Neosnovana tuzba protiv Fate Orlović

Post Reply
_BosanaC

Post by _BosanaC »

almah wrote:Danas 29.03.07. u Dnevniku BHT-1 objavljena je vijest da se vladika SPC u BIH, Nikolaj sastao sa Nikolom Spiricem.
U izjavi za BHT1, Nikolaj kaze da Fata Orlovic mrzi Srbe i da zato trazi da se ukloni crkva sa njene zemlje.
On tvrdi da je to ustvari nekada , za vrijeme Turske , bila srpska zemlja a Turci su bili okupatori pa je zato ova crkva legalna i on je nemisli rusiti.
Podsjeca li ova izjava na neke u smislu :
"500 godina poslije bune protiv dahija vracamo srsku zemlju..."
To izjavi najvisi svecenik SPC koji istovremeno trazi da se SPC vrati zgrada bogoslovije u Sarajevu.
kahvedzija

Post by kahvedzija »

rat jos nije zavrsen nego samo zaustavljen,
a nagledacemo se mi jos svega... :roll:
jasa_mo_72

#253 tuzba shatro?!?!?!?!

Post by jasa_mo_72 »

Tuzba je podignuta zbog rijeci TUZBA. Ovo je sto bi se u Americi reklo.... "makreting hoax" sto znaci .... daj samo da se PRICA da je neka Boshanjkinja nekom nesot "uradila"....

NEK SE SAMO PRICA!!!!

A sto se nas tice....

Na nama je de SACUVAMO OBRAZ .... i dalje trazimo ukidanji SMRDSKE i da idemo na UNITARNU BIH....

Ne trebamo postati ekstremima....iako nas tjeraju da postanemo to....

NADAM SE DA CE NAM SVANUTI VISE!!!!

Sve najbolje
kahvedzija

Post by kahvedzija »

SVAKA CAST
medvjed

#255 PROBLEM SRBA

Post by medvjed »

Kod Srbalja je tesko razlikovati popa od djenerala. Nikad ne znas imas li posla sa popom u uniformi ili sa djeneralom u mantiji.
Kad vidim i cujem onog V. Kacavendu, naprosto me bude stid sto ne hodam n cetiri noge nego na dvije. Mislim, grehota je i sramota svrstati se u istu biolosku vrstu sa onom bradatom spodobom.
medvjed

#256 Re: tuzba shatro?!?!?!?!

Post by medvjed »

jasa_mo_72 wrote:Tuzba je podignuta zbog rijeci TUZBA. Ovo je sto bi se u Americi reklo.... "makreting hoax" sto znaci .... daj samo da se PRICA da je neka Boshanjkinja nekom nesot "uradila"....

NEK SE SAMO PRICA!!!!

A sto se nas tice....

Na nama je de SACUVAMO OBRAZ .... i dalje trazimo ukidanji SMRDSKE i da idemo na UNITARNU BIH....

Ne trebamo postati ekstremima....iako nas tjeraju da postanemo to....

NADAM SE DA CE NAM SVANUTI VISE!!!!

Sve najbolje
Sacuvali bismo mi obraz kad bi bilo ista vise za sacuvati.
Dezidijat

Post by Dezidijat »

Zna li itko kako ide ta tuzba da li zapoceo proces?

:(
karanana

Post by karanana »

Oslobodjena je optuzbi. Sad je vrijeme da se krene u tuzbu i da se ta crkva, skloni.
shuriken

Post by shuriken »

svaka cast Fahriji Karkinu!
nije mi nesto bio simpatican
i dalje mi nesto nije simpatican
ali je fajter i ima zicu i svaka mu cast!

da ne bi neko zucnuo da je iskoristio priliku da se promovise
svi su imali priliku, on se jedini toga prihvatio
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Treba otvoriti ziro racun za prikupljanje sredstava za tuzbu protiv SPC-e i rukovodstva R.S u slucaju gradnje crkve na privatnoj imovini. Kada mogu Srbi prikupljati novac za podrsku zlocinca Dragana Vasiljkovića pa mozemo i mi za Fatu koja trazi svoju imovinu.
Costumer

Post by Costumer »

shuriken wrote:svaka cast Fahriji Karkinu!

Svaka cast Karkinu. Ali samo da se zna da je njega, i jos dvojicu advokata, platila SDA.
Da li je to SDA uradila da bi se promovisala ili su zaista imali dobre namjere. Bojim se da je ovo prvo jer u protivnom tu informaciju ne bi objavili u dnevnicima BHTV1 i FTV.

Fata je najhrabrija zena i molim Boga da joj podari zdravlje i da dozivi dan kad ce iz njenog dvorista maknuti crkvu.
Naravno ja sam za otvaranje tog racuna kako bi se pruzila finansijska podrska gospodji Fati.
shuriken

Post by shuriken »

Costumer wrote:
shuriken wrote:svaka cast Fahriji Karkinu!

Svaka cast Karkinu. Ali samo da se zna da je njega, i jos dvojicu advokata, platila SDA.
Da li je to SDA uradila da bi se promovisala ili su zaista imali dobre namjere. Bojim se da je ovo prvo jer u protivnom tu informaciju ne bi objavili u dnevnicima BHTV1 i FTV.

Fata je najhrabrija zena i molim Boga da joj podari zdravlje i da dozivi dan kad ce iz njenog dvorista maknuti crkvu.
Naravno ja sam za otvaranje tog racuna kako bi se pruzila finansijska podrska gospodji Fati.
e nijesam to znao.
znao sam da mi zbog neceg nije simpatican.
ok, svaka mu cast na uspjesnoj obrani
a altruizam valjda i ne treba traziti medju advokatima i politicarima
prleitihi

Post by prleitihi »

prleitihi wrote:Tužba je neosnovana, a otud i tema! :D :D
Sama će se vremenom ugasiti, uostalom kao i sve što je nelogično. 100%! :? :D
Upisano: 06/02/2007 12:57
još samo da se tema ugasi..i pogodak 100% :oops:
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Izmorise jadnu nanu.Pogani nacionalisti i SPC :x Vala ako je Karkin mogao pomoci Ismetu celi,sto ne bi mogao i nanu Fatu spasit?Bolje da smo poslali Karkina,nego onog Kakanjskog levata Sakiba Softica,da nas zastupa u tuzbi pred medjunarodnim sudom,protiv Srbije i CG.Mada je to bio montiran proces,al eto,Karkin je Karkin.
Kromvel

#265 Nasa realnost

Post by Kromvel »

Tuzno sta nam se sve desava.Sveto pravo privatnog vlasnistva se ugrozava i jos optuzuju to nigdje nema u svijetu samo kod nas,a svi politicari sute ove je za sve njih sramota za sve nacije u BiH.Jos je samp pitanje sta cemo jos doziviti?
Dezidijat

Post by Dezidijat »

FATA je zakon....zelim Fatu Orlovic za svoju baku ili nenu !...nema veze ako ima malu penziju...

FATA Orlovic -ZAKON!...LEGENDA.. :D
amrino

Post by amrino »

Joj Dodija sto je poceo dijeliti sakom i kapom... :D :-)
Maraschino

Post by Maraschino »

InfraRedRidinghood wrote:Dodik najavio izmještanje crkve s imanja Fate Orlović

BANJA LUKA - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas kako bi uskoro, najvjerojatnije u idućih nekoliko tjedana, trebala biti izmještena pravoslavna crkva s imanja Fate Orlović u Konjević-Polju kod Bratunca.

Dodik je nakon razgovora s vladikom zvorničko-tuzlanskim Vasilijem rekao na pres-konferenciji da je dogovoren način na koji će crkva biti dislocirana i da su danas otpočele aktivnosti na tom planu.

"Naravno da to ima svoju dinamiku i mi ćemo to provesti u realno najkraćem i najbolje mogućem vremenu", rekao je entitetski premijer i dodao kako predstoje određene aktivnosti oko pronalaska nove lokacije za crkvu.

Već postoje i neka rješenja, a kako je naveo, nisu još konačna, ali da nema nikakve dileme da će ovaj problem oko crkve u Konjević-Polju biti riješen na najbolji mogući način.

Dodik je naveo i kako je razgovarano o potrebi da se riješi i problem oko crkve na Diviču.

Vladika Vasilije je rekao da je Dodiku prenio da "ako je samo to problem u BiH, onda ćemo to vrlo lagano riješiti".
8.6.2007.
Pincom.info / Fena

Hvala nebesima! :oops:

Nije vladika nije,ima jos problema

ali ti rijesi svoje i trebao si ih i ranije rijesiti ili nikako ne stvarati
Maraschino

Post by Maraschino »

InfraRedRidinghood wrote:
Maraschino wrote:
InfraRedRidinghood wrote:Dodik najavio izmještanje crkve s imanja Fate Orlović

BANJA LUKA - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas kako bi uskoro, najvjerojatnije u idućih nekoliko tjedana, trebala biti izmještena pravoslavna crkva s imanja Fate Orlović u Konjević-Polju kod Bratunca.

Dodik je nakon razgovora s vladikom zvorničko-tuzlanskim Vasilijem rekao na pres-konferenciji da je dogovoren način na koji će crkva biti dislocirana i da su danas otpočele aktivnosti na tom planu.

"Naravno da to ima svoju dinamiku i mi ćemo to provesti u realno najkraćem i najbolje mogućem vremenu", rekao je entitetski premijer i dodao kako predstoje određene aktivnosti oko pronalaska nove lokacije za crkvu.

Već postoje i neka rješenja, a kako je naveo, nisu još konačna, ali da nema nikakve dileme da će ovaj problem oko crkve u Konjević-Polju biti riješen na najbolji mogući način.

Dodik je naveo i kako je razgovarano o potrebi da se riješi i problem oko crkve na Diviču.

Vladika Vasilije je rekao da je Dodiku prenio da "ako je samo to problem u BiH, onda ćemo to vrlo lagano riješiti".
8.6.2007.
Pincom.info / Fena

Hvala nebesima! :oops:

Nije vladika nije,ima jos problema

ali ti rijesi svoje i trebao si ih i ranije rijesiti ili nikako ne stvarati
To bi se već kosilo sa svim njegovim životnim uvjerenjima :oops: :oops: :oops:
E bas ta uvjerenja treba glasno i jasno orazloziti stanovnicima Tuzle :lol:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

a da se ne krije kakva podvala iza tih izmjestanja crkvi? :roll:
Bosanac sa dna kace

Image

Fata Orlović odbila je milion američkih dolara koji su joj ponuđeni iz određenih krugova u Republici Srpskoj da bi odustala od zahtjeva za izmještanje pravoslavne crkve izgrađene u njenoj avliji u Konjević-Polju kod Bratunca.

Ovu informaciju u jučerašnjem telefonskom razgovoru potvrdila je i sama Fata Orlović, dodajući da joj je novac za otkup zemljišta na kojem je crkva izgrađena nuđen u više navrata. Posljednja nemoralna ponuda iz manjeg bh. entiteta stigla je prije nekoliko dana. U akciju ubjeđivanja nane Fate uključeni su i neki bratunački Bošnjaci poznati po tome što vrlo prisno sarađuju sa vlastima RS.

"Prije nekoliko godina nudili su mi pola miliona. Neki dan su došli sa ponudom od milion dolara. Poručila sam im da me nikakve pare na ovom dunjaluku ne zanimaju. Kažu mi: "Bolje ti je uzmi pare, jer će crkva biti premještena samo prekoputa". Rekla sam im da mene ne interesuje gdje će oni crkvu postaviti, mogu i nasred asfalta, ali da ja hoću da je maknu sa moje zemlje. Mene ne mogu kupiti", kaže Fata odlučno.

Fata Orlović, stvarni heroj za ljudska prava

Indikativno je što je posljednja ponuda za otkup zemljišta na kojem je crkva stigla nakon što su visoki politički i vjerski dužnosnici RS i SPC najavili da će ovaj objekt biti premješten na drugu lokaciju.

Dodikovo obećanje

Kao što je poznato, ovu namjeru u Banjoj Luci su prije skoro dva mjeseca obznanili premijer RS Milorad Dodik i vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda. Od tada se, međutim, ništa nije događalo. Zbog toga su u Bratuncu skloni tumačenju da je novčana ponuda od milion dolara posljednji pokušaj svjetovnih, a naročito vjerskih vlasti u RS da po svaku cijenu crkvu zadrže u Konjević - Polju. U slučaju Fate Orlović ta cijena, očigledno, ne postoji. Od trenutka kada su Dodik i Kačavenda javno najavili izmještanje crkve, Fatu Orlović, kako tvrdi, niko nije zvanično obavijestio o takvim namjerama.

"Mene niko nije ni zvao, nit´ mi je ko dolazio. I tada sam rekla, a i sad kažem da im ne vjerujem dok ne počnu skidati cigle sa crkve. Ne vjerujem ni Dodiku, a pogotovo ne vjerujem Kačavendi, koji je i naredio da se crkva izgradi", kaže Fata.

Ramiz Salkić, poslanik u NSRS iz Bratunca, kaže kako su i do njega doprle priče o pokušaju da se od Fate Orlović otkupi zemljište.

"Čuo sam za to, ali kako sa Fatom nisam duže vrijeme kontaktirao, ne mogu ništa podrobnije o tome reći. Ono što ću ja uraditi jeste da ću na današnjoj sjednici NSRS postaviti poslaničko pitanje premijeru Dodiku o tome dokle se došlo u vraćanju imovine Fati Orlović i kada će crkva konačno biti izmještena. Želim vjerovati da premijerova najava od prije dva mjeseca nije bila samo zamazivanje očiju javnosti", kaže Salkić.

Izvor: Dnevni Avaz
Image
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Majstorinho wrote:Izmorise jadnu nanu.Pogani nacionalisti i SPC :x Vala ako je Karkin mogao pomoci Ismetu celi,sto ne bi mogao i nanu Fatu spasit?Bolje da smo poslali Karkina,nego onog Kakanjskog levata Sakiba Softica,da nas zastupa u tuzbi pred medjunarodnim sudom,protiv Srbije i CG.Mada je to bio montiran proces,al eto,Karkin je Karkin.
Sakib Softic jest levat al' nije iz Kaknja nikako...i ne znam odakle ti takva informacija.

Nisi mogao da stavis samo odrednicu za njega licno nego si morao staviti to "kakanjski", a posebno je hinjski jer nije istina. Sakib Softic ne znam odakle je ali znam da iz Kaknja nije. :roll: zato, sljedeci put prije nego nesto napises - provjeri dva puta.

Da jeste, tuzba bi bila dobijena :D

I da dodam, ne mogu da vjerujem da smo bili poslali onoga sarajevskog levata Deena da nas predstavlja na euroviziji... :roll: :roll: :roll:
Bosanac sa dna kace

fakat ne mogu da vjerujem da ste toliki debili i krkani na ovoj temi pokazivat to svoje posrano malogradjanstvo :(
Post Reply