Primjer 1, tekst i komentari: LINK 1
Primjer 2, forumska tema: LINK 2
Radi se o nekoj vrsti poremećaja (?) od kojeg tijelo (ili koža?), iako čisto, redovno tuširano, uz čistu odjeću, ipak "izbacuje" neprijatan miris. Neki kao uzrok navode poremećaj štitne žlijezde, ili znojnih žlijezda, bubrega, jetre, ili lošu ishranu, konzumiranje mesa, alkohola, cigareta... ali niko da potvrdi da je promjenom navika ishrane i sl. problem nestao. Ljudi su posjećivali dermatologe, pregledali se, pokušavali sa vegetarijanskom ishranom... ništa. Često se neprijatan miris javi u "talasima", odnosno sve super pa odjednom nije, pa onda opet OK, pa ponovo nije. Nekad se javi izlaskom na hladan ili topao zrak iz tople odnosno hladne prostorije. Nekad se javi pod uticajem grijanja. Situacija je neprijatna jer okolina misli da ste loši sa higijenom, a zapravo u želji da se riješite problema vi u higijeni čak i pretjerate. Onda se navodi da može pomoći kupanje u kadi sa dodavanjem sode bikarbone, korištenje antibakterijskih sapuna, a drugi opet kažu da su isti ti sapuni štetni jer uklanjaju i korisne bakterije... dalje se spominje sumnja da i dezodoransi mogu napraviti ovaj poremećaj... i opet nigdje potvrde ničega.
Sve sam ovo sad sumirao šta ljudi, najčešće mladi, opa spola, navode po internetu kao lična iskustva, a ujedno pitam da li ste vi nekad imali ovaj problem i, još važnije, da li ste ga riješili i kako? Iz vlastitog iskustva mogu reći da sam nailazio na takve slučajeve, sigurno ćete se čitajući ovo i sami sjetiti nekoga, ali sam ih i sam pogrešno shvatao dok se meni nije desilo. Sad mi je tek jasna priroda problema i da se radi o zdravlju a ne o nečistoći.
Podijelite iskustva, znam da vas ima, nema potrebe za skrivanjem i sramljenjem.
PS: Molim bez neumjesnih komentara, tema je ZDRAVLJE, a moderatori ionako imaju dovoljno posla. Hvala.