Neplaceno odsustvo

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
kriticarka_nikova

#1 Neplaceno odsustvo

Post by kriticarka_nikova »

Vec sam jedno koristila u trajanju od 1.godine.
Kad koristis to neplaceno odsustvo pa se vratis na posao (imam posao na neodredjeno u drzavnoj firmi), poslije koliko vremena mozes opet da trazis na neplaceno? :D Znam bezobrazna sam al' et....

Takodjer imam jos jedno pitanje: kad odes na bolovanje, koliko dugo mozes bit "bolestan" (jel to bijase tri mjeseca ako me sjecanje sluzi?) dok ne izadjes pred komisiju koja treba utvrdit da si bolestan da i to iskoristim? :D

P.S. Osim trudnickog bolovanja ili porodiljskog,....sta se jos moze iskoristiti na duzi period odustva u drzavnoj firmi? :roll:

P.S. Prosle godine kad sam postavila pitanje na ovom istom forumu o NEPLACENOM ODSUSTVU javljali su se mnogi tipa govoreci: eeee ne moze to, ili moze jedva, ili mozes dobit na dozivotno neplaceno i sl., pa ovom prilikom molim da se jave samo oni sto znaju, a ne oni sto nagadjaju.

Hvala. :)
JThomas

#2 Re: Neplaceno odsustvo

Post by JThomas »

jesi bezobrazna, s tim se slažem.

ali u svakom slučaju, neplaćeno odsustvo nije zakonom utvrđeno kao pravo, nego ti ga poslodavac može dati, a ne mora.
kriticarka_nikova

#3 Re: Neplaceno odsustvo

JThomas wrote:jesi bezobrazna, s tim se slažem.

ali u svakom slučaju, neplaćeno odsustvo nije zakonom utvrđeno kao pravo, nego ti ga poslodavac može dati, a ne mora.
reko si sve sto znam. poslodavac mi moze dati, a i ne mora. ovaj ce dati kad zatrazim.
Altsa

#4 Re: Neplaceno odsustvo

Post by Altsa »

dao bi ja tebi nogu sa posla. dok ti ides na neplaceno neko mora da rinta za tebe, a jos te i ceka posao kad se vratis. takvih mi je pun kofer. don obrazi koje boli neka stvar i za posao i za kolege na poslu.
South Blue Mama

#5 Re: Neplaceno odsustvo

Post by South Blue Mama »

kriticarka_nikova wrote:Vec sam jedno koristila u trajanju od 1.godine.
Kad koristis to neplaceno odsustvo pa se vratis na posao (imam posao na neodredjeno u drzavnoj firmi), poslije koliko vremena mozes opet da trazis na neplaceno? :D Znam bezobrazna sam al' et....

Takodjer imam jos jedno pitanje: kad odes na bolovanje, koliko dugo mozes bit "bolestan" (jel to bijase tri mjeseca ako me sjecanje sluzi?) dok ne izadjes pred komisiju koja treba utvrdit da si bolestan da i to iskoristim? :D

P.S. Osim trudnickog bolovanja ili porodiljskog,....sta se jos moze iskoristiti na duzi period odustva u drzavnoj firmi? :roll:

P.S. Prosle godine kad sam postavila pitanje na ovom istom forumu o NEPLACENOM ODSUSTVU javljali su se mnogi tipa govoreci: eeee ne moze to, ili moze jedva, ili mozes dobit na dozivotno neplaceno i sl., pa ovom prilikom molim da se jave samo oni sto znaju, a ne oni sto nagadjaju.

Hvala. :)
cijela 42 dana, a onda na komisiju :D
kriticarka_nikova

#6 Re: Neplaceno odsustvo

Altsa wrote:dao bi ja tebi nogu sa posla. dok ti ides na neplaceno neko mora da rinta za tebe, a jos te i ceka posao kad se vratis. takvih mi je pun kofer. don obrazi koje boli neka stvar i za posao i za kolege na poslu.
pa i tom ko rinta za mene dobro dodje: nece sjedit kod kuce i dobice posao na 1g. sta fali. dobro ucinila sebi, dobro ucinila ovim sto kukaju da su na birou. hoce mi se. moze mi se, sto da neiskoristim?

jel ovo za bolovanje i komisiju sigurno 42. dana? znaci nije 3 mjeseca?
smurf

#7 Re: Neplaceno odsustvo

Post by smurf »

42 dana, osim ako si u bolnici.
Altsa

#8 Re: Neplaceno odsustvo

Post by Altsa »

kriticarka_nikova wrote:
Altsa wrote:dao bi ja tebi nogu sa posla. dok ti ides na neplaceno neko mora da rinta za tebe, a jos te i ceka posao kad se vratis. takvih mi je pun kofer. don obrazi koje boli neka stvar i za posao i za kolege na poslu.
pa i tom ko rinta za mene dobro dodje: nece sjedit kod kuce i dobice posao na 1g. sta fali. dobro ucinila sebi, dobro ucinila ovim sto kukaju da su na birou. hoce mi se. moze mi se, sto da neiskoristim?

jel ovo za bolovanje i komisiju sigurno 42. dana? znaci nije 3 mjeseca?
aha. jest al u zutu. tvoj posao ce uvaliti nekom drugom koji ce ti spominjati familiju citavu godinu dana. sve da je i tako sto ti kazes nije OK. zamjena ce raditi 1.godinu, uklopit ce se u firmu, steci prijatelje. ostali ce na tebe zaboravitii. onda nakon godinu dana gospoda ce doci odmorna, radosna i sretna dok ce tvoja zamjena dobiti nogu. postat ces ukoliko vec i nisi najomrazenija u firmi jer si ti osoba koja je non-stop na bolovanju i ako joj nije nista i koja jos ima obraza da trazi ne placeno. ma fuj. takvih sam se nagledao na poslu kolko hoces. ti si osoba koja ubija drugima volju za radom i koja proizvodi kod ljudi koji posteno rade samo nagon na povracanje.
kriticarka_nikova

#9 Re: Neplaceno odsustvo

Altsa wrote:aha. jest al u zutu. tvoj posao ce uvaliti nekom drugom koji ce ti spominjati familiju citavu godinu dana. sve da je i tako sto ti kazes nije OK. zamjena ce raditi 1.godinu, uklopit ce se u firmu, steci prijatelje. ostali ce na tebe zaboravitii. onda nakon godinu dana gospoda ce doci odmorna, radosna i sretna dok ce tvoja zamjena dobiti nogu. postat ces ukoliko vec i nisi najomrazenija u firmi jer si ti osoba koja je non-stop na bolovanju i ako joj nije nista i koja jos ima obraza da trazi ne placeno. ma fuj. takvih sam se nagledao na poslu kolko hoces. ti si osoba koja ubija drugima volju za radom i koja proizvodi kod ljudi koji posteno rade samo nagon na povracanje.
ti decko ako imas problema na poslu nisu ti drugi krivi. tebi ama sve i da trebam ne zelim se pravdati, no spomenucu jedno: vrlo sam cijenjena, postovana i posao radim kva-li-te-tno, sve drzim u malom prstu, a moje mjesto koje je bilo prazno 1g. itekako je dobro doslo pripravnicima/volonterima koji su taman odradili za polaganje pripravnickog, tako da mi niko nije spominjao familiju, a i ne radim u primitivnoj firmi, vec vrlo vrlo kulturnoj. nisam omrazena u firmi zbog bolovanja, a i da jesam to je moj problem...a tebe treba svrstat u kos s onim zenicama, sto dodju na posao i od 8h uz kafu pricaju o spanskim sapunicama koje su gledale predhodne noci, pa sta su radili kod kuce, sta su kuhale za rucak, veceru, pa sta su odlucile da obuku to jutro i sl., mislim ja te tako vidim, a ti sad razmisli. ovo je tema koju sam JA postavila, trazim odgovor od ljudi KOJI ZNAJU ODGOVOR, a ne od mahalasa koji su iritirani ko zna zbog cega i od cega, pa su sposobni samo da se svadjaju a ne i da posavjetuju lijepim rijecima kao i da daju mali doprinos iz svog mozga.
delightful

#10 Re: Neplaceno odsustvo

Post by delightful »

kriticarka_nikova, malo smanji dozivljaj. otvorila si temu, zasto? da se pohvalis kako ti iskoristavas sistem i radis sta hoces? divno, samo nemoj onda da se brecas na ljude kojima se to ne svidja. tema ce biti zakljucana i nemoj otvarati drugu, molim te.
Locked