Tko zna?
Nitko!Samo vjerujemo da je ili nije!Neki od nas(kao ja) su mislili da ga nema pa sad vjeruju da on postoji!Neki su vjerovali da postoji a sad vjeruju da ne!
Vjeruju!Ne znaju!Nema tu sigurnosti,nauka nema modusa da nam otkrije ima li ga ili ne.
Zanimljivo,mnogi naučnici( i to ne bilo kakvi) vjeruju da on postoji,ali mnogi(možda većina) da ga nema.Npr.vidim i na ovom forumu ali i na ostalima na kojima sam bio(bar desetak) uglavnom oni koji ne vjeruju ,ne vjeruju zato jer znanost nije dokazala da On jest ili im se ne sviđa Bog Starog Zavjeta(kakvim ga isti opisuje).
Da,i meni je taj Starozavjetni Bog pomalo neprihvatljiv.Malo čudan u najmanju ruku!No,pitanje je koliko je slika tog i takvog Boga kakvim ga opisuju Starozavjetni pisci original ili plagijat,neka iskrivljena(čitaj MUTNA) slika Boga?Kako oni mogu točno znati kakav On je?
Koliko su oni "odozdo" mogli poznavati onog odozgor?
Njega je mogao točno objaviti netko tko je došao odozgor,od Njega!Isus Krist!Jedino on!I taj Bog,kakvim ga on opisuje mi je sjeo!Sviđa mi se.Poštujem takvog Boga.Koji voli ljude i brine se za njih.Otac koji ljubi a ne Bog koji sudi!
Dakle,zašto vjerujem u dobrog i pravednog Boga?Zato jer ga je kao takvog objavio Isus.Moju vjeru dakle ne narušava izvitoperena slika Boga Starog Zavjeta!Ako je uopće izvitoperena!
Netko dobro reče:"Tko pokušava razumski objasniti trojstvo,izgubit će razum.Tko ne vjeruje u trojedinog Boga,izgubit će dušu"
Pa ti budi pametan