Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
siimee
#1 Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Zdravo forumaši,
imao sam prije nekih 5-6 mjeseci incident sa isfrustriranim policajcem (koji nije saobraćajac nego FUP), koji mi je iz čista mira pisao 300KM kazne i prolazak kroz crveno na semaforu (nije mu žena dala, šta li).
Tih 300KM pored prolaska kroz crveno (koji nije bio) radi kojeg se oduzima na mjesec dozvola, uključuje i još par banalnosti tipa lanaca (mada su nove zimske gume bile), zatamnjenih stakala (iako su fabrički zatamnjena) i pojasa (iako sam bio vezan). To je bila prva kazna u životu i platio sam je pri registraciji novog automobila jer nisam bio u državi kada mi je ista dostavljena.
Danas mi je došlo rješenje za predaju vozačke u "ODMAH" roku, i zanima me do kada mogu odugovlačiti da je ne predam.
Naime, meni je registracija na autu otprilike 100KM/mjesečno, a piše da je kazna ako se ne preda ODMAH VD 100KM, pa me interesuje do kojeg to roka, do iduće registracije koja mi je u Februaru ili?
Ukoliko mi je kazna za nepredavanje vozačke dozvole jednaka cijeni mjesečne registracije vozila, apsolutno nema razloga da je predajem do isteka registracije.
TL;DR;
Šta se desi ukoliko ne predam svoju vozačku u narednih recimo 6 mjeseci, ima li ikakva zatezna kamata ili slično na kaznu od 100KM koju ću platiti radi nepredavanja iste na vrijeme?
Hvala na odgovorima.
imao sam prije nekih 5-6 mjeseci incident sa isfrustriranim policajcem (koji nije saobraćajac nego FUP), koji mi je iz čista mira pisao 300KM kazne i prolazak kroz crveno na semaforu (nije mu žena dala, šta li).
Tih 300KM pored prolaska kroz crveno (koji nije bio) radi kojeg se oduzima na mjesec dozvola, uključuje i još par banalnosti tipa lanaca (mada su nove zimske gume bile), zatamnjenih stakala (iako su fabrički zatamnjena) i pojasa (iako sam bio vezan). To je bila prva kazna u životu i platio sam je pri registraciji novog automobila jer nisam bio u državi kada mi je ista dostavljena.
Danas mi je došlo rješenje za predaju vozačke u "ODMAH" roku, i zanima me do kada mogu odugovlačiti da je ne predam.
Naime, meni je registracija na autu otprilike 100KM/mjesečno, a piše da je kazna ako se ne preda ODMAH VD 100KM, pa me interesuje do kojeg to roka, do iduće registracije koja mi je u Februaru ili?
Ukoliko mi je kazna za nepredavanje vozačke dozvole jednaka cijeni mjesečne registracije vozila, apsolutno nema razloga da je predajem do isteka registracije.
TL;DR;
Šta se desi ukoliko ne predam svoju vozačku u narednih recimo 6 mjeseci, ima li ikakva zatezna kamata ili slično na kaznu od 100KM koju ću platiti radi nepredavanja iste na vrijeme?
Hvala na odgovorima.
Last edited by siimee on 03/06/2018 21:23, edited 4 times in total.
- vješalica
#2 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Kakvaje to mjesecna registracijavozila?
A kaznu imas ako ne predas mada si skroz konfuzan al eto
Vozacka nema nikakve veze sa registracijom vozila nez ni sta pises uopce i sto dovodis u kontekstregistraciju nekakvu mjesecnu i vozacku
I valjda imas akt kojim te pozivaju da predas da ti se zabrana izrekne tj. Kad ce postati pravosnazna i izvrsna
Vozacka nema nikakve veze sa registracijom vozila nez ni sta pises uopce i sto dovodis u kontekstregistraciju nekakvu mjesecnu i vozacku
I valjda imas akt kojim te pozivaju da predas da ti se zabrana izrekne tj. Kad ce postati pravosnazna i izvrsna
-
siimee
#3 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
vješalica wrote:Kakvaje to mjesecna registracijavozila?
Prva registracija na moje ime je bila oko 1200 KM sa 100% učešćem u osiguranju,
sada je druga oko 90% znači oko 1080KM.
Kazna je 100KM, bolje mi je istu platiti nakon isteka registracije nego imati auto koje je registrovano "na parkingu" mjesec dana i time izgubiti skoro isto para.
Ukoliko se ne preda vozačka u datom roku, siguran sam da ima procedura neka gdje ti ne daju ništa na tvoje ime da produžiš, pa ni registraciju ukoliko nisi svoje "obaveze" prema državi ispunio, u ovom slučaju ostavio vozačku na mjesec.
I da, moje je pitanje iduće, čsito da ti objasnim pošto me možda nisi skontao najbolje:
"Šta se desi ukoliko ne predam svoju vozačku u narednih recimo 6 mjeseci, ima li ikakva zatezna kamata ili slično na kaznu od 100KM koju ću platiti?"
Last edited by siimee on 03/06/2018 21:14, edited 1 time in total.
- vješalica
#4 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Neces nikakve pare izgubiti jer ce stajanjem manji ti trosak biti oko goriva 
Predaces vozacku milom ili silom
Ne znam ko se normalan upusta da ga kazne zbog nepredavanja kad se moze to izbjeci na jednostavan nacin
O troskovima registracije si trebao ranije misliti kao i ponasanju
Ne znam ko se normalan upusta da ga kazne zbog nepredavanja kad se moze to izbjeci na jednostavan nacin
-
siimee
#5 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
vješalica wrote:Neces nikakve pare izgubiti jer ce stajanjem manji ti trosak biti oko goriva
Milom il silom?
Ne živim na adresi gdje sam prijavljen, tako da ta sila otpada.
A koji je to jednostavan način tačno?
Ja ne želim da ne mogu na godišnji autom otići gdje i kad mi je ćejf, nego da radi debila iz FUP-a moram po oduzetoj VD diktirati kad ću i šta ću.
- vješalica
#6 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Nek te neko vozi
Prestani glumiti Boska Buhu i predaj VD nije ni cudo sto su se nekakvi uhljupi na tebi istresli
Prestani glumiti Boska Buhu i predaj VD nije ni cudo sto su se nekakvi uhljupi na tebi istresli
-
siimee
#7 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Vidi druže,vješalica wrote:Nek te neko vozi
nisam ovdje došao da vas pitam za moralni savjet, već jednostavno pitanje, a to je o nepredavanju oduzete vozačke dozvole u roku.
Last edited by siimee on 03/06/2018 21:31, edited 1 time in total.
- insomnia78
#8 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
To Roki. Nece tebi niko govoriti kad buš ti vozačku predal
-
siimee
#9 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Ispričavam se, ne razumijem jer ne pričam nakaradnim dijalektima.insomnia78 wrote:To Roki. Nece tebi niko govoriti kad buš ti vozačku predal
- vješalica
#10 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Ganjao bi se po sudovima da si u pravu,a placanje kazne nema veze sa tim jesi li bio u drzavi ili nisi.
I kako ti to FUP pise kazne kad koliko ja znam oni nikakve PNovene duze i ne postupaju kao Kantonalni MUP?
Ocito si nekog maconju u crnoj odori zamjenio sa FUPom,i nikakve veze,ali ama bas nikakve nema pisao ti on,ili saobracajac ili covjek koji nije u saobracajnoj policiji dok duzi naloge i po zakonu je OSL.Inace je to bolna tacka ljudima.koji misle ako im bijela sapka nije napisala kaznu imaju se pravo kofrciti.
Ocito je doticni u potpunosti bio u pravukad te namastrafio...i jos kaddodje mjera zabrane pa udjes u evidenciji,pa jos ako te uhvate za volanom, ima tu jos troska.
I kako ti to FUP pise kazne kad koliko ja znam oni nikakve PNovene duze i ne postupaju kao Kantonalni MUP?
Ocito si nekog maconju u crnoj odori zamjenio sa FUPom,i nikakve veze,ali ama bas nikakve nema pisao ti on,ili saobracajac ili covjek koji nije u saobracajnoj policiji dok duzi naloge i po zakonu je OSL.Inace je to bolna tacka ljudima.koji misle ako im bijela sapka nije napisala kaznu imaju se pravo kofrciti.
Ocito je doticni u potpunosti bio u pravukad te namastrafio...i jos kaddodje mjera zabrane pa udjes u evidenciji,pa jos ako te uhvate za volanom, ima tu jos troska.
- vješalica
#11 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
siimee wrote:Ispričavam se, ne razumijem jer ne pričam nakaradnim dijalektima.insomnia78 wrote:To Roki. Nece tebi niko govoriti kad buš ti vozačku predal
Zato se nakaradno ponasas sto kosta 300KM plus jos na to 100KM i zabrana.
-
siimee
#12 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Opet ti iz šupljeg u prazno, ne znam jel ti cilj nabijati postove ili šta li već, apsolutno si trebao zaobići temu ako ne znaš dati odgovor na postavljeno pitanje.vješalica wrote:Ganjao bi se po sudovima da si u pravu,a placanje kazne nema veze sa tim jesi li bio u drzavi ili nisi.
- insomnia78
#13 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Simpatican mladic stvarno ne vidim razlog da ga se uzme na zub 
- Cossack
#14 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Predaj odmah i kao sto svi rekose, ne kofrci se bezveze!siimee wrote:Zdravo forumaši,
TL;DR;
Hvala na odgovorima.
P.S. Volio bih da te zaustavi rutinska pa da malo proplasces... onako namah.
-
siimee
#15 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Reče čovjek sa 50 hiljada postova koji nema pametnije stvari u životu od spamanja po forumima.insomnia78 wrote:Simpatican mladic stvarno ne vidim razlog da ga se uzme na zub
Ako sam ja simpa momak, a ti čovjek, idi čovječe živ bio radi nešto pametnije od trolanja ostalih članova i pokušavanja da spustiš iste.
-
siimee
#16 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Predaj odmah i kao sto svi rekose, ne kofrci se bezveze!
Zaustavila me sinoć iako je ovaj papir došao prije 7 dana, nikakvih problema nije bilo i nećeš vjerovati, nisam proplakao.
Ne kofrčim se, nerviraju me članovi koji mi daju moralne savjete bez konkretnog odgovora na postavljena pitanja.
-
vernes81
#17 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
siimee wrote:Opet ti iz šupljeg u prazno, ne znam jel ti cilj nabijati postove ili šta li već, apsolutno si trebao zaobići temu ako ne znaš dati odgovor na postavljeno pitanje.vješalica wrote:Ganjao bi se po sudovima da si u pravu,a placanje kazne nema veze sa tim jesi li bio u drzavi ili nisi.
- amar1994
#18 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Pricao sam s policajcem juce o dijasporcima i bahatosti istih , kaze da sad ima neki EU registar pa kazne nisu problem ni za njih
A ti predaj , nemoj se zajebavat bezveze
-
siimee
#19 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
amar1994 wrote:Pricao sam s policajcem juce o dijasporcima i bahatosti istih , kaze da sad ima neki EU registar pa kazne nisu problem ni za njih![]()
Ma predaću ja svakako vozačku, stvar je što mi se sada podudara sa potencijalnim godišnjim odmorima, pa me interesuju alternative. Hvala
- amar1994
#20 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Imas alternative , taxi , autobus , avion jbga , drugacije ne moze i ne bi smjelo .siimee wrote:amar1994 wrote:Pricao sam s policajcem juce o dijasporcima i bahatosti istih , kaze da sad ima neki EU registar pa kazne nisu problem ni za njih![]()
Ma predaću ja svakako vozačku, stvar je što mi se sada podudara sa potencijalnim godišnjim odmorima, pa me interesuju alternative. Hvala
- vješalica
#21 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Imas.zakon i rjesenjesiimee wrote:
Zaustavila me sinoć iako je ovaj papir došao prije 7 dana, nikakvih problema nije bilo i nećeš vjerovati, nisam proplakao.
Ne kofrčim se, nerviraju me članovi koji mi daju moralne savjete bez konkretnog odgovora na postavljena pitanja.
Kraj diskusije
Dosao si da veredzicis sa zakonom i propisima i sta ocekivas?
Da ti aplaudiramo? Poput tvog vernesa ili sam sebi tepas ovdje?
Vidi ti se da si obicni klon po sadrzini diskusija
Fuj
- vješalica
#22 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Stacesamar1994 wrote:Pricao sam s policajcem juce o dijasporcima i bahatosti istih , kaze da sad ima neki EU registar pa kazne nisu problem ni za njih![]()
Strancima se izricu mjere zabrana na podrucju BIH moraju odma iskesirt lovu i kraj diskusije
Probahatili su se ali boga mi i placaju i mjere se izricu
- insomnia78
#23 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
Pa zavisi. Ni u EU to nije do kraja regulisano. Mene je sliko radar u At i nikad mi nije doslo. Kazna za parkiranje u Belgiji koju sam izignoris’o mi nikad nije dosla...amar1994 wrote:Pricao sam s policajcem juce o dijasporcima i bahatosti istih , kaze da sad ima neki EU registar pa kazne nisu problem ni za njih![]()
-
siimee
#24 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
vješalica wrote:Imas.zakon i rjesenjesiimee wrote:
Kraj diskusije
Dosao si da veredzicis sa zakonom i propisima i sta ocekivas?
Da ti aplaudiramo? Poput tvog vernesa ili sam sebi tepas ovdje?
Vidi ti se da si obicni klon po sadrzini diskusija
Fuj
Imam zakon i rješenje, ali zadnji put kad sam provjerio ovo nije bio "forum zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima" nego forum gdje se mogu postavljati sasvim normalna pitanja bez potrebe za ikakvim provociranjem.
Niti sam klon, niti znam ko je taj, niti me čak briga za forumom, hvala Bogu pa imam pametnijeg posla u životu od spamanja po istom što je tvoj end-goal iz priloženog.
A možda si i sam jedan od drotova, što bi mi i imalo logike jer znamo koliko isti "rade" na svom poslu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#25 Re: Nepredavanje oduzete vozačke dozvole
da se ja pitam nikad je ne bi predao,podrzavam te u potpunosti ,ako ne zivis na adresi ne mogu ti nista