori. Pa ti si je sama uhvatila u laži u prvom postu (EEG), ali i dalje ostavljaš prostora da joj vjeruješ?!? Znam da si vjernik ali molim te, nemoj da te svaka osoba koja počne govoriti uobičajene "dobri vjernik" fraze poput:
mildred wrote:Da nije dragog Allaha dž.š
mildred wrote:obrazovana sam osoba, religijski orjentisana
mildred wrote:Bog mi je svjedok
... navede da kupiš sve što prodaje. Daj malo pokaži skepticizma, pa ova nerka toliko laže da se više niti jedna njena riječ ne može uzeti ozbiljno. U stanju je da laže da bi od bolesnih ljudi uzela koju paru, pa zašto misliš da ako se zakune Bogom da je to automatski pretvara u osobu koja ne može slagati? Pa vidiš da ona nema ni morala ni vjere jer se samo koristi kombinacijama tih lijepih fraza i ružnih laži da bi zloupotrijebila tvoju vjeru i možda ti uzela pare kada ti je najteže?mildred wrote:Uz Allahovu volju i njen rad
Pa da je komunizam još živ, ne bi pominjala Boga nikako, da je u Hrvatskoj vjerovatno bi koristila "vjeru u Isusovu moć iscjeljenja" kao što rade tamošnji prevaranti i slično.
Na temu vjere, nisam mogao da ne primjetim da je stavila u istu ravan "Allahovu volju i njen rad". Pravi vjernik bi se suzdržao od takvih izjava, pa mogu pretpostaviti da se radi ili o običnom lapsusu, ili frojdijanskom lapsusu koji nam otkriva žestok slučaj iluzije veličine. U hrišćanskim sredinama ovakvi se ne libe da izjave, kako bi dali argument da nisu prevaranti, rečenice u stilu "kada je Isus mogao da oživljava mrtve, zašto neko drugi ne bi mogao da im uklanja bolesti - i u njihovom slučaju riječ je o teškom Bogohuljenju, ali se prevara često primi kod vjernika jer apeluje na njihovo najintimnije osjećanje - vjeru u Boga.
A čak i u svetim knjigama se, koliko se sjećam, ukazuje na to da postoje ljudi koji izgovaraju Božije ime uzalud.
Na kraju, primjetite kako nam je nerka ipak odala pravi razlog zbog kojeg je u biznisu, i to je vjerovatno jedino istinito što je rekla:
Ovo je tužna, tužna istina, i utoliko mi se više gade ljudi koji u ovakvim situacijama ne prezaju od posezanja za džepove već unesrećenih ljudi. Ovdje se poslovica "para se uzima dok je suza u oku" pokazuje u svoj svojoj ružnoći.mildred wrote:Bolestan čovjek će bilo gdje tražiti lijeka
- BHF_Manijak
#12 Re: nerka iz turije
Tranquil,iako se cesto ne slazem sa ateistima(izvini ako sam te pomijesao sa nekim!)ali mudro zbors u ovom postu....
Da je klasicni lijecenje Kur`anom od dzina,ok,razumio bih,ali rak da bas izlijeci,cisto sumnjam!za prvi slucaj sam siguran jer sam licno gledao zato i vjerujem 100% bez ikakvih sumnji,ali rak....
Da je klasicni lijecenje Kur`anom od dzina,ok,razumio bih,ali rak da bas izlijeci,cisto sumnjam!za prvi slucaj sam siguran jer sam licno gledao zato i vjerujem 100% bez ikakvih sumnji,ali rak....
- Latina
#13 Re: nerka iz turije
Teske kvalifikacije o nekome ko je napisao 2 posta na forumu.vidiš da ona nema ni morala ni vjere jer se samo koristi kombinacijama tih lijepih fraza i ružnih laži da bi zloupotrijebila tvoju vjeru
Nemam rijeci, i stidim se za tebe.
-
almin-78
#14 Re: nerka iz turije
zasto Allah nebi mogao izljeciti rak manijacE`?
ne znam jel tacno,ja sam na drugom forumu citao komentar jednog clana koji tvrdi da je njegova majka ozdravila od raka pluca(sa metastazama) preko islamskog lijeka
ne znam jel tacno,ja sam na drugom forumu citao komentar jednog clana koji tvrdi da je njegova majka ozdravila od raka pluca(sa metastazama) preko islamskog lijeka
- BHF_Manijak
#15 Re: nerka iz turije
Nisam rekao da Allah ne moze izllijeciti rak,neuzubillah i te`ala!!ali shvati da je ova zena BIOENERGICAR i nesto mi nema plaho veze sa Kur`an a iako ima,to j nesto minimlano... 
- tranquil
#16 Re: nerka iz turije
Osoba o kojoj je riječ je u dva posta napisala nekoliko laži koje se mogu utvrditi bez provjeravanja (dvije su stvari iz dva posta koje se međusobno ne podudaraju, treću si sama ti utvrdila), tvrdi da u jednoj bioenergičarskoj sesiji može ukloniti tumor, i napravila je jedno poređenje šarlatanovih sposobnosti sa Allahovom voljom. Samo sam skrenuo pažnju na previše očite naznake da se radi o beskrupuloznom prevarantu. Ako poslije ovoga što si vidjela i dalje imaš riječi opravdanja za ovakve osobe, ja se stidim za tebe.Latina wrote:Teske kvalifikacije o nekome ko je napisao 2 posta na forumu.vidiš da ona nema ni morala ni vjere jer se samo koristi kombinacijama tih lijepih fraza i ružnih laži da bi zloupotrijebila tvoju vjeru
Nemam rijeci, i stidim se za tebe.
Kvalifikacije jesu teške, ali ako neko laže da bi povećao promet nekome ko zarađuje na ovaj način ne mogu mu dati ljepše riječi. Zarađivati na tuđoj muci i bolesti, uvlačeći se u novčanike preko ličnih vjerskih osjećanja i zaslužuje teške kvalifikacije.
- Latina
#17 Re: nerka iz turije
Mi menjamo dan za noc, mi menjamo noc za dan...
A ti bi da mijenjas svijet. Ok, sretno ti bilo.
A sta ako nisi u pravu ? Ako je ta zena zaista nekome spasila zivot ?

A ti bi da mijenjas svijet. Ok, sretno ti bilo.
A sta ako nisi u pravu ? Ako je ta zena zaista nekome spasila zivot ?
- tranquil
#18 Re: nerka iz turije
Pa nakon ovog samokompromitovanja "nerke iz turije" nemam ja šta biti u pravu ili ne - ja sam samo istaknuo šta je ova "mildred" rekla, dodao svoj komentar samo da istaknem neke stvari, eventualno sam dao neki komentar, sama izvedi zaključak za sebe. Nisam je ja negirao, ona je to uradila sama sebi.Latina wrote:A sta ako nisi u pravu ? Ako je ta zena zaista nekome spasila zivot ?![]()
Da je barem jedan, samo jedan od ovih "bioenergičara" uspio da pod kontrolisanim uslovima izvede neko uspješno liječenje prave bolesti (kojima se često hvala ali niko ne možda da provjeri), "bioenergija" bi postala predmet izučavanja medicine, da bi se otkrilo kako može pomoći širem krugu ljudi. To se nikada nije desilo, stotine prevaranata je raskrinkano, ali mnogi i dan danas opstaju jer žive na margini poput ove "nerke" i odbijaju da se podvrgnu ovako jasnim testovima koji bi jednom za sva vremena utvrdili da li varaju ili ne.
Ono što radi istraživačka medicina, koja bi mogla potvrditi ili oboriti teze o "bioenergiji", je to da pokušava da izvuče korist za ljude iz ljudske okoline bez obzira kako ta ideja izgledala apsurdno na početku. Oni bi sigurno istražili i "bioenergiju" ali nažalost niko je do sada nije uspio da dokaže.
Jedini razlog zbog kojeg je široko rasprostranjeno vjerovanje da "bioenergija" postoji i da je korisna je to da se pojam "bioenergija" koristi već dugo. Niko nikad nije pročitao da je opovrgnuta, (jer nikad ni nije) - doduše nije se ni dokazala, ali koga briga, taj termin je predugo oko nas tako da "mora da tu nešto stvarno ima dok se već dugo priča o tome".
Evo, kako je zvučala ideja da izlaganje radijaciji može usporiti rast ćelija koje se nenormalno razmnožavaju? Govorim upravo o usporavanju rasta tumora zračenjem, ideja je vjerovatno u svoje vrijeme bila i radikalnija nego ova sa bioenergijom, ali je prošla. Nažalost, ova metoda daje samo organičene i često samo privremene rezultate, da ne pominjem kako je zračenje često neprecizno tako da strada i zdravo tkivo i generalno slabi organizam, ali i dalje daje mnogim ljudima dodatne mjesece života a ponekad i nadu za potpuno izliječenje, rijetko ali dešava se.
Međutim, ovdje nas pokušavaju uvjeriti da zračenje iz ljudske osobe (
Kao što si već možda primjetila, imam problema da povjerujem u tako nešto. Možeš reći da to proizilazi iz toga što sam ateista i skeptik po prirodi, ali nisam jedini - i vjerski autoriteti abrahamskih religija takođe ne odobravaju ovakav način "liječenja" tj. smatraju ga prevarom. Jedini razlog zašto ovakvi ljudi i dalje nalaze mušterije je "probajmo sve, nemamo šta izgubiti" stav očajne osobe koja pokušava da izliječi svoju bolest ili bolest bliske osobe, a koju standardna medicina još ne može riješiti. Tada se zaboravlja i na racionalno skeptičko razmišljanje i na preporuke uleme, ne štedi se ni na čemu, ako postoji najmanja šansa, mora se iskoristiti... A ova bagra samo čeka taj momenat slabosti i najvećeg očaja.
-
mildred
#19 Re: nerka iz turije
O bioenergiji možete pronaći na mnogim stranicama interneta, pa se uvjeriti šta je to zaista. Ja nikoga ne bih željela uvjeravati u nešto u što ne vjeruje. Iskreno i jas am bila skeptik kada sam prvi puta odvela bebu njoj. Idem 8 mjeseci i naravno da za jedan dolazak ne možeš izliječiti neke stvari,ali trebali bi znati da između dva eeg-a koja moja beba radi prodje dva ili tri mjeseca, a u tom periodu ja je posjetim 10 puta. Nisam tvrdila da joj je skinula tumor za 1 dolazak,ako je tako zvučalo iz moje poruke, neka mi svi halale. Takođe, nikada ne bih stavljala u ravan Allaha dž.š i Nerku, pa nisam tolika budala, ali kažem, Allah dž.š. pa ona, to je moje mišljenje. Doktori mi nisu puno pomogli i zato sam razočarana.
Uostalom,nisam ovo sve napisala,da bi nekoga u nešto uvjeraval ili mu nametala mišljenje, pročitala sam o njoj jako loše na forumu,a obzirom da imam jako mnogo razloga da napišem dobro, to sam i učinila.
Znate li šta me najviše nervira?. Ja pišem nešto što sam doživjela, način na koji sam našla pomoć i ja idem toj ženi. Tek kada budete imali iskustva sa tim možete reći da li je neko lažov,prevarant isl.
Govoriti da je neko prevarant jer ne vjeruje u bioenergiju,jako je nezahvalno.
Uostalom,nisam ovo sve napisala,da bi nekoga u nešto uvjeraval ili mu nametala mišljenje, pročitala sam o njoj jako loše na forumu,a obzirom da imam jako mnogo razloga da napišem dobro, to sam i učinila.
Znate li šta me najviše nervira?. Ja pišem nešto što sam doživjela, način na koji sam našla pomoć i ja idem toj ženi. Tek kada budete imali iskustva sa tim možete reći da li je neko lažov,prevarant isl.
Govoriti da je neko prevarant jer ne vjeruje u bioenergiju,jako je nezahvalno.
- madner
#20 Re: nerka iz turije
Ostavi svoje ime i prezime i gdje si radila magnetnu, kod kojeg doktora i kojoj klinici. Da se navodi mogu provjeriti.
- tranquil
#21 Re: nerka iz turije
"Allah dž.š. pa Nerka"
"Bila sam skeptik ali sam odvela dijete bioenergičarci"
Jao s kim mi ovdje imamo posla
ko će da ti vjeruje poslije ovog.
Karakteristika živog blata je, kada primjetiš da si tamo, što se više koprcaš, to dublje propadaš.
"Bila sam skeptik ali sam odvela dijete bioenergičarci"
Jao s kim mi ovdje imamo posla
Karakteristika živog blata je, kada primjetiš da si tamo, što se više koprcaš, to dublje propadaš.
- BHF_Manijak
#22 Re: nerka iz turije
A ja Madnera legende,sve bi ensto provjeravo,pa gdje ce ti zena dat ba licne podatke oci moje,pa nisi MUP jbt 
- JThomas
#23 Re: nerka iz turije
samo ne znam kako toliki jadni ljudi još uvijek umiru od raka
dajte uozbiljite se
nisam potpuni skeptik tiče čudesnih iscjeljenja generalno, ali dragi ljudi, pa da to tako ide, svijet bi u roku dz saznao za nerku iz turije...
dajte uozbiljite se
nisam potpuni skeptik tiče čudesnih iscjeljenja generalno, ali dragi ljudi, pa da to tako ide, svijet bi u roku dz saznao za nerku iz turije...
- Bosanac sa dna kace
#24 Re: nerka iz turije
nerka bona kako si nam ti evijen danaa
jel mutna turija??????
vicu u hame pukla brana viš orahovice
jel mutna turija??????
vicu u hame pukla brana viš orahovice
- madner
#25 Re: nerka iz turije
Jarane, covjek koji ima rak hvata se za svaku slamku. I nazalost vecina tih slamki je od ljudi koji mu hoce izvuci koju paru na nevolji. Ljudske gnjide ne prezu od nicega.BHF_Manijak wrote:A ja Madnera legende,sve bi ensto provjeravo,pa gdje ce ti zena dat ba licne podatke oci moje,pa nisi MUP jbt
Zato ako neko tvrdi da ima dokaze (a ova tvrdi) neka fino kaze, ko kada i gdje. Kada je napraljena prva magnetna (datum, mjesto i doktor) a kada druga?