http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /160825086"Ukoliko žele pokazati hrabrost, zašto nisu stavili potpis na plakate?Uvjeren sam da će Četvrta policijska up ... za plakata,a onda ćemo obavijestiti građane Ilidže ko su ti lažni patrioti i ekolozi. Postavlja se pitanje zašto ljudi prodaju imanja te da li je to zbog dobre cijene ili ekonomske krize, a ja smatram da je riječ o prvoj stavci", navodi načelnik Memić.
...
Podsjećamo, grupa građana je tokom noći na Ilidži oblijepila plakate kojima aludiraju na nedavna dešavanja kada je riječ o području općine Ilidža i prodaji zemljišta kompaniji "Kuwait Investment Company d.o.o.", koja je time kompletirala svoju građevinsku parcelu namijenjenu izgradnji stambenog objekta.
Policija je napravila zapisnik, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac kantonalnog Tužilaštva u Sarajevu.
Pa još malo
smrdim/policija-ustanovila-an ... liste-sdp/
Iskreno me zaboli spolni organ i za SDP i za SDA, lopuže i jedni i drugi...Kad zadaš udarac, moraš naučiti i da ga primaš, je li tako? Neko i nekakva opozicija kritikuje poteze aktulnim općinskih načelnika...Legalno sredstvo političke borbe je i letak i plakat...Neko dijeli letke i plakate sa "uvredljivim" sadržajem...

Hajde, načelnici se ljute, ali otkud policija i tužilaštvo u ovoj priči? Zbog čega je kažnjivo dijeliti okolo nekakve letke na kojima se kritikuje lokalna vlast? Demokratija je staljina mu njegovog...Ili nije
Imamo vrlo rigidne zakone kada je javno okupljanje u pitanju...Znači nas pet forumaša se okupimo negdje, u Titovoj ulici...Počnemo da pjevamo bilo šta...U roku od minut dva, pored nas će se stvoriti policijska patrola, tražit će dokumente, pitat ko smo šta smo, imamo li dozvolu za okupljanje...
Pomalo se bavim i fotografijom...Slikama svašta što mi se čini zanimljivo i x puta se pored mene stvori drot i pita:
- Imaš ti dozvolu za slikanje?
A slikao sam recimo Narodno pozorište ili tramvaje u Titovoj.
obio
Imam prijatelje u jednim malom mjestu u SBK. Njihov otac je prije desetak godina je stradao pod misterioznim okolnostima, pretpostavlja se da je otrovan, smetao je lokalnim kriminogenim krugovima i SDA i SDP...Dolazim kod njih u novom autu ( prvi takav primjerak u BiH, maznuo ga od firme za vikend malo), malo se vozikamo čaršijom, malo obilazimo lijepa mjesta u okolini...I dobivamo informaciju da je u čaršiji uzbuna, da se priča da je ovim "sumnjivim elemantima" došao gost iz Sarajeva u nekom bijesnom, nepoznatom autu...I da policija prati svaki naš korak, da je oko nas stalno...
Krenem prema Sarajevu, kad na izlazu iz gradića policijska patrola iz mene, viču STANI...Kaže "Gospodine, niste se dobro prestrojili, napravili se prekršaj"...Skontam ja brzo šta se dešava i krenu prava pitanja "Ko sam, šta sam, odakle sam i sa kojim namjerama sam tu došao"
- Došao kafu da popijem i čistog zraka se nadišem.
fakat tako
Onda pitanja "Za koji firmu i za koga radim, dolazim li često tu, zašto sam baš iz Sarajeva došao kod njih"...
Dojadilo im ispitivati, pa me popustiše i odoše...
Grozan osjećaj kada znaš da piješ kafu i da te policija prati iako ništa nezakoniti nisi uradio. Sumnjiv si, potencijalno opasan i još svašta nešto, samo zato jer pričaš sa ljudima čiji je je otac par puta lokalnim kaubojima rekao "Hey stani, ne može to tako".. I za to platio glavom a svojoj porodicu stavio pod policijsku lupu za sva vremena...
Smatrate li da živimo u policijskoj, totalitarnoj državi? Ako da, zbog čega...