neplaćena kazna za pojas...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sodi33
#1 neplaćena kazna za pojas...
Pozdrav može li mi neko reci ...imao sam kaznu zbog nevezanja pojasa prije 8 mjeseci. Sad ocu da registrujem auto pa me zanima dali postoji neka dodatna kazna zbog toga sto ovu nisam platio na vrijeme. Hvala
-
goran16v
#2 Re: neplaćena kazna za pojas...
Po pouci u Prekrsajnonom nalogu ako si na licu mjesta potpisao da prihvatas odgovornost ne bi trebalo biti dodatnih 20 KM, ali nikad ne znas. U svakom slucaju platu osnovnu kaznu, ako bude penala ko god ti bude radio registraciju ce te zvati da doplatis.
- Better Man
#3 Re: neplaćena kazna za pojas...
Prihvatio ili ne na licu mjesta odgovornost, plaćaš dodatnih 20 KM ako nisi platio na vrijeme... Mafija je to. Ja sam imao jednu kaznu koju sam odbio da prihvatim i išao sam na sudsko odlučivanje i oni meni tražili da platim 20 KM jer sam zakasnio sa uplatom, a nisam jer nisam prihvatio odgovornost i išao sam na sudsko odlučivanje. I umjesto da mi to isprave, rekli mi da ja moram lično na lice mjesta doći da bi to uradili, kao ne mogu preko telefona. Na moje objašnjenje da bi sam put mene koštao i goriva i putarine više od 20 KM, oni mrtvi hladni da moram doći lično na lice mjesta. Policija je jedna od najvećih legalnih mafija u državi.
-
goran16v
#4 Re: neplaćena kazna za pojas...
Ako procitas i na ispravan nacin protumacis pouku na dnu Prekrsajnog naloga vidjeces na de nora.Better Man wrote:Prihvatio ili ne na licu mjesta odgovornost, plaćaš dodatnih 20 KM ako nisi platio na vrijeme... Mafija je to. Ja sam imao jednu kaznu koju sam odbio da prihvatim i išao sam na sudsko odlučivanje i oni meni tražili da platim 20 KM jer sam zakasnio sa uplatom, a nisam jer nisam prihvatio odgovornost i išao sam na sudsko odlučivanje. I umjesto da mi to isprave, rekli mi da ja moram lično na lice mjesta doći da bi to uradili, kao ne mogu preko telefona. Na moje objašnjenje da bi sam put mene koštao i goriva i putarine više od 20 KM, oni mrtvi hladni da moram doći lično na lice mjesta. Policija je jedna od najvećih legalnih mafija u državi.
Nije dovoljno na licu mjesta potpisati da ne prihvatas odgovornost (i cekati poziv sa suda). Primjerak tog Naloga moras u roku od 8 dana dostaviti nadleznom organu.
-
530i
#5 Re: neplaćena kazna za pojas...
Ako prihvatiš odgovornost kazna se plaća samo koliko ona iznosi...nikakvih drugih troškova nema.
-
kakavdanakneiskustvu
#6 Re: neplaćena kazna za pojas...
530i wrote:Ako prihvatiš odgovornost kazna se plaća samo koliko ona iznosi...nikakvih drugih troškova nema.
tačno
-
kakavdanakneiskustvu
#7 Re: neplaćena kazna za pojas...
530i wrote:Ako prihvatiš odgovornost kazna se plaća samo koliko ona iznosi...nikakvih drugih troškova nema.
tačno
- mayab
#8 Re: neplaćena kazna za pojas...
Kako si neko moze dozvoliti da se ne veže u autu, i da onda jos mora da plati kaznu za to???
Pa jebote, sto ne izadjes zimi bos na ulicu, meni to dodje isto?
-
kakavdanakneiskustvu
#9 Re: neplaćena kazna za pojas...
mayab wrote:Kako si neko moze dozvoliti da se ne veže u autu, i da onda jos mora da plati kaznu za to???
-
lajkujMe
#10 Re: neplaćena kazna za pojas...
Vidim oprecna misljenja ovdje, ja ti ne znam
no ovima na forumu ne mozes 100% vjerovati
moj savjet da bi izbjegao kasnije smaranje kad budes isao platiti otidji do najblizeg mupa i fino pitaj tamo oni ce ti znati odgovoriti 100% i onda plati.
- Better Man
#11 Re: neplaćena kazna za pojas...
Dostavljeno, ali idioti su idioti.goran16v wrote:Ako procitas i na ispravan nacin protumacis pouku na dnu Prekrsajnog naloga vidjeces na de nora.Better Man wrote:Prihvatio ili ne na licu mjesta odgovornost, plaćaš dodatnih 20 KM ako nisi platio na vrijeme... Mafija je to. Ja sam imao jednu kaznu koju sam odbio da prihvatim i išao sam na sudsko odlučivanje i oni meni tražili da platim 20 KM jer sam zakasnio sa uplatom, a nisam jer nisam prihvatio odgovornost i išao sam na sudsko odlučivanje. I umjesto da mi to isprave, rekli mi da ja moram lično na lice mjesta doći da bi to uradili, kao ne mogu preko telefona. Na moje objašnjenje da bi sam put mene koštao i goriva i putarine više od 20 KM, oni mrtvi hladni da moram doći lično na lice mjesta. Policija je jedna od najvećih legalnih mafija u državi.
Nije dovoljno na licu mjesta potpisati da ne prihvatas odgovornost (i cekati poziv sa suda). Primjerak tog Naloga moras u roku od 8 dana dostaviti nadleznom organu.
- Better Man
#12 Re: neplaćena kazna za pojas...
Ali ako istu neplatiš na vrijeme, plaćaš dodatnih 20 KM. Čitajte malo te vaše naloge.kakavdanakneiskustvu wrote:530i wrote:Ako prihvatiš odgovornost kazna se plaća samo koliko ona iznosi...nikakvih drugih troškova nema.
tačno
-
kakavdanakneiskustvu
#13 Re: neplaćena kazna za pojas...
Better Man wrote:Ali ako istu neplatiš na vrijeme, plaćaš dodatnih 20 KM. Čitajte malo te vaše naloge.kakavdanakneiskustvu wrote:530i wrote:Ako prihvatiš odgovornost kazna se plaća samo koliko ona iznosi...nikakvih drugih troškova nema.
tačno
nije istina,ako potpises na p. nalogu da se slažeš sa kaznom nema tih 20 km takse
- Better Man
#14 Re: neplaćena kazna za pojas...
Nije to taksa, već dodatni dio kazne, tj. povećanje ako ne platiš na vrijeme (mislim u roku od 8 dana).kakavdanakneiskustvu wrote:Better Man wrote:
Ali ako istu neplatiš na vrijeme, plaćaš dodatnih 20 KM. Čitajte malo te vaše naloge.
nije istina,ako potpises na p. nalogu da se slažeš sa kaznom nema tih 20 km takse
-
kakavdanakneiskustvu
#15 Re: neplaćena kazna za pojas...
Better Man wrote:Nije to taksa, već dodatni dio kazne, tj. povećanje ako ne platiš na vrijeme (mislim u roku od 8 dana).kakavdanakneiskustvu wrote:Better Man wrote:
Ali ako istu neplatiš na vrijeme, plaćaš dodatnih 20 KM. Čitajte malo te vaše naloge.
Zvanični naziv je dodatna taksa, procitaj zakon o prekrsajima, te takse nema ako osoba potpise da prihvata odgovornost
-
goran16v
#16 Re: neplaćena kazna za pojas...
Evo da malo procitamo nalog:Better Man wrote:Ali ako istu neplatiš na vrijeme, plaćaš dodatnih 20 KM. Čitajte malo te vaše naloge.kakavdanakneiskustvu wrote:530i wrote:Ako prihvatiš odgovornost kazna se plaća samo koliko ona iznosi...nikakvih drugih troškova nema.
tačno
Na osnovu clana 34 stav 1. tacka 11 Zakona o prekrsajima, novcanu kaznu, iznos stete i troskove duzni ste uplatiti u roku od 8 dana od dana urucenja ovog prekrsajnog naloga, odnosno obavjestiti ovlasteni organ o prihvatanju novcane kazne (stavljanjem potpisa ispod teskta "Priznajem odgovornost"). Novcanu kaznu uplatiti prolozenom uplatnicom.Ako u roku od 8 dana od dana urucenja ovog prersajnog naloga ne platite fiksno utvrdjenu kaznu, odnosno ne obavjestite organ o prihvatanju odgovornosti , troskovi naplate u iznosu od 20 KM ce biti dodati sumi koju vec dugujete u skladu sa clanom 37. stav 2. Zakona o prekrsajima.
Evo sve fino pise, ako u roku od 8 dana ne platis, odnosno ne obavjestis nadlezni organ (policiju) obracunava se 20 KM. Ako si potpisao na licu mjesta znaci da si u roku od 8 dana obavjestio policiju i nema dodatnih 20 KM.
Tu se pravi razlika izmedju naloga u kojima je prihvacena odgovornost i kazna na licu mjesta i onih koji su ostavljeni na vozilu ili dostavljeni postom, odnosno onih gdje se ne prihvata odgovornost, pa te drzava tjera da se u roku od 8 dana ocitujes. 1. ili platis, 2. ili prihvatis odgovornost slanjem potpisanog naloga policiji 3. ili ne prihvatas odgovornost i trazis sudsko odlucivanje slanjem potpisanog naloga Opstinskom sudu - odjeljenje za prekrsaje (ne policjiji). Ako nista od toga ne uradis u roku od 8 dana dodaje se 20 KM.
Inace, kako mozete procitati 20 KM se zvanicno zovu troskovi naplate, nikakve kazne ili takse.
-
kakavdanakneiskustvu
#17 Re: neplaćena kazna za pojas...
Evo da malo procitamo nalog:Better Man wrote:Ali ako istu neplatiš na vrijeme, plaćaš dodatnih 20 KM. Čitajte malo te vaše naloge.kakavdanakneiskustvu wrote:530i wrote:Ako prihvatiš odgovornost kazna se plaća samo koliko ona iznosi...nikakvih drugih troškova nema.
tačno
Na osnovu clana 34 stav 1. tacka 11 Zakona o prekrsajima, novcanu kaznu, iznos stete i troskove duzni ste uplatiti u roku od 8 dana od dana urucenja ovog prekrsajnog naloga, odnosno obavjestiti ovlasteni organ o prihvatanju novcane kazne (stavljanjem potpisa ispod teskta "Priznajem odgovornost"). Novcanu kaznu uplatiti prolozenom uplatnicom.Ako u roku od 8 dana od dana urucenja ovog prersajnog naloga ne platite fiksno utvrdjenu kaznu, odnosno ne obavjestite organ o prihvatanju odgovornosti , troskovi naplate u iznosu od 20 KM ce biti dodati sumi koju vec dugujete u skladu sa clanom 37. stav 2. Zakona o prekrsajima.
Evo sve fino pise, ako u roku od 8 dana ne platis, odnosno ne obavjestis nadlezni organ (policiju) obracunava se 20 KM. Ako si potpisao na licu mjesta znaci da si u roku od 8 dana obavjestio policiju i nema dodatnih 20 KM.
Tu se pravi razlika izmedju naloga u kojima je prihvacena odgovornost i kazna na licu mjesta i onih koji su ostavljeni na vozilu ili dostavljeni postom, odnosno onih gdje se ne prihvata odgovornost, pa te drzava tjera da se u roku od 8 dana ocitujes. 1. ili platis, 2. ili prihvatis odgovornost slanjem potpisanog naloga policiji 3. ili ne prihvatas odgovornost i trazis sudsko odlucivanje slanjem potpisanog naloga Opstinskom sudu - odjeljenje za prekrsaje (ne policjiji). Ako nista od toga ne uradis u roku od 8 dana dodaje se 20 KM.
Inace, kako mozete procitati 20 KM se zvanicno zovu troskovi naplate, nikakve kazne ili takse.[/quote]
u registru novčanih kazni piše dodatna taksa,priliokom razduženja kazne piše taj naziv
-
sodi33
#18 Re: neplaćena kazna za pojas...
mayab wrote:Kako si neko moze dozvoliti da se ne veže u autu, i da onda jos mora da plati kaznu za to???
Drug bio sam vezan bilo je nesto drugo u pitanju...pa mi je policajac rekao ajde dacu ti kaznu za pojas da bi mi kao ucinio uslugu...
-
goran16v
#19 Re: neplaćena kazna za pojas...
Registar novcanih kazni nije dostupan javnosti i u njemu se moze zvati kako hoce, mislim da za gradjane vazi ono sto pise na nalogu.
-
kakavdanakneiskustvu
#20 Re: neplaćena kazna za pojas...
goran16v wrote:Registar novcanih kazni nije dostupan javnosti i u njemu se moze zvati kako hoce, mislim da za gradjane vazi ono sto pise na nalogu.
sve ok,samo kažem kako se to spominje u registru