neopravdano visoke cijene prevoza u GRAS-ovim kantama
-
basta sljezove boje
ja se vozim biciklom, zdravije je i brze
- jeza u ledja
Da karte kostaju 25 pfeninga koliko bi i trebale kostati svi bi ih kupovali. Za tako nesto Kanton/grad bi trebao izdvajati vece subvencije i/ili GRAS koristio sredstva na pravi nacin.
U mom selu u Amer'ci bus karta kosta 50 centi, a dnevna (to je 24 sata) kosta $1. Za dolar mozes presjedati koliko hoces, otici u grad, prespavati i sutra se vratiti. Da ne kazem da su destinacije mnogo duze nego u SA.
I kad je karta toliko jeftina, za toliki standard, onda nikome nije ni na pameti da se sverca, a niti nema revizora. Na stanici se samo ulazi na prednja vrata, a izlazi na zadnja. Kod vozaca kupis kartu (ubacis novcice u masinu) i to je to.
U mom selu u Amer'ci bus karta kosta 50 centi, a dnevna (to je 24 sata) kosta $1. Za dolar mozes presjedati koliko hoces, otici u grad, prespavati i sutra se vratiti. Da ne kazem da su destinacije mnogo duze nego u SA.
I kad je karta toliko jeftina, za toliki standard, onda nikome nije ni na pameti da se sverca, a niti nema revizora. Na stanici se samo ulazi na prednja vrata, a izlazi na zadnja. Kod vozaca kupis kartu (ubacis novcice u masinu) i to je to.
-
basta sljezove boje
zato vecina vozi po trotoaru, a biceve drzi u hodnicima ili na balkonimazlotscha wrote:u SA ako krenes na fax npr., nemas gdje da ga ostavis. jedino da ga sklopis ili rastavis NA SITNO pa sa sobom + sto vozaci bica nemaju bas svoju traku...basta sljezove boje wrote:ja se vozim biciklom, zdravije je i brze
-
No_oNe__
Mislim da smo strasno nezahvani!
Za ugodjaj koji mi dobijamo pri voznji gradskim prevozom neki bi ljudi skloni avanturama dali milione!
Samo kod nas vas u sred bijela dana mogu napasti nozem(a i bez toga) i oteti vam novcanik, pljunuti vas, osamariti, gurnuti, prebiti, upucati- ako ne vas onda nekoga ko stoji do vas, mozete se onesvijestiti sto od guzve sto od mirisa, mozete se i nacitati u toku voznje a svaki poneki sretnik moze dobiti gratis iznenadjenje - "sjeli ste u zvaku"!
I mi se jos bunimo!
Kako smo ovako nezahvalni, meni samo to nije jasno!
Za ugodjaj koji mi dobijamo pri voznji gradskim prevozom neki bi ljudi skloni avanturama dali milione!
Samo kod nas vas u sred bijela dana mogu napasti nozem(a i bez toga) i oteti vam novcanik, pljunuti vas, osamariti, gurnuti, prebiti, upucati- ako ne vas onda nekoga ko stoji do vas, mozete se onesvijestiti sto od guzve sto od mirisa, mozete se i nacitati u toku voznje a svaki poneki sretnik moze dobiti gratis iznenadjenje - "sjeli ste u zvaku"!
I mi se jos bunimo!
- me22
No_oNe__ wrote:Mislim da smo strasno nezahvani!
I mi se jos bunimo!
-
HomeArt
Ima jedna interesantna stvar sa trolama. Kako je Gras polijepio one plakate kakava vlada takav Gras (ili tako nekako) i kako niko valjda nije budala da se trza na to sad imaju novi fazon. Ujutro puste samo one male trole pa kako je guzva svakako pa jos male trole nema sanse da se udje dok se ne ukocis cekajuci. Sad kontam mora da je neko smislio da se tako valjda putnici podignu protiv te "vlade" sta li?
Zna li ko ima li kakve sanse da konacno Gras privatizira i da dobije bar jednu konkurenciju?
Zna li ko ima li kakve sanse da konacno Gras privatizira i da dobije bar jednu konkurenciju?
- cyprus
Istina. A ustvari ništa mi ne bi falilo da prošetam 4 stanice do Otoke, taman ono ujutru ne mogu gledat na oči kako treba, dobro će mi doć da se razbudim._BosanaC wrote:Samo se umrijeti moracyprus wrote:E znal iko kojim povodom sad revizori stoje svako jutro na stanicama Nedžarići, Alipašino i RTV?Zadnja 2 dana moradoh platit kartu.
![]()
![]()
- ja_cura_
kako nam nece biti ovakav javni prevoz, kad i narod nije nista bolji?
zgrozim se svaki put, kad udjem u tramvaj/bus/trolu, a djecurlija (kraj osnovnih skola-pocetak srednje) sjede, zvacu zvake da svi primjetimo, glasno pricaju, jer boze, oni su face! i onda lagano izvade flomastere/markere i udri sine pisati po prozorima i sjedistima
stariji gospodin, koji je sjedio iza takva grupice pita djevojcicu, hej djevojcicu koja svrlja po prozorima, zasto sine? hajde kuci pa tamo svrljaj! ona ga samo pogleda, rece imam pravo, necu kuci i nastavi svrljati, a njeni drugari jos vise prsa izbacise, digose nosove u zrak - jer njihova jaranica je glavan, odbrusila je starijoj generaciji... ma bljak!
pa i revizori - sirovina, do sirovine (cast izuzecima), misle da su pamet pokupili jer pregledavaju karte!!!
a za placanje karata - uredno placam svaki put kad koristim javno prevozno sredstvo, cisto da me ne pegla neka sirovina, koja ima akreditaciju revizora!
zgrozim se svaki put, kad udjem u tramvaj/bus/trolu, a djecurlija (kraj osnovnih skola-pocetak srednje) sjede, zvacu zvake da svi primjetimo, glasno pricaju, jer boze, oni su face! i onda lagano izvade flomastere/markere i udri sine pisati po prozorima i sjedistima
pa i revizori - sirovina, do sirovine (cast izuzecima), misle da su pamet pokupili jer pregledavaju karte!!!
a za placanje karata - uredno placam svaki put kad koristim javno prevozno sredstvo, cisto da me ne pegla neka sirovina, koja ima akreditaciju revizora!
-
melb26sa
Ja sam jednom malcu - osmas ili tako nesto - naredila da prestane sarati po sjedalima i gle cuda poslusao me. Jest' da mu nije bilo pravo posebice jer mu je drug bio tu ali sta je mogao? Kad je izasao na sljedecoj stanici jos sam mu i mahnula da me dobro upamti
Danas u tramvaju usla grupa curica - prvi, drugi srednje - ne skontah koje jer su usle kod Pozorista. Fino zasjele, pa jedna drugoj u krilo sjela, pustile neku turbofolk muziku na mobitelu i ni pogledati oko sebe ima li ko stariji da sjedne. Zvacu zvake, dovikuju se, guraju, sreca pa sam brzo izasla.
Danas u tramvaju usla grupa curica - prvi, drugi srednje - ne skontah koje jer su usle kod Pozorista. Fino zasjele, pa jedna drugoj u krilo sjela, pustile neku turbofolk muziku na mobitelu i ni pogledati oko sebe ima li ko stariji da sjedne. Zvacu zvake, dovikuju se, guraju, sreca pa sam brzo izasla.
- Amazonka27
a da li bi centrotrans rijesio probleme? Ev neshto bas sinoc kontam...svaki put se iznerviram kad dodjem na onu stanicu. Pa jebem mu majku 1KM za usluge? Koliko tu dnevno ljudi prodje? A i usluge su beton...nema dalje ODRON! UZ pokaz indexa, karta je jeftinija 50%. Prosli put su mi na cijenu karte sabrali i usluge, sinoc mi uopste nisu htjeli dati studentsku kart...kazu nemaju takvu...pa sam ja trebala posebno kupiti zeton 1KM i uci u autobus.Druga stvar, sto nikad ne sjede na svojim salterima, i puca njima neka stvar, ako se vama zuri. Teta sa druge strane stakla, bagavim prstima nabada po onoj tastaturi i od 4 saltera, samo jedan radi...rijetko dva. Zato nije ni cudo, sto vise ljudi ima na stanici u pofalichima, nego na glavnoj. Spomnula sam vec ranije, kako sam propadala u zemlju od stida ljetos, kada mi je jaranica iz splita prvi put dosla u posjetu, i uopste prvi put je bila u Sa. Rezervisale smo katu preko centrotransove web stranice, i ujutro kada smo dosle na autobusku, ona me na salteru ubjedjuje da oni nemaju to opciju. Sta? Kako molim? Nemamo mi to..
Naravno, narodu nikad ugoditi...ali ako se vec treba nesto mjenjati, hajmo na bolje...ne na gore...
Naravno, narodu nikad ugoditi...ali ako se vec treba nesto mjenjati, hajmo na bolje...ne na gore...
- Lady Saray
ma joj oni na glavnoj su stoka do bola, ljetos sam se posvadjala s njima jer eto odakle meni pravo da pitam nesto vezano za kartu na salteru gdje se prodaju karte i to nakon sto tu informaciju nisam nasla nigdje okacenu. ja pitam onog staroj jarca tamo on me tupo gleda, "od kud ja znam to" pa jel ti radis ili ja? pa posao ti je da znas" konju