Nerealne ocjene ?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
irmanon

#1 Nerealne ocjene ?

Post by irmanon »

Kako bi ste vi postupili, kada biste dobivali nerealne ocijene iz nekog predmeta u kojem ste medju najboljim ako ne i najbolji, profesorica ima svoje ljubimce a vi ako samo na 5 minuta popustite, ona ce to odmah iskoristiti da vam smanji ocijenu. Znaci, maturant sam, imam previse obaveza da bih se peglao pred komisijom sad da polazem ili nesto, ali sta cu u svjedocanstvu ce mi pisati da iz npr Engleskog Jezika imam 3 a zasluzujem 5, ocjena nije mjerilo znanja ali realno svi ce gledati to.

Sta bi vi uradili ? Sva mi je skola debilna, nemam se kome obratiti, ne mozes normalno razgovarati, pitao sam svoju razrednicu ona mi drsko odgovorila tipa kao "ma mrs ba sta hoces ti da znas bio bi na njenom mjestu" pa HALOOO kakva je to logika ? Izgleda moram da se pomirim sa tim ili cu je provocirati do kraja mog skolovanja, a ako me budu namjeravali izbaciti iz skole, tuzim ih ili pozovem inspekciju ako je to uopce moguce ? Jer znam 100% nekoliko stvari koje se krse sa zakonom a koje se desavaju unutar moje skole.

p.s. Nadam se da ce ovo moja profesorica procitati, mlada je :D
pospanko2

#2 Re: Nerealne ocjene ?

Post by pospanko2 »

irmanon wrote:Kako bi ste vi postupili, kada biste dobivali nerealne ocijene iz nekog predmeta u kojem ste medju najboljim ako ne i najbolji, profesorica ima svoje ljubimce a vi ako samo na 5 minuta popustite, ona ce to odmah iskoristiti da vam smanji ocijenu. Znaci, maturant sam, imam previse obaveza da bih se peglao pred komisijom sad da polazem ili nesto, ali sta cu u svjedocanstvu ce mi pisati da iz npr Engleskog Jezika imam 3 a zasluzujem 5, ocjena nije mjerilo znanja ali realno svi ce gledati to.

Sta bi vi uradili ? Sva mi je skola debilna, nemam se kome obratiti, ne mozes normalno razgovarati, pitao sam svoju razrednicu ona mi drsko odgovorila tipa kao "ma mrs ba sta hoces ti da znas bio bi na njenom mjestu" pa HALOOO kakva je to logika ? Izgleda moram da se pomirim sa tim ili cu je provocirati do kraja mog skolovanja, a ako me budu namjeravali izbaciti iz skole, tuzim ih ili pozovem inspekciju ako je to uopce moguce ? Jer znam 100% nekoliko stvari koje se krse sa zakonom a koje se desavaju unutar moje skole.

Imaš ombudsmene za ljudska prava, pa se žali... eto, dotle ti je došlo naše školstvo...
Neradnik

#3 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Neradnik »

Skola nije obavezna zaposli se u komunalnom tamo pali takva logika-prica.Dobro si i dotle doguro.
Joker88

#4 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Joker88 »

ti samo kukas od mature pa nadalje :D

zali se!
kennwood

#5 Re: Nerealne ocjene ?

Post by kennwood »

kupi AK-47 na crnom trzistu za 50 Kemi i napravi masakr na faksu, ko u americi oni debili sto znaju uraditi
kennwood

#6 Re: Nerealne ocjene ?

Post by kennwood »

kennwood wrote:kupi AK-47 na crnom trzistu za 50 Kemi i napravi masakr na faksu, ko u americi oni debili sto znaju uraditi

jedino tako ce te cuti narod, ovako boli svakog racku :D
al nemoj sebe ubiti, pa na sudu se brani i govori kako nam sistem skolstva ne valja ni marke
kennwood

#7 Re: Nerealne ocjene ?

Post by kennwood »

kennwood wrote:
kennwood wrote:kupi AK-47 na crnom trzistu za 50 Kemi i napravi masakr na faksu, ko u americi oni debili sto znaju uraditi

jedino tako ce te cuti narod, ovako boli svakog racku :D
al nemoj sebe ubiti, pa na sudu se brani i govori kako nam sistem skolstva ne valja ni marke

naravno salim se, da ne bi bas bilo sta poslije pa da najebem jer sam nagovorio covjeka :P
irmanon

#8 Re: Nerealne ocjene ?

Post by irmanon »

Gospodin_bez_kravate wrote:Skola nije obavezna zaposli se u komunalnom tamo pali takva logika-prica.Dobro si i dotle doguro.
Sta je pisac ovim htio reci ?
Neradnik

#9 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Neradnik »

irmanon wrote:
Gospodin_bez_kravate wrote:Skola nije obavezna zaposli se u komunalnom tamo pali takva logika-prica.Dobro si i dotle doguro.
da krivca trazis u sebi a ne u drugima.
irmanon

#10 Re: Nerealne ocjene ?

Post by irmanon »

Gospodin_bez_kravate wrote:
irmanon wrote:
da krivca trazis u sebi a ne u drugima.
A po cemu si ti to zakljucio ? Mah joj, zlatni su nasi profesori jelde, pravda vlada u nasem skolskom obrazovnom sistemu, sta ces takva nam je drzava, sva pravedna :D

Tvoje misljenje, ja znam da sam bolji od sviju, eto neka vam se ovi sa Ruskim akcentom prave Englezi u ovom gradu, ja zasigurno necu, imam znanje za sebe, a kada vidim komentare kao sto je tvoj, stvarno se zazelim da postanem kao moji vrsnjaci, wanna be krimosi, odoh i ja u klosare, bye bye school :D
mali_balon

#11 Re: Nerealne ocjene ?

Post by mali_balon »

Jel to sramota biti komunalac, danas je komunalac trazena "roba", na budzetu. Ja bi sad da potpisem da budem onaj sto visi sa kamiona.
kennwood

#12 Re: Nerealne ocjene ?

Post by kennwood »

irmanon wrote:Kako bi ste vi postupili, kada biste dobivali nerealne ocijene iz nekog predmeta u kojem ste medju najboljim ako ne i najbolji, profesorica ima svoje ljubimce a vi ako samo na 5 minuta popustite, ona ce to odmah iskoristiti da vam smanji ocijenu. Znaci, maturant sam, imam previse obaveza da bih se peglao pred komisijom sad da polazem ili nesto, ali sta cu u svjedocanstvu ce mi pisati da iz npr Engleskog Jezika imam 3 a zasluzujem 5, ocjena nije mjerilo znanja ali realno svi ce gledati to.

Sta mislis da je Michael Jordan nakon sto su mu rekli da ne moze igrati za svoju srednju skolu dosao po forumima da se zali kako je nepravda sve to, bi li Jordan bio ono sto je danas??? Ja mislim da ne bi, ovi forumi su zabluda ako mislis uspjeti u necemu, onda moras samo stiisnuti i biti uporan bez obzira na sve! Izvaditi prst iz guzice i zapeti jos jace sad bez obzira na sve, sto ne ubije ojacate.
mehoxy

#13 Re: Nerealne ocjene ?

Post by mehoxy »

Ne mozes ti tu nista.Imao sam jednu takvu profesoricu u srednjoj i neprestano mi je zivot zagorcavala,ni dan danas ne znam zasto me je zena tako mrzila kad joj nikakve probleme nisam pravio.
brain bubbles

#14 Re: Nerealne ocjene ?

Post by brain bubbles »

vjerovatno znas dobro pricati, ali ti se ne uci gramatika (koji k ti treba gramatika ako znas pricati).

Ako je taj problem, nisi jedini, mnogi su prosli to :D
Neradnik

#15 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Neradnik »

irmanon wrote: A po cemu si ti to zakljucio ? Mah joj, zlatni su nasi profesori jelde, pravda vlada u nasem skolskom obrazovnom sistemu, sta ces takva nam je drzava, sva pravedna :D

Tvoje misljenje, ja znam da sam bolji od sviju, eto neka vam se ovi sa Ruskim akcentom prave Englezi u ovom gradu, ja zasigurno necu, imam znanje za sebe, a kada vidim komentare kao sto je tvoj, stvarno se zazelim da postanem kao moji vrsnjaci, wanna be krimosi, odoh i ja u klosare, bye bye school :D
I koga ces na kraju zajebat nego sebe.znanje koje imas tolku ocjenu i dobivas prema tome pametnije bi ti bilo da sjednes i naucis za vise nego da ovde kukas.svako ko je slabo ucio je ganjo neku "pravdu" i trazio krivca u drugima.sto je najtuznije na kraju je moro sjest i naucit a te price da je kriv ovaj ili onaj su zavrsavale zakacene "macku o rep" :D
Nisrin

#16 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Nisrin »

Zar je stvarno problem sjesti sa nastavnicom nasamo poslije casa i reci joj da ti je stalo da imas dobru ocjenu iz tog predmeta jer se trudis i zelis upisati neki fax koji ce imati s tim veze, reci da zelis da upises anglistiku i da s losom ocjenom neces imati nikakve sanse...
Ako si nesto pogrijesio izvini se, ako si o sebi dao pogresan dojam reci da ti je zao, da znas da nije do nje, nego je do tebe i slicno...podigni joj malo ego i ako je i 10% normalan prosvjetni radnik razumjet ce i izaci ce ti u susret ubuduce...ali nemoj ni ti da zloupotrebljavas neciju dobru volju...

Nekako se danas sve svodi na to da su nastavnici krivi, neki dan su nastavnika u skoli na Pofalicima premlatili roditelji ucenika kojemu je dao 1 jer NIJE ZNAO, ali "otkud njemu pravo da njihovom djetetu dadne 1" :S
Eto, dokle smo dogurali...prije su nastavnici bili upravu, danas su djeca...Ne kazem da nema iskompleksiranih nastavnika, ali sam kazes neki drugi imaju 5ice, znaci i ti promijeni pristup, i bit ce sve uredu!

Nista sto iskren i otvoren razgovor ne moze rijesiti, ali zapamti- nastavnica je AUTORITET!

I nije "ocijena" nego je "ocjena"...pretpostavljam da si gimnazijalac, tamo su "zeznute" nastavnice...
Neradnik

#17 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Neradnik »

mali_balon wrote:
Jel to sramota biti komunalac, danas je komunalac trazena "roba", na budzetu. Ja bi sad da potpisem da budem onaj sto visi sa kamiona.
Ta mu je opcija ponuđena da zna sta moze ako ne zavrsi skolu.ja predrasuda nemam nit prema ljudima nit prema poslovima ako su posteni.
irmanon

#18 Re: Nerealne ocjene ?

Post by irmanon »

Gospodin_bez_kravate wrote:
irmanon wrote: A po cemu si ti to zakljucio ? Mah joj, zlatni su nasi profesori jelde, pravda vlada u nasem skolskom obrazovnom sistemu, sta ces takva nam je drzava, sva pravedna :D

I koga ces na kraju zajebat nego sebe.znanje koje imas tolku ocjenu i dobivas prema tome pametnije bi ti bilo da sjednes i naucis za vise nego da ovde kukas.svako ko je slabo ucio je ganjo neku "pravdu" i trazio krivca u drugima.sto je najtuznije na kraju je moro sjest i naucit a te price da je kriv ovaj ili onaj su zavrsavale zakacene "macku o rep" :D
Stvar je u tome sto nemam sta da naucim, mogu imati 5 ako bi bio aktivan svaki cas, ali ona znaci ceka samo jedan cas da budem nespreman tj da ne uradim zadacu i ne javljam se, imao sam dvije 5 a dala mi je prije nekoliko dana 1 jer dosao sam bolestan nikakav i jos sam morao stajati citav cas (znaci sat i po bolestan sam stajao) kao da sam prvi osnovne, a razlog tome je sto sam se nasmijao drugu koji je inace njen mezimac.
irmanon

#19 Re: Nerealne ocjene ?

Post by irmanon »

kennwood wrote:

Sta mislis da je Michael Jordan nakon sto su mu rekli da ne moze igrati za svoju srednju skolu dosao po forumima da se zali kako je nepravda sve to, bi li Jordan bio ono sto je danas??? Ja mislim da ne bi, ovi forumi su zabluda ako mislis uspjeti u necemu, onda moras samo stiisnuti i biti uporan bez obzira na sve! Izvaditi prst iz guzice i zapeti jos jace sad bez obzira na sve, sto ne ubije ojacate.
Dobro receno... :)
Zox

#20 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Zox »

Ako zelis 5, budi uvijek spreman :wink:
Asana

#21 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Asana »

irmanon wrote: Stvar je u tome sto nemam sta da naucim, mogu imati 5 ako bi bio aktivan svaki cas, ali ona znaci ceka samo jedan cas da budem nespreman tj da ne uradim zadacu i ne javljam se, imao sam dvije 5 a dala mi je prije nekoliko dana 1 jer dosao sam bolestan nikakav i jos sam morao stajati citav cas (znaci sat i po bolestan sam stajao) kao da sam prvi osnovne, a razlog tome je sto sam se nasmijao drugu koji je inace njen mezimac.
Nemas sta da naucis? Sve znas? Kako onda mozes ikad biti nespreman?
Znanje je znati sta znas i sta ne znas. Ako ti mislis da sve znas, prava si neznalica.
Kladim se da mislis da je tvoj akcent pokupljen iz americkih filmova dokaz kako dobro vladas jezikom... pa zanemarujes gramatiku i pisanje. Istina je, mnogi ljudi koriste strani jezik da se snadju, i dobro ime ide snalazenje, ali im je jezik i dalje jako los. Ako mislis da ti je dovoljno snalazenje a ne i znanje - kao sto neko rece - ne moras ni zavrsavati skolu ...
Asana

#22 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Asana »

Ovo mi je jako cute ... umjesto bolje se potruditi i uvijek biti spreman - jedina opcija je provocirati .... :run:
Rajvosa26

#23 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Rajvosa26 »

Kako se zamaras glupostima. Za par godina se neces ni sjecati ovih tvojih muka,vec ces sa sjetom i nostalgijom gledati na srednjoskolske dane. Ako znas kao sto tvrdis, super za tebe, koristice ti u zivotu jako. Profesorica takva? Jbg zivot je nepravedan ali ti je to besmislena borba jer ionako uskoro zavrzavas skolu.Uzivaj u mladosti.
irmanon

#24 Re: Nerealne ocjene ?

Post by irmanon »

Asana wrote:
irmanon wrote: Stvar je u tome sto nemam sta da naucim, mogu imati 5 ako bi bio aktivan svaki cas, ali ona znaci ceka samo jedan cas da budem nespreman tj da ne uradim zadacu i ne javljam se, imao sam dvije 5 a dala mi je prije nekoliko dana 1 jer dosao sam bolestan nikakav i jos sam morao stajati citav cas (znaci sat i po bolestan sam stajao) kao da sam prvi osnovne, a razlog tome je sto sam se nasmijao drugu koji je inace njen mezimac.
Nemas sta da naucis? Sve znas? Kako onda mozes ikad biti nespreman?
Znanje je znati sta znas i sta ne znas. Ako ti mislis da sve znas, prava si neznalica.
Kladim se da mislis da je tvoj akcent pokupljen iz americkih filmova dokaz kako dobro vladas jezikom... pa zanemarujes gramatiku i pisanje. Istina je, mnogi ljudi koriste strani jezik da se snadju, i dobro ime ide snalazenje, ali im je jezik i dalje jako los. Ako mislis da ti je dovoljno snalazenje a ne i znanje - kao sto neko rece - ne moras ni zavrsavati skolu ...
Nisam mislio da sam nespreman da ne znam, vec nisam pratio nastavu.. A sto se tice akcenta, ne mislim samo na akcent, dok su moje "kolege" ucile nove rijeci ja nikada nisam imao potrebu za tim.. A dobar sam i u gramatici, ne znam teoretski ali se uvijek dokazem na testu, svi ovi sto imaju petice na kraju dobiju 1 ili 2 a ja uvijek 5 iz zavrsnog testa.. Pa ne znaju prevesti obican tekst ako ga ne vjezbaju a oni imaju 5...
irmanon

#25 Re: Nerealne ocjene ?

Post by irmanon »

Rajvosa26 wrote:Kako se zamaras glupostima. Za par godina se neces ni sjecati ovih tvojih muka,vec ces sa sjetom i nostalgijom gledati na srednjoskolske dane. Ako znas kao sto tvrdis, super za tebe, koristice ti u zivotu jako. Profesorica takva? Jbg zivot je nepravedan ali ti je to besmislena borba jer ionako uskoro zavrzavas skolu.Uzivaj u mladosti.
Ma kakvo uzivanje u mladosti.. Kazes nostalgijom cu gledati na srednjoskolske dane ? HAHAHAHAAHHA. Nemas pojma drug moj, sve cu gledati sa nostalgijom ali ovaj period mog zivota u srednjoj skoli nikad... I nemoj mi molim te generalizovanja, tipa svi tako govore, svima nedostaje srednja, vjeruj mi meni nece.
Locked