Neredi u Francuskoj

Post Reply
insomnia78

#826 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Oplako sam

Ovi se deru izlazi, izlazi, izlazi. Trči, trči, trči
:lol:
ratomir

#827 Re: Neredi u Francuskoj

Post by ratomir »

neredi u Fracuskoj su primjer sta narod moze i ne moze.
kad su kod nas bili ovakvi neredi ili protesti.da li je to sto smo mi merhametli i dobar narod pa nismo skloni nasilju.
ili su oni ipak divlji i ne mogu kontrolisati svoje nagone divljastva.
a ovi demonstranti se zapravo bore za neki red i uspostavu nekog zakona,ali vidimo ih da prave nerede.pa da se nadovezem na temu Kur'anska cuda i dokazi i kazem da je i ovo na neki nacin zapisano u Knjigi Jasnoj.
jer ovi demonstranti kao uspostavljaju red za zapravo cine nered po Zemlji.
muhafuca

#828 Re: Neredi u Francuskoj

Post by muhafuca »

ratomir wrote:neredi u Fracuskoj su primjer sta narod moze i ne moze.
kad su kod nas bili ovakvi neredi ili protesti.da li je to sto smo mi merhametli i dobar narod pa nismo skloni nasilju.
a ovi demonstranti se zapravo bore za neki red i uspostavu nekog zakona,ali vidimo ih da prave nerede.pa da se nadovezem na temu Kur'anska cuda i dokazi i kazem da je i ovo na neki nacin zapisano u Knjigi Jasnoj.
Jest vala - mi Balkanci smo nadaleko poznati po merhametluku i mirnom i civilizovanom ponasanju :-)
ratomir

#829 Re: Neredi u Francuskoj

Post by ratomir »

muhafuca wrote:
ratomir wrote:neredi u Fracuskoj su primjer sta narod moze i ne moze.
Jest vala - mi Balkanci smo nadaleko poznati po merhametluku i mirnom i civilizovanom ponasanju :-)
pa znam zato se i pitam zasto kod nas protesti traju do prvog mraka i bez nekog velikog pokreta preokreta,bez da pokazemo zube i snagu i ljutnju koja se gomila.mi samo stanemo i vicemo vlada napolje a vlada ni mukajet a ni napolje.
muhafuca

#830 Re: Neredi u Francuskoj

Post by muhafuca »

ratomir wrote: pa znam zato se i pitam zasto kod nas protesti traju do prvog mraka i bez nekog velikog pokreta preokreta,bez da pokazemo zube i snagu i ljutnju koja se gomila.mi samo stanemo i vicemo vlada napolje a vlada ni mukajet a ni napolje.
zato sto smo mi generacijski ubijeni u pojam - a njih tamo su tek poceli je..vat u mozak u zadnjih desetak ili vise godina.

mi sad kad ti prelije casu - popakujes se i u Njemacku - dok ne prelije duras.

kakvi protesti kakvi bakraci - ima Svabija Svecka 'Olandija itd
insomnia78

#831 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

muhafuca wrote:
ratomir wrote: pa znam zato se i pitam zasto kod nas protesti traju do prvog mraka i bez nekog velikog pokreta preokreta,bez da pokazemo zube i snagu i ljutnju koja se gomila.mi samo stanemo i vicemo vlada napolje a vlada ni mukajet a ni napolje.
zato sto smo mi generacijski ubijeni u pojam - a njih tamo su tek poceli je..vat u mozak u zadnjih desetak ili vise godina.

mi sad kad ti prelije case - popakujes se i u Njemacku - dok ne prelije duras.
Francuzi se bore za sebe vec stotinama godina
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#832 Re: Neredi u Francuskoj

Post by japin_mutapi »

kakvi stručnjaci

francuzi protestvuju i dižu ustanke svako malo
pale, ruše, blokiraju, štrajkuju i tako vrlo jasno pokažu svoje mišljenje pa tek onda pregovaraju sa vladom(što neki vole reći elitom)

sutra će makaron prihvatiti sve uslove žutih prsluka - a francuzi se neće zadovoljiti pukim obećanjem već će nastaviti sa protestima i štrajkovima

socijalna pravda i jednakost je ono za šta se bore
svaka čast

insomnia pošto si na licu mjesta možeš li malo pojasniti i približiti i druge akcije i inicijative osim ovih nasilnih u parizu
ratomir

#833 Re: Neredi u Francuskoj

Post by ratomir »

muhafuca wrote:

mi sad kad ti prelije casu - popakujes se i u Njemacku - dok ne prelije duras.

kakvi protesti kakvi bakraci - ima Svabija Svecka 'Olandija itd
pa da to i jeste nas problem,pola raje u strankama se podjelilo,ostalih pola se sprema za zapad,jal poslje faksa,jal kad im djeca zavrse osnovnu pa da rahat tamo pocnu na novo.
a mi zaostali sto necemo ni u stranu ni na zapad sta da radimo,pokopimo se po usima i pisimo po forumima.
insomnia78

#834 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:kakvi stručnjaci

francuzi protestvuju i dižu ustanke svako malo
pale, ruše, blokiraju, štrajkuju i tako vrlo jasno pokažu svoje mišljenje pa tek onda pregovaraju sa vladom(što neki vole reći elitom)

sutra će makaron prihvatiti sve uslove žutih prsluka - a francuzi se neće zadovoljiti pukim obećanjem već će nastaviti sa protestima i štrajkovima

socijalna pravda i jednakost je ono za šta se bore
svaka čast

insomnia pošto si na licu mjesta možeš li malo pojasniti i približiti i druge akcije i inicijative osim ovih nasilnih u parizu
Spominjo sam vec. Blokade. Blokade kruznih tokova, ulaza/izlaza na autoputeve, vaznijih puteva, blokade naplate putarine, svih stacionarnih radara, naftnih depoa, zeljeznickih stanica. Proteste pred opstinama, policijskim stanicama...
I to manjim ili vecim intenzitetom traje vec tri sedmice
Lincoln-Burrows

#835 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Lincoln-Burrows »

Može li ovo trajati još 2 tjedna?
insomnia78

#836 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

More i vise. Protiv gradnje aerodroma su se bunili od 1970. Vlada je tek ove godine zvanicno odustala :lol:
Matzan

#837 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Matzan »

insomnia, na čijoj si ti strani? :mrgreen:
Lincoln-Burrows

#839 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Lincoln-Burrows »

insomnia78 wrote:More i vise. Protiv gradnje aerodroma su se bunili od 1970. Vlada je tek ove godine zvanicno odustala :lol:
Mislio sam za 2 tjedna je Božić, kakav je to Pariz bez Božića a Božićne poruke su mir i veselje na zemlji,
pa sam očekivao bar predah od nekoliko dana.
jeza u ledja

#840 Re: Neredi u Francuskoj

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:
- Moderna sociološka teorija sa punim pravom svoje reflektore usmjerava i na nedržavne političke strukture koje utiču na političke odluke država i državnih asocijacija a to su: sindikati, vjerske zajednice, mediji, lobističke strukture... a među njima su najznačajniji - finansijski centri. Tim prije što se snaga uticaja sve više izjednačava sa količinom novca. Sukladno tome, dođemo u današnju francusku poziciju gdje predsjednik i vlada donose odluke u skladu sa interesima bogatih (ukidanje poreza solidarnosti) a protivno interesima običnih građana (svaljivanje ekonomskog tereta na obične građane kroz povećanje taksi koje uzrokuju čitav niz poskupljenja). To je dovelo do nezadovoljstva, pa revolta, pa do "Žutih prsluka" koje podržava ili je podržavalo više od 70% građana Francuske... A sve to je samo vrh ledenog brijega jer te otuđene elite donose fatalne odluke kao što su, npr: koju zemlju u Africi ili na Bliskom istoku treba zbombati, nasilno promjeniti vlast, "demokratizovati" ekstremistima i/ili neonacistima (Libija, Sirija, Ukrajina), što dovodi do opšte socijalne degradacije, porasta ekstremizma, migracija, Brexita, uspona ekstremne desnice i sl. "Žuti prsluci" ne da ne doprinoose tim negativnim pojavama, dapače; oni su uspjeli da natjeraju vladu da povuče odluke o povećanju taksi a sama vlada sada tvrdi da je otvorena za dijalog. Oni su, za sada, dobro prodrmali kavez otuđenih elita i njihovih francuskih favorita. Šibicara.
Al zato u Rusiji, gdje je oligarhijska struktura vlasti dozivjela pravu renesansu, protesta nema. :D Ono, tamo novac ne igra ulogu u tome kako radi drzava, a razlike izmedju bogatih i siromasnih haman pa ne postoje. :lol:
Tamo pak nema potrebe za protestima, a i onda kada se dese, njih treba brutalno ugusiti jer su djelo stranih organizacija. :oops:

Kakva suplja jbt.
Najsmjesnije sto nam se politika hegemonizma Rusije prodaje pod borbu za dobrobit gradjana drugih zemalja.

I jos palamudis o posasti ekstremizma i uticaja desnice, a desnicari sirom svijeta vide svog heroja upravo u Putinu, te bi ti i tebi slicni jedva docekali da vidite nekog poput Le Pen na vlasti. :wink:
insomnia78

#841 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Lincoln-Burrows wrote:
insomnia78 wrote:More i vise. Protiv gradnje aerodroma su se bunili od 1970. Vlada je tek ove godine zvanicno odustala :lol:
Mislio sam za 2 tjedna je Božić, kakav je to Pariz bez Božića a Božićne poruke su mir i veselje na zemlji,
pa sam očekivao bar predah od nekoliko dana.
SumLjam da su ovi predani katolici
ioannes

#842 Re: Neredi u Francuskoj

Post by ioannes »

jeza u ledja wrote:
Challenger_ wrote:
- Moderna sociološka teorija sa punim pravom svoje reflektore usmjerava i na nedržavne političke strukture koje utiču na političke odluke država i državnih asocijacija a to su: sindikati, vjerske zajednice, mediji, lobističke strukture... a među njima su najznačajniji - finansijski centri. Tim prije što se snaga uticaja sve više izjednačava sa količinom novca. Sukladno tome, dođemo u današnju francusku poziciju gdje predsjednik i vlada donose odluke u skladu sa interesima bogatih (ukidanje poreza solidarnosti) a protivno interesima običnih građana (svaljivanje ekonomskog tereta na obične građane kroz povećanje taksi koje uzrokuju čitav niz poskupljenja). To je dovelo do nezadovoljstva, pa revolta, pa do "Žutih prsluka" koje podržava ili je podržavalo više od 70% građana Francuske... A sve to je samo vrh ledenog brijega jer te otuđene elite donose fatalne odluke kao što su, npr: koju zemlju u Africi ili na Bliskom istoku treba zbombati, nasilno promjeniti vlast, "demokratizovati" ekstremistima i/ili neonacistima (Libija, Sirija, Ukrajina), što dovodi do opšte socijalne degradacije, porasta ekstremizma, migracija, Brexita, uspona ekstremne desnice i sl. "Žuti prsluci" ne da ne doprinoose tim negativnim pojavama, dapače; oni su uspjeli da natjeraju vladu da povuče odluke o povećanju taksi a sama vlada sada tvrdi da je otvorena za dijalog. Oni su, za sada, dobro prodrmali kavez otuđenih elita i njihovih francuskih favorita. Šibicara.
Al zato u Rusiji, gdje je oligarhijska struktura vlasti dozivjela pravu renesansu, protesta nema. :D Ono, tamo novac ne igra ulogu u tome kako radi drzava, a razlike izmedju bogatih i siromasnih haman pa ne postoje. :lol:
Tamo pak nema potrebe za protestima, a i onda kada se dese, njih treba brutalno ugusiti jer su djelo stranih organizacija. :oops:

Kakva suplja jbt.
Najsmjesnije sto nam se politika hegemonizma Rusije prodaje pod borbu za dobrobit gradjana drugih zemalja.

I jos palamudis o posasti ekstremizma i uticaja desnice, a desnicari sirom svijeta vide svog heroja upravo u Putinu, te bi ti i tebi slicni jedva docekali da vidite nekog poput Le Pen na vlasti. :wink:
bezobrazno i da ne kažem blentavo poređenje ...
Rusija nije Hegemon i zna se koje najveći svijetski Hegemon. Od Hegemona ili Imperije polazi najviše zla. to je sistematski tako jer hegemon uvijek pokušava da zadrži poziciju hegemona. ostali igrači se samo koprcaju i pokušavaju umanjiti ulogu hegemona... što bi za svjetski poredak bilo bolje.

svako pominjanje Rusije je samo odraz kompleksa manje vrijednosti.... jer za zapadni svijet nisu mjerilo rusija, kina niti bilo ko, nego upravo te vrijednosti koje zapadni svijet propagira i koje postoje na papiru... ljudi su siti jer se za ništa više ne pitaju i sve se više odlučuje iznad njihovih glava.
The 51st State

#843 Re: Neredi u Francuskoj

Post by The 51st State »

Rusija nije hegemon :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#844 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Povecavaju se ulozi. Ministarka rada kaze da nema nista od povecanja minimalca za vise od 1,8% kolko je predvidjeno za sljedecu godinu. Kaze da bi to unistilo mnoge poslove
muhafuca

#845 Re: Neredi u Francuskoj

Post by muhafuca »

insomnia78 wrote:
muhafuca wrote:

mi sad kad ti prelije case - popakujes se i u Njemacku - dok ne prelije duras.
Francuzi se bore za sebe vec stotinama godina
Jest al su isto tako oni historijski jedna od svjetskih sila

pa kad god se stoka kod kuce pobuni - elita malo popusti i ode namakne sebi u Africi ili drugim kolonijama sirom svjeta

dok se moglo balansirati ugnjetavanjem drugih zemalja sirom svjeta.

Ovi kod nas nikad nisu imali gdje vani namaknuti - vec stezu, stezu, dok rat ne izbije pa hajde ponovo gradi ispocetka.

Kod nas nema puno protesta - kad stvarno pukne film, rat bude i to je to.
jeza u ledja

#846 Re: Neredi u Francuskoj

Post by jeza u ledja »

ioannes wrote: bezobrazno i da ne kažem blentavo poređenje ...
Rusija nije Hegemon i zna se koje najveći svijetski Hegemon. Od Hegemona ili Imperije polazi najviše zla. to je sistematski tako jer hegemon uvijek pokušava da zadrži poziciju hegemona. ostali igrači se samo koprcaju i pokušavaju umanjiti ulogu hegemona... što bi za svjetski poredak bilo bolje.

svako pominjanje Rusije je samo odraz kompleksa manje vrijednosti.... jer za zapadni svijet nisu mjerilo rusija, kina niti bilo ko, nego upravo te vrijednosti koje zapadni svijet propagira i koje postoje na papiru... ljudi su siti jer se za ništa više ne pitaju i sve se više odlučuje iznad njihovih glava.
Vidi ovog palamudana iz Njemacke, puna mu usta majcice Rusije, kae sto je spominjes. :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#847 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

insomnia78 wrote:Povecavaju se ulozi. Ministarka rada kaze da nema nista od povecanja minimalca za vise od 1,8% kolko je predvidjeno za sljedecu godinu. Kaze da bi to unistilo mnoge poslove
To je manje od 21 Eura. Ima li govora o vraćanju solidarnog poreza?
insomnia78

#848 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Challenger_ wrote:
insomnia78 wrote:Povecavaju se ulozi. Ministarka rada kaze da nema nista od povecanja minimalca za vise od 1,8% kolko je predvidjeno za sljedecu godinu. Kaze da bi to unistilo mnoge poslove
To je manje od 21 Eura. Ima li govora o vraćanju solidarnog poreza?
Ma svi se nesto preko kurca obracaju. Treba predsjednik sutra da primi vodje sindikata i jos neku ekipu pa cemo vidjeti. Odbio je razgovarati sa GJ
insomnia78

#849 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Za sutra u 20:00 najavljeno obracanje predsjednika
Image
Haman neće u Maroko
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#850 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

insomnia78 wrote:Odbio je razgovarati sa GJ
:lol: