Svakako je bitno odgovorne kazniti za pocinjeno,samo zna se da pravo i pravda ne idu uvijek skupa.draganbl wrote:Boldano, ako ti je svejedno šta sud presudio, što se onda upinješ u obnovu revizije presude. Ako sam te dobro shvatio, tebi odluka suda svejedno ništa ne znači, jer ćeš bošnjačku historijsku činjenicu (dakle ne onu koju je sud utvrdio, već neku internu, bošnjačku) prenositi svojim generacijama.LBVIEW wrote:draganbl wrote: Aha,znaci nije osudena,ali je ipak osudena.Toliko o tome ko nije razumio i kome je potrebna citanje par puta,a ako nije dovoljno,moze ti se i protumaciti.Dalje,nakon sto je dokazana krivica za nesprijecavanje,ostaje u svijetlu novih dokaza u obnovljenom postupku dokazati direktnu krivicu.Tebi to smeta,te s toga kmecis i pjenis po forumu.
I za kraj,da nisu krivi ne bi zatamnili dokumente niti bi Toma-grobar pjenio u javnosti(poput tebe na forumu).
Btw., bez obzira sta sud presudio,mi vrl dobro znamo odakle je sve krenulo i gdje je isplanirana i agresija i genocid.To je a Bosnjake historijska cinjenica koja ce se prenositi generacijajski,kome se ne svida koga jebe,nek cmizdri i pjeni,proziva za nespremnosti na pomirenje i sl. ublehe,dosta je bilo malo klanja malo razvijanja "dobrosusjeskih" odnosa.
Bosno moja, nemaš ti većih neprijatelja od onih koji te brane.
S toga ce se istina prenositi neovisno od presude,a u slucaju oslobadajuce ce se ovo gore naznaciti,treba li mozda crtati?
Dakle istina ,a ne neka bosnjacka interna,znamo vrlo dobro ko,sta i gdje,
I zaboli ne za legalizam,to pokusaj prodati nekom drugom,ili ti mozda mislis kako ni u NDH nije pocinjen genocid jer nije ni presuden?