Nerad Zimske službe KJKP Rad
Moderator: O'zone
#1 Nerad Zimske službe KJKP Rad
Iako su uredno potpisali ugovor o održavanju ulica u Novom gradu Zimska sužba KJKP Rne izvršava svoje obaveze .Pogotovo kad se radi o ulicama 3 i 4 prioriteta .Otkako je pao snijeg (a nije stalno padao) u većini ulica 3 i 4 prioriteta nismo vidjeliad vozilo zimske službe . i u ovim, ulicama žive ljudi kojima trebaju osnovvne životne potrebe ,posebice naglašavajući zdrastvene usluge (usluge Hitne pomoći čija vozila ne mogu ni proviriti u ove ulice
Napomene radi Općina novi grad je unazad 2-3 godine imala ugovor sa nekom firmom iz Kiseljaka koja je adekvatno ispunjavala svoje obaveze
2 puta su u toku noći prolazili ulicomčistili i sipali so. Rijetko se desilo da hitna ,policija vatrogasci nemogu u ove ulice iako su bile 3 i 4 prioriteta.
Da napomenem a mnogi se toga sjećaju da je snijeg bio duplo veći.
Zimska služba nemože da očisti ulice iako sveukupno nije palo 25 cm
Što se tiče moje ulice ja već od danas organizujem potpisivanje peticije u svojoj ulici za promjenu izvođača ovih usluga ,koja će biti uručrna lično G-dinu Efendiću.
I u ovim ulicama ima i starih i bolenih....
Napomene radi Općina novi grad je unazad 2-3 godine imala ugovor sa nekom firmom iz Kiseljaka koja je adekvatno ispunjavala svoje obaveze
2 puta su u toku noći prolazili ulicomčistili i sipali so. Rijetko se desilo da hitna ,policija vatrogasci nemogu u ove ulice iako su bile 3 i 4 prioriteta.
Što se tiče moje ulice ja već od danas organizujem potpisivanje peticije u svojoj ulici za promjenu izvođača ovih usluga ,koja će biti uručrna lično G-dinu Efendiću.
#2 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Šta bi bilo da je pao metar
Naravno da trebate organizovat potpisivanje peticije . Oni su plaćeni za to .Građani to plaćaju.Niko nije dao novac opštini Novi grad. To je novac građana ove opštine
Naravno da trebate organizovat potpisivanje peticije . Oni su plaćeni za to .Građani to plaćaju.Niko nije dao novac opštini Novi grad. To je novac građana ove opštine
#3 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Vidi, realno ljudi rade najbolje sto mogu.
Vecina ljudi se zali zasto se mahale ne ciste, e pa prvo opstina nece da finansira to.
Drugo zakon postoji koji kaze da stanari moraju ocisti ispred svoje kuce.
Međutim nas mentalitet grozni to ne dozvoljava.
Mene komsija napade sto sam cistio ispred svoje kuce eto napravio si gore a sramota za ostale.
Ma mrs a ja za 20 minuta sam ocistio 50 metara ulice.
Vecina ljudi se zali zasto se mahale ne ciste, e pa prvo opstina nece da finansira to.
Mene komsija napade sto sam cistio ispred svoje kuce eto napravio si gore a sramota za ostale.
-
#4 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Bolje ti je organizuj ciscenje ulice a ne peticijumesihtrko wrote:Iako su uredno potpisali ugovor o održavanju ulica u Novom gradu Zimska sužba KJKP Rne izvršava svoje obaveze .Pogotovo kad se radi o ulicama 3 i 4 prioriteta .Otkako je pao snijeg (a nije stalno padao) u većini ulica 3 i 4 prioriteta nismo vidjeliad vozilo zimske službe . i u ovim, ulicama žive ljudi kojima trebaju osnovvne životne potrebe ,posebice naglašavajući zdrastvene usluge (usluge Hitne pomoći čija vozila ne mogu ni proviriti u ove ulice
Da hocete ostati zatrpani do proljeca
#5 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Ja ovih dana svaki dan pomalo lopatom prodjem ispred svog ulaza. Ne cekam ni komsije ni Rad...
- konektovan
#6 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Kod mojih roditelja, postoji jedna dionics puta od 100-150 m koju tteba ocistiti i prikljuciti se na drugi put koji je ociscen, al' kurko, niko ni da mrdne guzom. Problem ulaska grtalica u mahale i uske ulice, svake godine onemogucavaju nepropisno parkirana vozila, i to je jedan od vecih problema, ali to ne treba jkp rad da rješava.lajkujMe wrote:Vidi, realno ljudi rade najbolje sto mogu.
#7 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
na broj zimske službe 033/646-106 niko se ne javlja
Sve direktore u Radu hitno smjeniti
#8 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
mesihtrko wrote:na broj zimske službe 033/646-106 niko se ne javlja

Evo samo će što nisu.
-
#9 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Realno ovo je malo snijega, glavne komunikacije su sasvim dobro očišćene, sastrugano do asfalta, po krajevima uvijek ima malo snijega. Po meni veći je problem trotoari koji su gotovo netaknuti.
#10 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Gdje su ociscene? Evo ulica iza katedrale, maloprije prodjoh, nije grtalica prosla dva dana.Milenkov buraz wrote:Realno ovo je malo snijega, glavne komunikacije su sasvim dobro očišćene, sastrugano do asfalta, po krajevima uvijek ima malo snijega. Po meni veći je problem trotoari koji su gotovo netaknuti.
#11 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Nisu samo parkirana auta, oni i nece da ulaze. Ne znam zasto im se uopste placa ista cijena komunalnih usluga kad ne pridaju istu paznju kao ostalim stanovnicima grada.konektovan wrote:Kod mojih roditelja, postoji jedna dionics puta od 100-150 m koju tteba ocistiti i prikljuciti se na drugi put koji je ociscen, al' kurko, niko ni da mrdne guzom. Problem ulaska grtalica u mahale i uske ulice, svake godine onemogucavaju nepropisno parkirana vozila, i to je jedan od vecih problema, ali to ne treba jkp rad da rješava.lajkujMe wrote:Vidi, realno ljudi rade najbolje sto mogu.
-
#12 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Gdje iza katedrale? Mula Mustafe Bašeskije ili Josipa Štadlera kod Muzičke? Ovaj dio Marijin dvor i glava komunikacija je jutros u 7 bila sasvim ok. Trotoari su bili katastrofa, naravno može i treba bolje.DaffyDuck wrote:Gdje su ociscene? Evo ulica iza katedrale, maloprije prodjoh, nije grtalica prosla dva dana.Milenkov buraz wrote:Realno ovo je malo snijega, glavne komunikacije su sasvim dobro očišćene, sastrugano do asfalta, po krajevima uvijek ima malo snijega. Po meni veći je problem trotoari koji su gotovo netaknuti.
Last edited by Milenkov buraz on 04/01/2019 10:44, edited 1 time in total.
#13 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Ovako je bilo 2014. moj vam je prijedlog da zovete nadležne iz Općine Novi grad
NAKON PRITUŽBI GRAĐANA NA LOŠE ČIŠĆENJE ULICA: Održan hitan sastanak sa predstavnicima firme Grakop
Nakon pritužbi građana na loše čišćenje padinskih ulica u dijelu općine Novi Grad koje održava firma Grakop, danas je u zgradi Općine održan hitan sastanak sa predstavnicima ove firme. Donošenjem novog Zakona o cestama FBiH , a na osnovu donesenih kriterija Općina je u nadležnost dobila veći broj u...
NAKON PRITUŽBI GRAĐANA NA LOŠE ČIŠĆENJE ULICA: Održan hitan sastanak sa predstavnicima firme Grakop
Nakon pritužbi građana na loše čišćenje padinskih ulica u dijelu općine Novi Grad koje održava firma Grakop, danas je u zgradi Općine održan hitan sastanak sa predstavnicima ove firme. Donošenjem novog Zakona o cestama FBiH , a na osnovu donesenih kriterija Općina je u nadležnost dobila veći broj u...
#14 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Na sta imam veliku zamjerku je broj fizikanera koji lopataju.
Kad RAD kaze angazovano 50 vozila i 150 to znaci 50 vozaca i 100 lopatara.
Za ovoliki grad 100 ljudi je smjesna cifra.
Ne znam zasto ne zaposle jos sezonaca da odrade ciscenje trotuara i bitnih mjesta...
Kad RAD kaze angazovano 50 vozila i 150 to znaci 50 vozaca i 100 lopatara.
Za ovoliki grad 100 ljudi je smjesna cifra.
Ne znam zasto ne zaposle jos sezonaca da odrade ciscenje trotuara i bitnih mjesta...
- trambusek88
#15 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
RAD godinama šuti o šteti koju pravi osmogodišnji moratorij na zapošljavanja u kantonalnim firmama, kriju ko zmija noge da fali vozača, koliko ih je za 8 godina otišlo u penziju, koliko vani, a novi se radnici u svim firmama primaju na kapaljku uz posebne pristanke vlade.
Razlika od prije 8 godina i sada je očigledna, bar na ulici na koju gleda moj prozor, a kojom prolazi trolejbus.
Nekad su grtalice prolazile svako malo kad pada, a i trotoar bi bio relativno brzo očišćen, a sada grtalica vrlo rijetko prođe, i na cesti ima ugaženog snijega iako slabo pada.
Poruka vlastima: Zabranite primanje administracije, i dozvolite normalno zapošljavanje onih radnika koji rade i koji su neophodni za normalno pružanje usluge.
Razlika od prije 8 godina i sada je očigledna, bar na ulici na koju gleda moj prozor, a kojom prolazi trolejbus.
Nekad su grtalice prolazile svako malo kad pada, a i trotoar bi bio relativno brzo očišćen, a sada grtalica vrlo rijetko prođe, i na cesti ima ugaženog snijega iako slabo pada.
Poruka vlastima: Zabranite primanje administracije, i dozvolite normalno zapošljavanje onih radnika koji rade i koji su neophodni za normalno pružanje usluge.
#16 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Petrakijina i Josipa Štadlera. Prije sat vremena.Milenkov buraz wrote:Gdje iza katedrale? Mula Mustafe Bašeskije ili Josipa Štadlera kod Muzičke? Ovaj dio Marijin dvor i glava komunikacija je jutros u 7 bila sasvim ok. Trotoari su bili katašstrofa, naravno može i treba bolje.DaffyDuck wrote:Gdje su ociscene? Evo ulica iza katedrale, maloprije prodjoh, nije grtalica prosla dva dana.Milenkov buraz wrote:Realno ovo je malo snijega, glavne komunikacije su sasvim dobro očišćene, sastrugano do asfalta, po krajevima uvijek ima malo snijega. Po meni veći je problem trotoari koji su gotovo netaknuti.
U srijedu, snijeg pada cijeli dan. Ulica SBB kojom saobraca javni saobracaj nijednom nije ociscena do 8 navece. Sol uopste nije posuta.
Uopste nije palo puno snijega ovih dana, sasvim je obicna i standardna zima za Sarajevo, i tek su sinoc bile niske temperature za so, a grad je toliko zapusten da je to strasno...
#17 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Izvini, RAD ne suti jer prima administraciju jer je dorektora i njegove briga da uhjlebe neke svoje, a bas ih briga kako se obavlja njihova stvarna nadleznost. Pa na jednom Vilsonovom setalisti trava visoka skoro pola metra je pokosena skoro tek na jesen. Grad je cijelo ljeto bio u uzasnom stanju, jedino su Marijin dvor redovno kosili i uredjivali- ispred parlamenta valjdatrambusek88 wrote:RAD godinama šuti o šteti koju pravi osmogodišnji moratorij na zapošljavanja u kantonalnim firmama, kriju ko zmija noge da fali vozača, koliko ih je za 8 godina otišlo u penziju, koliko vani, a novi se radnici u svim firmama primaju na kapaljku uz posebne pristanke vlade.

Nema odgovornosti, niko ih ne poziva na istu i NIJE direktora briga. Takoje u vecini JP. I ono sto je valjalo, vise ne valja.
-
#18 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Iskreno nešto ne vjerujem jer ja stanujem u ulici 2 ili 3 prioriteta i čistili su svaki dan a da ne očiste Maršala Tita ili Josipa Štadlera.DaffyDuck wrote: Petrakijina i Josipa Štadlera. Prije sat vremena.
U srijedu, snijeg pada cijeli dan. Ulica SBB kojom saobraca javni saobracaj nijednom nije ociscena do 8 navece. Sol uopste nije posuta.
Uopste nije palo puno snijega ovih dana, sasvim je obicna i standardna zima za Sarajevo, i tek su sinoc bile niske temperature za so, a grad je toliko zapusten da je to strasno...
#19 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Vjerovao, ne vjerovao, tako je...
#20 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
pa sad će, još malo i otkucalo za vječnog direktora KJKP Rad, Selima Babića..Haris.ba wrote:mesihtrko wrote:na broj zimske službe 033/646-106 niko se ne javlja
Sve direktore u Radu hitno smjeniti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo samo će što nisu.
Koliko je dugo već direktor ko da mu je babo u amanet Rad ostavio.
-
#21 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
A jbg. kod nas je sve moguće.DaffyDuck wrote:Vjerovao, ne vjerovao, tako je...
- trambusek88
#22 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Možda prime na način ko Pokop. Grobara fali, kad im odobre radnike prime se radnici na papiru grobari NK, kratko drkaju ku*ac u vlakovu dok im drugi radnici zarađuju platu, onda odu gdje su i planirani - u upravu. Na papiru NK grobar - u stvarnosti kancelarija.DaffyDuck wrote:Izvini, RAD ne suti jer prima administraciju jer je dorektora i njegove briga da uhjlebe neke svoje, a bas ih briga kako se obavlja njihova stvarna nadleznost. Pa na jednom Vilsonovom setalisti trava visoka skoro pola metra je pokosena skoro tek na jesen. Grad je cijelo ljeto bio u uzasnom stanju, jedino su Marijin dvor redovno kosili i uredjivali- ispred parlamenta valjdatrambusek88 wrote:RAD godinama šuti o šteti koju pravi osmogodišnji moratorij na zapošljavanja u kantonalnim firmama, kriju ko zmija noge da fali vozača, koliko ih je za 8 godina otišlo u penziju, koliko vani, a novi se radnici u svim firmama primaju na kapaljku uz posebne pristanke vlade.
Poruka vlastima: Zabranite primanje administracije, i dozvolite normalno zapošljavanje onih radnika koji rade i koji su neophodni za normalno pružanje usluge.![]()
Nema odgovornosti, niko ih ne poziva na istu i NIJE direktora briga. Takoje u vecini JP. I ono sto je valjalo, vise ne valja.
-
#23 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Jedino to, smjene ili ono da raje nagrne u kancelariju u strpa tu SDA bagru u kontejnere k'o u Ukrajini što su političare pojedine.gidra wrote:pa sad će, još malo i otkucalo za vječnog direktora KJKP Rad, Selima Babića..Haris.ba wrote:mesihtrko wrote:na broj zimske službe 033/646-106 niko se ne javlja
Sve direktore u Radu hitno smjeniti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo samo će što nisu.
Koliko je dugo već direktor ko da mu je babo u amanet Rad ostavio.
#24 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Ma ko?? Ovdje?? Pa da mu se neko zamjeri, ne daj boze

-
#25 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad
Ma ja, standardna, selamanje, dobri vjernici svaki dan na džumi a to što ne rade svoj posao kako je ono dobro Bake rekao za Šaju...ko radi taj i griješi, ha ja.DaffyDuck wrote:Ma ko?? Ovdje?? Pa da mu se neko zamjeri, ne daj boze![]()
![]()