Nema sto ko da MISLI, radnici se upitaju, pa se sazna proklinju li ili slave...
A ja ne cujem da je iko od radnika podigao glas i da se buni.
Moderator: anex
Ipak je najgore roditi se glup. Bot se prodaje za pare, ali urođena glupost je gora.
Ne moze, zaista... To dokuciti mogu samo produhovljeni uhljebi poput tebe..Cherry-Cherry wrote: ↑22/10/2025 10:52Ipak je najgore roditi se glup. Bot se prodaje za pare, ali urođena glupost je gora.
Džaba statistika, džaba brojevi, ne može to svako shvatiti.
Pa i uhljeb je glup, jer da nije ne bi bio uhljeb. Ima i glupih ali nisu uhljebi i tim ljudima treba stisnuti ruku, nisu se prodali uprkos svojoj gluposti. Uhljeb je gori od atomske bombe i apsolutno ničim ne pridonosi društvu, okolini, drzavi, kugli zemljskoj, svemiru i svemu ostalom.Cherry-Cherry wrote: ↑22/10/2025 10:52Ipak je najgore roditi se glup. Bot se prodaje za pare, ali urođena glupost je gora.
Vidi, ja znam da bi ti volio da si u tekekomu. Prati konkurse, možda i uspiješ.ljubijankic wrote: ↑22/10/2025 10:53Pa i uhljeb je glup, jer da nije ne bi bio uhljeb. Ima i glupih ali nisu uhljebi i tim ljudima treba stisnuti ruku, nisu se prodali uprkos svojoj gluposti. Uhljeb je gori od atomske bombe i apsolutno ničim ne pridonosi društvu, okolini, drzavi, kugli zemljskoj, svemiru i svemu ostalom.Cherry-Cherry wrote: ↑22/10/2025 10:52Ipak je najgore roditi se glup. Bot se prodaje za pare, ali urođena glupost je gora.
Slabo ti znanje. Ako vec hoces da znas nesto, znaj da sam mogao biti i na boljim mjestima od telecoma ali ipak nisam bio na prodaju. Nisam ja patriota jbgCherry-Cherry wrote: ↑22/10/2025 10:55Vidi, ja znam da bi ti volio da si u tekekomu. Prati konkurse, možda i uspiješ.ljubijankic wrote: ↑22/10/2025 10:53Pa i uhljeb je glup, jer da nije ne bi bio uhljeb. Ima i glupih ali nisu uhljebi i tim ljudima treba stisnuti ruku, nisu se prodali uprkos svojoj gluposti. Uhljeb je gori od atomske bombe i apsolutno ničim ne pridonosi društvu, okolini, drzavi, kugli zemljskoj, svemiru i svemu ostalom.Cherry-Cherry wrote: ↑22/10/2025 10:52
Ipak je najgore roditi se glup. Bot se prodaje za pare, ali urođena glupost je gora.
neka promijene posao ako im se ne svidjaCherry-Cherry wrote: ↑22/10/2025 10:01 Branim pravo na rad i slobodu izbora, a ne sjevernokorejsko ograničavanje.
a uhljebi pametni u pmCherry-Cherry wrote: ↑22/10/2025 10:52Ipak je najgore roditi se glup. Bot se prodaje za pare, ali urođena glupost je gora.
Inace kasirke poznate po revoltu
Sve bi ti dao za moje radno mjesto, koje veze nema sa šalterom, kao i za putovanja.tokio25 wrote: ↑22/10/2025 11:02a uhljebi pametni u pmCherry-Cherry wrote: ↑22/10/2025 10:52Ipak je najgore roditi se glup. Bot se prodaje za pare, ali urođena glupost je gora.
da su pametni ne bi radili na salteru nego bi bar tu napredovali
al jbg to je tebi i takvima vrh i vrhunac sopinga u galeriji kad jednom godisnje odes da se islikas za instagram
Ako ti na to moram odgovoriti, onda ti nemas dodira sa realnoscu. Pa jbte onima kojima nadoknadjuju sredstva iz svog dzepa ako se npr nesto ukrade u marketu. Eto kome.
Ne nakoknađuju. Prilikom svake inventure imas određeni dio novca koji može faliti kroz robu, a zavisi od radnje do radnje. Bar je tako u Konzumu. Naravno, ako ti za 2 mjeseca fali 10.000km robe onda neko treba pokriti te troskove.peca777 wrote: ↑22/10/2025 11:24Ako ti na to moram odgovoriti, onda ti nemas dodira sa realnoscu. Pa jbte onima kojima nadoknadjuju sredstva iz svog dzepa ako se npr nesto ukrade u marketu. Eto kome.
Nadoknadjuju. Ne jedi govna.
Hvala.Pandakonda wrote: ↑22/10/2025 08:44Da bi to razumio moras se vratiti na razlog zasto je uopste ovo uvedeno. A to je jer su veliki lanci lobirali da se svima zabrani rad kako bi profit ostao kod njih drugim danima.Naslovnica wrote: ↑21/10/2025 22:50Pa evo zar, zaboga, godinu dana nisu u stanju da isprave grešku?!
Šta treba da se desi da bi se to promijenilo
Sva dikusija oko toga stane u jedno pitanje koje je postavljeno predstavnicima lanaca na jednog od sjednica kad su lobirali:
"Zasto zelite svima zakonski zabraniti radnu nedjelju kada vi sami od sebe mozete zatvoriti svoje radnje i poslovnice ?"
Na sta su ovi hladno dogovorili
"Jer ce onda ostali pokupiti profit"
Evo primjer ovoga iz mog naselja. Mi tu imamo lokalni bingo i imamo jednu piljaru koju drzi covjek sa zenom i kcerkom. U jednom trenutku bingo nije imao dovoljno radnika i sami od sebe su morali zatvarati radnju nedjeljom. Vlasnicima te piljare je to ispalo ekstra jer ljudi nisu mjenjali svoje navike nego su svi dolazili kod njih nedjeljom, umjesto subotom da uzmu sve u bingu ili da hodaju puno dalje do drugog lanca. E sad to pomnozi sa x brojem naselja, pogotovo u manjim sredinama gdje imas po 1 max 2 trgovine velikih lanaca i onda vidis sta zulja te lance. Kada se uvela neradna nedjelja, ti isti ljudi koji su isli kod tog lika sada subotom idu u bingo zato jer je malo jeftiniji i jer ce ljudi preferirati te vece lance radi veceg izbora umjesto da kod njega kupuju. Vazno je napomenuti da covjek nije lihvar i cijene su malo skuplje nego u ostalim marketima sto ima smisla jer je mali biznis i jer radi do 23h. Ako je kola 1.5 u bingu kod njega je bila 1.80-2 KM
Upravo radi toga je sad Hasicevic u "klinču". Shvaća da nema smisla da vlasnicima (i njihovim porodicama) vlastitih radnji brani rad nedjeljom, ali je onda pod kontra pritiskom gdje bi ga veliki lanci stisnuli da i njima dopusti neki izuzetak kao sto se recimo diskutovalo o hrvatskom modelu. E onda se i tu komplikuje jer sindikati ne zele nikakve izuzetke i onda bi tek zakuhao sa njima i ne bi dobio nista od glasova koje su mu obecali
Slomi se da budem na salteru i da sopingujem nedjeljom a jednom godisnje u bg da odemCherry-Cherry wrote: ↑22/10/2025 11:24Sve bi ti dao za moje radno mjesto, koje veze nema sa šalterom, kao i za putovanja.tokio25 wrote: ↑22/10/2025 11:02a uhljebi pametni u pmCherry-Cherry wrote: ↑22/10/2025 10:52
da su pametni ne bi radili na salteru nego bi bar tu napredovali
al jbg to je tebi i takvima vrh i vrhunac sopinga u galeriji kad jednom godisnje odes da se islikas za instagram
Bolje u svakom slučaju od kladionice.
Evo vi namecete ko ce da radi a ko da ne radi nedjeljom. Iako sve pise u zakonu. A ja sam namjerno u svom postu napisao par "primjera nametanja",jer sam znao da ce neko ovo potegnuti kao kontra argument.kakaljin wrote: ↑21/10/2025 19:07Opet ti nameces kako ce neko da provodi nedelju, ni tebi niko ne namece sta ces raditi odredjenim danima tao nemoj ni ti drugima nametati. Opsutete i pusti da druge zive kako zelezippoo87 wrote: ↑21/10/2025 16:40 Koliko jadan zivot moras imati,da ti se nedjelja svodi na kafu u trznom centru i usput neke hlace/majicu da kupis![]()
![]()
Normalni ljudi nedjeljom idu na izlete,naprave turu sa porodicom u drugi grad,odu na planinu ,voze biciklo ili planinaska tura,neki rostiljaju kuci sa drustvom,onda radis na imanju ,vikendici,oko kuce nesto,itd itd itd
Samo ova budzetska nedonoscad u Sarajevu kuka i dreci iako pored nedjelje,imaju i slobodnu subotu,da to sve isto rade sa sebi slicnim.
Jbte trzni centar...kada moram otici nesto kupovati ili obnoviti odjecu/obucu,sav se istraumiram unaprijed...nista gore na svijetu mi nije od isprobavanja ovog ili onog. Isto tako i piti kafe po trznim centrima...pa ima milion ljepsih kafica van centra.
Ili ovi Retail Parkovi...sranje obicno...kao zatvorena pijaca,koridor sto je nekada bio. Jednom samo bio u Doboju i to biciklom,napravio turu iz Gracanice do Doboja
Tacno vidis po tome ko i kako koristi vrijeme,kolika je ko mentalna sirotinja i primitivac,po tim navikama![]()