NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

ISKO

#1 NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

Odlican tekst Asima Beslije:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081007106

Posebno bih istakao ovaj dio:
Šta će se dalje dešavati sa Abu Hamzom, niko ne zna. Iako nikada nije bježao od zakona i organa vlasti, uhapšen je na takav način kao da jeste i smješten u Imigracioni prihvatni centar u Lukavici kraj Sarajeva gdje čeka svoju sudbinu. Nekima ovo može biti svejedno ali zbog principa pravne države, nikako nije. Ako se ponašamo civilizirano i želimo poštivati najmanje dva dokumenta – Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, onda i Abu Hamza mora imati fer tretman kao i ostali. Onda i njegova porodica ima pravo da ne bude rastavljena od njega.
ponosna_manjina

#2 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ponosna_manjina »

Moram priznati da mi uvijek ostavljaju gorak okus ovakve situacije kada se vehabije pozivaju na organizacije za ljudska prava, Evropski sud u Strazburu, konvencije i druge blagodeti demokratije, a prvi su spremni kršiti sve to i uskraćivati drugima ista ta zagarantovana prava. Mislim da je licemjerno s jedne strane pozivati se na ljudska prava koja garantuje demokratski ustroj, mada imaju puna pravo na to, dok s druge strane zagovaraju ideologiju jedne vrste političkog islama i društvenog uređenja koje se kosi sa demokratskim standardima, ali nije problem samo u tome što zagovaraju već što istu i sprovode (vidi pod napad na Queer festival). Ne smijem ni pomisliti šta bi se "pod njihovom čizmom" dešavalo sa ateistima, homoseksualcima, vjerskim manjinama...
Što se tiče Abu Hamze njegovo pravo je da živi ovdje ako ništa nije skrivio i ako ne predstavlja opasnost za nacionalnu sigurnost, ali ja nakon 24.09. fakat ne mogu stati u odbranu prava tih ljudi, iako sam svojevremeno smatrao greškom vlasti ono što su napravili tzv. "alžirskoj grupi" i zalagao se za njihova prava.
ISKO

#3 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

Nije prvi a vjerujem ni posljednji put da nasa vlast protivzakonito izrucuje nase drzavljane u nedemokratske, surove rezime, gdje deportovane ceka zatvor, mucenje ili cak smrt. I to naravno, uprkos apelima i odlukama nadleznih institucija koje se bave pitanjima ljudskih prava.

Neko rece kako i druge drzave deportiraju one koji ugrozavaju sigurnost drzave u njihove "MATICNE drzave". Kakva glupost i neistina. Koje to drzave svoje drzavljane deportiraju igdje? Kada su to Amerikanci deportovali svoje drzavljane Meksickog porjekla, ili Nijemci svoje turskog porjekla, ili kanadjani Kineskog itd... Niko u svijetu to neradi, naprotiv! Neka se navede samo jedan primjer i bicu djelimicno zadovoljan.

U svemu je jedino ugrozena fotelja nasih domacih, prije svega bosnjackih, politicara i funkcionera koji ce po nalogu amerikanaca uraditi bilo sta, jer oni misle da to tako mora biti, odnosno ne znaju da ne mora. To je, na zalost, realnost kada je u pitanju prije svega ova bosnjacka garnitura vlasti.

Ili je mozda u redu primjeniti drugacije standarde za one koji imaju brade i koji su arapskog porjekla?
ISKO

#4 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

["ponosna_manjina"]Moram priznati da mi uvijek ostavljaju gorak okus ovakve situacije kada se vehabije pozivaju na organizacije za ljudska prava, Evropski sud u Strazburu, konvencije i druge blagodeti demokratije, a prvi su spremni kršiti sve to i uskraćivati drugima ista ta zagarantovana prava.
Kakva zamjena teza, Kakvo stereotipno i zlonamjerno etiketiranje, kakvo uskracivanje elementarnih ljudskih prava...

Kakve veze ima abu Hamza i queer festival? Cija je on prava uskracivao i kakve je to on zakone prekrsio?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by mIRCerka »

ISKO wrote:
["ponosna_manjina"]Moram priznati da mi uvijek ostavljaju gorak okus ovakve situacije kada se vehabije pozivaju na organizacije za ljudska prava, Evropski sud u Strazburu, konvencije i druge blagodeti demokratije, a prvi su spremni kršiti sve to i uskraćivati drugima ista ta zagarantovana prava.
Kakva zamjena teza, Kakvo stereotipno i zlonamjerno etiketiranje, kakvo uskracivanje elementarnih ljudskih prava...

Kakve veze ima abu Hamza i queer festival? Cija je on prava uskracivao i kakve je to on zakone prekrsio?
On licno nije. Sta su to Queerovci uradili protivno Islamu (nisam znala da je izlozba radova koji nista seksualno nemaju antireligijska) pa da ih onako docekaju?

Nije ovaj tekst o tome, ovdje covjek koji je branio Queerovce (a na portalu na njegovim kolumnama mozes procitati brdo neukusnih komentara nekih kojima IQ jos nije dostigao 3 brojke) isto sada brani i Abu Hamzu.

Asime, :thumbup:
chuchumbamayumbe

#6 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by chuchumbamayumbe »

ISKO wrote:Nije prvi a vjerujem ni posljednji put da nasa vlast protivzakonito izrucuje nase drzavljane u nedemokratske, surove rezime, gdje deportovane ceka zatvor, mucenje ili cak smrt. I to naravno, uprkos apelima i odlukama nadleznih institucija koje se bave pitanjima ljudskih prava.

Neko rece kako i druge drzave deportiraju one koji ugrozavaju sigurnost drzave u njihove "MATICNE drzave". Kakva glupost i neistina. Koje to drzave svoje drzavljane deportiraju igdje? Kada su to Amerikanci deportovali svoje drzavljane Meksickog porjekla, ili Nijemci svoje turskog porjekla, ili kanadjani Kineskog itd... Niko u svijetu to neradi, naprotiv! Neka se navede samo jedan primjer i bicu djelimicno zadovoljan.

U svemu je jedino ugrozena fotelja nasih domacih, prije svega bosnjackih, politicara i funkcionera koji ce po nalogu amerikanaca uraditi bilo sta, jer oni misle da to tako mora biti, odnosno ne znaju da ne mora. To je, na zalost, realnost kada je u pitanju prije svega ova bosnjacka garnitura vlasti.

Ili je mozda u redu primjeniti drugacije standarde za one koji imaju brade i koji su arapskog porjekla?
A koja su oni to zlodjela ucinili pa da ih tamo ocekuje ovo, gore navedeno?!
Pitam zato sto ne znam.
ponosna_manjina

#7 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

ISKO wrote:

Pazi, napisao sam u svom postu da oni imaju puno pravo da ostvare svoja prava kao i svi ostali građani ove zemlje, ali ja ih lično ne volim i da poslije 24.09. nikada ne bih stao u zaštitu njihovih ljudskih prava. Neka ih štiti država dok ne predstavljaju opasnost po sekularnost ovog društva (mada poslije queer festivala predstavljaju), ali ja kao građanin nemam nikakve simpatije za njih tj. ne volim ih. Svjestan sam da generaliziram, nagađam i da u ovom slučaju nisam fer jer sam rukovođen strahom (od ekstremizma, strahom za kojeg mislim da je opravdan). Dovoljno su mi poznati rigidni i ekstremistički stavovi te vjerske grupacije, a budući da Abu Hamza pripada istoj, mišljenja sam da ima isti stav po pitanjima homoseksualnosti i ateizma, te da bi u slučaju njihovog preuzimanja dominacije nad društvenim tokovima bila ozbiljno ugrožena ne samo demokratija nego i osnovno pravo na život nas koji mislim drugačije.
popajic

#8 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by popajic »

Ne znam zasto je uhvacen...moze biti zbog ovog boldiranog.
Ipak,bolje ne spekulisati...
The Dayton Peace Accords called for the removal of foreign combatants from Bosnia after the Balkans war. But hundreds of mujahedeen fighters stayed, and today they are successfully spreading their fundamentalist Islamist views.

Abu Hamza is one of the stars among the missionaries who want to spread a strict interpretation of Islam in Bosnia. He came here in the early 1990s, one of thousands who aided their Muslim brothers in the war against the Serbs. In return, they were given Bosnian citizenship.

This meant that they were "nationalized" and thereby did not fall under the provisions of the Dayton Peace Accords, which stipulated that all foreign combatants had to leave the country. The United States in particular was annoyed by the trick and, under pressure from Washington, a Bosnia government commission revoked the Bosnian citizenship of nearly 400 "suspected mujahedeen of foreign heritage," including Abu Hamza. The suspects are believed to have ties to Islamic terrorists.
Abu Hamza is one of 400 "suspected mujahedeen of foreign heritage" living in Bosnia.
In trying to transform the country into a theocracy, the new preachers of fundamental Islam aren't just fighting with the Koran. In Kalesija, militant Wahhabis drove out the local imam after a fight between local Muslims and the Wahhabis. In the village of Dedici, residents took up their shotguns to defend their mosque against the attacking fanatics. Recently, the Careva Mosque (Emperor's Mosque) in Sarajevo locked its doors during prayer for the first time in its 441-year history when a group of Wahhabis tried to enter and perform their own prayer rites.
rajvosa1

#9 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by rajvosa1 »

Taj queer festival je bio neuporedivo značajniji nego što se misli. Za strane faktore je bio i test koliko su te vehabije brojne i opasne. Pošto su se pokazali kako su se pokazali, jedan od glavnih ide na hlađenje. I to je to. Slažem se s tezom da vehabije ili bilo ko drugi u ovoj zemlji, ako želi da budu poštovana njihova ljudska prava, mora da poštuju i tuđa. Teško je praviti generalizaciju i sada govoriti da li je ovaj lik stvarno opća opasnost pa ga se mora protjerati. Međutim, činjenica je da se radi o ekstremističkom pokretu. Sjtete se onog lika iz Konjica što je na čistu miru pobio čitavu porodicu ili onog ludaka iz Džamije kralja Fahda koji je ubio svoju rođenu majku jer nije bila dovoljno dobra vjernica po njegovim kriterijima, zatim su tu slučajevi napada na djevojke koje su se sunčale, uznemiravanje ljubavnih parova... Na kraju, vjerujem da iza ovog protjerivanja stoji procjena stranih sigurnosnih službi.
afrikanac

#10 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by afrikanac »

ISKO wrote: 1. Nije prvi a vjerujem ni posljednji put da nasa vlast protivzakonito izrucuje nase drzavljane u nedemokratske, surove rezime, gdje deportovane ceka zatvor, mucenje ili cak smrt. I to naravno, uprkos apelima i odlukama nadleznih institucija koje se bave pitanjima ljudskih prava.
Da bih ti povjerovao (a i svim ostalim koji već dugo vremena "zabrinjavaju" javnost), moraš nam nekako dokazati surovost režima matičnih zemalja odakle dolaze "naši državljani", koje bismo sada vratili tamo gdje pripadaju.
Možda njih tamo čeka, npr. sudski proces, ili izdržavanje zatvorskih kazni zbog kriminalnih radnji, pljački, ubistava, terorističkih radnji i sl. A možda ih čeka i socijalna i ekonomska nesigurnost, jad i bijeda, za razliku od uslova kakve su dobili u BiH (ipak sve vehabije dobiju mjesečnu naknadu od 400 do 800 KM, imaju obezbjeđena zaposlenja, povoljnije uslove dobijanja poslovnih prostora, povoljne (beskamatne) kredite od "njihovih" finansijskih organizacija, i td, i, naravno, niko lud ne bi išao odavde. Njima je BiH kao što je nama Njemačka nekad bila.
A možda ih ne čeka ništa drukčije nego što je ovdje, ali je potrebno naći razlog protiv deportacije, jer su ovdje potrebni zbog ostvarenja drugih namjera i ciljeva.

2. Neko rece kako i druge drzave deportiraju one koji ugrozavaju sigurnost drzave u njihove "MATICNE drzave". Kakva glupost i neistina. Koje to drzave svoje drzavljane deportiraju igdje?
Dakle, prvo bi svi oni trebali dokazati ispravnost postupaka dobijanja BiH državljanstava, pa tek potom koristiti naše državljanstvo kao svoje. Dakle - dokazati BiH državljanstvo !
Također, svi oni koji su omogućili inkriminisan način stjecanja BiH državljanstva bi morali ući u sudski proces, ne samo zbog omogućavanja koristi falsificiranim dokumentima, nego ih treba proglasiti i državnim neprijateljima, jer su neposredno načinili ogromnu štetu BiH.
Last edited by afrikanac on 17/10/2008 18:23, edited 1 time in total.
ISKO

#11 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

Obzirom da Abu Hamza nije organizovao proteste za queer festival, niti je bio tu, vasa teza je da Abu Hamzu treba kazniti za zlocin koji uopste nije ucinio.

Vrlo zanimljivo poimanje ljudskih prava.
afrikanac

#12 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by afrikanac »

ISKO wrote:Obzirom da Abu Hamza nije organizovao proteste za queer festival, niti je bio tu, vasa teza je da Abu Hamzu treba kazniti za zlocin koji uopste nije ucinio.

Kad si čuo da je Abu Hamza ustao protiv kršenja bilo kojih ljudskih prava i sloboda, osim "svojih", osim kada je riječ o vehabijama ? Nisi nikad. Ako je već saglasan sa titulom vođe vehabijskog pokreta u BiH (ili ranijeg odreda mudžahedina) (a saglasan je pošto se nikad i nigdje nije protivio tituli), zar nije trebao svojim javljanjem i pozitivnimj komentarima raditi na promociji ljudskih prava i sloboda, ma o kome se radi, pa čak i pravu na organiziranje i učešće Queer festivala.
ponosna_manjina

#13 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

ISKO wrote:Obzirom da Abu Hamza nije organizovao proteste za queer festival, niti je bio tu, vasa teza je da Abu Hamzu treba kazniti za zlocin koji uopste nije ucinio.

Vidi, ja nigdje nisam postavljao tezu da ga treba kazniti za zločin koji nije počinio već da ne bih stao u njegovu zaštitu zato što pripada određenoj grupaciji. Lijepo sam napisao sam da nisam fer, da nagađam i da sam pristran u ovom slučaju.
chuchumbamayumbe

#14 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by chuchumbamayumbe »

'ocel meni iko kaz'ti za sta se konkretno Hamza tereti u zemlji u kojoj je rodjen/zivio?!
ponosna_manjina

#15 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

chuchumbamayumbe wrote: 'ocel meni iko kaz'ti za sta se konkretno Hamza tereti u zemlji u kojoj je rodjen/zivio?!
Koliko je meni poznato Sirija ga tereti za dezerterstvo.
afrikanac

#16 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by afrikanac »

ponosna_manjina wrote:
chuchumbamayumbe wrote: 'ocel meni iko kaz'ti za sta se konkretno Hamza tereti u zemlji u kojoj je rodjen/zivio?!

Nije htio u Siriji da ratuje, pa je došao u Bosnu zbog toga ??? :shock:

(sad samo očekujem da neko napiše da on ni ovdje nije ratovao, već bio civil u ratu. kao da je on prvi zagovornik "prigovora savjesti" :D )
ponosna_manjina

#17 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

afrikanac wrote:
ponosna_manjina wrote:

Nije htio u Siriji da ratuje, pa je došao u Bosnu zbog toga ??? :shock:

(sad samo očekujem da neko napiše da on ni ovdje nije ratovao, već bio civil u ratu. kao da je on prvi zagovornik "prigovora savjesti" :D )
Oni koji služe vojsku u drugim državama ili vjerskim jedinicama smatraju se dezerterima, po sirisjkim zakonima, a za takve stvari tamo ti prijeti i doživotna robija.
ISKO

#18 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

Amnesty International, Helsinski Komitet za Ljudska Prava u BiH i Human Raits Watch u petak su pozvale vlasti u BiH da ne deportuju u Siriju Imada Al Husaina, poznatijeg kao Abu Hamza.

U saopcenju navode da se Al Husain, u slucaju deportacije, suocava sa ozbiljnim rizikom da postane predmetom torture i loseg postupanja, te da bih odmah trebao biti oslobodjen iz imigracionog pritvora u Lukavici, u koji je smjesten 6. Oktobra.

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu upozorio je vlasti u BiH da ne deportuju AL Husaina prije nego sto ovaj sud ne razmotri njegovu zalbu.

Avaz, 18 Oktobar 2008.
slavkoimamodilera

#19 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by slavkoimamodilera »

Svako ko svjesno krsi zakon svoje zemlje (a on to sigurno jeste radio, jer moze biti sve, ali glup sigurno nije) mora imati na umu da ce se kad-tad suociti sa situacijom da mu se prijeti izvrsenjem kazne za takvo krsenje zakona... o tome da li je Sirijski zakon OK ili ne i da li je nacin postupanja tamo OK ili ne, je vec za neke druge rasprave, ali je i to Abu Hamza sigurno vrlo dobro znao...

Svako ko na ovaj ili onaj nacin ima mogucnost da eskivira takvu kaznu, ce ganjati tu mogucnost do krajnjih granica, pa tako i Abu Hamza i to mu ne zamjeram ni malo... to kako ce se to sve zavrsiti po njega nema nikakve veze ni s pravom ni s pravdom, vec sa politikom... on je svjesno postao politicka figura, jednako kao sto je svjesno dezertirao u Siriji, pa jednako tako mora biti svjestan cinjenice da moze vrlo lako postati obicni pijun medju ostalim figurama...

Mene licno, konacna sudbina Abu Hamze ne dotice ni malo, ne zato sto sam nehuman, vec zato sto znam da bi moja sudbina njega interesovala jos manje... njegovi politicki i vjerski stavovi kose se sa mojim poimanjem "normalnoga" za ovu BiH, pa kad bih morao birati izmedju toga da ga deportuju da bi BiH imala od toga neke koristi (u smislu medjunarodnih odnosa ili sl.) i da ga ne deportuju, ja bih birao prvo... do tada, neka pred ovom drzavom odgovara za eventualna krsenja zakona ove zemlje...
ISKO

#20 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

Nemojte zaboraviti da je Abu Hamza, svidjao se on nekome ili ne, drzavljanin Bosne i Hercegovine. On kao takav nesmije biti izrucen, pogotovo ne na ovakav kaubojski nacin i u zemlju u kojoj mu slijedi zatvor, a vjerovatno i isljedjivanje (citaj mucenje) i Bog zna sta jos. Dakle, prica da treba snositi posljedice jer je prekrsio zakon "bivse ili maticne" drzave, tako sto se borio u redovima Armije BiH, je idiotsko-imbecilna. Toliko o pravnoj drzavi.

Sto se tice nase sudbine, njega je zanimala, samim tim sto je dosao da brani nas i nasu drzavu od agresora. Tada je njegova ideologija bila prihvatljiva drzavi, ispravna i pohvalna vecini. A sada nam takvi, kao, ugrozavaju sigurnost.

Sigurnost obicnih gradjana je svakodnevno ugrozena oruzanim pljackama banaka, kradjom auta, konstantnim pucacinama ispred kafana, pedofilima u skolama, silovateljima i drugim slicnim slucajevima koje svakodnevno mozemo pratiti po crnim hronikama. Pa imamo i one sto konstantno napadaju povratnike, bacaju bombe i pisaju po dzamijama. A ipak, takve ne deportiramo na neki goli otok, niti nam to posebno smeta. Za njih imamo jasno definisane zakone i predvidjene kazne, a nerjetko se i izvuku nekaznjeni. Jer i oni imaju svoja prava.

Po vasim komentarima je jasno da je u pitanju islamofobija, jer vi ste ti koji nemozete ocima da gledate covjeka sa bradom i kratkim pantalonama, samo zato sto javno propagira Islam. Istina, neznatan broj slicnih napravio je mozda par gresaka u koracima u teznji da zaustavi javni nemoral, ali kakve su to ozbiljne posljedice po sigurnost drzave oni nanijeli i zasto se sa ovim slucajem veze Abu Hamza? Kakve je to on velike probleme stvarao, molim vas da ih navedete? Objasnite kako je to Abu Hamza ugrozio vasu sigurnost?

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.
atom62

#21 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by atom62 »

Oduzeti mu drzavljanstvo, kao sto se to radi i u zapadnim zemljama, ukoliko ta osoba radi protiv interesa drzave koja mu je ponudila gostoprimstvo i poslati ga tamo odakle je dosao. To se odnosi i na vehabije, to se odnosi i na albansku mafiju (keljmendi), a to se odnosi i na gospodu iz sandzakistana! :P
Liberalism

#22 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by Liberalism »

slavkoimamodilera wrote:Svako ko svjesno krsi zakon svoje zemlje (a on to sigurno jeste radio, jer moze biti sve, ali glup sigurno nije) mora imati na umu da ce se kad-tad suociti sa situacijom da mu se prijeti izvrsenjem kazne za takvo krsenje zakona... o tome da li je Sirijski zakon OK ili ne i da li je nacin postupanja tamo OK ili ne, je vec za neke druge rasprave, ali je i to Abu Hamza sigurno vrlo dobro znao...

Svako ko na ovaj ili onaj nacin ima mogucnost da eskivira takvu kaznu, ce ganjati tu mogucnost do krajnjih granica, pa tako i Abu Hamza i to mu ne zamjeram ni malo... to kako ce se to sve zavrsiti po njega nema nikakve veze ni s pravom ni s pravdom, vec sa politikom... on je svjesno postao politicka figura, jednako kao sto je svjesno dezertirao u Siriji, pa jednako tako mora biti svjestan cinjenice da moze vrlo lako postati obicni pijun medju ostalim figurama...

Mene licno, konacna sudbina Abu Hamze ne dotice ni malo, ne zato sto sam nehuman, vec zato sto znam da bi moja sudbina njega interesovala jos manje... njegovi politicki i vjerski stavovi kose se sa mojim poimanjem "normalnoga" za ovu BiH, pa kad bih morao birati izmedju toga da ga deportuju da bi BiH imala od toga neke koristi (u smislu medjunarodnih odnosa ili sl.) i da ga ne deportuju, ja bih birao prvo... do tada, neka pred ovom drzavom odgovara za eventualna krsenja zakona ove zemlje...
bas, koje je zakone Bosne i Hercegovine prekrsio njen drzavljanin Abu Hamza. Dajte da vidimo pa da po istom osnovu iz Bosne istjeramo Dodika na primjer.
ISKO

#23 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

atom62 wrote:Oduzeti mu drzavljanstvo, kao sto se to radi i u zapadnim zemljama, ukoliko ta osoba radi protiv interesa drzave koja mu je ponudila gostoprimstvo i poslati ga tamo odakle je dosao. To se odnosi i na vehabije, to se odnosi i na albansku mafiju (keljmendi), a to se odnosi i na gospodu iz sandzakistana! :P
A gdje se to radi u zapadnim zemljama? Potpuna laz i glupost! A protiv interesa drzave radi pola drzavljana ove zemlje, pa hajde onda da i njih sve protjeramo!

Ne radi se to tako, mali covjece...
slavkoimamodilera

#24 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by slavkoimamodilera »

Liberalism wrote:bas, koje je zakone Bosne i Hercegovine prekrsio njen drzavljanin Abu Hamza. Dajte da vidimo pa da po istom osnovu iz Bosne istjeramo Dodika na primjer.
Govorio sam o Siriji... on je sigurno znao da je dezerterstvo kaznjivo, tako da je svaka dalja rasprava suvisna...
ISKO wrote:Nemojte zaboraviti da je Abu Hamza, svidjao se on nekome ili ne, drzavljanin Bosne i Hercegovine. On kao takav nesmije biti izrucen, pogotovo ne na ovakav kaubojski nacin i u zemlju u kojoj mu slijedi zatvor, a vjerovatno i isljedjivanje (citaj mucenje) i Bog zna sta jos. Dakle, prica da treba snositi posljedice jer je prekrsio zakon "bivse ili maticne" drzave, tako sto se borio u redovima Armije BiH, je idiotsko-imbecilna. Toliko o pravnoj drzavi.
Abu Hamzi je oduzeto drzavljanstvo... tacka... a to da li je tebi moje misljenje idiotsko-imbecilo, je samo pokazatelj koji je nivo tvog razmisljanja, uctivosti i inteligencije...
ISKO wrote:Sto se tice nase sudbine, njega je zanimala, samim tim sto je dosao da brani nas i nasu drzavu od agresora. Tada je njegova ideologija bila prihvatljiva drzavi, ispravna i pohvalna vecini. A sada nam takvi, kao, ugrozavaju sigurnost.
Ja sam govorio u jednini, ne o zajednickoj mnozini kada sam govorio o tome da li bi njemu bila zanimljiva moja sudbina... yebe se meni odavno za "nas"... "mi" ne postojimo u ovoj drzavi... Ispravna i pohvalna vecini? Kojoj vecini i gdje? To ti neki poznati statisticar pa znas jel?
ISKO wrote:Sigurnost obicnih gradjana je svakodnevno ugrozena oruzanim pljackama banaka, kradjom auta, konstantnim pucacinama ispred kafana, pedofilima u skolama, silovateljima i drugim slicnim slucajevima koje svakodnevno mozemo pratiti po crnim hronikama. Pa imamo i one sto konstantno napadaju povratnike, bacaju bombe i pisaju po dzamijama. A ipak, takve ne deportiramo na neki goli otok, niti nam to posebno smeta. Za njih imamo jasno definisane zakone i predvidjene kazne, a nerjetko se i izvuku nekaznjeni. Jer i oni imaju svoja prava.

Po vasim komentarima je jasno da je u pitanju islamofobija, jer vi ste ti koji nemozete ocima da gledate covjeka sa bradom i kratkim pantalonama, samo zato sto javno propagira Islam. Istina, neznatan broj slicnih napravio je mozda par gresaka u koracima u teznji da zaustavi javni nemoral, ali kakve su to ozbiljne posljedice po sigurnost drzave oni nanijeli i zasto se sa ovim slucajem veze Abu Hamza? Kakve je to on velike probleme stvarao, molim vas da ih navedete? Objasnite kako je to Abu Hamza ugrozio vasu sigurnost?

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.
Bla-bla... klasicna supljatorska "jest i ja sam, ali i on je"... supljikat samo takav... znaci to sto u nekoj zemlji ima kriminala treba da amnestira nekoga ko nelegalno boravi na teritoriji neke zemlje jel? Suplje k'o svicarski sir...

"Neznatan broj slicnih je napravio mozda par gresaka u koracima u teznji da zaustavi javni nemoral" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hahahahaha nisi li to bas lijepo upakovao? Jel ti znas kako se to zove sto si ti ovako fino formulisao? To se my dear friend zove NASILNICKO PONASANJE... vrlo svojstveno onima koje branis kada je u pitanju nesto s cime se oni ne slazu...

Haj zdra'o ba, proziran si, a tvoja propaganda presmijesna...
ISKO

#25 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

Slavko, stvarno ne znam zasto se pravis blesav. I malo djete zna da je izrucenje Abu Hamze iskljucivo politicki cin, i da nema nikakve veze sa "nasilnickim" ponasanjem. Isto tako svi znamo da je oduzimanje pasosa pokrice nalagodavcima i izvrsiocima za protivzakonito izrucenje drzavljanina BiH.

Ja kao argument nudim misljenja i zakljucke relevantnih i kompetentnih institucija koja su zaduzena za ljudska prava, a koja imaju kompletan slucaj pred sobom. Isto tako odgovorno tvrdim da ne postoje dokazi koji upucuju na to da Abu Hamza ugrozava sigurnost BiH.

Ti si taj koji ne nudi ama bas nista , nego ponavljanjem jeftine, idiotsko-imbecilne propagande, generalizovanjem i banaliziranjem stvari, pokusavas prikazati Abu Hamzu kao nasilnika, teroristu opasnom po drzavu i nasu sigurnost. Ma hajde, navedi molim te konkretan primjer...

Puno su posteniji oni koji kazu da mozda i jeste nepravda ali da ga ne zale.
Post Reply