Nepotizam pri zapošljavanju i ispunjavanje uslova
-
bilal
#1 Nepotizam pri zapošljavanju i ispunjavanje uslova
Da li je samo u JU Studentski domovi prisutan nepotizam prilikom zapošljavanja.
Šta je sa drugim državnim firmama i institucijama
Zašto inspekcija ne ode i u te firme (Elektroprivreda,BH Telecom ,Bolnice ,Vodovod ,.....)
Tako je moguće da nam u na mjestu blagajnika radi konobar,da nam na mjestu šefa kabineta radi lektor,da nam finansijske poslove radi mašinski tehničar ,da nam hemijski tehničari rade poslove koji nemaju veze sa Hemijom.
Da negovorim o ovim neadekvatnim diplomam sa privatnih fakulteta gdje čovjek
-završi ekonomiju a ne zna šta je aktiva a šta je pasiva a kamoli bilans .
-završi PRAVO a da poslije zoga ne zna ni nazive predmeta koje je položio
-završi Pedagogiju a ni pismo nije savladao......
ZATO NAM VAKO I IDE (hoću reći otišli u K....)
Šta je sa drugim državnim firmama i institucijama
Zašto inspekcija ne ode i u te firme (Elektroprivreda,BH Telecom ,Bolnice ,Vodovod ,.....)
Tako je moguće da nam u na mjestu blagajnika radi konobar,da nam na mjestu šefa kabineta radi lektor,da nam finansijske poslove radi mašinski tehničar ,da nam hemijski tehničari rade poslove koji nemaju veze sa Hemijom.
Da negovorim o ovim neadekvatnim diplomam sa privatnih fakulteta gdje čovjek
-završi ekonomiju a ne zna šta je aktiva a šta je pasiva a kamoli bilans .
-završi PRAVO a da poslije zoga ne zna ni nazive predmeta koje je položio
-završi Pedagogiju a ni pismo nije savladao......
ZATO NAM VAKO I IDE (hoću reći otišli u K....)
Last edited by bilal on 02/02/2016 13:18, edited 1 time in total.
-
modem33
#2 Re: Nepotizam pri zapošljavanju i ispunjavanje uslova
To je tako i u Mongoliji .... a to su sve bosancerosi dopustili nije normalana covjek to dopustio koji ima mozga. 
-
dječak sa šibicama
#3 Re: Nepotizam pri zapošljavanju i ispunjavanje uslova
Da pojasnimo, temu otvara neki na stelu zaposleni radnik JU Studentski domovi koji je otkriven, i sada postavlja pitanje "ako moze u EP BiH i Vodovodu, zasto onda ne moze u Studentskim domovima, gdje je tu jednakost pitam ja vas?!"
-
julisiz es grant
#4 Re: Nepotizam pri zapošljavanju i ispunjavanje uslova
I javlja se skoro punih 5 godina nakon zadnjeg posta..slučajno baš sad 
-
kakavdanakneiskustvu
#5 Re: Nepotizam pri zapošljavanju i ispunjavanje uslova
nema toga kod nas,otkud vam to
-
prog321
#6 Re: Nepotizam pri zapošljavanju i ispunjavanje uslova
A ti bi da se uhljebis na drzavnu sisu?
Naravno da tu vlada nepotizam. Tako je u svakoj drzavi na svijetu.
Naravno da tu vlada nepotizam. Tako je u svakoj drzavi na svijetu.
- JThomas
#7 Re: Nepotizam pri zapošljavanju i ispunjavanje uslova
možda imaju ne adekvatne diplome?
-
Nadzorna_ploca
#8 Re: Nepotizam pri zapošljavanju i ispunjavanje uslova
Tema za trolanje.
- Tesla10
#9 Re: Nepotizam pri zapošljavanju i ispunjavanje uslova
Ako ima znanje diploma nije potrebna. Bill Gates nema diplomu ali je najbogatiji čovjek na svijetu.
Ne znam da li bih ovdje stavio ljekare, jer ipak za to treba imati ogromno znanje, koje se budimo iskreni vjerovatno može da stekne samo na fakultetu.
Ali ništa nije nemoguće.
Trifunović Duško je bio bravar, ali je završio Filozofski fakultet. Lazar Drljača je također bio bravar, ali je kasnije završio Likovnu Akademiju.
Ima još ovakvih primjera.
Ne znam da li bih ovdje stavio ljekare, jer ipak za to treba imati ogromno znanje, koje se budimo iskreni vjerovatno može da stekne samo na fakultetu.
Ali ništa nije nemoguće.
Trifunović Duško je bio bravar, ali je završio Filozofski fakultet. Lazar Drljača je također bio bravar, ali je kasnije završio Likovnu Akademiju.
Ima još ovakvih primjera.
-
broj dva
#10 Re: Nepotizam pri zapošljavanju i ispunjavanje uslova
-----dječak sa šibicama wrote:Da pojasnimo, temu otvara neki na stelu zaposleni radnik JU Studentski domovi koji je otkriven, i sada postavlja pitanje "ako moze u EP BiH i Vodovodu, zasto onda ne moze u Studentskim domovima, gdje je tu jednakost pitam ja vas?!"
Pa i nije posteno. Ako moze preko stele i nepotizma u EP, vodovod i ostalo zasto bi Studenstki domovi bili izuzetak, gdje je tu pravda ? Kako sada objasniti amidzama sto bi pulene svoje preko stele da zaposle a ne mogu ? Kako ce to normalan covjek naviknut na sveprisutnost nepotizma u svim segmentima drustva da prihvati ? Nema nam druge nego novu rundu demonstracija, da se brane tekovine demokratije !
-
bilal
#11 Re: Nepotizam pri zapošljavanju i ispunjavanje uslova
Kakav tupan zato nam je ovako.dječak sa šibicama wrote:Da pojasnimo, temu otvara neki na stelu zaposleni radnik JU Studentski domovi koji je otkriven, i sada postavlja pitanje "ako moze u EP BiH i Vodovodu, zasto onda ne moze u Studentskim domovima, gdje je tu jednakost pitam ja vas?!"
Ja sam ukazao da se to dešava i u drugim firmama i institucijama a što se tiče mene ja bih sve ovakve izbacio naglavačke bilo da tradi u JU studentski domovi ili u bilo kojoj drugoj firmi, i to ne samo ove što sam nabrojao i druge koje su zaposleni na ovaj način