Neredi u Francuskoj
- salik79
#2526 Re: Neredi u Francuskoj
Da vidimo tog karikaturistu koji ce oslikati Mikrona kako viri iz Jacobovog (Rotschild) analnog otvora. 
- kamberovica polje
#2527 Re: Neredi u Francuskoj
Uf jbt, pa što ne napišeš kakve memoare? Možda izguraš Annu Frank s bestseller lista.Palmalma wrote: ↑30/10/2020 18:11 Preživjela sam 2005 godinu u Danskoj.
Znam kako ta "sloboda govora" izgleda i šta joj je cilj.
Samo hladne glave i zaobići francuske proizvode i biti će dovoljno.
Nikad nemoj zaboraviti da je bojkot legitimno demokratsko sredstvo i da ono što je muslimanima Poslanik, s.a.w.s, to je Zapadu profit.
Selam sa Skenderije.
- salik79
#2528 Re: Neredi u Francuskoj
A zasto je otpusten?exliberal-ex wrote: ↑31/10/2020 23:27Neznam nasta ciljas.salik79 wrote: ↑31/10/2020 23:25Ne znam sta nisi shvatio iz mog pitanja?exliberal-ex wrote: ↑31/10/2020 23:21
karikaturista je otjeran jer se nije htjeo izivnut ili povuc karikaturu jel tako nekako ?
taj isti karikaturista je zbog toga tuzio list i dobio 40 000 e odstete .sud presudio u njegovu korist jer su novine povrijedile njegovo pravo da slobode izrazavanja ( inace novine nisu drzavne nego privatne ), jel tako nekako bilo .
Neki su to navodili kao primjer cenzure ali su presutili da je sud presudio da je novinar nepravedno otpusten....
Moze li link na tu vijest o presudi?
Garaudyja se, pretpostavljam, ne sjecas?
- Bloo
- Globalna šefica
#2529 Re: Neredi u Francuskoj
Ah povratak forumaša koji ne razlikuju da negiranje FAKTA i kritika (cak i neumjesna) licnosti koja je bila i historijska nije jedno te isto.
Neko, ko povlaci poremećenog labilnog luđaka kao primjer, nadam se ne i uzor, treba da razmotri do kojih se dubina moze spustiti za opravdavanje odredenih akcija.
Neko, ko povlaci poremećenog labilnog luđaka kao primjer, nadam se ne i uzor, treba da razmotri do kojih se dubina moze spustiti za opravdavanje odredenih akcija.
- exliberal-ex
#2530 Re: Neredi u Francuskoj
Siné sacking (2008)salik79 wrote: ↑31/10/2020 23:29A zasto je otpusten?exliberal-ex wrote: ↑31/10/2020 23:27Neznam nasta ciljas.
Neki su to navodili kao primjer cenzure ali su presutili da je sud presudio da je novinar nepravedno otpusten....
On 2 July 2008, a column by the cartoonist Siné (Maurice Sinet) appeared in Charlie Hebdo citing a rumour that Jean Sarkozy, son of Nicolas Sarkozy, had announced his intention to convert to Judaism before marrying his fiancée, Jewish heiress Jessica Sebaoun-Darty. Siné added, "he'll go far, this lad!"[26] This led to complaints of antisemitism. The magazine's editor, Philippe Val, ordered Siné to write a letter of apology or face termination. The cartoonist said he would rather "cut his own balls off," and was promptly fired. Both sides subsequently filed lawsuits, and in December 2010, Siné won a 40,000 euro court judgment against his former publisher for wrongful termination.
- salik79
#2531 Re: Neredi u Francuskoj
Hvala. Trebao si dodati jos i ovo:exliberal-ex wrote: ↑31/10/2020 23:38Siné sacking (2008)salik79 wrote: ↑31/10/2020 23:29A zasto je otpusten?exliberal-ex wrote: ↑31/10/2020 23:27
Neznam nasta ciljas.
On 2 July 2008, a column by the cartoonist Siné (Maurice Sinet) appeared in Charlie Hebdo citing a rumour that Jean Sarkozy, son of Nicolas Sarkozy, had announced his intention to convert to Judaism before marrying his fiancée, Jewish heiress Jessica Sebaoun-Darty. Siné added, "he'll go far, this lad!"[26] This led to complaints of antisemitism. The magazine's editor, Philippe Val, ordered Siné to write a letter of apology or face termination. The cartoonist said he would rather "cut his own balls off," and was promptly fired. Both sides subsequently filed lawsuits, and in December 2010, Siné won a 40,000 euro court judgment against his former publisher for wrongful termination.
A zamisli sta bi se desilo da ga nisu otpustili i da je Sarkozy stao u njegovu odbranu (iako nikakve klasicne uvrede nije ni bilo, a kamoli vrijedjanja Judaizma, kao vjere), pljujuci po Judaizmu i omalovazavajuci jevreje?Siné reported a death threat posted on a site run by the Jewish Defense League. The text said "20 centimeters of stainless steel in the gut, that should teach the bastard to stop and think."[9]
Zato te i pitah, sta je zajednicko u slucaju njih dvojice i "slobode misljenja i govora"?
- salik79
#2532 Re: Neredi u Francuskoj
Jos jednom (fini i posteni Francuzi) :
Ono, ni slucajno nisu krvolocni barbari
Ono, ni slucajno nisu krvolocni barbari
Last edited by salik79 on 31/10/2020 23:55, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#2533 Re: Neredi u Francuskoj
1982 radio interview, shortly after a terrorist attack on Jews in central Paris, in which the cartoonist said: 'Yes, I am anti-Semitic and I am not scared to admit it... I want all Jews to live in fear, unless they are pro-Palestinian. Let them die.' Siné later apologised.salik79 wrote: ↑31/10/2020 23:47 A zamisli sta bi se desilo da ga nisu otpustili i da je Sarkozy stao u njegovu odbranu (iako nikakve klasicne uvrede nije ni bilo, a kamoli vrijedjanja Judaizma, kao vjere), pljujuci po Judaizmu i omalovazavajuci jevreje?
Zato te i pitah, sta je zajednicko u slucaju njih dvojice i "slobode misljenja i govora"?
Nuff?
Ali uputio je izvinjenjeeeeeeee, nije tako mislioo...
Uostalom, sam mozes izguglati naslovnice Carlie Hebdo koje targetiraju Jevreje...pa Papu...pa muslimane...pa jevreje i muslimane zajedno...
- Bloo
- Globalna šefica
- salik79
#2535 Re: Neredi u Francuskoj
Aha, nije imao pravo na slobodu govora i izrazavanja?! Zasto se morao izvinjavati?Bloo wrote: ↑31/10/2020 23:551982 radio interview, shortly after a terrorist attack on Jews in central Paris, in which the cartoonist said: 'Yes, I am anti-Semitic and I am not scared to admit it... I want all Jews to live in fear, unless they are pro-Palestinian. Let them die.' Siné later apologised.salik79 wrote: ↑31/10/2020 23:47 A zamisli sta bi se desilo da ga nisu otpustili i da je Sarkozy stao u njegovu odbranu (iako nikakve klasicne uvrede nije ni bilo, a kamoli vrijedjanja Judaizma, kao vjere), pljujuci po Judaizmu i omalovazavajuci jevreje?
Nuff?
Uostalom, sam mozes izguglati naslovnice Carlie Hebdo koje targetiraju Jevreje...pa Papu...pa muslimane...pa jevreje i muslimane zajedno...pa sveto trojstvo...
Ono, targetira ih kao sto je silovanje Bosnjakinja targetirao? Targetira ih prikazujuci Ausvic kao odmaraliste, bas kao sto je nase masovne grobnice prikazivao kao plaze? Je li to? Ne mogu izgooglati, izvini, mozes li mi pomoci?
- salik79
#2536 Re: Neredi u Francuskoj
Bas im hvala sto su ih vratili! Bas su plemeniti. Kada su ih vratili i nakon koliko godina?
I, jesu li vratili i spolne organe, koje su rado odsijecali i stavljali obezglavljenim zrtvama u usta?
- Bloo
- Globalna šefica
#2537 Re: Neredi u Francuskoj
salik79 wrote: ↑31/10/2020 23:59Aha, nije imao pravo na slobodu govora i izrazavanja?! Zasto se morao izvinjavati?Bloo wrote: ↑31/10/2020 23:551982 radio interview, shortly after a terrorist attack on Jews in central Paris, in which the cartoonist said: 'Yes, I am anti-Semitic and I am not scared to admit it... I want all Jews to live in fear, unless they are pro-Palestinian. Let them die.' Siné later apologised.salik79 wrote: ↑31/10/2020 23:47 A zamisli sta bi se desilo da ga nisu otpustili i da je Sarkozy stao u njegovu odbranu (iako nikakve klasicne uvrede nije ni bilo, a kamoli vrijedjanja Judaizma, kao vjere), pljujuci po Judaizmu i omalovazavajuci jevreje?
Nuff?
Uostalom, sam mozes izguglati naslovnice Carlie Hebdo koje targetiraju Jevreje...pa Papu...pa muslimane...pa jevreje i muslimane zajedno...pa sveto trojstvo...
Ono, targetira ih kao sto je silovanje Bosnjakinja targetirao? Targetira ih prikazujuci Ausvic kao odmaraliste, bas kao sto je nase masovne grobnice prikazivao kao plaze? Je li to? Ne mogu izgooglati, izvini, mozes li mi pomoci?
Potrudi se, ti to mozes...ali tvoj standardni krik koji vec postaje zamoran kada ti se skrene paznja da nisu stvari onakvima kakve ti mislis...stoga - https://forward.com/schmooze/212244/whe ... -jews-too/
Jer nije tesko ako se zeli...naci.
..mozda tebi nije drama uvredljivo s obzirom na tvoje teorije zavjere i sve neprikriveniji antisemitizam, ali...
Dalje, postoji dosta karikatura koji targetiraju ovo o cemu ti pricas (lobi) tako da nije sve u masnim bogatim rucicama izraelskim overlordova koji vladaju iz sjene i zive od holokausta.
I sto se mene tice, ja sam na ovu temu zavrsila sa diskusijom. S obzirom na to da sam moderator, ne bih da se dovodim u situaciju da se spustam u kaljuzu u koju zelis da povuces svakog sagovornika na raznim temama, a koji se ne slaze sa tvojim videnjem svijeta, te da napisem nesto sto bi se moglo shvatiti kao antibilosta...
- exliberal-ex
#2538 Re: Neredi u Francuskoj
Glupo mi je kad se pocne poredit nesto sto je radjeno u 18 ili 19 vjeku ( ili cak ranije) sa sadasnjim normama.
Kolinijalne drzave pravile sranja i te kako ( cak je danski ili holandski kralj najkrvolocniji ako se nevaram) ali opet to treba gledat sa drugacijim ocima.
I ako krenemo gledat unazad dokle idemo ...mislim gdje ce biti pocetna linija, amebe?
Jaci tlaci to je osnova ljudskog drustva nekontam vam pricu sto pokusavate naci opravdanje za nekog balavca koji je dosao iz ko zna koje vukojebine i sad on hoce da ubija po evropi...koja je svrha toga...bas maloprije citam o upadu turske omladine u crkvu u becu i razvaljivanje iste..koji je razlog?
Nece ovo na dobro izac....
Kolinijalne drzave pravile sranja i te kako ( cak je danski ili holandski kralj najkrvolocniji ako se nevaram) ali opet to treba gledat sa drugacijim ocima.
I ako krenemo gledat unazad dokle idemo ...mislim gdje ce biti pocetna linija, amebe?
Jaci tlaci to je osnova ljudskog drustva nekontam vam pricu sto pokusavate naci opravdanje za nekog balavca koji je dosao iz ko zna koje vukojebine i sad on hoce da ubija po evropi...koja je svrha toga...bas maloprije citam o upadu turske omladine u crkvu u becu i razvaljivanje iste..koji je razlog?
- salik79
#2539 Re: Neredi u Francuskoj
Apsolutno nista nisi dokazala. Dobila si pitanje, odgovori. Ovo sto si postavila je vise nego jadno.Bloo wrote: ↑01/11/2020 00:10salik79 wrote: ↑31/10/2020 23:59Aha, nije imao pravo na slobodu govora i izrazavanja?! Zasto se morao izvinjavati?Bloo wrote: ↑31/10/2020 23:55
1982 radio interview, shortly after a terrorist attack on Jews in central Paris, in which the cartoonist said: 'Yes, I am anti-Semitic and I am not scared to admit it... I want all Jews to live in fear, unless they are pro-Palestinian. Let them die.' Siné later apologised.
Nuff?
Potrudi se, ti to mozes...ali tvoj standardni krik koji vec postaje zamoran kada ti se skrene paznja da nisu stvari onakvima kakve ti mislis...stoga - https://forward.com/schmooze/212244/whe ... -jews-too/
..mozda tebi nije drama uvredljivo s obzirom na tvoje teorije zavjere i sve neprikriveniji antisemitizam, ali...nekom karikatura Poslanika je drama uvredljiva do granice da nepoznatim ljudima odsjeca glave, a nekom je prikaz ovoga iz linka takoder vrijedanje...
Dalje, postoji dosta karikatura koji targetiraju ovo o cemu ti pricas (lobi) tako da nije sve u masnim bogatim rucicama izraelskim overlordova koji vladaju iz sjene i zive od holokausta.
I sto se mene tice, ja sam na ovu temu zavrsila sa diskusijom. S obzirom na to da sam moderator, ne bih da se dovodim u situaciju da se spustam u kaljuzu u koju zelis da povuces svakog sagovornika na raznim temama, a koji se ne slaze sa tvojim videnjem svijeta, te da napisem nesto sto bi se moglo shvatiti kao antibilosta...
Ustvari, bolje i ne odgovaraj.
Usput, ovi tvoji na karikaturama ismijavaju ove:
- salik79
#2540 Re: Neredi u Francuskoj
Belgijski kralj. I sve to je ne tako davna historija za koju, bas kao ni Srbi, nisu dozivjeli katarzu, niti su se ikada pokusali izviniti. Vrhunac uvidjavnosti im je konacno vracanje lobanja poklanih Alziraca u domovinu.exliberal-ex wrote: ↑01/11/2020 00:14 Glupo mi je kad se pocne poredit nesto sto je radjeno u 18 ili 19 vjeku ( ili cak ranije) sa sadasnjim normama.
Ko opravdava te divljake?! Koliko se sjecam, zvanicna francuska politika je upravo na strani tih i takvih divljaka i glavosjeca u Siriji, bas kao i na strani izvora i izvoznika te i takve ideologije, KSA, koju naoruzava svim i svacim u njihovom bestijalnom pohodu na Jemen. Tu nesto nisu imali moralnih dilema, bas kao sto Mikron nema moralnih dilema kada, po nalogu njegovog havera, transiraju novinara u ambasadi te kraljevine.

-
tindbe
#2541 Re: Neredi u Francuskoj
Samo da se upišem na ovu temu.
Nabijem ja sve ove koji na bilo koji način pravdaju zvjerska klanja i ubijanja - što zbog političko/historijskih razloga, što zbog ideoloških i religijskih.
Pravi jedan nivo četalja koji su se svetili i klali nas zbog turske vladavine.
Nabijem ja sve ove koji na bilo koji način pravdaju zvjerska klanja i ubijanja - što zbog političko/historijskih razloga, što zbog ideoloških i religijskih.
Pravi jedan nivo četalja koji su se svetili i klali nas zbog turske vladavine.
-
Ci-Nick
#2542 Re: Neredi u Francuskoj
Kako se brzo napravi zamjena teza,.. ja ne vidim da ovdje neko opravdava i brani nahajcanog balavca koji nije znao šta će od svog života pa požurio ganjat đenetske hurije.
Ovdje se branimo od teorije da su svi muslimani isti i da im nije mjesto u Europi.
Eto krščanstvo vlada Europom 200.000 godina pa ima nekakvo ekskluzivno pravo na Europu,. a ima pravo i da razjebe svaku funkcionalnu Islamsku državu.
Dok je Gadafi bio živ nisu izbjeglice prelazile Sredozemlje,.. niti bi da je još uvijek živ.
Ovdje se branimo od teorije da su svi muslimani isti i da im nije mjesto u Europi.
Eto krščanstvo vlada Europom 200.000 godina pa ima nekakvo ekskluzivno pravo na Europu,. a ima pravo i da razjebe svaku funkcionalnu Islamsku državu.
Dok je Gadafi bio živ nisu izbjeglice prelazile Sredozemlje,.. niti bi da je još uvijek živ.
- exliberal-ex
#2543 Re: Neredi u Francuskoj
koji je to narod dozivio katarzu...de ba saliksalik79 wrote: ↑01/11/2020 00:29Belgijski kralj. I sve to je ne tako davna historija za koju, bas kao ni Srbi, nisu dozivjeli katarzu, niti su se ikada pokusali izviniti. Vrhunac uvidjavnosti im je konacno vracanje lobanja poklanih Alziraca u domovinu.exliberal-ex wrote: ↑01/11/2020 00:14 Glupo mi je kad se pocne poredit nesto sto je radjeno u 18 ili 19 vjeku ( ili cak ranije) sa sadasnjim normama.
Ko opravdava te divljake?! Koliko se sjecam, zvanicna francuska politika je upravo na strani tih i takvih divljaka i glavosjeca u Siriji, bas kao i na strani izvora i izvoznika te i takve ideologije, KSA, koju naoruzava svim i svacim u njihovom bestijalnom pohodu na Jemen. Tu nesto nisu imali moralnih dilema, bas kao sto Mikron nema moralnih dilema kada, po nalogu njegovog havera, transiraju novinara u ambasadi te kraljevine.
Slazem se za Siriju, znas i sam da sam na toj temi bio protiv "demokrata" podrzanih sa zapada ali ni Iransko maslo nije za ramazana na tom planu.
- General War
#2544 Re: Neredi u Francuskoj
Eto vidis, ljudi sve pokusaju opravdati poturajuci Ausvice, otkidanje glava po drzavama odakle ovi teroristi niti nisu naravno tu ubace Bosnu racunajuci na psiholoski faktor kao neki parametar..lupe. Ako odsutis onda to prodje kao fakt...ali ako odgovoris onda zato popijes ban.Bloo wrote: ↑01/11/2020 00:10salik79 wrote: ↑31/10/2020 23:59Aha, nije imao pravo na slobodu govora i izrazavanja?! Zasto se morao izvinjavati?Bloo wrote: ↑31/10/2020 23:55
1982 radio interview, shortly after a terrorist attack on Jews in central Paris, in which the cartoonist said: 'Yes, I am anti-Semitic and I am not scared to admit it... I want all Jews to live in fear, unless they are pro-Palestinian. Let them die.' Siné later apologised.
Nuff?
..mozda tebi nije drama uvredljivo s obzirom na tvoje teorije zavjere i sve neprikriveniji antisemitizam, ali...nekom karikatura Poslanika je drama uvredljiva do granice da nepoznatim ljudima odsjeca glave, a nekom je prikaz ovoga iz linka takoder vrijedanje...
- exliberal-ex
#2545 Re: Neredi u Francuskoj
jel ti citas ovu temu ili si samo upao da se upises.Ci-Nick wrote: ↑01/11/2020 00:51 Kako se brzo napravi zamjena teza,.. ja ne vidim da ovdje neko opravdava i brani nahajcanog balavca koji nije znao šta će od svog života pa požurio ganjat đenetske hurije.
Ovdje se reaspravlja Francuska i njena politika otvorenog drustva sto podrazumjeva i pravo da se ismijava i kritikuje sve sto ocito neodgovara mnogim muslimanskim drzavama ....sto automatski opravdava napade ovih budala..procitaj malo nismo mi za ubistva ali....
Sto se tice Gadafija tu se slazem sa tobom, dok je on bio na vlasti imigranti nisu dolazili kao sto dolaze sad niti su postojala trgovina ljudima kao sto se sad desava.On nije bio cvjecka kao sto nije ni Asad ali je definitivno bilo sigurnije dok su oni bili na vlast.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2546 Re: Neredi u Francuskoj
Mislim da je najbolje pitanje za postaviti
Zašto Francuska uopšte ima ovoliko siromašnih ekstremista i probleme u Parizu godinama?
Zašto Francuska uopšte ima ovoliko siromašnih ekstremista i probleme u Parizu godinama?
- rajv0sa
#2547 Re: Neredi u Francuskoj
Živimo u dobu političke koreknosti, gdje je zabranjeno kritikovati sve živo(automatski si homofob, rasista, šovinista, nacista), no po muslimanima i njihovim osjećajima se može pljuvati bez problema. Onaj koji ne vidi problem u tome ili zlonamjeran ili je idiot. Do sada nisam ni jednu osobu vidio koja iskreno zastupa tu tezu o slobodi govora, ili je prijezir prema muslimanima ili neki pokvareni osjećaj superiornosti nad glupim vjernicima (ta varijanta je kod nas mnogo zastupljenija).
Francuska je jedno duboko pokvareno društvo za koje ja lično ne vidim neki izlaz, ali nije da me plaho to nešto sikira.
Francuska je jedno duboko pokvareno društvo za koje ja lično ne vidim neki izlaz, ali nije da me plaho to nešto sikira.
- exliberal-ex
#2548 Re: Neredi u Francuskoj
Napisao sam ranije, drzava je propustila priliku da integrise imigrante u drustvo ( prihvaceni su samo kao prljava radna snaga) ali i sami imigranti su djelimicno krivi jer su vrlo malo radili na svojoj integracij, ostali su zarobljeni u prijasnjem drustvu.
Imas identicnu situaciju i Engleskoj, Njemackoj....
uostalom imas i ljudi iz nasih predjela koji se nisu uposte integrisali niti rade na tome, ne u procentu kao ovi ali definitivno ih ima
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2549 Re: Neredi u Francuskoj
Ma slažem se generalno, mada je Francuska evidentno gora od svih zapadnih sila ili je bar percepcija takva.exliberal-ex wrote: ↑01/11/2020 01:48Napisao sam ranije, drzava je propustila priliku da integrise imigrante u drustvo ( prihvaceni su samo kao prljava radna snaga) ali i sami imigranti su djelimicno krivi jer su vrlo malo radili na svojoj integracij, ostali su zarobljeni u prijasnjem drustvu.
Imas identicnu situaciju i Engleskoj, Njemackoj....
uostalom imas i ljudi iz nasih predjela koji se nisu uposte integrisali niti rade na tome, ne u procentu kao ovi ali definitivno ih ima
I šta je rješenje za ovo? Realno ga nema bez nekih ekstremnih, vjerovatno i pomalo "fašističkih" mjera.
- General War
#2550 Re: Neredi u Francuskoj
Odgovor je vrlo lagan, nisu ni dosli iz bogatstva niti da se obogate, socijala i laganica...a besposlenom covjeku svasta na pamet padne.