usput citiraj i odluku ustavnog suda kojom je odredjeno da su obiljezja zhz i kantona 10 neustavna... uostalom kao i zastava i grb federacije...ero_sa_onog_svijeta wrote: Molim te, koji zakon? Koja odredba zakon?
Evo ti moje odredbe: USTAV ZHŽ
Članak 7.
Županija ima grb, zastavu i pečat, kao i druga znamenja o kojima odluči Skupština Županije.
Znamenja Županije iz stavka 1. ovog članka rabit će se uz znamenja Federacije, sukladno zakonima Federacije i Županije.
Članak 8.
Grb Županije je povijesni hrvatski grb u obliku stiliziranog štita, podijeljen vodoravno i okomito u dvadeset pet crvenih i bijelih polja – kvadrata, tako da je prvo polje u gornjem lijevom kutu stiliziranog štita crvene boje. Iznad stiliziranog štita nalazi se tropleter vodoravno položen na štit iznad tri središnja polja.
Omjer visine tropletera i visine kvadratnog polja je 1:1, a omjer dužine tropletera i dužine kvadratnog polja je 3:1.
Grb je obrubljen zlatnom crtom.
Članak 9.
Zastava Županije sastoji se od tri boje: crvene, bijele i plave, s grbom Županije u sredini.
Neredi u Širokom Brijegu vol.2
- Alfons Kauders
#626 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2
-
Utokkha
#627 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2
hvala alfons na sufliranju.
-
Geronimo81
#628 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2
Ma nemoj bolan da kvrasi ovaj ugođaj po prvi put se desio nered među navijacima po prvi put se koristilo vatreno oruzje.Hz nikad nisu prije demolirali nijedan grad nit ijedna navijacka skupina nije demolirala autobuse itd .ovo se desilo po prvi put nađimo krivca podrzimo jadne naijace i idemo onda da trazimo novog vedrana i nove krivce.
Zalost svjetska nasta lice ova omladina lijepi goli otok .
- dzenan_tr
#629 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2
Greblja i groblja po Bosni i Hercegovini puna su mezara i grobova mladića koji svoje živote dadoše za ništa...
Baš kao i Vedran... Za ništa...
Jučer šehidi i poginuli u domovinskom ratu, danas Vedran, sutrašnji će imati i novo ime...
Vi koji nabrijavate situacije i atmosfere ludila koje je već viđeno znajte samo jedno:
Onaj ko bi došao da me povede u rat
dalje od moga kućnog praga koraknuo ne bi
pa makar i meni to poljednje bilo...
Tada bih neko imao napisati da sam pogino za nešto!!!
Nije došlo vrijeme da se gine, već da se vidi ko je kakav...
Baš kao i Vedran... Za ništa...
Jučer šehidi i poginuli u domovinskom ratu, danas Vedran, sutrašnji će imati i novo ime...
Vi koji nabrijavate situacije i atmosfere ludila koje je već viđeno znajte samo jedno:
Onaj ko bi došao da me povede u rat
dalje od moga kućnog praga koraknuo ne bi
pa makar i meni to poljednje bilo...
Tada bih neko imao napisati da sam pogino za nešto!!!
Nije došlo vrijeme da se gine, već da se vidi ko je kakav...
-
Barbarez
#630 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2
"Nasi novinari" su samo hrvatski pijuni koji su se prodali za nocenje u Tuycepima. E neka se fukare tako prodavaju, ima nas sto necemo i sto nam je dosta ustaskoga mahnutluka u nasoj zemlji. Malo je hvalilo da se ovo isto desi i na siroki-velez.Bosanski_kralj wrote:elSaik wrote:Po Bog zna koji put ponavljam:
1. Gdje je na slikama i snimcima tih 500 navijača koji se stalno spominju, a koji su došli prekomjerni? Kako to da je policija tek nakon što je navijače dopratila do u grad shvatila da je previše navijača? Zašto, ako ih je već previše (što je samo po sebi smiješno, čuj došlo vas je previše) i ako se ne može organizovati, nije navijače vratila nego ih pustila u grad?
2. Gdje je to hladno i vatreno oružje koje su koristili navijači Sarajeva? Ukoliko su isto imali sa sobom kako to da nije pronađeno u najmanje 2 kontrole kojima su navijači obavezno izloženi pri organizovanom odlasku na gostovanje? Kako to isto oružje nije pronađeno ranije od strane policije? Ukoliko jeste pronađeno zašto isto nije oduzeto navijačima? Zašto ih se pustilo da se sa oružjem vrate kući?
3. Gdje su ti ljudi kojima se prijetilo po kućama? Zašto više od 48 sati nakon dešavanja još nema njihovog svjedočenja? Zašto nema njihovih slika? Zašto nema slika uništenih dnevnih boravaka? Zašto nema snimaka upadanja navijača u kuće tih ljudi?
4. Zašto se ne istražuje na koji način je nastradao taj starac? Zašto nije izvršena istraga i zašto se ne saopštava da li metak potiče iz policijskog pištolja? Zašto nema njegovog svjedočenja uživo na TV?
5. Zašto je policija slagala da vatreno oružje od strane policije nije korišteno? Zašto dokazivanja suprotnog nije demantovala u javnosti svoje prvobitne izjave? Zašto se te iste izjave mijenjaju svako malo, iako su svaki put "potvrđene, provjerene i 100% tačne"? Zašto se ne istražuje protiv policajaca koji su očigledno pucali u masu i to u više navrata na različitim lokacijama?
6. Zašto se ne vodi istraga protiv građanina Širokog Brijega, koji je, prema navodima policije ZHK, izrevoltiran ranjavanjem njegovog sugrađanina, pucao po navijačima Sarajeva? Ko je ona ćelava osoba koja je dobila nešto od policajaca, što se može vidjeti na slikama i snimcima? Šta je dobio i na čiju zapovijed?
7. Ko je Oliver Kulenović? Da li je uopšte učestvovao u svemu ovome? I, u konačnici, kako je uspio pobjeći?![]()
Al "naši" novinari su toliko glupi da sami ne znaju postaviti ta pitanja