Neprijatan miris iz ventilacijskih ispusta u kabini

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bobsamir

#1 Neprijatan miris iz ventilacijskih ispusta u kabini

Post by bobsamir »

Vlasnik sam SEAT Cordobe 2006 sa automatskom klimom i nekada, pri uključenju klime, osjetim čudan neprijatan miris iz ventilacionih ispusta. Pričao sam sa nekim serviserima i dobio sam preporuke da se taj miris uklanja upotrebom spreja-pjene koja se aplicira u dovod ventilacije. Jeste li imali iskustva sa takvim stvarima i kako se ustvari koristi taj sprej?
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

Nađi nekog ko je rođen za vrijeme behara u prolječe, pa nek' prne pred autom :D
shadow

Post by shadow »

promjeni cabin filter prvo.
Qler

Post by Qler »

jesi li ga ikad mjenjao?

nije upuceno tebi, ali mi nikako nije jasno kako neki ljudi ne mjenjaju filtere.. i onda kukaju slabije vuce, smrdi u autu, otisla pupma goriva.. a kad pitas kad je mjenjao filtere ko' telad blenu u tebe...
and

#5 Re: Neprijatan miris iz ventilacijskih ispusta u kabini

Post by and »

bobsamir wrote:Vlasnik sam SEAT Cordobe 2006 sa automatskom klimom i nekada, pri uključenju klime, osjetim čudan neprijatan miris iz ventilacionih ispusta. Pričao sam sa nekim serviserima i dobio sam preporuke da se taj miris uklanja upotrebom spreja-pjene koja se aplicira u dovod ventilacije. Jeste li imali iskustva sa takvim stvarima i kako se ustvari koristi taj sprej?
imaš kao neku bočicu koju staviš na sjedište iz koje isparava sredstvo za čišćenje,auto je zatvoreno,upaljeno i upaljena klima.
bosan

Post by bosan »

Znaci da trebas izvrsiti dezinfekciju . Servis za klimu ti je najbolja opcija.
To sa sprejem nije bas ucinkovito.
dr.iver

Post by dr.iver »

promijeni i filter klime, pa onda dezinfekcija cijevi kojima zrak prolazi....
Šole

Post by Šole »

buraz ne čačkaj, meni je pjena uništila radio-kasetofon na Oktaviji, sad me je došla pita skuplja od tepsije. Imaš klima centar u Butmiru, pa nek se oni bore sa mikroorganizmima koji se nakupe na kondenzatoru klime preko zime.
skojotovski

Post by skojotovski »

imas Elektronik centar, preko puta Remize, tata-mate za klimu. ali, prije toga, promijeni filter, pa na ciscenje dovoda-odvoda, odnosno novo punjenje.
zna zaja

Post by zna zaja »

Da ti pravo kazem da ne znam za taj sprej , ali sam siguran da ti problem može riješiti par kapi mirisnog etericnog ulja ( naravno nakon ciscenja instalacije )
Post Reply