NEP - Novi Ekonomski pokret u BiH

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
calculator
Posts: 1367
Joined: 25/11/2013 12:32

NEP - Novi Ekonomski pokret u BiH

Post by calculator » 01/02/2016 12:43

Zna li neko šta je sa idejom "novog ekonomskog pokreta" i strankom NEP koja je osnovana 2010. godine?
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... hp?id=4384
Novi ekonomski pokret u Bosni i Hercegovini (NEP) je proteklog vikenda održao Izbornu skupštinu Općinskog Odbora Tuzla. Od ukupno 15 kandidata podijeljenih u tri grupe: članovi, forum mladih i forum žena, izabrano je devet članova rukovodastva Općinske organizacije NEP BiH Tuzla.

Najviše glasova za Općinski Odbor dobili su kandidati Šimo Grabovičkić, Dragan Petrović i Mirza Jarović. Za Forum mladih, kandidati sa najviše glasova su bili Adnan Pirić, Tarik Hadžiibrišević i Hariz Alajbegović dok su najviše glasova za Forum žena dobile Ljubica Čelebić, Vikica Martić i Refija Selimović.
Simpatizere i članove partije te goste, njih oko stotinu u sali "Dramar" centra u Tuzli prije radnog dijela Izborn skupštine, pozdravio je Kasim Selimović predsjednik NEP-a u BiH. Predsjednik Selimović je predstavio novoformiranu partiju, razloge i način nastanka, iznio ciljeve i program partije koju su osnovali privrednici.

- Želim da istaknem da mi privrednici gradimo puteve, sportske terene, vjerske objekte i pokrećemo niz drugih aktivnosti zasnovanih na humanoj osnovi i našoj volji da doprinesemo boljem stanju na svakom mjestu i sredini u kojoj se nađemo. Mi želimo, hoćemo i znamo da svojim radom stvaramo novu vrijednost od koje najveću korist ima prije svega država, pa onda i sve kategorije društva. Mi jedino imamo pravo da se pozivamo na pravdu i da se legalno borimo protiv kriminala i korupcije. Nažalost, zbog vlasti ovakve kakva jeste koja nam je uskratila pravo na život i rad, mi privrednici smo primorani da se izborimo za učešće u vlasti kako bi uticali na tu istu vlast da funkcioniše i radi u interesu građana BiH
, istakao je u obraćanju Kasim Selimović predsjednik NEP-a u BiH.


Post Reply