Liberalism wrote:bas, koje je zakone Bosne i Hercegovine prekrsio njen drzavljanin Abu Hamza. Dajte da vidimo pa da po istom osnovu iz Bosne istjeramo Dodika na primjer.
Govorio sam o Siriji... on je sigurno znao da je dezerterstvo kaznjivo, tako da je svaka dalja rasprava suvisna...
ISKO wrote:Nemojte zaboraviti da je Abu Hamza, svidjao se on nekome ili ne, drzavljanin Bosne i Hercegovine. On kao takav nesmije biti izrucen, pogotovo ne na ovakav kaubojski nacin i u zemlju u kojoj mu slijedi zatvor, a vjerovatno i isljedjivanje (citaj mucenje) i Bog zna sta jos. Dakle, prica da treba snositi posljedice jer je prekrsio zakon "bivse ili maticne" drzave, tako sto se borio u redovima Armije BiH, je idiotsko-imbecilna. Toliko o pravnoj drzavi.
Abu Hamzi je oduzeto drzavljanstvo... tacka... a to da li je tebi moje misljenje idiotsko-imbecilo, je samo pokazatelj koji je nivo tvog razmisljanja, uctivosti i inteligencije...
ISKO wrote:Sto se tice nase sudbine, njega je zanimala, samim tim sto je dosao da brani nas i nasu drzavu od agresora. Tada je njegova ideologija bila prihvatljiva drzavi, ispravna i pohvalna vecini. A sada nam takvi, kao, ugrozavaju sigurnost.
Ja sam govorio u jednini, ne o zajednickoj mnozini kada sam govorio o tome da li bi njemu bila zanimljiva moja sudbina... yebe se meni odavno za "nas"... "mi" ne postojimo u ovoj drzavi... Ispravna i pohvalna vecini? Kojoj vecini i gdje? To ti neki poznati statisticar pa znas jel?
ISKO wrote:Sigurnost obicnih gradjana je svakodnevno ugrozena oruzanim pljackama banaka, kradjom auta, konstantnim pucacinama ispred kafana, pedofilima u skolama, silovateljima i drugim slicnim slucajevima koje svakodnevno mozemo pratiti po crnim hronikama. Pa imamo i one sto konstantno napadaju povratnike, bacaju bombe i pisaju po dzamijama. A ipak, takve ne deportiramo na neki goli otok, niti nam to posebno smeta. Za njih imamo jasno definisane zakone i predvidjene kazne, a nerjetko se i izvuku nekaznjeni. Jer i oni imaju svoja prava.
Po vasim komentarima je jasno da je u pitanju islamofobija, jer vi ste ti koji nemozete ocima da gledate covjeka sa bradom i kratkim pantalonama, samo zato sto javno propagira Islam. Istina, neznatan broj slicnih napravio je mozda par gresaka u koracima u teznji da zaustavi javni nemoral, ali kakve su to ozbiljne posljedice po sigurnost drzave oni nanijeli i zasto se sa ovim slucajem veze Abu Hamza? Kakve je to on velike probleme stvarao, molim vas da ih navedete? Objasnite kako je to Abu Hamza ugrozio vasu sigurnost?
You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.
Bla-bla... klasicna supljatorska "jest i ja sam, ali i on je"... supljikat samo takav... znaci to sto u nekoj zemlji ima kriminala treba da amnestira nekoga ko nelegalno boravi na teritoriji neke zemlje jel? Suplje k'o svicarski sir...
"Neznatan broj slicnih je napravio mozda par gresaka u koracima u teznji da zaustavi javni nemoral"

hahahahaha nisi li to bas lijepo upakovao? Jel ti znas kako se to zove sto si ti ovako fino formulisao? To se my dear friend zove NASILNICKO PONASANJE... vrlo svojstveno onima koje branis kada je u pitanju nesto s cime se oni ne slazu...
Haj zdra'o ba, proziran si, a tvoja propaganda presmijesna...